FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 13. maj 2026 ura: 23:30

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Alkohol in aksioznost. Ima kdo podobne izkušnje? Prosim za pomoč.  (Prebrano 3294 krat)
BBR
gost
« dne:: sreda, 21. avgust 2013 ura: 10:34 »

Lepo pozdravljeni vsi skupaj,

ker nisem vedela kam naj uvrstim temo, pišem kar tukaj. Težave z anksioznostjo imam že cca 3 leta. Vmes sem se zdravila s Paroxatom in po izboljšanju in mnenju psihiatra s tabletami prenehala. Sedaj se mi še na obdobja pojavlja tesnoba, večinoma kadar sem pod stresom oz. se sekiram. In sedaj se je zopet pojavilo to obdobje: vrtoglavice, derealizacija, hitro bitje srca, sekiranje, nemir...

Pred nekaj meseci smo šli s kolegi ven. Nikoli nisem kaj nadpovprečno popivala, smo pa ob vikendih spili par kozarčkov ali šli na kak coctail. Sedaj se mi je tesnoba začela pojavljati v lokalih. Spijem ENO pijačo in sem opita, kot bi spila ne vem koliko alkohola. Zaradi tega se potem začnem počutiti še bolj slabo in se mi simptomi samo potencirajo- vrtoglavica, občutek da bom izgubila zavest itd.. Ponavadi nisem imela težav, sem spila kakšen kozarček vendar zaradi tega še nisem bila tako hudo opita, kot se mi dogaja sedaj. In prav zaradi tega sem postala "slaba" družba. Ne, da me ne bi sprejeli brez da bi popivala, ampak imam hudo težavo že samo s tem, da grem z neko družbo zvečer ven, se zabavat. Pa si iskreno želim spiti kakšen kozarček - morda samo za nazdravit, ali da si dokažem da lahko grem preko teh simptomov in da mi ne morejo ovirati življena, če me lahko razumete.. Sad Rada bi samo ponovno doživela, da spijem en coctail in od tega nisem tako opita - ali pa morda tu ne gre za dejansko opitost ampak za simptome anksioznosti, ki se mi pojavijo točno v tem trenutku? Rada bi ločila, ali je res možnost, da sem od kozarca vina, piva ali enega coctaila tako opita, ali gre tu za anksioznost.. Da ne bo nesporazuma.. Brez problema se zabavam brez alkohola, ampak sedaj niti to več ne gre.. Pri svojih 24 letih ne upam ob vikendu zvečer ven, ker se mi pojavljajo vrtoglavice, slabosti, derealizacije..  Cry Je pa tako obširna družba - predvsem partnerjeva, da večini niti ne bi rada razlagala in prav tako vem, da ne bi razumeli, kaj je sploh to anksioznost.. na žalost opažam, da veliko ljudi tudi če trdijo drugače, ne razume kaj to je..

Ima kdo podobne izkušnje? Zakaj se mi je začelo to pojavljati?

Ta vikend se namreč obeta praznovanje rojstnega dne, jaz pa že par dni v totalnih skrbeh in ne vem kako naj to izpeljem, da se bom lahko dejansko zabavala in šla preko teh simptomov če se pojavijo  Cry Cry

Za vsak odziv bom iskreno hvaležna..

Pa lep dan vsem rozicodam
Prijavljen
Betka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 482

« Odgovori #1 dne:: sreda, 21. avgust 2013 ura: 14:50 »

Mislim, da je to, kako prenašaš alkohol odvisno od tvojega splošnega počutja. Pišeš, da se ti zopet pojavlja nemir, vrtoglavica, ipd. Verjetno je tvoje telo v stresu in na alkohol reagira kot na še dodaten stres. Tudi sama sem imela obdobje,ko sem po dveh požirkih alkoholne pijače postala čisto omamljena. Tudi kave nisem takrat prenesla.
Najbolje, da nekaj časa alkohol popolnoma opustiš. Ne razmišljaj, da ti simptomi krojijo življenje, ampak kaj ti telo in psiha želita sporočiti.
Srečno!

Prijavljen
boj4ncy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 21

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 02. september 2013 ura: 15:45 »

Pozdravljena,

imam čisto identične težave, samo da še zmeraj jemljem paroxat in upam na lepše čase  Smiley dala bi ti kakšen nasvet kako se težav znebiti, vendar ga še iščem tudi sama. Pišem zgolj zato, da veš da nisi sama v temu. Po jemanju paroxata je sicer veliko bolje kot je bilo, vendar ni še kot bi moralo biti, jemljem ga 4 mesece, težave z paničnimi napadi so izginile, imam pa občasno vrtoglavico, derealizacijo ko pomislim na njo, ko spijem kakšen kozarec vina pa se počutim kot, da imam v krvi že hektoliter  sesmejem drži se, pa sporočaj kako napreduješ  rozicodam
Prijavljen
BBR
gost
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 08. september 2013 ura: 15:51 »

Najlepša hvala za odziv rozicodam

Ta vikend sem poskusila popiti kozarec vina, vendar sem v trenutku spoznala, da sem si zaradi tega strahu še preden sem ga uspela popiti do konca priklicala takšno tesnobo (omotico, slabost..).. Upam, da mi bo čim prej uspelo narediti kaj na tem... Sedaj se zavedam in se bom poskušala potruditi po najboljših močeh. Saj se ne gre za to, da bi mi bilo toliko do pitja alkohola, nikoli nisem nekaj pretirava. Gre samo za dejstvo, da bi se resnično želela osvoboditi tega strahu in tesnobe, ki ga prinese neko dejanje (dejanje, ki sem ga zaradi preteklih negativnih izkušenj povezala z nečim slabim in sedaj to vedno znova doživljam)... Podobno, ko doživiš panični napad npr. v trgovskem centru in se potem to pojavlja vedno, ko se odpraviš tja. Kako pa se vi "borite" v takšnih situacijah? Sad
Prijavljen
Anonimka20
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 174

« Odgovori #4 dne:: sreda, 23. oktober 2013 ura: 01:35 »

Najlepša hvala za odziv rozicodam

Ta vikend sem poskusila popiti kozarec vina, vendar sem v trenutku spoznala, da sem si zaradi tega strahu še preden sem ga uspela popiti do konca priklicala takšno tesnobo (omotico, slabost..).. Upam, da mi bo čim prej uspelo narediti kaj na tem... Sedaj se zavedam in se bom poskušala potruditi po najboljših močeh. Saj se ne gre za to, da bi mi bilo toliko do pitja alkohola, nikoli nisem nekaj pretirava. Gre samo za dejstvo, da bi se resnično želela osvoboditi tega strahu in tesnobe, ki ga prinese neko dejanje (dejanje, ki sem ga zaradi preteklih negativnih izkušenj povezala z nečim slabim in sedaj to vedno znova doživljam)... Podobno, ko doživiš panični napad npr. v trgovskem centru in se potem to pojavlja vedno, ko se odpraviš tja. Kako pa se vi "borite" v takšnih situacijah? Sad

Ko spijem kozarec vina ali pivo, imam točen takšen občutek! Tudi pri meni ne gre zato, da bi pretiravala s pitjem, ampak me to enostavno žalosti, ko gledam ostale kako so živahni, sproščeni,.. mene pa medtem, ko samo kozarec spijem, grabi panika in se ne morem sprostiti, se ubadam sama s seboj in nadzorujem svoje dihanje in srčni utrip,...itd. In to me ubija, saj s tem namenom, da se sprostiš, greš ven. In tudi jaz- ne da bi pretiravala, pač pa kot pravijo, med ljudi, da bi se bolje počutila. Čeprav sem zdaj čisto opustila alkohol oz. res redko kdaj spijem kozarček.
In moti me tudi to, da preden kaj spijem, da imam nekakšno slabo vest al kako bi temu rekla, kot da bi tvegala, občutek, kot da se sama sebe uničujem oz. matram, češ, če veš da ti ne paše alkohol, preprosto ne pij. In to me še bolj žre oz imam zaraditega slabo vest in mislim, da mi še to sproži takšno počutje.

Glede trgovskih centrov pa imam tud težave Sad ampak se nekak prebijam skozi vse to, so obdobja ko preprosto zgine, in so obdobja, ko se stvar vrne še z večjo tesnobo Sad . Drugače pa, ko se mi to zgodi sredi trgovskega centra takrat moram samo hoditi in najtti kot nek zavetje, ki mi bo pasal, morda okno, vrata, klima- ker bom tam lažje dihama in ne bom padla v nezavest- recimo, nekaj si v glavo zapičim, tako si s tem olajšam tesnobo. Občasno mam res čudne navade...  zardevam čeprav ko se pa stvar dogaja pa komaj preživim celotno zadevo.
Prijavljen
Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 533

« Odgovori #5 dne:: petek, 25. oktober 2013 ura: 22:53 »

Tudi jaz se javljam in se najdem v zapisih. Sicer nisem zasledila, da bi po enem kozarcu že bila omotična na način kod ga večina tu opisuje, mi je pa zelo poznana situacija nemora, nesproščenosti itd... ko ti ni jasno zakaj so drugi tako flegma in sproščeni jaz pa kar iščem simptome in čakam da me udari kakšna panika. Ne vedno, pogosto pa. Ubistvu me najbolj matra misel predno gremo ven, ne glede na počutje, kaj če me zagrabi panika, tesnoba,... ko se mi bo odklopilo, začelo šumeti v ušesih, se bom potila, me bo oblivalo in me še zagrabil kakšen krč (ponavadi v črevesju...in je ubijalsko)
Drugega kot to, da se prej pripravimo tako fizično kot psihično, ni. Odmislit vse negativne misli, čim manj planirat potek dogotkov (ker če ne gre po načrtu smo tudi lahko razočarani in tesnobni kasneje in še kakšne misli v smislu "sej sem vedel/a",...)
Zadnjič sem imela en super CD meditacije, ki mi je kasneje z vajo pomagal do te mere, da predno kam greš si predstavljaš vesel, srečen dogodek iz preteklosti, kjer ni sledu o tesnobi in si probaš ta občutek prenesti v prihodnji dogodek. Tako si lahko potem ko greš ven vedno opomniš, da se da brez tesnobe in podobnih nalog, ker se imaš lepo, kot si se imel in počutil tudi takrat v preteklosti.

No tako, uglavnem vidim da nas je dosti, ki delamo dramo pred, med in po zabavi  rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar