FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 19. avgust 2026 ura: 12:57

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 4 [5]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Vse bolj preprican, da sem tudi jaz panicar  (Prebrano 24283 krat)
Axxo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 97

« Odgovori #80 dne:: torek, 13. avgust 2013 ura: 22:25 »

Hej katja! S tem sem seznanjen, da so prvi teden ali dva, ampak mene zanima, ce so se vam priceli pojavljati ze na polovicki ali kasneje na celi tableti? Ker jaz na polovicki ne obcutim nic kaj groznega.
Prijavljen
katja_
gost
« Odgovori #81 dne:: torek, 13. avgust 2013 ura: 23:09 »

Sama sem zdaj po 13ih dneh na celi tableti. Stranskih ucinkov nisem imela.. Sem pa si malo pomagala s pomirjevali, ko me je se zgrabila anksioznost.. Ad se jemlje postopoma, in se tako ubistvu iznicijo stranski ucinki. Sem sla iz polovice tablete na celo pa ni bilo kaj posebnega.
Nikar se ne boj :-) stranske ucinke imajo vsa zdravila..ker pac morajo biti napisani. Niso nevarni in minejo, ce jih ze po kaksni zelo majhni moznosti dobis..
Prijavljen
Axxo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #82 dne:: torek, 13. avgust 2013 ura: 23:41 »

Ti jemljes Zoloft? Skratka, jaz sem bil en teden na 1/4, sedaj bom 14 dni na polovici, nato en teden na 3/4 in potem grem na celo. Opazam pa nizji krvni tlak (med 120/70 in 110/60), ter nizji srcni utrip (v mirovanju tudi 50 ali 45)  Huh?
Prijavljen
Axxo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #83 dne:: sreda, 14. avgust 2013 ura: 19:12 »

No evo, danes se je stanje zopet poslabsalo. Spal sem kar do 15h (zaspal okoli 4h, vmes se zbudil, da sem vzel Asentro)... Vstanem, grem na cigaret in zopet je tu omoticnost, nesigurnost pri hoji, pritisk v senci... Pocutim se grozno, zopet na zacetku Sad v upanju na boljsi jutri...

Opazam pa se nekaj. Lani sem brez tezav premetaval vrede z 20 ali 40kg... Letos naredim komaj 10 ponovitev vaje z 2kg utezjo  Huh?
Prijavljen
katja_
gost
« Odgovori #84 dne:: četrtek, 15. avgust 2013 ura: 20:01 »

Cipralex imam. Pa saj so si vsi dokaj podobni. Nekje 3 tedne adji potrebujejo da sploh zacnejo ucinkovat.. Nic ni iz danes na jutri. Cimmanj se ukvarjaj sam s sabo :-) kaj ti je in kaj ni.. Drugace pa kaksno pomirjevalo dokler adji ne primejo in je to to...
Prijavljen
Axxo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #85 dne:: petek, 23. avgust 2013 ura: 17:17 »

Joj je danes cuden dan. Tretji dan sem na 3/4 Asentre, vceraj sem bil OK. Sam od sebe sem sel ven na kavo, brez tezav. Danes sem pa twko cuden. Zjutraj po tableti mi je postalo slabo, sedaj popoldne ko sem sel na eno brezkofeinsko kavo me je pa se glava zacela boleti. Vceraj zvecer se je kar naenkrat hotel pojaviti panicni napad z mravljinci v zatilju in dol po hrbtenici in nato v nogah, cemur so sledili se krci v rokah in nogah ter v sekundi potenje. No, nekako je minilo se preden se je razvilo v kaj hujsega. Upam, da je danasnje slabo pocutje posledicpomanjkanja spanja. Zaspal sem ob 6h, ob 10h vstal, da sem vzel Asentro in nato se do 14h spal. Pa od vceraj imam kar neke mravljince po glavi oz. ne vem kako bi sploh to opisal. T cuden obcutek Sad

Upam, da ste vi fino!
Prijavljen
Axxo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #86 dne:: petek, 20. september 2013 ura: 22:45 »

Spet se malo javljam, ker vidim, da ste name in mojo temo kar pozabili Sad

Sedaj sem tretji teden na celi Asentri 50mg.... Vmes je bil teden ko sem bil popolnoma OK... No ne cisto ampak res se nisem tako pocutil ze nekaj mesecev. Zacel sem dobivati nazaj tudi izgubljena zanimanja za stvari nad katerimi sem se navduseval. Zal pa je sedaj kaksen teden pocutje tako-tako.... Ravno toliko da shajam. Kislina me muci, pa riga se mi iz zelodca, tudi tesnoba v smislu tezjega dihanja..

Nevem ali bo treba dvigniti Asentro ali kaj :/ bil sem na Uz vratnih zil in se enkrat ekg, ki je vse bp.
Prijavljen
Axxo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #87 dne:: četrtek, 26. september 2013 ura: 23:37 »

V moji temi se pa nihce ne javi? Sad

Zanima me kako je pri vas zgledal simptom zamegljenega vida na Asentri. Ne vem ali so tezave z ocmi, ki so se sedaj pojavile, posledica Asentre ali pa se mi tako mocno slabsa dioptrija Sad
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 857

« Odgovori #88 dne:: petek, 27. september 2013 ura: 15:56 »

Pri meni zamegljen vid ni bil toliko posledica zolofta oz asentre, kot je šlo za simptom anksioznosti. Je pa po moje fino, da to omeniš svojem zdravniku.

Kako si pa sicer Axxo? Se je val povišane anksioznosti umiril?

Nihanja so na začetku žal kar stalnica - ampak postopoma se stabilizirajo; btw a o višanju si se kaj pogovarjal s psihiatrinjo? Asentra oz zoloft imata namreč še kar precej prostora za višanje.

Vse dobro!!!
Prijavljen
Axxo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #89 dne:: petek, 04. oktober 2013 ura: 00:44 »

Se mi zdi, da so tudi oci zadnje dni bolje. Sicer pa hvala himiko, da mi stojis ob strani v moji temi! Zlata si Smiley anksa in panika pa se mi zdi, da sta pod kontrolo. Veliko vec hodim ven, zopet sem postal produktiven, tudi ce hoce zacenjati prijemsti panika obvladam oz. nekako mine...res pa je, da sem se vedno nekoliko previden. Tezava je samo spanje, saj zelo zelo tezko zaspim tudi po hudem fizicnem naporu pa se to se zbujam vmes Sad

Se me pa danes ocitno nekaj loteva. Cutim malo vrocine... Upam, da ne bo prehlad.
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 857

« Odgovori #90 dne:: ponedeljek, 07. oktober 2013 ura: 23:49 »

Super Axxo, da si boljše  clap!!!!
To, da znas obvladati te obcutke, je res velik korak naprej  rozicodam!!!

Uh, upam, da se nisi prehladil - jaz, evo, že en teden smrkam, kasljam, boleco grlo, vrocina.

Ps glede spanja - zal je tud to simptom ankse (pri meni je bilo isto), scasoma se umiri. ce slucajno ne bo boljse, pa omeni zdravnici.

LP

Himiko
Prijavljen
AsandraA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #91 dne:: torek, 08. oktober 2013 ura: 06:58 »

Pozdravljen Axxo,
meni je pomagala polovička Mirzatena (AD) zraven. Zdravnik mi je rekel, da poglobi spanec. Raje sem imela Mirzaten, kot pa pomirjevalo ali pa Sanval.

Utrujen moraš biti ravno prav, pa umirjen tudi, preden zaspiš.

Pozdrav, sandra
Prijavljen
Axxo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #92 dne:: sobota, 09. november 2013 ura: 16:53 »

Hejla vsem!

Evo se zopet javljam v tejle svoji temi. Za menoj je en odlicen mesec. Res skoraj brez vseh tezav sem bil. Zopet pricel z delom, dobil voljo do vsakodnevnih opravil, vsak dan sem sel na kavo, nekajkrat tudi zvecer ven s prijatelji. No, zadnje tri dni je pa stanje slabse. Se posebej danes cutim skorajda enako kot pred dvema mesecoma, le da ni taksne omotice in pritiska v glavi. So pa cudni obcutki po telesu, kot nekaksni mravljinci. Danes ko sem sel ven po opravkih se je skorajda razvil panicni napad, na sreco mi je nekako uspelo obvladati situacijo, ampak kljub temu, cudni obcutki po telesu, malce tremorja in na case malo tezje dihanje me hudo zalostijo. Pa ne, da je Asentra pomagala samo en mesec in bo potrebno bodisi visanje ali kaj drugega. Res nocem se enkrat skozi vse te tezave Sad enkrat mesecno obiskujem psihologa, ampak tam nekeka ucinka ne zaznam. Pri psihiatru sem bil narocen oktobra ampak sem moral zaradi prehlada odpovedati tako, da se nisem uspel iti na tretjo kontrolo.

Me pa ze cel teden spremljajo bolecine v celu, okoli uses in licih, verjetno spet te hudicevi sinusi, ki so mi vso to moro ocitno tudi sprozili.

Upam, da ste drugi dobro!
Prijavljen
Axxo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #93 dne:: nedelja, 01. december 2013 ura: 15:37 »

Evo mene, se spet malo javljam  wav

Kako ste? Smiley
Prijavljen
Axxo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #94 dne:: sobota, 21. december 2013 ura: 17:30 »

Dva meseca sem bil skoraj kot nov, brez vecjih tezav in sem res vrnil stare navade... No zadnje tri dni je pa zopet kriza, sploh danes se vracajo simptomi tezkega dihanja, raznih bolecin, omoticnosti... A smo spet na zacetku  Sad Cry
Prijavljen
Strani: 1 2 3 4 [5]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar