FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 30. maj 2026 ura: 23:57

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksioznost, depresija  (Prebrano 2268 krat)
ena gaja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« dne:: torek, 23. april 2013 ura: 12:53 »

Pozdravljeni.
Prosim za pomoč, ker sem tik pred tem, da se dobesedno sesujem. Občutim popolno nemoč in imam tako težke noge, da jih komaj premikam. Ob tem, da se mi poleg še vrti. Zdravim se že osmo leto z različnimi AD. Nobenega učinka ni, saj so ves čas prisotni telesni znaki in osebna zdravnica pravi, da je vse psiha. Boli me skoraj vse, že ob najmanjšem naporu sem zadihana, nimam več volje. V službi so ves ta čas izvajali mobing nad mano. Ne morem več v službo, splošna zdravnica ne razume. Saj je samo psiha. Bojim se, da si bom kaj storila. Pomagajte z nasveti, prosim.
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #1 dne:: torek, 23. april 2013 ura: 14:35 »

Ena gaja pozdravljena!

Ja, ima tvoja zdravnica prav, ker pravi da je to od psihe, vendar pa verjetno ne razume
kako hudo je, ko ti psiha omrtvi organizem... Cheesy

Kljub jemanju AD se te težave najprej pokažejo s simptomi na telesu in sicer kot nemoč, mlahavost,
vrtoglavica, bolečine v želodcu.

Kdo ti piše recepte za AD?
Si vmes kaj menjavala...prekinjala, ker pišeš, da jih jemlješ že 8 let?
Kaj sploh jemlješ?

Rada bi ti povedala, da AD samo odpravljajo simptome, zaradi katerih si jih dobila,
ne odpravljajo pa vzrokov, ki so te v to pripeljali.
Si obiskala kakšnega terapevta...si poskusila s kakšno samopomočno skupino?

Eden izmed vzrokov je vsekakor stres, ki se ti pojavlja v zvezi z mobingom v službi in prav zaradi tega
si dobila tudi odpor do službe...vsekakor je potrebno nekaj na tem narediti...morda prijava osebe, ki te
"terorizira", vsekakor pa NUJNO rabiš umik (bolniško), da se vsaj malo spočiješ.
Morda vzameš zdajle pred prazniki kakšen dan dopusta in se poskušaš sprostiti.

Vsekakor pa ti svetujem, v kolikor z zdravnico ne prideta skupaj, da jo zamenjaš...imaš vso pravico in sicer brez obrazložitve.

Ne vem, če sem ti kaj pomagala, morda sem pa ti le dala nekaj iztočnic za razmislek.

rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
ena gaja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: torek, 23. april 2013 ura: 15:14 »

Moja zdravnica ima podcenjevalni odnos do psihiatričnih bolezni. Zato je zanjo samo psiha. Sama vem, da so vsi ti znaki poslabšanja, vendar ona ne razume, da potrebujem počitek.Tako me sili v službo. Druge službe ne najdem, mobing sem prijavila in je še slabše.

Psihiatrinja mi piše AD. Najprej sem jemala Cipralex 4 leta in sedaj Cimbalto prav tako 4 leta. Na začetku je pomagalo, sedaj ne več.

Nisem vključena v nobeno skupino in tudi psihoterapije še nisem probala. Ne poznam vzroka, zakaj sem zbolela, kajti mobing se je začel ravno zaradi bolezni. Za nekatere sem zmešana, ker obiskujem psihiatra.

Osebno zdravnico sem že skušala zamenjati in novih bolnikov nikjer ne jemljejo, kjer sem poskusila. Iščem nekoga, ki bi me razumel, ki bi razumel mojo stisko in bolečino.

Hvala Toja za odgovor. 
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #3 dne:: torek, 23. april 2013 ura: 16:46 »

Si kar predstavljam tole tvojo zdravnico.... Angry

Predlagam ti, da mnenje (predlog) poda tvoja psihiatrinja ... tudi ona ima možnost, da ti da bolniško,
tako da pojdi kar v akcijo...povej ji tudi, da imaš težave in morda ti bo zamenjala AD ali pa še kaj dodala,
včasih kakšen drug AD pomaga, obstajajo celo AD, ki pomagajo pri bolečinah.

Gaja, predlagam ti, da se čimprej vključiš v kakšno skupino, ki deluje v okviru društva DAM...ker pa ne vem od kje si, ti bom dala link, pa sama pogledaš...na takšni skupini se med sabo pogovarjajo , izmenjujejo mnenja, skupina je vodena s strani osebe, ki pozna razne težave, ni pa strokovna, razen
takrat kadar pride predavat kakšen terapevt, to pa je kar dostikrat...meni je to zelo pomagalo.

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,10.0.html

Za nekatere sem zmešana, ker obiskujem psihiatra.

To vsekakor nisi ... Kiss rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #4 dne:: torek, 23. april 2013 ura: 17:19 »

Gaja, se kar podpišem pod vse kar ti je toja napisala.....Tudi sama sem imela šikaniranje v službi, te razume. Je pa tako, vzroki se sami ne bodo odpravili...potrebno bo narediti korak, najprej v smeri pomoči kake psihoterapije, skupine za samopomoč, preberi kako literaturo strokovno o bolezni in o mobingih....Ko boš bolje pa sebe in svoje zdravje postaviti na prvo mesto in se ne pustiti po domače povedano zajeb****

Pogum, da se prit iz tega začaranega kroga, vendar s trudom, delom in korenitimi spremembami, čeprav se jih bojimo  rozicodam
Prijavljen
ena gaja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: sreda, 24. april 2013 ura: 11:24 »

Si kar predstavljam tole tvojo zdravnico.... Angry

Predlagam ti, da mnenje (predlog) poda tvoja psihiatrinja ... tudi ona ima možnost, da ti da bolniško,
tako da pojdi kar v akcijo...povej ji tudi, da imaš težave in morda ti bo zamenjala AD ali pa še kaj dodala,
včasih kakšen drug AD pomaga, obstajajo celo AD, ki pomagajo pri bolečinah.

Gaja, predlagam ti, da se čimprej vključiš v kakšno skupino, ki deluje v okviru društva DAM...ker pa ne vem od kje si, ti bom dala link, pa sama pogledaš...na takšni skupini se med sabo pogovarjajo , izmenjujejo mnenja, skupina je vodena s strani osebe, ki pozna razne težave, ni pa strokovna, razen
takrat kadar pride predavat kakšen terapevt, to pa je kar dostikrat...meni je to zelo pomagalo.

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,10.0.html

Za nekatere sem zmešana, ker obiskujem psihiatra.

To vsekakor nisi ... Kiss rozicodam

Toja hvala. Poklicala sem psihiatrinjo in me je dala v bolniško. Če ne bo bolje, grem za nekaj časa v bolnico.

Poskusila se bom pripraviti, da se pridružim skupini v našem kraju.

Hvala za pomoč.  rozicodam
Prijavljen
ena gaja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sreda, 24. april 2013 ura: 11:31 »

Gaja, se kar podpišem pod vse kar ti je toja napisala.....Tudi sama sem imela šikaniranje v službi, te razume. Je pa tako, vzroki se sami ne bodo odpravili...potrebno bo narediti korak, najprej v smeri pomoči kake psihoterapije, skupine za samopomoč, preberi kako literaturo strokovno o bolezni in o mobingih....Ko boš bolje pa sebe in svoje zdravje postaviti na prvo mesto in se ne pustiti po domače povedano zajeb****

Pogum, da se prit iz tega začaranega kroga, vendar s trudom, delom in korenitimi spremembami, čeprav se jih bojimo  rozicodam

Hvala Trzinka. Na ta forum sem naletela prvič in tudi za skupine nisem vedela. Prej so tablete vedno pomagale in tako hudo še ni bilo. Zdelo se mi je bolje, da ne berem o bolezni, da ne bi imela vseh znakov zanjo, se bom pa sedaj informirala.

Dolgo se že trudim priti ven iz tega začaranega kroga, vendar imam občutek, da tiščim glavo skozi zid.
Ko sem začela jemati AD, sem mislila, da je za kratek čas, sedaj pa zgleda, da jih bo treba vedno jemati.

Hvala punci za vajin pozitiven odnos.  rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar