FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 01. maj 2026 ura: 07:36

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Prosim za pomoč  (Prebrano 21292 krat)
tomorajh
gost
« Odgovori #40 dne:: sreda, 05. september 2012 ura: 16:17 »

Omoticen postanem pa cedalje bolj ko razmisljam.o tem sem.opazil. Drugace sem pa malo se vedno omoticen ces dan, ne tako da bi me zanasalo ampak tko mal pocasnej se odvija use sej razumes ane=\
Prijavljen
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 253

« Odgovori #41 dne:: sreda, 05. september 2012 ura: 17:09 »

Tale omotica je pri anksioznosti 2 najbolj pogost simptom pri ljudeh. Jaz se z njo ubadam že hm skor 2 leti ,točneje 21 mesecev. Je pa tko ,enkrat je boljše in enkrat slabše,včasih je sploh ni,pa se spet vrne. Pri  meni se je prav z omotico začelo.Občutek le te. Sej ne da bi me zares zanašalo ,al pa da bi se majala,,samo občutek je tak.  In potem strah in nesposobnost se sprostit. To je napetost v telesu,negativna čustva,jeza,žalost,...ki se sproščajo na tak način. Skozi omotico torej. Če znaš angleško ,ti na zs  pripnem eno stran o anksioznosti kjer malce več piše o njej.   Drži se Smiley
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #42 dne:: sreda, 05. september 2012 ura: 19:20 »

Cudnaaa je ta stvar, nemaram sploh tega obcutka...=\... Pa opazu sm npr k se mi zgodi kej k mi ni usec da se pol se slabs pocutm, al pa naprimr da neki kar zlo hocm nardit morm nardit drgac mi je spet slb obcutk pa kr nekak ziucn ratam
Prijavljen
vijolca20
gost
« Odgovori #43 dne:: sreda, 05. september 2012 ura: 23:08 »

vse to kar opisuješ... je izključno in samo anksioznost.... STRAH! strah pred neznanim... nekaj v tvoji podzavesti. Ti občutki, ki jih sedaj občutiš - so res neprijetni, vendar ti nakazujejo, da se s tvojo psiho nekaj dogaja. imaš težave s punco? starši? v službi? lahko traja to že dalj časa- je pa res, da ko imaš te GROZNE občutke - misliš samo na njih - po eni strani je to prav, saj se zavedaš sebe in svojega telesa, ki ti sporoča - ukreni nekaj zase in SAMO ZA DRUGE! prav tako ni časa in nimaš volje za druge stvari, pa čeprav so ti včasih veliko pomenile.
Poskušaj najti vzrok kaj te tare- vendar NE LAŽI sam sebi. priznaj si kaj te teži. kajenje marihuane - ni nekakšen vzrok - bila je samo pika na i - tvojim težavam. pobrskaj kaj te je v zadnjem času razburilo, kaj prizadelo - kaj si potiskal ob stran - da bi ugajal drugim - ali sam sebi. poskušaj najti točko od kdaj, zakaj, kako... če ti res ne bo šlo ti TOPLO priporočam obisk psihoterapije. morda se ti sliši grozno - in si misliš - ah toliko še nisem nor - pa vendar vsi smo  šli čez to! veliko se nas je odločilo za to varianto - in ugotovili smo, da je vse to posledica zatiranja čustev in terapija pomaga - ne dela čudežev - vendar počasi pomaga...
kaj bodo mislili drugi če greš na psihoterapiji - sploh ne rabijo vedeti - sicer pa TI skrbiš za svoje zdravje - drugi se nebodo zdravili namesto tebe. pa naj ti povem da je v ameriki psihoterapija ravno tako kot bi šel na kavo z prijateljem - zelo je razšijena in priznana. zato vzemi se v roke in poskrbi zase in svoje zdravje. ker če boš vse skupaj zatrl - se bo vrnilo kot bumerang - verjemi PREVERJENO!
Pa SREČNO.
Prijavljen
vijolca20
gost
« Odgovori #44 dne:: sreda, 05. september 2012 ura: 23:11 »

popravek: naredi nekaj zase in NE SAMO ZA DRUGE  Smiley
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #45 dne:: četrtek, 06. september 2012 ura: 08:42 »

Reees t
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #46 dne:: četrtek, 06. september 2012 ura: 08:45 »

Reees ti hvala. Samoo se vprasal bi kakoo spet pridobiti normalen tek nazaj? V sluzbi delam fizicno, lacen sem ker vem in cutim da.sem ampak jesti mi pa ne pase, ce pa.se spravim.jest mam pa nekaj malega ze.dovolj. Spet drugic pa.pojem npr zadnjic v sluzbi cele piskote. Pijem pa tudi bolj malo. Kaksni vitamini bi bili vredu ane. Opazil pa sem da me samo se ponoci malo stisne ko spim pa se zbudim probam.globoko vdihniti in me takrat malo stisne. Ces dan tega obcutka ni. Se je pa spet vrnil ta cmok.v grlu in se morm skos neki odkasljevt.k me mot=\
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #47 dne:: četrtek, 06. september 2012 ura: 11:11 »

Kot sem ti ze napisal pred dnevi, zelo pomembno je da tudi zadosti pijes in jes -  lahko pijes navadno vodo ( skos imej pri sebi steklenicko in delaj male pozirke, ce nisi zejen ), glede hrane pa...vem, da nimas nekaksnega apetita, ker to se meni tudi dogaja, ko sem pod stresom - je pa res, da moras tudi jesti, sploh, ker delas fizicno in tako telo se bolj izcrpas - posledicno se potem se slabse pocutis in omotic je vec, ker si ' švoh '...piskoti niso ok, jej ' mocnejso ' hrano, ne cukra !

lp

Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #48 dne:: četrtek, 06. september 2012 ura: 11:46 »

Jaa sei sm.opazu bombone lahko kumooot jem, za kej druzga pa kr nimam volje pff=\=\.... Nepase mi sploh nc
Prijavljen
vijolca20
gost
« Odgovori #49 dne:: četrtek, 06. september 2012 ura: 11:59 »

zmanjšanje apetita je ena od posledic anksioznosti, stresa. tudi takrat ko človek nepretrgoma dela - nima apetita ker pozabi jesti. in šele ko delo konča občuti lakoto. in ko začne jesti - se kmalu ustavi - ker organizem ni pripravljen na tako veliko dozo hrane.. lahko ti rečem, da v tem času, ko ne rešiš težav (ki povzročajo tvoj strah pred nezanim - anksioznost), jej tisto kar ti paše... predvsem pa pij - spet tisto kar ti paše! jaz nisem spravila vase NIČ!!! razen VODE, pa sem kljub temu preživela. dejstvo je, da človek brez hrane lahko preživi tudi mesece - brez vode NE!
vsi simptomi ki jih navajaš - so posledica strahu - zato ne boj se ... življenje je lepo - zaupaj vase - v svoje zmožnosti - svojemu telesu moraš prisluhniti, kaže ti da delaj na sebi! apetit se ti bo pa tudi povrnil - predvsem takrat ko se boš počutil sproščeno...
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #50 dne:: četrtek, 06. september 2012 ura: 12:40 »

Vceraj zvecer v krogu druzbe punce in domacih mi je pasalo jesti pojedel sem.celo strucko francosko in cel kup salame heh=D
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #51 dne:: četrtek, 06. september 2012 ura: 15:10 »

Tako kot ti je napisala vijolica20 - jej ko si lacen, karkoli, vseeno pa probaj jseti bolj mocno hrano, ne tok cukra - pa vodo pij skos ( po malem ce ne gre drugace ) - manj bos pil in jedel, bolj bos omoticen, verjemi !

Vem pa, da ti ne pase jesti, ker meni tudi ni, predvsem na zacetku, ko se nisem bil zihrkaj mi sploh je - pa ne pozabi na gibanje ( vsak dan pojdi na kasen sprehod ali pa na kolo ), tako bos lazje kaj pojedel, ko se vrnes nazaj Smiley in tudi pocutje bo vsaj malo boljse !

lp
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #52 dne:: petek, 07. september 2012 ura: 12:35 »

A se se komu dogaja da gre pogosto lulat?
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #53 dne:: sobota, 08. september 2012 ura: 13:40 »

Zivjo=D... Morm reect da se je stanje kar izboljsalo, uceraj sem sel kar na ritem mladosti u btc me je kar prijelo da grem hehe. Omoticnost se zmeraj malo ostaja, vendar je bolje ne mislim vec toliko slabih stvari.. Edino zdele zjutri mam ene 2dni mal hripau glas ampak samo k se ustanm ces dan je pa uredu pol. Je to tudi posledica anksioznosti?
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #54 dne:: sobota, 08. september 2012 ura: 14:16 »

Hripav glas je posledica anksioznosti...nervoza, strah...,
ko se pa umiriš ali privadiš na okolico, pa mine...
je pogost pojav, ni pa moteč... pomezik
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
tomorajh
gost
« Odgovori #55 dne:: sobota, 08. september 2012 ura: 15:08 »

Sej ni motec nc sam tko k nism vedu pol la k smo u druzbi pa kr zgine hehe=D.... Naprimr dons se dobr pocutm biu sm ze na kolesu pa sprehajam se pa tko.
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #56 dne:: sobota, 08. september 2012 ura: 15:37 »

Super.... clap
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
tomorajh
gost
« Odgovori #57 dne:: sobota, 08. september 2012 ura: 15:49 »

In kok casa lahko traja ta hripavoat k se pojavl tko med dnevom pa zjutri? =D
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #58 dne:: sobota, 08. september 2012 ura: 18:27 »

Kakoo mislis da se navadim na okolico?.... Danes sem cel dan ze malo hripav=\
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #59 dne:: sobota, 08. september 2012 ura: 19:39 »

Ze ceu dan se mi zdi da mam spet ta cmok v grlu al da mam.neki tm. Naprimr k pozrem slino me nc ne zaboli sam k da se tm mal ustav pa gre pol naprej dol. Pa kukr kol se hocm odkaslat se nemorm=\=\...  skoos me neki zajebava pa se mi cudn zdi, jst se bom kr zlomu pomoje kmal=\
Prijavljen
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar