FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 10. julij 2025 ura: 02:33

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Jok in antidepresivi!  (Prebrano 1173 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Silvo Malek
Anželova ulica 21
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 287

sem popolnoma slep, vendar me ni to nikoli motilo

« dne:: ponedeljek, 05. avgust 2013 ura: 08:20 »

:jokJe sicer re, da povečan jok opažam že nekaj let, a sem si ga razlagal z napetostmi protislovij, v katerih živim. Jemljem Alvento. Ker sem zaradi praznovanja sestričninega rojstnega dne med soboto in vključno z današnjim dnem z Alvebto sem te tri dni opazil še večjo nagnjest k joku. Takoj ko družba zapoje Vsenajboljše za te, sem že objokan! Konec! S tem momentom pozornost družbe preusmerim nase, ali jo pa vsaj raznežim. Je sicer res, da sem bil v trajni napetosti zaradi njene hčere, ki se je zazdaj rešila iz objema droge, ker san nimam otrok, mi ta 31 let stara ženska s svojo odvisnostjo, zdaj dela, a jo njena mama kontrolira, pomeni meni podarjeno, nesojeno dete. Reševai smo jo najbolj v letu 2009, ko je bila uspešbo hospitalizirana na oddelku DTO klinične psihiatrije v Ljubljani. Zdaj me pa zanima: je povečan jok posledica, ker nisem vzel Alvente, ali so zgoščena protislovja vzrok! Vsem hvala za morebitno razumevanje!  brez Alvente, jutri nadaljujem,
Prijavljen
AsandraA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 05. avgust 2013 ura: 08:52 »

Lahko da sta oba dejavnika povezana. Čustvena obremenitev (praznovanje v krogu družine je dostikrat z nabojem) in odtegnitev ADja. Poznam ljudi, ki jim je Joga smeha pomagala pri dvigu razpoloženja. Naši možgani ne razlikujejo med smehom z razlogom in terapevtskim smehom. Odreagirajo tako, da nam sprostijo količino + substanc in s tem se počutje dan za dnem izboljšuje.

Tvoja soimenjakinja Mojca Malek je izvrstna trenerka Joge smeha. Pogooglaj in boš našel kaj več napisanega o tem.

Drži se in pozdrav, Sandra
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar