FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 01. maj 2026 ura: 18:25

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: KAJ NAJ NAREDIM?  (Prebrano 11645 krat)
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.805

moja mačkonka Opa

« Odgovori #20 dne:: petek, 28. november 2008 ura: 13:51 »

Jaz sem vedno zaskrbljena za svoje bližnje. Nisem mirna dokler se vsi ne vrnejo domov. Če gredo kam z avtom stalno mislim na nesreče.
Ko pozvoni na vratih se bojim, da je policija. Ko zvoni telefon mi močno bije srce in s strahom čakam kdo bo na drugi strani in če mi bo povedal, da se je komu kaj zgodilo. Stalno sanjam o tem, da se mojim kaj zgodi. Večkrat sem zaskrbljena pred prihodnostjo in se počutim tesnobna. Če se mi zgodi kaj lepega, imam občutek, da tega ne zaslužim in da se bo moralo zgoditi kaj grdega, da bom plačala za tisto lepo. Zelo veliko stvari se bojim početi, ker se bojim, da se mi bo kaj zgodilo. Velikokrat sem prepričana, da sem bolna. Že kot otrok sem jokala, ker sem se bala za družino.

Je to generalizirana anksioznost ali je normalno, da smo vedno zaskrbljeni glede na to kaj vse se dogaja?

.....to kar pišeš ni normalno, mislim to ni strah v mejah normale, temveč bolezenski-anksioznost

Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
krasendan
gost
« Odgovori #21 dne:: petek, 28. november 2008 ura: 15:31 »

Se strinjam z masi...js sm bla podobna in dolgo sm vrjela, da je to normalno...e pa ni....pa veš kako vem...ker se po novem, kar se stvari tiče, ki si jih navedla počutim bolje...ej skala gre lahko dol s tebe...resno...govorim iz lastnih izkušenj...ker vem kako doživljaš in je peklensko...

drži se in lp
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #22 dne:: petek, 28. november 2008 ura: 19:45 »

No, tudi pri meni , kot vsem do sedaj isti simptomi. Že kar precej let, vendar nisem nikoli povezala s psiho, oz. anksioznostjo in depresijo. Začelo se je s strahom pred smrtjo, nato pred vožnjo z avioni, avtomobilom, avtobusi..., lani spet s strahom, da se mojim bližnjim kaj ne zgodi in sem obiskala psihiatra, zavrnila AD in letos me je sesulo. Začelo se je z mamino boleznijo (rak na črevesju), in novim strahom, da imam tudi jaz raka-kjerkoli. Slabost zjutraj, nezanimanje za karkoli, bolečine po vsem telesu, glavoboli, nespečnost.....
Obiskala trikrat urgenco, zaradi domnevnega infarkta, ko sem opravila en pregled, sem si izmislila drugo bolezen. Bila sem na vseh možnih pregledih in seveda nazadnje na kolonoskopiji (zaradi mamine bolezni-lahko je dedna), kjer mi je zdravnik povedal , da sem zdrava, pa mu še nisem verjela. Pomiril me je šele psihiater in AD. Žal mi je, da ga nisem lani začela jemati, ampak se je vsa bolezen pričela stopnjevati. Bilo je zelo hudo, poleg vsega se je moje telo odzivalo od strahu in stresa z močno pekočo bolečino-povsod, strmela sem v prazno,bila popolnoma brez apetita-shujšala sem v mesecu in pol 17kg, nesposobna komunikacije, mislila sem, da se mi bo zmešalo.
Sedaj sem na dobri poti k ozdravitvi, delam na sebi, kolikor mi čas dopušča, bolj sem sproščena in veliko se smejim, zadovoljna sem. Becham, kar ti želim povedati je, da ne bodi skeptičen in pravi čas ukrepaj, pa če so to ADji, od katerih ne postaneš odvisen, ti pa pomagajo. Ne odlašaj, saj se tvoja anksioznost lahko poslabša.
Naredi korak naprej in se ne daj......

Pozdrav, Trzinka
Prijavljen
Elektra
gost
« Odgovori #23 dne:: nedelja, 07. december 2008 ura: 04:10 »

poljubnjej
Jaz pa nikoli nisem šla k zdravniku. Ne vem zakaj, morda strah pred resnico in seveda se izogibam vsake dejavnosti, ki zahteva izhod iz hiše.
Prijavljen
pupika
gost
« Odgovori #24 dne:: nedelja, 07. december 2008 ura: 09:23 »

Elektra..samo če ne boš nič spremenila, boš počasi uničevala sebe!
Takšni strahovi, kot jih opisuješ so mi sicer poznani..vendar pa NISO REALNI. To sedaj vem.
In če te je res tako strah (ali sram?) psihiatra, poišči si psihoterapevta. Predelaj svoje strahove in jih zamenjaj za realne misli!

Prijavljen
ivica
gost
« Odgovori #25 dne:: nedelja, 07. december 2008 ura: 20:39 »

Elektra, zlo podobno sm razmišljala tud jst. In ja, paničarka sem morda tud po naravi in me skrbi za vse in vsakogar, ampak DEFINITVNO pa to ni normalno in ne rabš tega trpet. Ker je trpljenje.. Sej jst še zmer mislm kdaj na to, ker je relativno težko sprement vzorce, ampak SE DA.
In resno, pejd se pogovort s kom.. Jst osebno sem blazno nezaupljiva, in me je blo sram in strah.. Ampak z mejnimi koraki napredujem. In ne pomislim več VSAKIČ na kej slabga..
Prijavljen
lio29
gost
« Odgovori #26 dne:: sreda, 10. december 2008 ura: 17:58 »

živjo.jaz se borim z anksioznostjo ze dve leti ne vem več kako naprej,zdaj hodim na neke psihoterapije kjer nam manjšajo zdravila in skusamo s pogovorom rešit tezave in s pogledi v preteklost.Nazalost meni to nič ne pomaga ,vcasih obupujem in ne vidim naprej,nazalost so te trenutki pogostejsi od drugih.Imam siptome kot so prepogosto odhajanje na vodo,čuden občutek v glavi,omotice,zamegljen vid in tiščanje v prsih.PA tudi ze skoraj eno leto ze vsak dan sanjam.Čez dva tedna sem naročen pri dr.marjan pajntarju ki je hipnoterapevt in upam da bo sčasoma kaj bolje saj ne vem kaj naj se drugega probam.Ali ima se kdo podobne simptome najbolj me zanima za pogosto tiščanje na vodo?Huh??ze vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: sreda, 10. december 2008 ura: 19:01 »

Ilo, jaz hodim že od majnega zelo pogosto na vodo, ponoči je najhuje-od trikrat pa tudi do destkrat. Podnevi skoraj na vsako uro in pol. Vnos tekočine je manjši, kot pogosto praznjenje mehurja, tako, da sem že dehidrirana. Posledica so seveda glavoboli in pa občasne bolečine v ledvicah. Potem se napijem urološkega čaja in od začetka. Če jemlješ ADje pa je tudi normalno povečano uriniranje. Pojdi na kakšen pregled, če te skrbi.

Trzinka
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: sreda, 10. december 2008 ura: 19:04 »

Ilo, pozabila sem ti povedat, da sem bila tudi sama na hipnoterapiji in je zadeva u redu, moraš pa imeti tudi voljo in željo po ozdravitvi.

Srečno!
Prijavljen
Elektra
gost
« Odgovori #29 dne:: sreda, 17. december 2008 ura: 01:17 »

Sem bila na preiskavah. Smiley
Sem opazila, da če slišim za kakšno bolezen dobim čez dva dni simptome. Če ne vem dovolj o tej bolezni, si simptome pa "izmislim".  seznojim
Tudi z mojim mehurjem ni vse v redu. Razen, ko pozabim nanj. laughing
Prijavljen
žana
gost
« Odgovori #30 dne:: sreda, 17. december 2008 ura: 10:09 »

Živjo Becham 23
Sama sem večkrat obiskala osebno zdravnico, saj sem se počutila zelo slabo, imela sem vrtoglavice, velike glavobole, vendar mi ni znala pomagati. najprej mi je rekla da imam virozo, nato alergijo. vse to se mi je vleklo približno dve leti, sedaj sem stara 20. Čeprav sem hodila v šolo, se zelo težko učila, saj sem večino časa brez energije, sem vedela, da je z mano nekaj narobe.
Sama sem prišla do spoznanja, ter šla do osebne zdravniče, ter je rekla naj mi napiše napotnico za psihiatra. psihiater mi je napisal jemanje Maprona, ki ga jemljem mesec dni, po njem še ne čutim izboljšanja, mogoče se kakšen dan počutim boljše za kakšno uro.
Zelo prav bi mi prišle vaše izkušnje. Bojim pa se če se bom kdaj počutila bolje, saj se me to loteva že veliko časa, ter se zaradi neizkušenosti svoje osebne zdravnice nisem začela zdraviti že prej.
Prijavljen
Cindy
gost
« Odgovori #31 dne:: sreda, 17. december 2008 ura: 19:02 »

Pozdravljeni!

Jaz pa imam največkrat težave z ravnotežjem, pa še nekaj me muči.

Nikjer nisem zasledila konkretnega opisa. In sicer se mi al ponoči al še pogosteje ko počivam čez dan ko dam hčerko spat pa me zraven zanese, da se mi v postelji nekako zavrti me nekaj spreleti pa si rečem "glej kaj spet z mano dela" pa ne vem kaj je to. Občutek je smešen včasih neprijeten ampak mine. Če se potem z nečim zamotim je ok, včasih pa o tem razmišljam in sem nervozna. To sem opazila, da se mi dogaja ko sem v napol snu. Takrat ko sem ful utrujena mi je vseeno pa če bom kar umrla, ko pa se zbudim pa spet premišljujem. Včasih imam občutek, da sem nehala dihati in da mi je obstalo srce.

A je s tem kaj izkušenj?

Pol leta že jemljem Cipralex!
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 957

« Odgovori #32 dne:: sreda, 17. december 2008 ura: 19:14 »

To vrtenje tik pred spanjem poznam. Se ni prenehalo tudi z začetkom jemanja ADjev.  . Kot bi se mi možgani izklapljali. Včasih mi pri tem tudi telo trza, ali pa se mi to samo zdi. To sem sprejela kot nekaj, kar ni hudega in me pravzaprev ne moti več. Sem se potolažila s tem, da itak ležim in da ne morem nikamor past.
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
žana
gost
« Odgovori #33 dne:: sreda, 17. december 2008 ura: 19:48 »

Cibdy, Jagodka, kakšne pa so vajine izkušnje z jemanjem tablet, ali so vama kaj izboljšala stanje oz kakšni znaki so vama izginili. Sama jem mapron že mesec in 3 tedne ter opazim zelo malo napredka, ter počasi izgubljam upanje da se bom počutila bolje?

Lp
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #34 dne:: sreda, 17. december 2008 ura: 19:54 »

Jaz sem na Asentri 100mg zjutraj zdaj že skoraj tri mesece. Simptomo depresije so mi popolnoma izginili, anksioznost in občasni napadai panike pa še, vendar mogoče 20%. Sem imela zelo hude kontraindikacije na ADje. Prijeli so mi po 6-7 tednih, ko so mi dozo povečali iz 50 na 100mg.
Če prav razumem ti ADji še niso prijeli, mislim, da bi ti zdaj že morali. Posvetuj se z zdravnikom, mogoče boš morala menjati. Kaj pa psihoterapija?
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
Cindy
gost
« Odgovori #35 dne:: sreda, 17. december 2008 ura: 22:33 »

Jaz jemljem Cipralex 10 mg od junija. Razen teh občutkov, ki sem jih prej opisala, ta toplota , pa občutek prenehanje dihanja je vse ostalo 98% bolje. Nisem več utrujena imam dovolj energije in misli mi ne uhajajo več skoz k temu, kaj mi je , a sem resno bolana, a bom umrla..., ampak 100 na uro uživam s svojo družino predvsem s hčerkicama, ki nama z možem pomenita vse na tem svetu.

Žana saj bo , boš mogoče res mogla še malo počakat ali pa pol menjat. Obrni se na zdravnika. Vse bo ok boš vidla , še posebej hitro, če boš v to verjela. Pozitivno mišljenje veliko pomaga.

Nočko vsem!
Prijavljen
žana
gost
« Odgovori #36 dne:: četrtek, 18. december 2008 ura: 15:35 »

Hvala vama za odgovor.
Za psihoterapijo pa se še nisem odločila oz sem iskala psihoterapevta v svojem kraju, vendar nisem našla primernega, razen samoplačniškega, ker pa sem študentka si tega nemorem privočšiti.
Ali mogoče predlagate kakšnega, ter v katerem kraju je?

Lp
Prijavljen
beckham23
gost
« Odgovori #37 dne:: sreda, 07. januar 2009 ura: 12:00 »

Živjo Becham 23
Sama sem večkrat obiskala osebno zdravnico, saj sem se počutila zelo slabo, imela sem vrtoglavice, velike glavobole, vendar mi ni znala pomagati. najprej mi je rekla da imam virozo, nato alergijo. vse to se mi je vleklo približno dve leti, sedaj sem stara 20. Čeprav sem hodila v šolo, se zelo težko učila, saj sem večino časa brez energije, sem vedela, da je z mano nekaj narobe.
Sama sem prišla do spoznanja, ter šla do osebne zdravniče, ter je rekla naj mi napiše napotnico za psihiatra. psihiater mi je napisal jemanje Maprona, ki ga jemljem mesec dni, po njem še ne čutim izboljšanja, mogoče se kakšen dan počutim boljše za kakšno uro.
Zelo prav bi mi prišle vaše izkušnje. Bojim pa se če se bom kdaj počutila bolje, saj se me to loteva že veliko časa, ter se zaradi neizkušenosti svoje osebne zdravnice nisem začela zdraviti že prej.

tudi jaz se bojim da se to ne bo nikoli končalo, saj se vleče vse skupaj že 5 let. zadnji mesec je kar kriza.. :S a imaš tudi težave z dihanjem? lp
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #38 dne:: sreda, 07. januar 2009 ura: 14:15 »

Beckham23, a si že bil pri zdravniku?
Prijavljen

beckham23
gost
« Odgovori #39 dne:: sreda, 07. januar 2009 ura: 14:17 »

Beckham23, a si že bil pri zdravniku?
sem bil ja.. v ponedeljek sem dal kri za ščitnico.. v petek bi naj bli izvidi tu
potem pa bomovidli Smiley
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar