FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 15:07

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nekaj vprašanj  (Prebrano 1719 krat)
nvesna
gost
« dne:: torek, 07. oktober 2008 ura: 18:31 »

Lep pozdravček!

Imam spet nekaj vprašanj in vem, da se bo našlo kar nekaj dobrih duš, ki mi bodo odgovorile. Zaradi anksioznih motenj in paničnih napadov, ki so se začeli pojavljati avgusta letos, sem  na koncu dobila AD Zoloft, saj si sama nisem znala pomagati. Prva dva tedna sem se počutila še slabše, vendar sem to tudi pričakovala in sem ustrajala in danes teče že peti teden od kar jih pijem. Stanje se je izboljšalo. Hodim tudi na delavnico anksioznih motenj, ki je kar zanimiva. S fantom se vsak vikend odpraviva v gozd in na kakšen hrib, tako da res delam na seb. Tudi sama se odpravim na kakšen sprehod po naselju, kar si nekaj časa nisem upala. Nisem pa še zbrala pogum, da bi se samo odpravila z avtobusom v mesto ali kam drugam. Res je, da sem prejšni teden bila sama v mestu, ker sem urejala neke papirje, vendar me je fant pripeljal in nato tudi prišel iskati. Zanima me, a bom končno zbrala pogum in sama odšla v mesto na kakšno pijačko s kolegicami ali pa shoping, kar sem prej oboževala? To si resnično želim in ni me več tako strah kot je bilo na začetku, vendar vseeno se poraja vprašanje, kaj pa če me stisne, ko bom čisto sama?
Ker sem ob prvem paničnem napadu bila kar šokirana, da se je to lahko zgodilo meni, ki sem bila prej vedno močna, vesela...sem non stop razmišljala o temu in sem verjetno zaradi tega tudi pristala na AD-jih. Sedaj vem kaj se z mano dogaja in od jemanja AD-jev sem doživela samo en blažji napad bolj na začetku. Sedaj, ko začnem samo razmišljati o tem, takoj preusmerjam misli na nekaj drugega ali pa se s čim zamotim. Vendar bi rada, to nekako pozabila oz. šla čez to. Zakaj se moram vsa :laughing:k dan spomniti na to, kaj me je doletelo in če me bo spet?
Imam pa tudi problem, kar se tiče glavobolov, ki trajajo že precej časa. En dan so hudi, drugi dan ne toliko, kakšen dan pa jih ni. Večinoma so kar prisotni in mi grejo počasi že precej na živce. Poiskusila sem že vse od Lekadolov, Nalgesina, Aspirina..Zdravnica mi je na koncu dala Ketonal in je rekla da je to od vratu, ker sem ji opisala, da bolečina poteka od vratu navzgor. Ketonal res nebi rada pila vsak dan, ker je res močna tableta. Delam tudi vaje za vrat, telovadim, vendar je glavobol kar non-stop prisoten. Zdaj ne vem, a AD še niso dobr prijel in je to še malo od stresa ali je kaj drugega. Imate mogoče kakšno idejo kaj naj še naredim?

Za odgovore se vam že zahvaljujem!!!!

lp Smiley
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.667

« Odgovori #1 dne:: torek, 07. oktober 2008 ura: 18:42 »

nvesna, pozdravljena!

zadeve, ki jih opisuješ dobro poznam, tudi glavobole ... če želiš lahko prebereš moje prispevke, o glavobolih, paničnih napadih in sem kar 'paše zraven' sem na forumu že pisala ... mogoče najdeš kaj koristnega ... trenutno je moje počutje dost tesnobno in ne zmorem pisati na dolgo in široko ... a saj se še berema ... DOBRODOŠLA na forumu in vse dobro ti želim!

aja, omenila si delavnico anksioznih motenj ... kje pa, če smem vprašat ? mogoče hodima celo na isto !? (če ne želiš tu mi lahko pošlješ OS)

in narava je super zadeva za nas (in nasploh), kar ohranita s fantom te odhode v naravo!!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.674

« Odgovori #2 dne:: torek, 07. oktober 2008 ura: 18:55 »

Pozdravljena Nvesna!
Tablete in sprehodi v naravo so sicer super začetek, verjetno pa niso tisto glavno, ki bo pri tebi spremenilo način razmišljanja in reagiranja na te tvoje misli ("kaj pa če.."). Ali hodiš morda na kako psihoterapijo? Če še ne, ti to toplo priporočam.

Citiraj
Zanima me, a bom končno zbrala pogum in sama odšla v mesto na kakšno pijačko s kolegicami ali pa shoping, kar sem prej oboževala?
Da.

Citiraj
kaj pa če me stisne, ko bom čisto sama?
Ja res, kaj pa če? Najhuje kar se ti v tem primeru lahko zgodi, je da napad panike daš sama skozi in vidiš, da se tudi to preživi. Od njega ti ne bo nič - ne boš umrla, ne boš izgubila stika z realnostjo, ne bo trajal za vedno. To je 100%.

Meni je v končni fazi pomagalo to, da sem napad skušala nalašč priklicati in nalašč povečati simptome. To pa seveda ne gre in panika takrat ne more priti.
Poskusi s kakimi tehnikami sproščanja in jih delaj vsakodnevno, tudi takrat ko se čisto v redu počutiš - da se telo nauči "reakcije" sproščanja.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #3 dne:: torek, 07. oktober 2008 ura: 19:40 »

Draga Nvesna..ja takle mamo...zato k se nam zgodi panični napad se pol povsod bojimo iti.
Stalno (kok smo smotani a ne) mislimo samo na to, kaj pa če...se zgodi..tukaj in zdaj..spet.PANIKA.. seznojim

Kaj pomaga:
- da si sproščena telesno in duševno
- da NE razmišljaš o paniki
- da se ne začneš izogibat določenim situacijam, ampak pogumno greš kamor želiš.
- zavedanje, da se ti ne bo NIČ hudega zgodilo, kljub neprijetnim občutkom

Ni lahko, ta strah pred strahom (oz.paniko) je kar trdovraten...
Zahteva veliko poguma in vztrajnosti.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar