FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 15:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kako prenehati s Xanaxom  (Prebrano 2051 krat)
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« dne:: sobota, 18. oktober 2008 ura: 19:28 »

Živjo!

Sem anksiozno depresivna že kar nekaj časa cca. 2 meseca konstantno in sem šele pred kratkim ( 10 dni ) dobila AD Citalon. Zanima me če te tablete kdo pozna in kako hitro učinkujejo? Po drugi strani, pa že kar predolgo jemljem Xanax in bi sedaj s tem rada prenehala, ker se mi zdi, da moje telo potrebuje tega vedno bolj. Zdravnik mi ga je predpisal  pol tabletke zjutraj, pol popoldne in eno celo zvečer. Sama sem včeraj in danes pričela z zmanjševanjem in sicer popoldne nisem vzela polovičke. Ali je to pravilno?Na koliko časa se zmanjšuje in po kakšnem postopku oziroma v kolikšni meri?
Zanima me še nekaj, mislim, da je telo postalo že malce odvisno od teh tablet in me velikokrat peče po rokah, v prsih, po hrbtu in v glavo zelo močno, če pa tabletko vzamem se ta pekoča bolečina zmanjša, ali je to že odvisnost in potreba po še, ali so to napadi strahu, ker venomer razmišljam, kaj mi je, tudi bolečine v levo roko imam, ampak niso tako hude. Sem bila letos že dvakrat na urgenci in ni bilo z menoj nič narobe.
Mi lahko kdo svetuje?

pozdrav,
Prijavljen
Ronja
gost
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 12:17 »

Živjo, trzinka,

sicer ti ne morem svetovati glede zmanjševanja Xanaxa. Vsekakor ti priporočam posvet pri zdravniku in, seveda, čimprejšnje prenehanje s pomirjevalom. Hmmm.
Koliko časa pa sploh jemlješ Xanax? Dva meseca? Več? Pišeš, da si šele pred kratkim dobila AD. Simptomi, ki jih opisuješ, bi čisto lahko bili stranski učinki, ki se pojavljajo ob začetku jemanja AD-jev. Takrat si pomagamo s pomirjevali (Xanax), da prebrodimo začetek in ublažimo stranske učinke. Torej, ker se ti približno mesec ali dva po začetku jemanja AD-jev pojavljajo stranski učinki, vzameš pomirjevalo. Ko AD-ji primejo, pomirjevalo opustiš. Takrat ga tudi ne pogrešaš več. Jaz sem po približno dveh mesecih nehala s Xanaxom. Sicer sem ga jemala po potrebi, takrat, ko je bilo hudo. Nisem porabila cele škatlice, ker mi je zdravnik namesto Xanaxa svetoval Seroquel, na katerega se menda ne moreš navaditi. Tega sem jemala, da sem lahko zaspala.
Jaz bi sklepala, da se pri tebi pojavljajo stranski učinki AD-jev, ki jih Xanax pomiri, ti stranski učinki pa bodo po dobrem mesecu ali dveh prenehali, zato tudi Xanaxa ne boš potrebovala. Kot pa sem že rekla, ne vem, kako dolgo že jemlješ Xanax.

Lp, Ronja
Prijavljen
ribič
gost
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 12:35 »

Tudi jaz mislim, da so to stranski učinki AD-jev.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar