Najlepša hvala za odziv

Ta vikend sem poskusila popiti kozarec vina, vendar sem v trenutku spoznala, da sem si zaradi tega strahu še preden sem ga uspela popiti do konca priklicala takšno tesnobo (omotico, slabost..).. Upam, da mi bo čim prej uspelo narediti kaj na tem... Sedaj se zavedam in se bom poskušala potruditi po najboljših močeh. Saj se ne gre za to, da bi mi bilo toliko do pitja alkohola, nikoli nisem nekaj pretirava. Gre samo za dejstvo, da bi se resnično želela osvoboditi tega strahu in tesnobe, ki ga prinese neko dejanje (dejanje, ki sem ga zaradi preteklih negativnih izkušenj povezala z nečim slabim in sedaj to vedno znova doživljam)... Podobno, ko doživiš panični napad npr. v trgovskem centru in se potem to pojavlja vedno, ko se odpraviš tja. Kako pa se vi "borite" v takšnih situacijah?

Ko spijem kozarec vina ali pivo, imam točen takšen občutek! Tudi pri meni ne gre zato, da bi pretiravala s pitjem, ampak me to enostavno žalosti, ko gledam ostale kako so živahni, sproščeni,.. mene pa medtem, ko samo kozarec spijem, grabi panika in se ne morem sprostiti, se ubadam sama s seboj in nadzorujem svoje dihanje in srčni utrip,...itd. In to me ubija, saj s tem namenom, da se sprostiš, greš ven. In tudi jaz- ne da bi pretiravala, pač pa kot pravijo, med ljudi, da bi se bolje počutila. Čeprav sem zdaj čisto opustila alkohol oz. res redko kdaj spijem kozarček.
In moti me tudi to, da preden kaj spijem, da imam nekakšno slabo vest al kako bi temu rekla, kot da bi tvegala, občutek, kot da se sama sebe uničujem oz. matram, češ, če veš da ti ne paše alkohol, preprosto ne pij. In to me še bolj žre oz imam zaraditega slabo vest in mislim, da mi še to sproži takšno počutje.
Glede trgovskih centrov pa imam tud težave

ampak se nekak prebijam skozi vse to, so obdobja ko preprosto zgine, in so obdobja, ko se stvar vrne še z večjo tesnobo

. Drugače pa, ko se mi to zgodi sredi trgovskega centra takrat moram samo hoditi in najtti kot nek zavetje, ki mi bo pasal, morda okno, vrata, klima- ker bom tam lažje dihama in ne bom padla v nezavest- recimo, nekaj si v glavo zapičim, tako si s tem olajšam tesnobo. Občasno mam res čudne navade...

čeprav ko se pa stvar dogaja pa komaj preživim celotno zadevo.