FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 12:16

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ANKSIOZNOST IN SOCIALNA FOBIJA  (Prebrano 2103 krat)
mateja1975
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« dne:: četrtek, 25. julij 2013 ura: 14:54 »

Pozdravljeni...tudi jaz se na vas obračam s prošnjo za nasvet...občasno doživljam anksiozne motnje in tudi socialno fobijo...vse to je odvisno od tega kako sem sproščena oz. če sem pod stresom se vse to izraža še intenzivnejše. Me je pa strah ker imam v sebi vkoreninjen strah in če vem da bom izpostavljena okolici kjer se bom mogla podpisat ipd.že vnaprej meljem to v glavi, se delam nervozno, panično in res ko pride do tega trenutka vsa zmrznem. Rada bi se znebila teh vkoreninjenih strahov, ki si jih pokličem in se z njimi "paraliziram".
Ko razmišljam zakaj sem padla v ta začaran krog se spomnem da se mi je tresenje rok pojavilo že v osnovni šoli, potem v gimnaziji pri nareku, ko sem čist odpovedala...najbrž je bil vzrok strah pred neuspehom.
Drugače sem po naravi človek,ki je zelo občutljiv na zunanje dražljaje in zelo rada premlevam v sebi zadeve, kar se tiče samozavesti, ni ne vem kako visoka, kar se mi pozna tudi v službi saj se težko postavim zase. Tudi drugače potrebujem precej časa, da mi nekdo res stopi na žulj in potem je končno čas da se postavim zase, prej pa samo razmišljam in se jezim, v sebi.

Rada bi odpravila te neprijetne trenutke, tudi panični napad sem že doživela, a se ga ne bojim, tudi če se vrne ker ga kr dobro prebrodim.

Hvala za kakšen nasvet...lp
Prijavljen
bursla
gost
« Odgovori #1 dne:: petek, 26. julij 2013 ura: 07:29 »

Pozdravljena,

najprej bi ti rada povedala, da nisi sama, da nas je več v tej zadevi in da se to da rešit. Jaz imam podoben problem z tresenjem rok pred ostalimi ljudmi, streženjem pijače ali pa tudi prehranjevanjem v javnosti. podobno kot ti sem bolj občutljiv človek. Jaz bi ti priporočala, da se obrneš na kakega psihiatra. Samo morem pa ti povedati, da sem tudi sedaj jaz bila dvakrat pri psihiatru in v bistvu je zadeva taka, da si moramo najbolj sami pomagat in it skoz to. Jaz sem sedaj našla mindfulness meditacijo in pomaga...
Prijavljen
mateja1975
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: petek, 26. julij 2013 ura: 09:39 »

bursla, hvala za odgovor...pri psihiatru sem bila v začetku, ko so se težave pojavile (to je že nekaj let nazaj)...v bistvu me je samo poslušal, dal mi je vedeti, da vem v čem je težava, da se vsega zavedam...zdi se mi da mi včasih zmanjka oz. nimam dovolj časa sama zase, ko nastopijo težave...imam dva mala otroka(zanimivo, da v nosečnosti težav sploh nisem imela) in je to zelo težko. Se mi pa zdi, da so se zdaj ko sem se poporodniški vrnila v službo (delam od januarja) težave okrepile najbrž zaradi tempa, služba, kuhanje, otroci in je urnik prenatrpan, da pozabim nase, da se spopadem s stresom...

Ne vem kakšne tehnike sproščanja bi se lotila, da bi bila učinkovita, da bi jo lahko izvajala med 10 in 11 uro zvečer, da bi začela delati na sebi...bom pa prečekirala meditacijo, ki si mi jo navedla in upam, da tudi meni uspe in pomaga...hvala
Prijavljen
lucki men
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 12

« Odgovori #3 dne:: sobota, 27. julij 2013 ura: 10:17 »

brez žive fizike(teles)ni tresenja,nekateri ne čutijo ne rok ne nog,ampak živijo s pomočjo drgih pri hranjenju,negi telesa in ostalih uslug.prim.dr.jože felc je bil precej časa na vožičku ,ni mogel niti receptov potpisat z rokami,ampak jih je z glavo.pritrdili so m,u pero na glavo (obročz peresom)in je potpisoval svoje dokumente.
s tem sem mislil povedati da za tresenje rok ali telesa je več vzrokov od hipe pri diabetesu,bolezni ščitnice ter drugih limf,pri zasvojencih -alkoholiki,pri zrabljenih vretenc na vratu in ostalih delih hr
btenice in seveda pri duševnem naporu ali bolezni,so pa tudi krivi starnski učinki nekaterih zdravil.
so pa še drugi vzroki ki jh poznamo ali paso še nepoznati.
no vidiš da smo živi in občutljivi zato smo pokazatelji nekaterih nezdravih okolij ki vplivajo na nas,mi pa smo lahko tisti posamezniki ki lahko spremenimo sebe in tudi druge z raznimi tehnikami,zdravim življemjem in prehrano.s tem ustvarjamo zdravo družbeno in naravno okolje.pa hrabro naprej ,pa se ne preveč ozirat v preteklost ali nazaj!jože

Prijavljen
fergie
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 10

« Odgovori #4 dne:: sobota, 27. julij 2013 ura: 12:18 »

Pozdravljena Mateja,

svetujem ti, da se nad "pomankljivostvjo oz napako" najprej malo nasmejiš, da se sprostiš, zaupaš nekomu in potem lotiš strukturiranega reševanja težave. Mogoče lahko vadiš podpis sama, se pretvarjaj da si v banki oz kjerkoli, mogoče pred partnerjem, kakšno prijateljico ali pa skozi igro z otrokom ustvariš scenarij in se ga loti kot igralka, bodi samozavestna in privlačna. Včasih ni slabo nadeti maske in si jo ko je čas zato lahko prisvojimo in postane del nas Cool Fake it till you make it! Ni ga čez občutka zmagoslavja nad premagano težavo in ko lahko ta predal zapečatiš in ga označiš kot Izkušnjo! Poskrbi za svojo samozavest, videz, moč in naj bodo tvoje drage rokice vedno urejene, popiljene, nalakirane, podari si to Smiley začni VERJETI VASE, naj ne bo življenje le preživetje, to pa nauči tudi svoje malčke Wink lep sončen pozdrav, fergie
« Zadnje urejanje: sobota, 27. julij 2013 ura: 12:42 od fergie » Prijavljen
fergie
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: sobota, 27. julij 2013 ura: 12:50 »

Dodala bi tudi to, ker menim da toliko premlevaš in imaš težave z izpostavljanjem, da si mogoče ne priznaš da si zaslužiš biti spoštovana . Meni osebno so dobre mamice že same po sebi zelo uspešna bitja, vredna občudovanja, zmorejo več kot marsikdo in si ne priznavajo nobenih dosežkov kaj vse zmorejo opraviti, naj ti ne bodo dnevi samoumevni, prištej si mnogo kreditov za dobro opravljena dela, pusti naj ti raste samozavest in upam da sčasoma premagaš težave in da boš enkrat znala pokazati svojo moč. oglasi se kaj!lp
Prijavljen
mateja1975
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 29. julij 2013 ura: 08:36 »

fergie...hvala za odgovor...res je, da pri vsem tem tempu res pozabimo kako uspešni smo, koliko dobrega nardimo in da je res veliko dejanj hvale vredno...pustimo pa , da nam določen moment tako utrpne telo...res ni prav. Sama bom začela graditi predvsem na samozavesti, na tem da bom ponosna nase, da bom cenila vse kar nardim in ne bom pustila, da se kakršnkoli neuspeh tako zasidra vame...upam, da mi uspe, vsekakor pa v čimvečji meri
Prijavljen
fergie
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: torek, 30. julij 2013 ura: 08:38 »

Zdravo Mateja,
sem vesela da to slišim in ostani osredotočena na rešitve in rezultate! Nisi sama, ljudje te imajo radi na tej tvoji poti. Če se boš želela o kakšnem konkreten problemu pogovorit sem tukaj:)
lep dan ti želim
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar