FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 13:11

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Strah pred psi in mačkami!  (Prebrano 1315 krat)
Silvo Malek
Anželova ulica 21
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 287

sem popolnoma slep, vendar me ni to nikoli motilo

« dne:: petek, 02. avgust 2013 ura: 21:03 »

S psihiatrom sva se le bežno dotaknila tem, saj sem prisil in anksioznosti prepolen, čeprav se navzven ne vidijo. Nekdo bi lahko rekel, da je ta strah zaradi tega, ker ne vidim. Bojim se primarno psov in muc! Mnogim slepim psi pomagajo, sam se jih pa bojim. Vem, da je nek igriv kuža v mojem otroštvo skaakal vame, vem da je muc skakal med mojim očimom mamo in mano po postelji, in pa brsed, da mi bo muc ali podgana odgriznila ud, saj soo me styrši, čeprav tega danes ne priznajo, pošiljali lulat na kanal na dvorišču, ker smo imeli na balkonu tisti stari, leseni Wc, ki je izgledal kot kakšen zaboj, bom plastično zapisal, kišta. Kako se torej znebit strahu? Je še kak tak strašljivec med vami? Hvala! Silvo!
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: petek, 02. avgust 2013 ura: 22:09 »

Silvo pozdravljen.

Naše otroške izkušnje nas vsakega na svoj način zaznamujejo.
Kužki in muce imajo svoj način vedenja in pogosto lahko v svojem navdušenju,
igrivosti in skakanju otroka tudi prestrašijo.
Slepota odvzame izkušnjo, da se na približevanje živali lahko pripravimo.
In če si zamisliš, da na otroka nehote priskače pes ali muca je to lahko stresno.
Nehote se lahko od bližnjih pojavijo besede "PAZI kuža" kar lahko nenamerno sproža
občutek nevarnosti saj moraš "pazit".

Kot vse na tem svetu imajo tudi živali svoje prednosti in če ne znamo pravilno ravnati z njimi tudi nevarnosti. Pes ponuja bližino in božanje, kar dokazano deluje na nas pomirjevalno. Za takšne naloge so posebno vsposobljeni terapevtski psi. V Sloveniji imamo tako Ambasadorje nasmeha in Tačke pomagačke. Če boš želel premagovati strah pred psi se poveži z njimi. Naletel boš na prijaznost, na razumevanje , druženje in še velik strah boš lahko po korakih razrešil. V kolikor bi potreboval kontakt glede individualnega srečanja s terapevtskim kužkom mi piši na mail ali zasebno sporočilo. Vsi ti kužki so posebej izšolani.

Velika zmaga je premagati naše otroške strahove, ki jih kljub svojim letom
še vedno nosimo v sebi. Ničkolikokrat slišimo ko starši rečejo otroku "pazi te bo pes ugriznil v roko, nogo ..." in na ta način se strah usidra v našo dušo. Zato potrebujemo NOVE reparativne izkušnje,
kjer se lahko s svojimi otroškimi strahovi soočimo na odrasel način.

Silvo kužki so tako čudovita bitja, daj jim priložnost da ti skozi dotik,
bližino in toplino polepšajo svet.

Aslan ti pošilja lep pozdrav.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
nageljček
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 147

« Odgovori #2 dne:: petek, 02. avgust 2013 ura: 23:13 »

Jaz se pa bojim vseh pernatih živali...
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar