Lep pozdravček!
Imam spet nekaj vprašanj in vem, da se bo našlo kar nekaj dobrih duš, ki mi bodo odgovorile. Zaradi anksioznih motenj in paničnih napadov, ki so se začeli pojavljati avgusta letos, sem na koncu dobila AD Zoloft, saj si sama nisem znala pomagati. Prva dva tedna sem se počutila še slabše, vendar sem to tudi pričakovala in sem ustrajala in danes teče že peti teden od kar jih pijem. Stanje se je izboljšalo. Hodim tudi na delavnico anksioznih motenj, ki je kar zanimiva. S fantom se vsak vikend odpraviva v gozd in na kakšen hrib, tako da res delam na seb. Tudi sama se odpravim na kakšen sprehod po naselju, kar si nekaj časa nisem upala. Nisem pa še zbrala pogum, da bi se samo odpravila z avtobusom v mesto ali kam drugam. Res je, da sem prejšni teden bila sama v mestu, ker sem urejala neke papirje, vendar me je fant pripeljal in nato tudi prišel iskati. Zanima me, a bom končno zbrala pogum in sama odšla v mesto na kakšno pijačko s kolegicami ali pa shoping, kar sem prej oboževala? To si resnično želim in ni me več tako strah kot je bilo na začetku, vendar vseeno se poraja vprašanje, kaj pa če me stisne, ko bom čisto sama?
Ker sem ob prvem paničnem napadu bila kar šokirana, da se je to lahko zgodilo meni, ki sem bila prej vedno močna, vesela...sem non stop razmišljala o temu in sem verjetno zaradi tega tudi pristala na AD-jih. Sedaj vem kaj se z mano dogaja in od jemanja AD-jev sem doživela samo en blažji napad bolj na začetku. Sedaj, ko začnem samo razmišljati o tem, takoj preusmerjam misli na nekaj drugega ali pa se s čim zamotim. Vendar bi rada, to nekako pozabila oz. šla čez to. Zakaj se moram vsa :laughing:k dan spomniti na to, kaj me je doletelo in če me bo spet?
Imam pa tudi problem, kar se tiče glavobolov, ki trajajo že precej časa. En dan so hudi, drugi dan ne toliko, kakšen dan pa jih ni. Večinoma so kar prisotni in mi grejo počasi že precej na živce. Poiskusila sem že vse od Lekadolov, Nalgesina, Aspirina..Zdravnica mi je na koncu dala Ketonal in je rekla da je to od vratu, ker sem ji opisala, da bolečina poteka od vratu navzgor. Ketonal res nebi rada pila vsak dan, ker je res močna tableta. Delam tudi vaje za vrat, telovadim, vendar je glavobol kar non-stop prisoten. Zdaj ne vem, a AD še niso dobr prijel in je to še malo od stresa ali je kaj drugega. Imate mogoče kakšno idejo kaj naj še naredim?
Za odgovore se vam že zahvaljujem!!!!
lp