FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 19:32

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: depresija-kdaj konec?  (Prebrano 2443 krat)
love♥
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« dne:: ponedeljek, 03. december 2012 ura: 16:57 »

živjo!

že nekaj let se ukvarjam z depresijo. bolj neuspešno kot uspešno. nova zdravila, ki ne pomagajo,itd. Sem stara nekaj čez 30 let.

zdaj jemljem spet novi ad, cymbalto 60mg, že 1 mesec, ne počutim se dobro, ne je se mi, ni mi za v družbo. živim sama, na svojem, imam službo, ukvarjam se z veliko drugimi dejavnostmi, ampak počasi mi vse dol pada. Jutri grem prvič na skupino za samopomoč, da se lahko s kom pogovorim o tem, ne samo z osebno zdravnico. Prijatelje ne obremenjujem s tem, eni imajo izkušnje z depresijo, drugih ne, vendar jih vseeno nočem obremenjevati. Ostane mi samo zlati kužek, ki mi dela družbo in se potrudim, da hodiva na daljše sprehode, včasih tudi malo teka. Nekaj malega športam, nisem še tako na tleh, kot sem bila sprva leta nazaj, ampak vseeno čutim, da polzim dol.

Potrebovala sem samo kakšno lepo besedo od vas, ki verjetno razumete, o čem govorim in kaj prestajam.

jok

je res, da se depresija zdravi 5 let in če je vse ok, si šele takrat ozdravljen?? 
Prijavljen
Iq_nima_nič_s_tem
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 516

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 03. december 2012 ura: 17:28 »

živjo!

je res, da se depresija zdravi 5 let in če je vse ok, si šele takrat ozdravljen?? 

Lahko se zdravi tako dolgo, lahko tudi dlje, lahko pa tudi precej manj.

Kako pa bi se ti zdravila? Znano je, da zdravila niso dovolj.
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 03. december 2012 ura: 21:01 »

Ce zivis sama in na svojem, potem si seveda osamljena, ker imas samo kuzka in nimas lastne druzine,partnerja, kaksna pa naj bos, ce ne v depresiji, to je za samske 30 letnice najbolj znacilno. Tako da raje spremeni nacin zivljenja in ti bo pocutje krenilo na boljse, sluzbo imas in denar tudi, zato zacni ziveti drugace, izpolnjuj si svoje zelje, da srecas dobre prijatelje, med katerimi ti bo zivljenje postalo lepo in imej nekaj, kar te bo izpolnjevalo, nek hobi, kar ti bo vsec, kuzek pa naj bo vcasih zraven.   Smiley
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 03. december 2012 ura: 22:58 »

kužek je že dobra stvar, samo zna tudi on zbolet.

drugače pa, meni je nekdo rekel, da se depresija zdravi 3 leta. takrat sem bil v najglobji luknji kakih 6 mesecev šele in sem si mislil, da se pri meni pa skor zihr ne bo vleklo 3 leta. no evo. sedaj bo kmalu 2,5 leta in vidim, da bo kar držalo, saj sem šele sedaj skoraj 100%. in očitno bo potrebnih ravno nekje 3 leta, da bom spet tak (kar se tiče energije, motivacije, čustev, koncentracije), kot pred tem.

sem pa zanč bral nekaj zanimivega:

- da je anksioznost bolj ozdravljiva kot depresija (kar ne pomeni, da depresija ni, le da je delež bolnikov, ki po prenehanju z ad ponovno začnejo z njimi, večji kot pri anksioznosti)
- da je depresija pogosto povezana z "osebnostjo" ali nekaj takšnega.. ne spomnim se točno, tko da tudi virov ne bo 015

Prijavljen
Mia
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 25

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 03. december 2012 ura: 23:05 »

Prvo zamenjaj zdravila. Sama cymbalto jemljem že 2 leti, ampak ne opazim nobenega izboljšanja. jok Jutri grem k psihiatru in upam da mi zamenja zdravila, ker drugače se odločim prekinit sama.
Prijavljen

Be your own fucking atlas. Be your own fucking north, east, west, south. Follow your own fucking compass. I'm living my own individual life.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: torek, 04. december 2012 ura: 11:20 »

Lahko se zdravi tako dolgo, lahko tudi dlje, lahko pa tudi precej manj.

Kako pa bi se ti zdravila? Znano je, da zdravila niso dovolj.

točno tako! samo zdravila so absolutno premalo. Prav tako je trajanje odvisno od posameznika do posameznika....
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
martinca
gost
« Odgovori #6 dne:: torek, 04. december 2012 ura: 16:17 »

', Se strinjam, da je  trajanje depresije od posameznika, itak pa noben ne more biti dusevno 'cist pri pravi, ki je vse sile zivljenja usmeril v sluzbo in dom, nakar zdaj vsa leta zivljenja in odtekajoce mladosti na smrt sameva brez ljubezni in prijateljestva in ki razeb starsev nima nikjher nikogar, ja tak bo vedno bolan ne glede na fina in drga zdravila, ker mu vedno nekaj manjka in je ze osnovnosolska izobrazba zadost, da ves, kaj, ja kaj neki, vse drugo, osmišljeno zivljenje, izpolnitev, ljubezen, zdravje, razgledanost, smisel in zabavanje...  Grin
Prijavljen
love♥
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6

« Odgovori #7 dne:: sreda, 12. december 2012 ura: 08:42 »

Se opravičujem, ker nisem vsega prebrala - ni bilo časa, pa še 3 tedne sem bila bolana.

Vprašala bi vas samo to, ali je katera doživala, da se je peljala kot sovoznica in bila neprestano živčna, tiste sorte too much, ko je anksioznost na višku?

jaz, dokler nisem dobila ta pravih tablet, sem tako trpela vožnjo v službo, da me je motila (in mučila) vsaka ustavitev pred rdečo lučjo (kaj se bo zgodilo? nekaj groznega se bo zgodilo? nekdo bo potrobil in bom skočila u luft ter se osmešila,...), pa potem vožnja preko kolesarskih stez, da bova koga izbila, pa po avtocesti, muka, razmišljanje o crashih na 1000 in 1 način, pa ko se je radio prižgal oz. tiste novice (TP), ko naenkrat rata glasno .... muka na 300 potenco.

Danes tega ni več - samo, spominjam pa se vseeno teh navadnih reči, ki so meni povzročale grozo
« Zadnje urejanje: sreda, 12. december 2012 ura: 09:41 od love♥ » Prijavljen
zdravo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 22

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 16. december 2012 ura: 16:04 »

Imam izkušnje s tem pri vožnji. Že samo menjava pasov je bila strašanska muka. To je bila posledica tega, da sem bil izredno napet - kljub antidepresivom. Čez čas se je to nehalo, niti ne vem zakaj.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar