FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 11. februar 2026 ura: 20:27

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: depresija socialna anksioznost  (Prebrano 2312 krat)
alan
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: petek, 02. november 2012 ura: 23:09 »

Ziujo!
Sem nov na forumu, imam pa naslednjo tezavo in sicer dve leti sem jemal ad-je zaradi moje socialne ankse pa depresije . v teh dveh letih se mi je stanje v veliki meri popravilo a ne cisto popravilo se mi je do te mere da sem lahko normalnejse funkcioniral v druzbi brez neke vecje ankse tako da sem na lastno pest prenehal jemati paroxat odtegnitvenih ucinkou nisem imel celo opazil sem da ko sem sel iz cele tablete paroxata na polovicko da sem bil bolj umirjen skratka bolje sem se pocutil tako sem bil na polovicki 5 dni potem pa cisto prenehal z jemanjem in od takrat sem se pocutil dobro 2 meseca po dveh mesecih se mi je pa zacela vracati depresija iz neznanega razloga usak dan je bilo slabse in slabse do te mere da se mi je zacela vecati anksioznost v druzbi tako da sem sel k psihiatru in ta mi je predpisal paroxat kasneje pa tudi kvelux ker se mi je anksa povecala z jemanjem paroxata problem je v tem da ta povecana anksioznost traje ze 2 tedna in je res komaj vzdrzna tablete pa jemljem 6 tednou s tem da sem prva dva tedna biu na polovicki. kvelux pa me niti ne pomiri vec ker sem se pomoje navadil nanj.. imel sem tudi stranske ucinke prva dva tedna slabost itd. ampak ta povisana anksioznost mi neda miru kaj naj naredim?
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 497

/

« Odgovori #1 dne:: sobota, 03. november 2012 ura: 12:33 »

Mi nismo psihiatri ali farmacevti, zato ti težko svetujemo. Če se stanje v dveh tednih ni izboljšalo bi bilo fajn it nazaj k psihiatru, da poskusita še kaj drugega.

A si svojo anksioznost in depro zdravil samo s tabletami? Si kdaj šel na kakšno skupino za samopomoč ali na psihoterapijo?
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #2 dne:: sobota, 03. november 2012 ura: 23:57 »

Jaz bi ti svetoval psihoterapijo, ker samo s tabletami ne bos pozdravil anksioznosti oz samih vzrokov le te.

lp
Prijavljen
alan
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 04. november 2012 ura: 00:22 »

Hvala za odg. hodim tudi na psihoterapijo.. ampak se mi je anksa odkar jemljem tablete zelo povecala, tudi vaje za relaxacijo oz sprostitvene tehnike me ne sprostijo, napet sm tudi ce sem cisto pri miru nemorem se sprostiti srce mi tudi hitro bije.. sem si meril pritisk je sicer normalen samo usakic sem meu vec kot 100 udarceu na minuto bitje srca vem pa da ad prime v roku 2eh meseceu jaz ga pa jemljem en mesec tako da upam da bo ta pretirana napetost minila?  Undecided
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 04. november 2012 ura: 00:28 »

Potem so pa to najverjetneje res stranski ucinki ponovnega ( zacetka ) jemanja AD-jev! Kaj pa pravi terapevtka ?
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar