FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 14:38

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Depra  (Prebrano 1593 krat)
Malena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2

Kar te ne ubije, te okrepi.

« dne:: sobota, 06. april 2013 ura: 18:43 »

Živjo, še ena nova z depro,....

Danes je nekam hudo, kar zjokala bi se, gre mi na bruhanje, ima vse to sploh kak smisel?
K psihiatru hodim že par mesecev imam Cymbalto in Cipralex, saj je bolje, ampak kak dan sem čisto na tleh. Kdaj bo konec vsega tega kdaj? Kdaj? Šla bi kar spat, pa mi je ravno, če se še kdaj zbudim.     Kako si pomagate ostali?

Malena
Prijavljen
zverca87
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 170

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 16. maj 2013 ura: 16:51 »

Meni pravijo: pojdi na sprehod, pojdi malo med ljudi.. Ampak ljudje ne razumejo, da ko si v depri ti ni do nič. Nekako moraš dat skoz to grozno fazo depre, običajno se je meni potem po določenem času izboljšalo. Se mi pa depra ponavlja skozi vse življenje (od 13.leta dalje). Tako da ne preostane drugega kot se naučit nekako preživet ta čas.. Pač nekako..
Prijavljen
Yme
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 317

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 16. maj 2013 ura: 18:23 »

Šla bi kar spat, pa mi je ravno, če se še kdaj zbudim.     Kako si pomagate ostali?

To je moj recept, ki se (mi) obnese zadnjih nekaj let, ko preživljam svoj čas na
tem svetu s svojo zvesto spreljevalko "depro". Spanec:
-prinese nov dan, ponavadi je boljši ali pa vsaj DRUGAČEN
-regenerira telo (duha žal samega po sebi bolj malo) in če drugega ne je že to napredek
-čas, ki bi ga porabil za smiljenje samemu sebi mine v sanjah (hmm... ne nujno slabih)
In to je to... čas celi vse rane, čas pomirja "duševno bolane". kadim

Slabim dnevom sledijo malo boljši, včasih mnogo boljši, včasih se zalotim, da pomislim, da že odlični...
Pa tudi če pride spet padec razpoloženja... j**i ga, to je ta "rollercoaster" nas psihičev.
IT'S RIDE UP AND DOWN...

LP D.
Prijavljen

Komur je sreče dar bila klofuta ...
nutela
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 205

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 16. maj 2013 ura: 19:23 »

Jaz sem kot otrok imela dosti problemov ( v družini, ugl. finančni) in dosti sem grdo sanjala. Nekaj časa sem se bala grdih sanj. Enkrat sem v enemu bosanskemu časopisu prebrala da grde sanje pomagajo da se znebimo kakega problema. Od tedaj sem se naučila dobesedno "uživat" v grdih sanjah.

Že veliko veliko let nisem grdo sanjala...če je kaj bilo, niti ni bilo tako hudo...
Prijavljen

Če bi vsi ki se ne želijo (psihijatrično)zdravit bili psihično bolani, največ psihično zdravih bili bi psihični bolniki.
Lira
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 415

« Odgovori #4 dne:: petek, 17. maj 2013 ura: 11:26 »

Malena, kako si kaj?  rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar