FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 03:17

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Premagan strah pred minljivostjo  (Prebrano 1496 krat)
lunica
gost
« dne:: ponedeljek, 12. november 2012 ura: 22:02 »

Srečujem se z ankso ampak opažam že v milejši obliki  in ,če bo le tako ostalo bom vesela in ponosna nase.
Kaj naj rečem v petih mesecih smo v družini izgubili dve ljubljeni osebi,ki sta mi ogromno pomenili ampak tako je in moji občutki so žalostni in tudi hkrati veseli ,da sta tam kjer jima je bolje in,da pač moramo mi tukaj živet naprej saj bi tudi ona dva tako želela.
Pri prvem članu sem se poslovila z osebnim govorom,ki sem ga imela na pogrebni slovesnosti za drugega sem se ravno tako odločila.Lažje mi je tako povedat oz.izrazit svoje občutke in misli.Res je,da še imam terapijo z AD-ji in tudi delam na svojih strahovih.Težko bi kdaj prej vstopila v prostor poln cevk in naprav,ki ohranjajo ljudi pri življenju sedaj pa mi to ni predstavljalo večjih težav ampak sem občutila mir in upanje,žal se je zgodilo obratno ampak sem sprejela tudi to neprijetno čustvo oz.slovo.
No to sem malo želela delit z vami,da se malo potolažim in dobim nov zagon.Lep večer vsem rozicodam
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 12. november 2012 ura: 23:20 »

Lunica  rozicodam sožalje ob izgubi.

Ko sprejmemo, da je smrt del življenja in za nekatere odrešitev, je zagotovo lažje prenesti slovo. Vendar si vseeno dovoli čutiti žalost in bolečino, kajti žalovanje je pač proces poslavljanja in vzpostavljanje novega ritma življenja brez te osebe, ki je pač odšla.

Zagotovo pa si v tem času dosegla velik napredek in se zato lažje spopadaš s tem...lahko ti čestitam, ker si res dokazala, da se da.  oki

Jaz pa še čakam, da znova zajaham mojega konja...trenutno me je namreč stresel s svojega sedla in odgalopiral naprej...  kiselnasmeh
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.104

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 12. november 2012 ura: 23:55 »

včasih nam življenje prinese izziv...da nekaj predelamo, da se nekaj naučimo...da nam bo lažje v prihodnosti...
npr.sama sem morala svoj strah do krvi rešiti v nosečnosti...strah pred minljivostjo pa v desetletju, ko so moji bližnji odhajali en za drugim...
to je življenje, čeprav se v povezavi s smrtjo, sliši to paradoksalno...
Prijavljen
lunica
gost
« Odgovori #3 dne:: torek, 13. november 2012 ura: 10:09 »

Oj Slavkica!

Hvala ti,res je tako kot si napisala.Jaz se soočam na tak način,da mislim o njiju in  tem kako smo včasih preživljali skupne trenutke...Ja bila sem in sem še žalostna,bila sem tudi jezna,da se je usoda tako poigrala,ampak sem ugotovila,da je to pač življenje in moramo sprejeti tudi žalostne trenutke.
Vem,da čas celi rane in,da bo tudi za ns enkrat posijalo sonce sreče. rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar