aleksander993
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 9
|
 |
« dne:: torek, 06. avgust 2013 ura: 00:05 » |
|
Pozdravljeni, star sem 16 in trpim z hudo anksioznostjo in depresijo, sem moški. Imam hipohondrijo. Hipohondrijo sem dobil Januarja ko sem se razšel z bivšo punco. Od takrat naprej imam simptome, ki so predvsem z vidom: bliska se mi pred očmi, imam stvar, ki se imenuje Visual snow etc.
Imam pa hujšo težavo. V Osnovni šoli sem bil brez muke odličen in prav dober. Nato sem se vpisal na Ekonomsko šolo, kjer sem zaradi depresije in anksioznosti padel razred in zaradi nezanimanja za ekonomijo. Zdaj sem na srednji kemijski šoli, vendar imam močno željo po študiju medicine. Starši mi ne pustijo, da se prepišem na srednjo zdravstveno ali na gimnazijo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
AsandraA
|
 |
« Odgovori #1 dne:: torek, 06. avgust 2013 ura: 12:16 » |
|
Si letnik na kemiji uspešno zaključil? Koliko difer. izpitov bi pa moral opraviti za prepis v 2. letnik? Je taka šola, kot si želiš v tvojem kraju, oziroma ni dalj od zdajšnje šole?
Vidiš, veliko je lahko zakajev, za zato tvojih staršev.
Kaj pa tvoje delovne navade? Pišeš, da si bil z lahkoto odličen v OŠ. Kaj se je potem spremenilo?
Pozdrav, Sandra
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
aleksander993
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #2 dne:: torek, 06. avgust 2013 ura: 14:32 » |
|
Anksioznost in depresija. Huda hipohondrija.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
AsandraA
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sreda, 07. avgust 2013 ura: 09:16 » |
|
Anksioznost, depresija, hipohondrija (kar omenjaš) zelo redko pride kar sama od sebe neko jutro ali opoldne. Praviloma so to posledice nečesa (dejanj, razmišljanj..........).
Kaj pa odgovori na začetna vprašanja?
pozdrav, Sandra.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
aleksander993
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sreda, 07. avgust 2013 ura: 09:39 » |
|
Ne letos sem padel razred na ekonomski zaradi hipohondrije. Na kemijsko sem se šele vpisal Junija, ker sem v OŠ dosegal dobre rezultate.
Hipohondrijo sem dobil ko sem se razšel z bivšo punco
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
AsandraA
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sreda, 07. avgust 2013 ura: 11:07 » |
|
Za mladostnike je bil svoje čase en svetovalni center v Šiški. Kot so mi povedali, si dokaj hitro lahko prišel na vrsto. Pojdi do svoje osebne zdravnice in se z njo pogovori za napotnico za terapijo.
Po mojem vedenju in izkušnjah, se hipohodrije, depresije...... ne "nalezeš" kot gripe. Kot ti pešeš....sem jo dobil. Take misli ustvarimo, sproduciramo sami. Zato menim, da je še dovolj časa, če dobiš kmalu dobrega terapevta, ki ti bo pomagal zlesti iz tega ven. Zlesti boš pa moral sam. To pa drži kot pribito.
Pozdrav, Sandra
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Poni
|
 |
« Odgovori #6 dne:: sreda, 07. avgust 2013 ura: 13:23 » |
|
Saj je še. Imenuje se: SVETOVALNI CENTER ZA OTROKE, MLADOSTNIKE IN STARŠE Ljubljana
Nahaja se: Gotska ulica 18, 61000 Ljubljana - To je v šiški. Če greš s avtobusom številka 1 iz centra..... Od križišča, kjer trojka zavije desno v litostroj..... še naprej..... druga postaja..... če se prav spomnim. Greš čez cesto. Pa čez en tak velik travnik med bloki, ki pa ga ni več. So ga že zazidali. Pa malo naprej. Taka dolga pritlična hiša iz skoraj belega betona.
Telečji fon: 5-837-500
Poni
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
aleksander993
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 08. avgust 2013 ura: 00:28 » |
|
Ok hvala za odgovor sam a nej grem psihiatru al psihologu ? Ali naj poskusim z zdravili?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
AsandraA
|
 |
« Odgovori #8 dne:: četrtek, 08. avgust 2013 ura: 09:44 » |
|
Najprej jih pokliči. Povedali ti bodo, ali potrebuješ napotnico. Moje mnenje je, da bolj potrebuješ terapijo, kot zdravila. Pa saj zdravila najbrž že imaš, če tako trdno pišeš o diagnozi. Terapevti so psihologi, psihiatri, socialni delavci.............., tako, da je vseeno kaj je po izvirnem poklicu.
Pozdrav, sandra
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|