Moji največji problemi,oz.stranski produkti socijalne fobije so...
-konstantno premišljevanje o stvareh,ki nimajo dejansko toliko pomena kot jim ga pripisujem
-neprestano imam črne misli,primer.. v kuhinji ne sme bit noben nož na pultu,še najmanj pa da je s konico obrnjen proti meni,)
-dogajalo se mi je da sem imela občutek ,da se mi bo zmešalo in da bom nekomu kaj storila
-skrbi me,(čeprav to konstantno zanikam) kaj si bodo drugi mislili..največji strah imam pred tem, da se bom ostramotila,da bom izpadla neumna ali pa recimo,da bom izgubila kontrolo nad sabo v kaki javni situaciji(s tem zadnjim je povezano tudi to da že od malega težko jem v okolici kjer so ljudje,ker verjamem da če kot debel človk ješ v javnosti izpadeš kot da se ne zmoreš kontrolirati)
-moja skrb pred tem da se osramotim je šla tako daleč, da mi je zdaj hudo že takrat ko ima čisto nek tuj človke,kakšno takšno "nerodno situacijo" in začnem podoživljat njegove občutke tesnobe...vem, vem..

-zaradi kopičenja teh stvari misli in dogajanj,ki jih sprožajo nelagodne situacije sem razdražljiva in verbalno agresivna..obenem pa ne zmorem izrazit kaj čutim in kaj se mi dogaja

(posledica je samopoškodovanje)
-ne zaupam praktično nikomur niti lastni družini ker verjamem, da bi izkoristili moje zaupanje (vse rada naredim kar sama in pri tem pustim da me ponižujejo..ker pač spada zraven če se ne znaš postavit zase)
-rada predvidevam kako se bodo stvari končale.. no o tem si lako sami mislite kam to pelje
-najhujši stres doživljam,ko sem z osebo v majhnem prostoru ponavadi se počutim,kot da so vdrli v mojo komfortno cono
-izogibam se moških
-in ne nazadnje sem prišla do dna tudi temu, da sama hočem sebe prikazat kot nekega čudaka,ki bi se ga ljudje eventuelno bali..
Samozavesti ni, v trenutkih se počutim nevredna, da bi mi ljudje naklanjali njihov čas..sploh pa se počutim kot, da si ne zaslužim teh ciljev in želja,ki jih imajo mladi v mojih letih..