FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 15:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: včasih sem zelo optimističen..  (Prebrano 3815 krat)
Liber
gost
« dne:: ponedeljek, 22. september 2008 ura: 15:14 »

Danes ni ta dan  Smiley

Nekaj me muči pa ne vem kaj
nekaj me muči pa ne vem zakaj
vem da me muči, a ne vem kje
tu zgoraj, v prsih, tu nekje..

In tako dan za dnem
zjutraj, popoldne, zvečer
sploh ponoči, ko vase se zazrem..

Znan občutek?

Samo spoznanje zakaj je temu tako pri meni ne pomaga kaj dosti. Vem, da imajo prste vmes starši in moje nerazumevanje z njimi. Pred leti sem pričakoval, da bo vse moje težave rešilo to da se bom odselil od staršev. No to ni bilo dovolj očitno  happy

Potem sem mislil, da bo bolje, če bom živel z dekletom. Bilo je še slabše..

Potem sem spremenil še službo, ki me je omejevala in sedaj je ta precej drugačna. Spremembo na psihi pa čutim edino na slabše.

Očitno sem eno depresivno bitje, ali pa je moj karakter precej samouničevalen.

Včasih mi je blo veliko stvari po tv smešnih. Zdaj se pa vsi režijo men so pa prizori bedni in sploh nič smešni. In to da očitno zgubljam smisel za humor je res bedno, ker sem se zmeraj rad smejal, zdaj zdaj pa bom totalno zatežen..

Sem si prebral nekaj motivacijskih knjig v zadnjih letih. Vsaka skoraj me je navdušila in navdala z energijo. Z vsako pa je bilo obdobje navdušenja krajše. Ja ne vem, podobno kot fiksanje se zdi. Zdaj sploh ne berem več. No mal še brskam, če slučajno kje naletim na razsvetlitev, tudi po tem forumu.

Ima še kdo doma po stanovanju vse razmetano?

Je komu že zmanjkalo čiste posode, potem pa vendarle pomije vsaj en krožnik in eno vilico za sprot ?

Ne gre ven iz hiše tudi po več dni zapored?

Sploh nima prijateljev več ?

Kako naj se hudiča človek odloči za boljši lajf in začne verjet v to? Včasih sem čakal da me zadane strela in mi zamenja miselnost. No .. zaenkrat ni blo te sreče.. bom še mal počakal  pomisli

pozdrav vsem

Prijavljen
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 349

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 22. september 2008 ura: 15:31 »

Čakaš lahko še v nedogled, samo od sebe se ne bo nič spremenilo. Ti si tisti, ki boš povzročil kakršno koli spremembo v svojem življenju. Edino ti lahko to storiš in nihče drug. Torej je vse na tebi.

Ali ni to dobra novica? Ti sam si tisti, ki si lahko najbolj pomagaš. Da čakaš na nekoga od zunaj, bo predolgo trajalo. Torej pojdi takoj v akcijo in ne čakaj predolgo.

Pa še v razmislek - kamor koli greš vedno vzameš sebe s seboj.

Srečno.

Orhideja
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
She_
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 678

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 22. september 2008 ura: 17:47 »

Itak,

meni je vse tole s posodo, prijatelji itd. dobro znano. Dobrodošel med nas frike.  sesmejem
Vprašanje "kako uredit življenje" je pa potem druga zgodba. .  pomezik

Bi rada filozofirala, kaj je tisto kar pomaga, pa bom to prepustila drugim.. 
Ker sem trenutno sama v čisto istem zosu  zardevam Sem se že prerinila ven z vsega, pa spet padla nazaj..

Lej, meni je bilo važno dojet, da depresija ni zdaj en neuspeh.
Pač pride tako obdobje in čakam da mine.
Se pač vlečem po stanovanju in glumim gobo  Grin

Če traja predolgo, moram pa POČAS nekaj narest...
Mislim, da vsak človek v sebi resnično ve, kaj je tisto, kar mu manjka. Npr. pri meni je to varnost, ljubezen.. In si potem to nekako probam dat sebi. Fino bi bilo, da veš, kaj je tisto, kar te jebe.

Potem se počasi spravljaš nazaj v tek.. Naredit moraš nekaj zase. Karkoli.
Pa tud če je to samo, da si vzameš eno uro, da si skuhaš res dobro kosilo..
Ali pa namesto, da gledaš TV 3 ure, ga gledaš 2 uri, tisto tretjo urco si pa naštimaš musko in pospraviš kuhinjo..
Če ne greš cel dan ven, vsaj odnesi smeti ali pa naredi malo večji krog do trgovine  Grin
Če ti ni do žuranja, povabiš koga v kino, gledaš dober muvi in se bašaš s kokicami.
V pogovoru z ljudmi lahko pogovor napelješ na tisto temo, ki te zanima.
Kupi si nekaj novega... Sigurno lahko najdeš NEKAJ, kar ti bo polepšalo dan !

Za boljši lajf se odločiš, ko imaš motiv ali ko se moraš. Raje izkoristi tole prvo možnost (motiv), dokler te ne bo čez par let doletela druga .  pomisli

Veliko sreče !  pomezik
Prijavljen

She is growing up.
*Sebi verjamem in grem naprej.*
MiŠa
gost
« Odgovori #3 dne:: torek, 23. september 2008 ura: 10:50 »

Tut jst mam take dneve...stanovanje čist v razsulu in vem d morm pospravt pa ne gre...in vem d morm it mal vn na sprehod...pa ne gre...kk nej grem na sprehod-bom koga srečala..ga ne bom mogla niti pogledat...
in pol pride dan...mogoče zarad kšne lune...in mi trga...pospravm stanovanje...se mal uredim...hočem it vn...PA NIMAM NOBENGA s kermu bi šla...ker nimam prjatlu...včasih grem in se dobr počutm...včasih pa spet zapadem v prejšnje stanje...in se smilm sama seb...ker nimam prjatlu
Prijavljen
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 483

« Odgovori #4 dne:: torek, 23. september 2008 ura: 10:54 »

Več ali manj imamo vsi kdaj take probleme. Ali smo slabe volje, pa ne vemo zakaj. Delali bi pa se nam ne da.  V končni fazi pa se vedno vse reši ! Zato glavo gor vsi smo samo ljudje. In normalni ljudje niso popolni !! Sad Kiss
Prijavljen

OLJA
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: torek, 23. september 2008 ura: 11:12 »

..V končni fazi pa se vedno vse reši !

Ja, a samo od sebe nikakor ne  ne
...brez muje se še čevelj ne obuje...  kiselnasmeh

pa seveda lep pozdrav, Liber  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Liber
gost
« Odgovori #6 dne:: torek, 23. september 2008 ura: 19:09 »

ja res res .. vse je res

Samo se od sebe ne spremeni nič in hkrati se v končni fazi reši vse... tako ali drugače.

Saj po mojem mnenju vsak pride do neke kritične točke, ko ni več ali bi ali ne bi ampak si nekako kar postavljen pred zid. Nismo si vsi enaki in nekaterim pač ne pomaga nič drugega kot udarec ob tla da se prebudijo. Jaz sigurno sodim med te.

Za mene je najhuje ta "zona somraka". Ko še nekako shajaš, ravno toliko da se prebiješ iz dneva v dan. Napredka v življenju pa nikjer...

Sicer pa mi daleč najbolj koristi jasna vizija prihodnosti. Če si uspem ustvariti sliko kaj želim v prihodnje in hkrati naredim načrt kako do tja je zamorjenost že premagana.  Včasih se sicer načrti ne izidejo in seveda zahtevajo vmes še nekaj padcev ampak ok..

Generalno gledano pa je to nekaj kar mi pomaga.

Tut jst mam take dneve...stanovanje čist v razsulu in vem d morm pospravt pa ne gre...in vem d morm it mal vn na sprehod...pa ne gre...kk nej grem na sprehod-bom koga srečala..ga ne bom mogla niti pogledat...
in pol pride dan...mogoče zarad kšne lune...in mi trga...pospravm stanovanje...se mal uredim...hočem it vn...PA NIMAM NOBENGA s kermu bi šla...ker nimam prjatlu...včasih grem in se dobr počutm...včasih pa spet zapadem v prejšnje stanje...in se smilm sama seb...ker nimam prjatlu

Ja točno tako kot si opisala se počutim jaz!

Tudi jaz imam fantastične dni, ampak kaj ko si v svoje življenje prinesem tolko škode v času, ko sem nekako "na off". Včasih imam občutek, da so mi določene lastnosti, ki očitno niso najboljše na meni preprečile, da bi tiste prave , vedre prišle do izraza. Kot, da zmaguje moj negativni jaz in se smeje pozitivcu v meni.. Včasih se ziher že kar krohota, valja se po tleh in umira od smeha...

Pa na vsake tolko spet pride dan poln upanja, kar nekaj je v zraku .. in ravno toliko, da se ti zazdi, da si čisto v redu. Se ti zdi, da je normalno, da si nekaj časa slabe volje, ker potem pride spet dan ko si ok. In ravno to je past. In ne narediš dovolj za izboljšanje stanja, to je potuha.
Prideš v stanje večnega odlašanja, ker shajaš in vsake tolko začutiš pulz (dober dan) in misliš da si živ.. V bistvu si pa zombie.

Se pač vlečem po stanovanju in glumim gobo  Grin
very funny  Smiley

lep pozdrav pozitivci  clap

p.s. dodajam povezavo do naj videa dneva: http://www.youtube.com/watch?v=sXVP1-tr2aI
« Zadnje urejanje: torek, 23. september 2008 ura: 23:50 od Liber » Prijavljen
MiŠa
gost
« Odgovori #7 dne:: sreda, 24. september 2008 ura: 09:54 »

Ja, in ko sem en tedn dobra, pozitivna, vesela me kr spreleti...se ustrašm kdaj bojo spet uni slabi dnevi, d sm preveč vesela...d to ni dobr...in pol kmal spet pride negativc vn...in, evo...ta tedn si tut kuham ne...
Prijavljen
krasendan
gost
« Odgovori #8 dne:: sreda, 24. september 2008 ura: 14:05 »

jap...začaran krog...pol te negativc doleti še hitrej...ma jz sm se kolkr tolk sprjaznla...da po nekaj dneh dobre volje  pride kmal nekaj dni slabe volje...in jap...negativca s kompiciranjem in analiziranjem kar hitr sprovociram...
Prijavljen
Liber
gost
« Odgovori #9 dne:: sobota, 27. september 2008 ura: 16:11 »

No jaz sem se dans malo spravil skupaj in se lotil pospravljanja za začetek.

Se mi zdi, da se vsa karma izboljša, ko imaš vsaj pospravljeno. Feng shui pa te zadeve niso čisto mimo  happy  Ko imam tako pospravljeno pa se ponavadi lepo usedim za mizo in v tišini razmislim, kako in kaj naprej. Ponavadi se oblikujejo neki načrti za naprej in počutje se izboljša. Pa bo spet ok za en teden  Smiley
Prijavljen
matheu__
gost
« Odgovori #10 dne:: sobota, 27. september 2008 ura: 16:17 »

Citiraj
Včasih sem čakal da me zadane strela in mi zamenja miselnost. No .. zaenkrat ni blo te sreče.. bom še mal počakal

Jst tudi včasih čakam, da me zadene strela, pa ne zato da mi zamenja miselnost  pomisli
Prijavljen
Mačica
gost
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 00:31 »

Sem čist na istem, kot Liber in Miša. Post od MadameBovary bi pa kr lahko copy paste-ala. Sama čist isto razmišljam, da ta obdobja pač pridejo pa minejo in da se ne ubadam preveč z njimi (razen kadar trajajo predolg, kot zdej in se črnogledost polasti mojih možgančkov), jih v največjem delu prespim. Trenutno sem glih tko v obdobju glumlenja gljive. Sam to obdobje je zdej kr dolgo in se mi zdi, da bi mi počasi lahko kdo kšn honorar za enkratno igranje gljive oz raj kr mrtvaka nakazu. Sej sem tud v teh slabih obdobjih na momente pozitivna, sam so zelo kratka ta obdobja, par urc in to je to. K sm v dobrih obdobjih, gledam na te downerje čist tko, ah sej niso tok hudi. Pač je del življenja, da maš kdaj tud slabo obdobje. Well, kadar sem pa tko k zdej en zametek same sebe in mi je muka že vstajanje in ni nobene ma nobene motivacije za karkol, ko ne vidm smisla v ničemer in se mi zdi vse itaq brezplodno in zrem v realno gledano temno prihodnost, no takrt oz zdaj pa se mi zdijo ta obdobja vse prej kot ah sej ni tko hudo. In sploh, če trajajo tok dolg kot zdej in se depra dodobra razpase, se tisto upanje in pozitivna usmerjenost: sej bo bolš, sam še mal treba počakat pa bo minil; kr razblini v vetru.

Realno gledano, kako bom furala lajf, če bom vsake tok zapadla v tako depro, da še iz postle nam mela energije in volje vstat?? Sej služba (ko jo bom mela) bo počakala, pa froci (bodoči) tud ne rabjo vsak teden jest pa met mame, ki jih vzgaja in usmerja pa jim izkazuje ljubezen, naklonjenost ipd, al kva?Huh??

Ta obdobja downa se nujno morjo nehat!!! Ne mislm cel lajf po obrokih živet!!!

In zdej sem spet pri vprašanju vseh vprašanj: How the f***, se enkrat za vselej znebiš te depre. Pa počasi mi grejo že na živce te: morš delat na seb in pozitivno razmišljat pa se izpostavljat itd... Ker kadar sem v dobrih obdobjih mi to sploh ni problem!!! In te stvari pridejo same od sebe (razen dela na sebi, ki pa je mala malica, kadar ni depre), mi je vse to samoumevno!! Kadar sem pa down, mi pa te dobri nasveti (ki sem jih do zdej btw tud sama talala, kadar sem bla up), čist nč ne koristjo!!! Ker otroci ne bodo čist nč bl preskrbljeni, če si bom jz govorila, sej ni vse tok črno, sej bo bolš, hkrati pa tud v trgovino po mlek or smth ne bom sposobna it!!! Ne maram stresat negativne energije, ampak zdej se je morem mal znebit, tko da jo vržem na ekran!!! Sorry!! Sej, ko bom spet up, bom zihr brala ta post in si rekla, ma sej ni tok hudo, bom že nekak, tud k bom down. Sam zdej k sm down, vem da je to samo metanje peska v oči in so te misli le rezultat, v mojih očeh pretiranega optimizma!!! Ta obdobja pa kr prihajajo in to, ko že mislm, da zdej sem pa že ql in to kljub vsem pozitivnim mislim in delu na sebi in kljub ADjem in kljub psihoterapiji in kljub.... VSEMU, že 8 let!!! Sej vem, da ni druge opcije, kot upat, na boljše čase in ko si fajn razmišljat samo pozitivno, ker drugače ti ostane samo ena alternativa: samomor, kar pa pri meni ni opcija.
Zdej opažam, da se bom mogla pač sprijaznit s tem življenjem in s tem, da ne bo nikoli boljše, da bodo taka obdobja vedno prisotna in nehat upat na popolno ozdravitev. Samo to je tako zelo težko!! Težko je sprejet dejstvo, da bom vedno živela le po obrokih, da ne bom nikoli več "normalna" in na višku svojih fizičnih in psihičnih sposobnosti, da bom vedno le povprečna in vedno le preživela in ne polno živela.
Ok, dost slabe karme!!! Si bom kr sama rekla: LIFE IS A B****, DEAL WITH IT!!!

Upam, da nisem koga zamorila!!!

Lp Mačica rozicodam
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 00:40 od Mačica » Prijavljen
Liber
gost
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 19:29 »

Realno gledano, kako bom furala lajf, če bom vsake tok zapadla v tako depro, da še iz postle nam mela energije in volje vstat?? Sej služba (ko jo bom mela) bo počakala, pa froci (bodoči) tud ne rabjo vsak teden jest pa met mame, ki jih vzgaja in usmerja pa jim izkazuje ljubezen, naklonjenost ipd, al kva?Huh??

Ta obdobja downa se nujno morjo nehat!!! Ne mislm cel lajf po obrokih živet!!!

Ja .. živa groza res!

Saj bi še znorela, pa si preveč depresivna tud za to a ne?  laughing

Ja js tud bom počasi zahteval od nevem katere vlade in ministra že, da nardijo pač eno zdravilo, eno zelo izboljšano verzijo AD brez stranskih učinkov. To zdravilo boš vzel enkrat na leto in potem se boš počutil celo leto samo pozitivno in ta energija ti bo pomagala do boljše službe, ljubezni in oh in sploh super življenja  Peticija?  pomisli

No trenutno, ko še nimamo tega čudežnega napoja pa vse govori v prid temu čudežnemu rešitelju imenovanemu optimizem.. Baje če si pozitivno naravnan se ti dogajajo samo pozitivne stvari. Torej če si depresiven in pesimist po naravi ti ni rešitve?

Hmmm ...

Lahko rečemo, da ljudem z depresivnimi nagnjenji lahko pomaga k izboljšavi njihovega stanja samo njihova pozitivna naravnanost in ničesar drugega?

Vse kar lahko okolica (tudi strokovna pomoč) naredi za nas je samo, da nas nekako pripravi do tega, da najdemo v življenju nek smisel, veselje do življenja. Zavreči moramo svojo pesimistično "vero" in se spreobrniti v optimiste. To je edina rešitev za nas, sicer smo pogubljeni  jok

Ampak to traja in je prekleto zahtevno za nekatere! Mi bi pa si želeli rešitve danes, kar takoj zdaj! Enaka zadeva kot prevelika teža. Pod nobenim pogojem ne moreš shujšat v trenutku, pa si to lahko še tako želiš. Ne obstaja čudežno zdravilo in enako ne obstaja čudežna tabletka še za tisoč neprijetnih stanj v katerih se znajdemo, tudi depresijo ne..
Pa vendar, ne odnehamo. Še kar iščemo in iščemo bližnjice do boljšega življenja.

In zdej sem spet pri vprašanju vseh vprašanj: How the f***, se enkrat za vselej znebiš te depre. Pa počasi mi grejo že na živce te: morš delat na seb in pozitivno razmišljat pa se izpostavljat itd... Ker kadar sem v dobrih obdobjih mi to sploh ni problem!!! In te stvari pridejo same od sebe (razen dela na sebi, ki pa je mala malica, kadar ni depre), mi je vse to samoumevno!! Kadar sem pa down, mi pa te dobri nasveti (ki sem jih do zdej btw tud sama talala, kadar sem bla up), čist nč ne koristjo!!!

Res je, tudi meni ne pomaga nasvet, da moram ostat optimist in počakati na boljše čase ter misliti pozitivno. To je nekaj kar dejansko vem. Torej teorija mi niti ni problem. Ampak praksa bemti ! To pa je nekaj drugega  ne

Niti se ne sprijaznim, da tako pač v življenju je. Ups and downs  ne
Ni to isto če vsake tolko malo zanihaš za dan dva (slaba volja pa to). V tednih in mesecih teh nihanj slabega stanja si narediš toliko škode, da je ne popraviš niti v obdobju dobrega. Ta nihanja so ravno glavni del problema in res prav nič ne pomaga da čakaš na boljše čase.

Tko da ja , upanje na boljše.. Nekako je to za odtenek bolje kot narediti nič.

Da bi se znebili depre enkrat za vselej? Mogoče pa le iščemo nekaj kar dejansko ni mogoče. Spet primerjava z hujšanjem. Če enkrat shujšaš za vekomaj ne rešiš problemov, mar ne?
In spet, nekaterim se nikoli ni potrebno truditi in paziti, pa so kar vedno vitki in zdravi, nekateri pa imajo grozne težave. Je pa rešitev tako za pretirano težo kot tudi depresijo nekako znana, pa kljub temu vsi iščemo neke čudežne napitke in bližnjice.

Meni manjka neki globji smisel v vsem. Recimo razmišljam o ljudeh in jih prevečkrat vidim zgolj kot eno krdelo ki se bori za svoj prostor v čredi. Pa ta predvidljivost življenja.. šola, služba, družina, služba, penzija, in čaobao..  Težko prenesem  ljudi, ki te imajo za prijatelja, ker si jim v določeni situaciji koristen. Vem, da smo najbrž vsi malo preračunljivi, samo jaz ne vidim smisla glumiti ob tem da smo si koristni še nekega prijateljstva ki ga ne čutim.. Niti ne razumem zakaj bi družba določala kdaj se naj zabavam in kaj naj mi bo zabavno...In potem me vse te situacije pripeljejo do tega da se počutim čisto a-socialen. Verjetno posledično malo depresivno..

Rešitev ki se ponuja je verjetno socializacija, vključevanje v družbo, druženje, hobiji, bla bla bla...
Seveda zgolj teoretično, saj me prav večina družbe spravlja v to stanje ..  Shocked

Kako ironično je včasih vse skupaj  Smiley

Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar