FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 05. junij 2026 ura: 05:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: pridobivanje teže...ad  (Prebrano 14884 krat)
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 209

« dne:: torek, 20. november 2012 ura: 12:42 »

živijo...
mene pa zanima katere ad-je jemljete za okm ste pridobili na teži? ali ste težo izgubili
drug teden imam prvo terapijo...in ko malo berem učinke ad vidim porast teže, nekateri tudi 20 kg...in več...sama imam že podedovano debelost in kljub pazljivosti pri prehrani imam še kr 10 kg preveč...res je da sm s trudom spravila že dol 10 kg....nikakor pa nočem pridobiti kil nazaj.... Cry ker kaj pomaga da bom ratala še depresivna zaradi kil... Cry Cry
Prijavljen
Selena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 15

« Odgovori #1 dne:: torek, 20. november 2012 ura: 19:42 »

Nayaa jaz imam podobne težave. Strah me je da bi bila depresivna še zaradi kil:) ker tudi sem že sedaj bolj močna in tudi me je strah, da ne bi bila vsa zaspana saj se mi je že sedaj problem vstat za službo:) zjutraj! Pa da potem drugi opazijo, da si ves nek odsoten ali pozabljiv tega me je strah.....Meni je predpisan Paroxat vendar ga še ne jemljem....morda bi bilo dobro začet z terapijo ne vem več, sedaj sem kar ok ni mi več tako grozno nekako grem čez dneve......kako si ti kaj? Upam da si te dni prav dobro .... pomisli Selena
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: torek, 20. november 2012 ura: 19:52 »

živijo selena...ja se pravi da tudi ti še ne jemlješ ad-ja? Ja jst imam naslednji teden prvo terapijo in nevem najbrš mi bo predpisala tablete...ja danes sem kar vredu razen enega manjšega izpada zjutraj k sm misnla da sm nekaj naredila ampak nisem...ja v glavnem zjutraj mi je kava prekipela...in kasneje k sm prišla je bik zid ves poflekan...in mi ni blo nč jasno...sm se ful zasekirala da je od moje kave...sploh kr je bilo to pr fantu ne pa pr meni doma...hja ok,...ni bilo od moje kavice in je vse ok...Cheesy
ja sama mam v družini vse ženske debele...ampak to ne 6-10 kil preveč ampak kr tko 30+ in me je ful strah da bom še bol debela, že tako sm rabla pol leta da sm dala dol 10 kil...ki jih zdaj vzdržujem amkak še zmir mam tam 10 kil preveč....ful me je strah sploh ne vem kaj bi...da se začnem redit po temu bom vse skupaj pustila...aaah nevem  Sad
Prijavljen
melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 459

« Odgovori #3 dne:: torek, 20. november 2012 ura: 21:16 »

Pozdravljeni!

Če bereta stare poste bosta ugotovili, da so se nekateri zredili, drugim se ni nič poznalo, tretji so hujšali. Sama sem jemala slabi dve leti Plisil 20 mg, katerega "zdravilna" učinkovina je Paroksetin (isto kot za Paroxat, Seroxat in Parogen) in se zredila 10 kg. Vendar za to ne smem kriviti samo AD, pač pa tudi mojo pretirano uživanje slaščic v tistem času, pa pitje domačega kravje mleka in uživanje smetane...(tisto leto smo imeli same okrogle obletnice, poroke, srečanja... malo prej smo se preselili na deželo in kupovali mleko pri kmetu). V roku pol leta po prenehanju sem se brez hudih odrekanj vrnila na običajno težo.

V knjigi Premagovanje anksioznosti za telebane preberemo naslednje osnovne opredelitve SSRI-jev:
- cipramil,citalon /generično ime Citalopram/ opomba - manj stranskih učinkov od veliko ostalih SSRI
- cipralex,ecytara /Escitalipram/ podoben Citalopramu, lahko deluje hitreje od ostalih SSRI
- fevarin, luvox / Fluvoksamin/ lahko ima pomirjevalen učinke, pogosto predpisan za anksioznost,   kajenje in pitje zmanjšata njegovo učinkovitost
- paroxat, seroxat, parogen / Paroksetin/ - pomirjevalen učinek, pogosto privede do zvečane telesne teže, precej ljudi ima težave pri opuščanju zdravila
- prozac, salipax, fluval /Fluoksetin / stimulira, včasih lahko poslabša tesnobo
- zoloft, asentra / Sertalin/ stimulira, dobra izbira za tiste, ki imajo srčne bolezni

Tudi pri odvajanju nisem imela težav. Iz 20mg sem prešla na 10mg in to po dveh mesecih opustila. Mi vsi smo veliki laiki, vsak izmed nas lahko pove samo svojo izkušnjo, zato vama predlagam, da se o vseh morebitnih dvomih pogovorita s psihiatrom in upam, da bo le-ta prisluhnil pomislekom.

Kakorkoli se bosta odločili, za AD ali za boj brez njega, vajina odločitev bo tista prava.

Srečno!

Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: torek, 20. november 2012 ura: 21:38 »

Lepo napisano. Vendar ne vem redijo same tablete ali povecan vnos hrane. Meni namrec ni problem se vzdrzati se, skrbi me to da bi se zredila kljub dieti in pazljivosti pri hrani Cry
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #5 dne:: torek, 20. november 2012 ura: 22:07 »

To pa ti garantiram, da se ne boš...Torej če imaš disciplino glede hrane, ni panike
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: torek, 20. november 2012 ura: 22:24 »

nevem brala sem da tudi povzročajo zastajanje vode...nevem ja pazit kaj jem mi ni noben problem...bol je problem da paziš..pa se vseeno rediš, tako ko sm brala nekatere komentarje...pazila na prehrano, hodila na fitnes pa se zredila 20 kg.Huh? jaaoooo
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #7 dne:: sreda, 21. november 2012 ura: 10:14 »

Nayaa, redimo se z vnosom nezdrave hrane vase in negibanjem...koliko pa jemo je pa od nas in naše discipline odvisno. Sama jemljem AD Citalon že štiri leta in letos sem shujšala 46 kilogramov. Do previsoke teže sem se sama pripeljala zaradi psihe in ne tablet in kljub temu mi je uspelo tudi shujšati. Je pa res, da nekatera zdravila povečujejo apetit in s tem posledično tudi več jemo.

Gibanje, zdrava prehrana...to je vse kar moramo vedeti  kiselnasmeh
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #8 dne:: sreda, 21. november 2012 ura: 10:18 »

Zanimiv članek "Zakaj jemo preveč" :

http://www.viva.si/Zdrav-na%C4%8Din-prehrane/1056/Zakaj-jemo-preve%C4%8D
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 646

« Odgovori #9 dne:: sreda, 21. november 2012 ura: 12:30 »

Hey,

tablete same po sebi ne redijo, lahko pa povečajo apetit in posledično več jemo. Za nekatere antidepresive je tudi značilno, da upočasnijo metabolizem. Jaz sem se v času jemanja Paroxata zredila nekaj kg, ne pretirano, ampak vendarle sem se. Je pa res, da ne morem zagotovo vedeti, če so to sprožila zdravila, ker kakšnim dobrim slaščicam se že od nekdaj nisem upirala.  kiselnasmeh

Sicer sem do 18-ega leta imela v redu telesno težo in sem bila zadovoljna, od 18ega leta pa jemljem Paroxat in se je začela teža povečevati. Pri sebi imam občutek, da če ne bi nikoli jedla antidepresivov, danes ne bi imela nad 60 kg. Ampak takšen je samo moj občutek.  unsure

Nekaj pa drži kot pribito. Potrebna je samo lastna disciplina! Torej veliko telesne aktivnosti in se lahko prav lepo vzdržuje telesna teža tudi ob jemanju antidepresivov.

Lp  rozicodam

Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #10 dne:: sreda, 21. november 2012 ura: 12:31 »

oki
Prijavljen
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.547

« Odgovori #11 dne:: sreda, 21. november 2012 ura: 12:53 »

Če si nagnjena k pridobivanju teže, zastajanju vode v telesu, če imaš počasen metabolizem,... sorry, mislim, da se nekaj sigurno boš zredila.
Jaz, napram drugim ljudem, ne smem skoraj nič jest oz. malo, malo...solatke, kak riž, mlečne izdelke,... da se ne zredim.
Kukr jem normalno obroke, se takoj zredim  Sad .

Jaz sem nagnjena k vsemu zgoraj opisanemu in sem se zredila, in to z AD-ji, ki so kao najmanj redilni  kiselnasmeh .

Sem se upirala AD-jem ene 2, 3 leta (tudi zaradi dodatnih kg)...samo 1 mesec mi ni hotela nehat tesnoba in sem popustila  Sad ...

Najprej gredo kilogrami za par kilčkov dol, v začetnih mesecih jemanja....potem pa gredo hitro nazaj gor  Angry

« Zadnje urejanje: sreda, 21. november 2012 ura: 12:56 od Kristy » Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #12 dne:: sreda, 21. november 2012 ura: 13:11 »

ADji so veliko manj ali skoraj da nič redilni proti antipsihotikom. Mene je zredil Torendo (risperidon), res ko ga vzameš imaš filing, da nisi cel dan nič jedel in se seveda nabašeš s sladkarijami. Prav tako pa zelo upočasni metabolizem. Kar pa se ADjev tiče pa če boš pazljiva, se gibala in jedla zdravo, potem mislim, da je tvoj strah odveč...
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: sreda, 21. november 2012 ura: 13:25 »

Ja mam namen zdravo jest ter se gibat. Rada bi še shujšala vmes če bi se le dalo. Vendar ja. Nagnjena sem k debelosti na žalost po mamini strani. Saj so use ženske debele. vem kok bol se pocutim z manj kilami. Že cel lajf se borim s temi kilami al sem predebela ali pa stradam pa čist presuha. Trenutno imam nekje srednjo težo, oz mal prevec. Nevem res je da ninam vole niti da bi šla ven pa se gibala. Ker da se bom redila mi pri moji že tako nizki samopodobi ne bo nic pomagalo
Prijavljen
Selena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 15

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 22. november 2012 ura: 02:48 »

Zdravo druščina,

Jaz mislim, da če se držiš neke diete in zvečer ne ješ, pa da potem ne greš zvečer na skrivaj izpraznit hladilnika Nayaaaaa se nimaš česa bat!

In če je res tako hudo, da ne gre brez zdržat, kar jemat. Če se ti zdijo fajn tablete, meni prejšnje Cipralex sem jemala 3 meseca nekje pa se mi je zdelo da mi čisto nič ne delujejo, da sem boljša brez. Jaz bi tudi najraje začela jemat, do sedaj sem se izogibala ampak ta Paroxat mi ni všeč ki mi je bil predpisan sedaj. Ni mi všeč kaj piše na navodilih in ne kar piše kot možni neželeni učinki.
Mene je bolj strah neke zasvojenosti s njimi, in potem tresenja rok, recimo kri na blatu...takih stranskih učinkov---- ker ta zunaji izgled ne vem:) Jaz bi samo rada našla tablete za vsiljivke, ki nebi imele nekih škodljivih stranskih učinkov, pa da so učinkovite in stimulativne, ne pa da bi recimo bla ves čas zaspana in zmedena pa brezvoljna!

Glej človek je itak lep, če je dober in da se nasmeji vsaj meni no....pa tudi všeč mi je če so ljudje malo bolj okrogli.
Da niso prav suhi, pol zgledajo bolani:)prav zasmilijo se ti taki suhci. Embarrassed

Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: četrtek, 22. november 2012 ura: 16:08 »

Hehe ja se strinjam z napisanim. Čez teden dni mam prvi pregled nevem kaj bom dubla. Ja glede prehrane pa ze gskoraj 1 leto se drzm odkar sm shujsala ceprav se bo najbrs treba z adji se bol pazit. Pol bom pa res sam na vodi :-D
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #16 dne:: četrtek, 22. november 2012 ura: 16:52 »

Citiraj
Sama jemljem AD Citalon že štiri leta in letos sem shujšala 46 kilogramov.

U madona, svaka cast!  oki

clap
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: sobota, 24. november 2012 ura: 23:11 »

Citiraj
Sama jemljem AD Citalon že štiri leta in letos sem shujšala 46 kilogramov.

U madona, svaka cast!  oki

clap

to ni kr tko...res...že 5 kil dol dat je cela štala kaj šele 46...kako ti je pa ratalo toliko shujšat...omejit prehrano ali tudi velik telovadbe in to??
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #18 dne:: četrtek, 07. september 2017 ura: 08:04 »

Zdravo.

Mene pa zanima, kakšne so vase izkušnje s Cymbalto in pridobivanjem teže?
Na ad-jih sem skupaj 9,5 let. Pred njimi sem bila suhica ali pa sem imela povprečno težo.  Do lani sem si uspela pridobiti 30 kg viška.  Lani sem v začetku leta prekinila z ad-ji in avtomatsko tudi brez tezav izključila sladkor. Shujšala sem za 20 kg v pol leta brez težav.  No..Zdaj sem po ponovnih 9 mesecev na Ad pridobila nazaj že 10 kg. Vzporedno z ad-ji imam željo po sladkem, sicer jem cel cas običajne porcije. Jem pol manj sladkega kot pred časom.  Me pa mika cuker... partner me je ze opozoril, da so začele izginjati kakšne škatle s piškoti,  itd. sesmejem Zakaj na ad-ju želja po sladkem?
Po mnenju psihiatrinje cymbalta ne vpliva na pridobivanje teže.  Tudi v navodilih berem, da je to redki stranski učinek.  Res ne vem od kod to prihaja. Ali je povezano z leti in se mi zdaj hitreje kopiči? 
Res ne bi rada pridobivala teže se naprej. Zdaj moram shujšati spet za 7 kg, da bom nazaj na meji, ki sem si jo zastavila.
Mislim... s čim vse se moram ukvarjati. A mi je lahko kaj prihranjeno? ...

Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #19 dne:: četrtek, 07. september 2017 ura: 09:23 »

No..Zdaj se vidim, da sem glede na včeraj pa shujšala za 3 kg. sesmejem Pa sem jedla sladko. Kako naj si razložim tudi takšno nihanje teže?
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar