|
chilispace
gost
|
 |
« Odgovori #80 dne:: ponedeljek, 10. september 2012 ura: 23:59 » |
|
Dej imenovana, odjebi ! Nimam casa se ukvarjat z ' otroci ' - najdi si koga drugega ! Get a life ! p.s. Pa psihiater ne predpise vedno zdravil ( meni jih ni ),..no pa sej lahko preberes moje poste ! Pa se vedno si zmisljujes stvari o meni - preberi kaj napisem in poskusi napisati argument, ki sovpada z napisanim iz moje strani ! Pusti me pri miru, na forumu sem , da dobim kaksno koristno informacijo in , da komu kaj svetujem, ker sem na tem podrocju zelo razgledan. Midva sva pa koncala ! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Liber
gost
|
 |
« Odgovori #81 dne:: torek, 11. september 2012 ura: 00:16 » |
|
Si pa precej nesramen mulc, za nekoga, ki pride sem iskat pomoč..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #82 dne:: torek, 11. september 2012 ura: 02:56 » |
|
Tako in tako mi ni cisto jasno, kaj je narobe, ce pa sem ti tudi jaz argumentirala. Zdaj pa grem v jok in na drevo  Ti prokleta flaša, zdaj vidim, kaj mi bos cez par naredla, al pa je morda ze to To
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: torek, 11. september 2012 ura: 02:59 od neimenovana »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
chilispace
gost
|
 |
« Odgovori #83 dne:: torek, 11. september 2012 ura: 13:22 » |
|
Nesramen mulc ? A se pocutis ogrozeno / ogrozenega ? Poglejte vsi skupaj, neimenovana pise o meni neke trditve, ki niso resnicne, npr. 5-10 piv in helexi..KJE IN KDAJ SEM TO NAPISAL ? Vem, da se pocutite kot neka skupnost tukaj in prav, da ste, ampak ne biti uzaljeni, ce napisem svoje mnenje in argumentiram svoje trditve in tudi ostale - mislim, da je bilo vse kar sem napisal na tej strani korektno ! Res pa je, da razumevanje kaj sploh argumenti so, zahteva od cloveka doloceno stopnjo razgledanosti, ki pa ni pri vseh enaka ! Neimenovana; ti me pa sedaj zalis s stavki kot so @ ti prokleta flasa,...in podobno !! Tukaj pokazes nemoc, ker nimas argumentov, ki bi bili smiselni...pil sem kot pije vsak drugi Slovenc, no big deal , sedaj pa ne pijem vec .zaradi derealizacij, ki so se mi pojavljale - in ne cutim niti najmanjse zelje po alkoholu, cigaretih, kavi, tabletah,...! @Liber - pomoc iscem v sebi in na psihoterapiji, tukaj samo poberem kaksno informacijo, da ne bo pomote ! Ker ce bi tukaj iskal pomoc, bi ob takih ljudeh kot sta vidva ( beri: ne razmisljata s svojo glavo ), postopno postal zagrenjen in se opiral na resilno boljko tega foruma, kar pa se zdalec ni - obstajajo pa tukaj tudi ljudje, ki so super - ti veste, kdo ste ! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Kristy
|
 |
« Odgovori #84 dne:: torek, 11. september 2012 ura: 13:50 » |
|
Chilispace, jaz te čist štekam... verjamem, da še kdo  .
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
|
|
|
|
|
|
chilispace
gost
|
 |
« Odgovori #86 dne:: torek, 11. september 2012 ura: 14:11 » |
|
Kristy, Julija30, me veseli 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #87 dne:: torek, 11. september 2012 ura: 19:14 » |
|
Poglejte vsi skupaj, neimenovana pise o meni neke trditve, ki niso resnicne, npr. 5-10 piv in helexi..KJE IN KDAJ SEM TO NAPISAL ? Jaz nisem pisala o tebi nobenih neresnicnih trditev. Pac pa ti ne ves, kaj pises Saj zato pa jaz tukaj klejem flašo in seveda ne tebe, kot znova v tvoji ogrozenosti prikazujes, ces da te zdaj uzalim (in pri tem mislim nase, ki še sicer nisem pri 5 pivih, ampak vseeno), ej, nisem tebe jaz simfala in ti nisem pisala v vec klicajih , ampak si ti brez razloga mene, no, to pa le preberi itn : Peja35, se glede alkohola - jaz sem ga pil vsak dan po cca 5 piv zadnjih 10 let - + cigareti,...In sem cez noc prenehal z vsem - ker sem se odlocil, da mi to itak ne pomaga - in sedaj, po enem letu sedim v druzbi in pijem navadno vodo in me boli k. razumes ?  In še : Sej 5 piv dnevno ali pa se vec spije vsak 3tji ( na pamet govorim ) >Slovenec - a smo vsi kroniki al kako ? PAc to navado sem ukinil,, no big deal - strah je huda stvar in jaz sem se zelo prestrasil lani !
in tabletah: Od psihiatrinje sem dobil odgovor, naj se cimprej vkljucim v kaksno terapijo, da je tapravi cas in, da mi lahko uspe na taksen nacin - da zaenkrat ne vidi potrebe po jemanju AD-jev v mojem primeru, razen obcasnih Helexov ( sedaj jemljem 1-2 Helexa na teden, pred terapijo )
Krysti Julija30, kako se zdaj pocutite zenske, ki ste mu aplavzirale, ceprav mi on pise z vec klicaji, naj odjebem, ve pa mu na vse to pisanje in podtikanja ploskate? Najbrz malce »putkasto«?  In ta petelin je pac najbolj glasno zmerjal in kikirikal iz malce premehkega lastnega kupa saj veste cesa .. in not padel.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: torek, 11. september 2012 ura: 19:19 od neimenovana »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
chilispace
gost
|
 |
« Odgovori #88 dne:: torek, 11. september 2012 ura: 19:58 » |
|
Neimenovana, zelo zanimiv clovek si ! Citiras, kaj sem napisal, prej pa napises nekaj drugega, ki se ne ujema s tem  Primer : Tvoj citat : Ker noben dusevno zdrav ne bo 10 let popil 5 ali 10 piv na dan s helexi vred, ok? In moj post : Peja35, se glede alkohola - jaz sem ga pil vsak dan po cca 5 piv zadnjih 10 let - + cigareti,...
Vec kot ocitno nikjer ne povezujem piva in helexov ! Ampak kot vidim to itak ne igra vloge, ker ocitno vidis samo kar zelis ! Poglej neimenovana, prevec brihtn sem zate, oz ti si premalo zame - ne zameri, ampak tako je !
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Slavka
|
 |
« Odgovori #89 dne:: torek, 11. september 2012 ura: 20:35 » |
|
No, no...Najbolje se je umiriti in usmerit energijo v to, čemur je ta tema namenjena...pomoč.  Škoda se je prepirati in dokazovati kdo ima prav, ker to ponavadi ne pripelje nikamor. Vsak trdi svoje in potem je vse samo še slabše, ker se ponavadi pričnejo šteti še "vejice in pike". Torej PEACE & LOVE? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #90 dne:: torek, 11. september 2012 ura: 22:02 » |
|
Chilispace, sem te pac ujela na lazi, zanikal si pitje in me zmerjal. Ceprav sama nisem trdila nic o mesanju, pa ti zdaj znova, na lazi ujet, mesas strene s preusmerjanjem pozornosti na to nepomembnost, ces da 'nisi mesal'  Lih me zanima eja, saj nisem trdila to... In zdaj smo, upam, razcistili, da jaz ne pisem neresnicnih govoric  Niti najmanj pa ne obsojam nic kaj takega. Samo : podtikanja pa res ne maram. Vse ni nesporazum, je lahko zlehtnoba al nekaj.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.607
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #91 dne:: torek, 11. september 2012 ura: 22:11 » |
|
To je tema, ki jo je odprl Tomorajh, v kateri prosi za pomoč...  Naj se v tem stilu tudi nadaljuje....
Neimenovana in Chilispace, pa nadaljujta medsebojni pogovor na ZS, to medsebojno obmetavanje ne vodi nikamor!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|
chilispace
gost
|
 |
« Odgovori #92 dne:: torek, 11. september 2012 ura: 23:03 » |
|
ja, neimenovana ...ok..bolj da koncamo, ker res nima smisla - pa se res se mi ne da ubadat z nekimi totalno nepomembnimi stvarmi, kot je tale !
Konec koncev je to res forum, ki je namenjen ljudem, ki potrebujejo neko oporo v tezkih situacijah in kaksno koristno informacijo !
peace & love
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tomorajh
gost
|
 |
« Odgovori #93 dne:: sreda, 12. september 2012 ura: 07:46 » |
|
Kakoo nej se mal sprostim.skos sm napet. K govorim po telefonu mi je cist okej. K se pa.vozm.naprimr na avtobusu sm.pa kr nervozn skos z nogo neki migam al pa se po laseh praskam, uglaunm nekak kr nemorm.bit spet cist normalno sproscen=\
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #94 dne:: sreda, 12. september 2012 ura: 10:10 » |
|
Toja,  še jaz povem : Chilispace, mir in ljubezen  (sem na tvoji poti, ampak nisem taki car, nisem še ven prisla) Tomorajh,  ti kar migaj, tega miganja bo še veliko, komaj si prisel 'noter', ampak kakor si prisel, bos tudi iz tega izsel, ampak traja... In porocaj sproti, tako je lazje. Tomorajh, jaz pa nimam vec panike, ampak danes pa sem se na smrt pretrasla, imela sem na telefonu klicateljico iz Triglava in si cisto nevede na racunalniski mizi, kjer je nas hisni telefon, palec in prstanec zalepila s sekundnim lepilom, ker brat ga je imel na mizi, ocitno od zunaj malce umazanega, pa sem v strahu pred grozno poskodbo ali celo opeklino, vrgla slusalko nekam dol in je nisem imela casa poklopiti in tekala iz ene sobe v kopalnico in v drugo sobo, namakala z vodo in po mobitelu vpila na brata, zakaj je imel na mzi lepilo, ona pa iz Triglava vse to ocitno vsa zgrozena poslusala, ne da bi vedela, kaj je narobe naredila in zakaj se tocno gre  In ko sem prisla p 2 minutah drgnjenja in locevanja prstov v kopalnici, pritekla nazaj na telefon, se je ona zgrozena tu in tam v neki dihalni stiski zasmejala, še sama, ki ni vedela, od kod naenkrat to razgrajanje in kricanje, ampak odlozila pa ni, ni upala al kaj. Pa sem ji na kratko zavpila, da naj pride njihov svetovalec k nam jutri ob 9., kot sem ji ze v prvo rekla, da si cistim zalepljewne prste in dosti, ali pa naj k nam nihce sploh ne hodi ob 10 in sem ji vrgla dol. In zdaj pa si hladim oba prsta ... In mi ni niti najmanj do kreganja. Sem ze takkopj spila na dusek eno celo pivo, pa me zdaj boli glava, ampak slabo pa mi ni, ker hmelj pomirja in prime TAKOJ. Tableta bi mi bla danes prepozna, ker do prijema traja 45 minut.  In daj pa se ze smejim, od olajsanja, ker prst ni ne gnil in ne krvav in ne vnet, sta oba locena lepo in lahko migam in pri miru sedim in imam za danes vsega zadosti. Tak da Tomorakh, ti samo miaj, ce gre, ni problem, samo da lahko migas, samo da se prevec ne zmatras.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 12. september 2012 ura: 10:15 od neimenovana »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
moonchild
gost
|
 |
« Odgovori #95 dne:: petek, 14. september 2012 ura: 18:55 » |
|
Star sem 20 let, nikoli nisem imel nobenih težav z ničemer. Igram nogomet že od 7leta, vedno sem bil športno aktiven.Potem pa se je zgodilo kakšen mesec nazaj, probal sem kaditi marihuano, zadelo me je preveč imel sem občutek da bom padel skupaj srce mi je bilo hitreje, bil sem povsem nervozen bilo me je strah. Kakšen teden je trajalo da sem se umiril, stalno sem mislil na to kar se mi je zgodilo in da se bom vsak čas spet počutil isto. Dal sem kri in vodo vse je bilo v redu. Potem sem odšel na morje nikakor se nisem moral zbrati vse me je spominjalo na ta dan. Po kaksnih 2tednih je vse to minilo. Sedaj pa delam kaksna dobra dva tedna po 14ur na dan tezko fizicno delo, utrujen sem bil zelo veliko. Potem je pa prisel dan ko sem se skregal s punco, skregal sem se doma nekaj, bil sem zelo utrujen in sem spet zacel misliti na to da se mi dogaja isto kot takrat. Zdaj ze ene 4 dni newem kaj naj storim skos mislim da bom umrl, stalno neke slabe stvari mi rojijo po glavi da sem bolan in da je z mano konec. Zadnje 2 dni imam obcutek kakor da skos cutim kako mi bije srce prej tega nisem opazil. Imam kot nekaksen cmok v grlu in se pocutim omoticno kakor da ni vse realno, tudi malo manj jem in tezje diham. Tudi na nogomet ne hodim vec ker sem nekakor kar izgubil voljo. Vendar pa ce se zamotim s cim se pocutim veliko bolje cmok v grlu izgine in tudi diham lazje. Potem pa spet pomislim na use to skupaj in se pocutim spet cudno. Skoraj ces cel dan mislim samo na to kako sem kako diham ali imam se cmok v grlu in podobno. Prosim malo pomoci kaj naj naredim. Lep pozdrav
Ne vem če ti je že kdo svetoval slednje, ker nisem natančno prebrala vseh postov, zato se opravičujem že v naprej če se ponavljam, ampak: Najslabše kar si lahko storiš je, da zaženeš paniko zaradi panike, ker padeš v začaran krog tesnobe in se je res težko spet spraviti ven iz njega.  Poskušaj se pomiriti in ne pusti da bi te neracionalne misli vrgle iz tira.  Anksioznost ima pač to slabo lastnost, da nam vsiljuje razne ideje o našem zdravju, o nas samih, smrti, vesolju, obstoju itd., ki imajo le toliko pomena in teže, kot jim ga pripišeš sam. So le tesnobne misli, ki pustijo toliko škode, kot jim to dovoliš sam. Če jim torej ne boš posvečal pozornosti, ti ne bodo mogle do živega. Traja pa nekaj časa da ti to uspe razumeti in uporabiti sebi v prid. Poskušaj se zamotiti, vem da je težko, a na dolgi rok pomaga. Želim vso srečo in veliko dobre volje! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Dharma
|
 |
« Odgovori #96 dne:: torek, 18. september 2012 ura: 15:02 » |
|
[/quote] Pravim da mu ni treba tako mlademu dobiti statusa dusevnega bolnika in da se naj trudi zmagati mimo osebnega zdravnika - da gre direkt k psihiatru  Saj pa vidite, kak je danes tezko v zivljenju s sluzbami. [/quote] Tomorajha ste pomoje čist prestrašili, s takimi posti. Ti neimenovana imaš svojo izkušnjo in vsi ostali prav tako. In za paične, ki so se mu z slabo izkušnjo komaj začeli ne rabi delat noebene panike  Tud če gre do osebne zdravnice ne bo nič na robe, če pa želi bit bolj anonimen gre lahko tudi po tvojem na svetu oseno do psihiatra in plača. Samo silit takoj na AD-je ni potrebo, da se začetnjo motjo prav lepo pozdravit brez in tudi takih je tukaj veliko, ki to lahko potrdijo  Zarad panike, ki jo doživlja in ostalih anksioznio/miselnih nadlog pa tud ne bo kar duševni bolnik! To mi je pa malo pretirano, posploševat tako stvari, pa reč kar hočeš  Potem bomo vsi, ki mo tukaj in bli pri psihiatru imeli problem s zaposlitvijo in smo "označini" za duševno bolne? Ah dej no...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #97 dne:: sreda, 19. september 2012 ura: 00:08 » |
|
Pravim da mu ni treba tako mlademu dobiti statusa dusevnega bolnika in da se naj trudi zmagati mimo osebnega zdravnika - da gre direkt k psihiatru [/quote] Zarad panike, ki jo doživlja in ostalih anksioznio/miselnih nadlog pa tud ne bo kar duševni bolnik! To mi je pa malo pretirano, posploševat tako stvari, pa reč kar hočeš  Potem bomo vsi, ki Smo tukaj in bli pri psihiatru imeli problem s zaposlitvijo in smo "označeni" za duševno bolne? Ah dej no... [/quote] Depresivni ljudje, pa trajno anksiozni ljudje, psihoticni, z bipolarno motnjo, to smo v mojem dojemanju pac dusevni bolni ljudje.  Meni je ta tvoj post precej takole, kuku  Naj razlozim. Vsak ki prezivi panicno motnjo, je po naravi psihicno mocneje obcutljiv. Prav tako depresivc... Mogoce manicna oseba na drug nacin. Ampak zivcna pa je! VSI MI SMO ZIVCNI LJUDJE, NOBEN NI DUSEVNO NORMALN! Ker : DUŠEVNO ZDRAV namrec ni nikoli imel depresije, ne mislil na samomor, nima psihoze, ni je imel nikoli, ni imel panicne motnje, nima socialne fobije in nima obsesivno kompulzivne motnje kot tukaj beres gor, kaj vse to prinasa in normalno zivi ter je obremenjen samo z normalnimi cisto zivljenjskimi udarci kot so smrt starsev, partnerja, mogoce celo otroka, vendar, se pobere, ne boji se ljudi, je normalen v stikih, sprejema zivljenje kakrsno je, ne pada v skrajnosti, ne nori in ne zapravljan in ne popiva itn. In bolj ali manj srecno in normalno prezivlja svoje zivljenje  Zdaj razumes? Niti pomirjevala ne pozna!!! Mogoce ce ti beseda dusevni bolnik ne pase, potem pac recimo, da gre za zivcnost, vendar - je ta beseda premila, saj je zivcen lahko tudi popolnoma dusevno zdrav clovek, ki v zivljenju ni nikdar prezivel depresije ne anksioznost.. Moramo vendar razumeti razliko med dusevno zdravim in dusevno bolnim. Pa pustimo to, da se jih ogromno ne zdravi : ocitno in tako hudo, pa se jim ni treba, ker pa niso dusevno bolni. Sicer pa se najprej z mano strinjas, da tega fanta tukaj ni trreba takoj na antidepresive spravljat in da ce zeli, lahko ohrani anonimnost in preprosto gre direkt k psihiatru. Nato pa me, ocitno v zanikanju svoje bolezni,ali se motim, nekaj napades tu. Ne vem kaj hoces. Kaj pa smo potem mi, nevroloski bolniki, kardioloski morda?  Zivcni pa pika. In odgovor na tvoje DRUGO VPRASANJE? DA  Moj dokaz je svez : Jaz sem kandidirala, pazi, za cist navadno delo v pobiranju oz. locevanju odpadkov in sem se prejsnji teden morala posebej pri zdravniku na medicini dela "zagovarjati", najprej ali bom res lahko na nogah kljub operaciji kolena in nato pa, " ce še jemljem antidepresive in ali se res dobro pocutim" ..  Sem se naredila zelo lezerno in malce preprosto, pa sem mu rekla "maaa, kaj ces s psihiatri, manj jih vidis boljse je, saj mi nic ne manjka, to so mi pac takrat predpisali, ko sem bla nekaj zivcna"  In zmagala. Je rekel, " glavno da boste lahko opravljali stojece delo". MI je izdal potrdil in sem zdaj v sluzbici.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tomorajh
gost
|
 |
« Odgovori #98 dne:: ponedeljek, 24. september 2012 ura: 21:39 » |
|
Kaksen teden sem bil kar v redu =D umes sm se se prehladu. Zdej ene 2 dni me pa spet neji tisci okol.vratu spet raznislam slabo=\
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #99 dne:: torek, 25. september 2012 ura: 07:46 » |
|
Tomorajh, ce s sabo takrat primerjam, zelo dobro ti gre  Veš kaj je to, da si vmes, med komaj zaceto panicno motnjo, bil cel teden vredu? To pomeni, da se bos ti hitreje zacelil in hitreje okreval!  In bo to stanje prej minilo. Ceprav bodo lahko vzponi in padci, kot zdaj te dni, ampak to je del te bolezni, dokler ne izvodeni. Ti kar normalno zivi, pa z vsem moznim se ukvarjaj, razen ce res ne bi slo in stiske sproti ven dajaj in se zaupaj prijatlom okoli sebe, pa bos cimprej v koncnem cilju - ozdravitev in normalno zivljenje. Pridi povedat, kako si fajn  me res veseli  a za tablete se nisi odlocil, dobro.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|