FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 06:23

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Kako prenašate vročino?  (Prebrano 11503 krat)
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #20 dne:: sreda, 04. julij 2012 ura: 08:16 »

Opažam, da je velika razlika med vročino ob morju in v notranjosti.
Ob morju vedno malce pihlja, en vetrič, ki te ohladi in ti sonce ne udarja tako v glavo. Bolj ko greš proč od morja, slabše je. Vročina dobesedno ubija. Nikjer vetrca, vse mirno. Soparno kot v loncu. Težko se diha, težko se razmišlja, težko se karkoli dela.  kiselnasmeh
Na plaži lahko preživim cel dan na soncu, pa mi ni nič.
Pred leti je tudi mene poleti bolj panika lovila. Sedaj sem se navadila, da te lahko prime kadarkoli in kjerkoli. Predvsem pa se ne sekiram več, čaprav bi zlezla skupaj. In od takrat panike ni več. Že leta.  pomezik Hvala Bogu...
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Betka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 482

« Odgovori #21 dne:: sreda, 04. julij 2012 ura: 09:28 »

Mislim, da bom šele ko bo vročina popustila, ugotovila, da sem bila te dni "malo" zadeta.  013
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.393

« Odgovori #22 dne:: sreda, 04. julij 2012 ura: 11:29 »

Mijav

Prav v trenutku, ko sem bral sporočilo od Gobice (predzadnje na prejšnji strani), je v sobo zapihal prijetno hladen vetrc.

Poni
Prijavljen
muca5
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« Odgovori #23 dne:: sreda, 04. julij 2012 ura: 11:49 »

Kako lepo, da se vas je toliko oglasilo na vprašanje. Še najbolj pa se najdem v "gobici", tudi jaz sem mislila, kaj je z mano narobe, zdaj pa vidim kolikoooo nas je. In premišljujem zakaj, in se mi dozdeva, da paničarji ves čas od nečesa bežimo, rabimo umik, ko je pa vroče in če nimaš klime se pa nimaš kam umakniti in strah in panika sta tu. Ja?
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #24 dne:: sreda, 04. julij 2012 ura: 12:09 »

Kako lepo, da se vas je toliko oglasilo na vprašanje. Še najbolj pa se najdem v "gobici", tudi jaz sem mislila, kaj je z mano narobe, zdaj pa vidim kolikoooo nas je. In premišljujem zakaj, in se mi dozdeva, da paničarji ves čas od nečesa bežimo, rabimo umik, ko je pa vroče in če nimaš klime se pa nimaš kam umakniti in strah in panika sta tu. Ja?

Jaaaa...tako se jaz počutim, ker se v bistvu ne morem "umakniti" vročini, kljub klimi. Kajti, če grem iz stanovanja, mi bo vroče, torej sem "prisiljena" ždeti v njem in potem doživljam občutke "ujetosti" in panike.  seznojim

Upam, res upam,  da bo tale vročina kmalu popustila.
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Yme
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 317

« Odgovori #25 dne:: sreda, 04. julij 2012 ura: 14:37 »

Odličen način hlajenja je (vsaj jaz ga prakticiram, če je le možnost oz. čas) kolesarjenje. Tam nekje med 30 in 35 stopinjami je najbolj prijetno gnati kolešček (uporaba čelade je pametna, žal pa slabo vpliava na hlajenje "procesorja"). Po uri in pol švicanja ko se telo ohlaja ni več občutka vročine...  kiselnasmeh

P.S. Priznam pa, da bi vročina nasploh slabo vpliva na nas, psihkote...   zardevam
Prijavljen

Komur je sreče dar bila klofuta ...
DesertRose
gost
« Odgovori #26 dne:: nedelja, 08. julij 2012 ura: 21:18 »

Tudi jaz se moram podpisati pod slabo prenašanje vročine. Najhuje pa je to, ko gledam ostale ljudi, mojih let in celo starejše, ki se počutijo super, jaz pa samo kar ne padem okrog. Do plaže komaj pricapljam, najraje bi se že sredi poti ulegla, potem pa še kakšna motnja srčnega ritma udari, pa smo tam. Težko mi je gledat ljudi, ki nimajo težav, ker jim zavidam, še posebej ko vidim starejše ljudi..kako jim nič ni... Pozimi me pa skos zebe kot cucka...katastrofa.... Sad
Prijavljen
Iq_nima_nič_s_tem
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 516

« Odgovori #27 dne:: ponedeljek, 09. julij 2012 ura: 14:08 »

Jaz se odlično počutim in dobro prenašam vročino. Tako dolgo že traja pri nas, da sem se čisto adaptiral na njo. Na različnih koncih Slovenije je različno v teh časih. Pri nas je vroče nonstop (okolica Maribora).
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #28 dne:: ponedeljek, 09. julij 2012 ura: 16:41 »

jaz mislim, da je to, kako prenašamo vročino, odvisno od marsičesa ... sigurno psiha dosti vpliva, ampak velik nas je takih, ki (po domače povedano) nas vročina čist z*ebe ne glede na to v kako dobrem stanju je psiha ...
jaz vročino zelo težko prenašam, temperaturne spremembe me 'zadanejo v glavo' in švohosti, omotičnosti, glavobolu al pa celo tresenju (to se mi pojavi, če pridem iz klimatiziranega prostora - npr. kake trgovine, kjer je klima naštimana na prenizko temp., ven na ++30) se ne morem izognit, če sem sredi dneva zunaj (pa sredi dneva pri teh visokih temperaturah zame pomeni med 9h in min.!! 19h) ... ene glave pač ne zdržijo tega, čeprav imam VEDNO na glavi kapo (ki je iz dihajočega materiala in z zaščito), pijem tud zadosti (zmeraj vodo) in tudi strah me ni al karkoli ...
za nas je najboljše bit zunaj res zgodaj zjutraj in potem ob poznejši večerni uri  kiselnasmeh

da o PREKOMERNEM potenju niti začnem ne ... Shocked

in lahko pravijo, da kako je klima nezdrava zadeva itd. itd. ... jaz vidim kako hudičevo dobra stvar je to, ČE jo le pametno uporabljaš - da ne piha direktno vate in da ni naštimana prenizka temperatura ... preden smo doma namontirali to zadevo, ni v tej vročini blo z mano ceu dan nič, dobesedno, ker prideš tako zdelan, da ne funkcioniraš normalno ... zdaj lahko rečem sam hvala bogu, ker celo poletje 'preždet' bi bla zguba cajta

vem, da se mnogim (ki takih in niti podobnih problemov nimajo) zdi vse skup kr neky, bedasto, pretiravanje in kaj vem kaj vse ... kaj naj rečem, ti naj lepo še naprej uživajo v svoji koži, tistemu, ki se bo pa v mojih besedah našel, pa upam, da bo vsaj za tri sekunde lažje, ko bo videl, da nas je več takih
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Iq_nima_nič_s_tem
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 516

« Odgovori #29 dne:: ponedeljek, 09. julij 2012 ura: 17:07 »

Veliko je v glavi.
Če se že marca treseš ob tem, ko pomisliš na poletje in vročino, potem je zagotovo preveč v glavi. Vročina ni fajn, ni pa razloga, da bi se je že vnaprej bal in si delal predstave kako ne boš nič mogel, če boš brez klime. Boš mogel boš. Le potil se boš kot svinja in od tega ne boš umrl. Ne sme te ratati kar tako strah, če si ves moker od potu. To je lahko razvajenost. Potenje je normalen pojav, ko je vročina in že pri veliko manjših naporih, kot v običajnih razmerah, si ves moker. To pa ne pomeni, da naporov ne zmoreš.
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: ponedeljek, 09. julij 2012 ura: 17:40 »

se strinjam s tabo, Iq_nima_nič_s_tem ... in vse kar sem zgoraj opisala, to počutje, je z upoštevanjem tega ... saj sem napisala, ni strahu, ni nič, zato pa pravim, da ni vse le psiha ... sicer pa lahko govorim le zase, za druge ne morem
meni je povsem jasno, da je potenje normalno in zdravo, ampak ko se človek pretirano poti, ko teče skoz z njega (pa to dobesedno, ne 'to se samo tako reče'), potem kljub temu, da spiješ dovolj tekočine, se čutiš izmučen ... in dokler temperature niso ubijalsko visoke (kot je to zadnje čase), tudi še nekako gre, če se držiš v senci in tako, ampak, saj pravim, ko je to ++30 je pa za nekatere too much
sicer pa ni samo potenje, saj sem napisala že zgoraj, so tudi glavoboli itd.
Prijavljen

Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #31 dne:: ponedeljek, 09. julij 2012 ura: 17:53 »

jaz vročino zelo težko prenašam, temperaturne spremembe me 'zadanejo v glavo' in švohosti, omotičnosti, glavobolu al pa celo tresenju (to se mi pojavi, če pridem iz klimatiziranega prostora - npr. kake trgovine, kjer je klima naštimana na prenizko temp., ven na ++30) se ne morem izognit, če sem sredi dneva zunaj ....
za nas je najboljše bit zunaj res zgodaj zjutraj in potem ob poznejši večerni uri  kiselnasmeh

in lahko pravijo, da kako je klima nezdrava zadeva itd. itd. ... jaz vidim kako hudičevo dobra stvar je to, ČE jo le pametno uporabljaš - da ne piha direktno vate in da ni naštimana prenizka temperatura ... preden smo doma namontirali to zadevo, ni v tej vročini blo z mano ceu dan nič, dobesedno, ker prideš tako zdelan, da ne funkcioniraš normalno ... zdaj lahko rečem sam hvala bogu, ker celo poletje 'preždet' bi bla zguba cajta

Moonica imam enako izkušnjo in občutke .. rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #32 dne:: ponedeljek, 09. julij 2012 ura: 19:03 »

v službi švicam k švicarski sir, doma se pa pod klimo hladim  Tongue
Prijavljen
idabel
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 87

« Odgovori #33 dne:: nedelja, 15. julij 2012 ura: 15:23 »

Zadnjih par let sicer težko prenašam vročino, čeprav je težko, imam to še vedno raje kot mrzlo zimo. Če ni dovolj zagreto, se je treba fejst obleči in je težje migati in dihati. Verjetno se je najbolje veliko gibati, da se zagreješ ali delati kakšne vaje, da se telo samo greje, pa tudi prava hrana verjetno pomaga. Zdaj je dobrodošla ohladitev, želim si da bi počasi bilo spet bolj toplo, ampak ne prevroče. Olala sem zahtevna  Tongue
Prijavljen
žuna
gost
« Odgovori #34 dne:: nedelja, 15. julij 2012 ura: 15:29 »

iq,res je!
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.393

« Odgovori #35 dne:: ponedeljek, 16. julij 2012 ura: 17:44 »

Mijav

Meni se pa zdi, da sem včasih veliko laže prenašal vročino poleti. Zdaj pa niti spati ne morem, če je v spalnici več kot 26°C. Če je več, spim nag in z ničemer pokrit, pa nič ne pomaga.

Če se prav spomnim, se pred morda deset leti ali več nisem skoraj nič potil poleti. Zdaj pa je samo malo vroče, pa sem že moker za ožet. Včasih sem imel eno majčko cel teden, pa ni nič smrdela. Zdaj pa že po par dneh smrdi ko hudič. No ja, jaz itak sam sebe nič ne voham. Mamca mi teži, da smrdim in naj se vendar spreoblečem.

Poni
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #36 dne:: ponedeljek, 16. julij 2012 ura: 17:53 »

Po parih dneh, Poni!? Če je tako, se ne sekiraj ... ko/če jih boš rabu menjat na par ur, pol bo pa *eba.
Prijavljen

Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 533

« Odgovori #37 dne:: torek, 31. julij 2012 ura: 14:56 »

Nikoli nisem povezovala anksioznosti in paničnih z vročino. Jaz obožujem biti na sončku in imam rada lepe vroče dneve (čeprav zima mi je tudi všeč :p). Samo pretirana izpostavljenost vročini in direktnemu soncu pa me vseeno zelo izčrpa in si kmalu poiščem kako senčko. Ampak senčko nekje na prostem, da bi bila doma ali v zaprtem prostoru no go! Čeprav trenutno preživljam poletje več ali manj doma, ker sem zbolela in sem na antibiotikih že lep čas  Shocked Je rekla zdravnica nič sonca, kopanja in športanja do konca antibiotikov + kakšen dan več. Poletje pa tako,... bo pa jesen toliko boljša a  pomezik
Prijavljen
žuna
gost
« Odgovori #38 dne:: sobota, 04. avgust 2012 ura: 15:26 »

Je rekla zdravnica nič sonca, kopanja in športanja do konca antibiotikov + kakšen dan več. Poletje pa tako,... bo pa jesen toliko boljša a 
oki naj ti bo jesen lepa!
Prijavljen
Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 533

« Odgovori #39 dne:: sobota, 04. avgust 2012 ura: 15:40 »

žuna, tudi nekaj poletja bo lepega no  zvizgam
sej zdej sem že kar ok in že počasi migam naokoli  clap
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3   Pojdi gor