FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 13:22

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Obdobjem sreče sledi obdobje popolnega nezadovoljstva (nihanje razpoloženja)  (Prebrano 1072 krat)
potepinka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 73

« dne:: petek, 30. avgust 2013 ura: 07:41 »

Nihanje razpoloženja verjetno ni pravi izraz, prav tako ne vem ali gre za obdobja depresije. Stvar je v tem, da se mi razpoloženje periodično spreminja (pa ne mesečno oz. ni v povezavi s PMS). Imam obdobje, ki lahko traja nekaj mesecev ali celo kakšno leto, ko sem s svojim življenjem zadovoljna, ko sem srečna (tudi, če sem v tem obdobju anksiozna ali imam celo napade panike), nato pa brez kakršnegakoli vzroka pride obdobje, ko sem nezadovoljna, nesrečna, predvsem v zakonu, čeprav se v mojem odnosu z možem ni nič spremenilo. Stvari, ki jih v "dobrem"obdobju sploh ne opazim, me začnejo motiti do te mere, da sem pripravljena celo na ločitev. V tem obdobju sem brezvoljna - ne zmorem gospodinjskih opravil, ne ljubi se mi urediti, še umijem se z veliko muko. Nisem pa v tem obdobju črnogleda, življenje se mi ne zdi pusto, le nezadovoljna sem in imam občutek, da npr. če bi bila sama ali imela drugega moža, bi bila srečna. V tem obdobju sem se sposobna smejati in veseliti, tudi s prijatelji se družim, le doma sem nesrečna. Torej ne gre za pravo depresijo razen tega, da sem brezvoljna. Potem pa spet, brez da bi se kaj spremenilo, sem z mojim možem spet srečna in zadovoljna, spet sem sposobna delat, se z veseljem uredim. To sta dve povprečni obdobji. Zgodi pa se mi tudi, da lahko zapadem v zelo ekstremno fazo, ko sem tako naspidirana, da bi lahko premikala gore, imam miljon načrtov, skratka neverjetno veliko energije. Temu sledi padec na totalno nulo, ko se mi ne ljubi nič, nato pa sledi povsem normalno obdobje. Ti dve ekstremni obdobji sta na srečo zelo kratki - par tednov.

Mislila sem že, da imam mogoče bipolarno motnjo, pa sta tako psihoterapevt kot psihiatrinja rekla, da to ni to. Še vedno pa ne vem zakaj prihaja do teh nihanj. Pogrešam obdobje, ko sem srečna in zadovoljna, ko je vse tako preprosto.

Naj še povem, da imam ta obdobja že leta in ne glede na antidepresive.

Pozna kdo takšna nihanja?
Prijavljen

potepinka
skrivnostnapunca
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 219

« Odgovori #1 dne:: sobota, 31. avgust 2013 ura: 01:36 »

Praviš, da se slabo počutiš le doma, če sem prav razbrala, potem se ozri okoli kaj te doma moti, da
imaš probleme doma, mogoče nimaš dovolj svetlobe v sobi, ne vem.

Lahko bi pogledala po hiši, stanovanju kaj vse te moti in uredila stanovanje svetlo in tako
kot tebi paše, mogoče te določene stvari motijo doma, pa ne veš, samo kaj je tisto kar te moti??
Moraš pa pobrskati sama. Mogoče bi ti koristilo, da spremeniš sobe, hišo v kateri bivaš.

Mogoče bi poskusila kaj spremeniti v tvoji hiši :)opremi tako kot tebi paše, mogoče ti pomaga.
Srečno.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar