FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 05:39

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Kako prenašate vročino?  (Prebrano 11497 krat)
muca5
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« dne:: torek, 26. junij 2012 ura: 11:48 »

Ker se konec tedna spet bliža vročinski val me zanima kako sotrpini prenašate vročino?
Ali je morda tudi to del anksioznih motenj? Sama zelo težko prenašam vročino (pa tudi hud mraz pozimi) postanem vrtoglava, slabo mi je in srce mi takrat zelo hitro bije. Ko se umaknem na hladno se pa umirim.
Ali ima še kdo podobne težave?
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« Odgovori #1 dne:: torek, 26. junij 2012 ura: 12:50 »

Jaz vedno težje prenašam vročino  seznojim ... pa ne vem ali je to posledica anskioznih motenj ali mojega EMŠO  kiselnasmeh
Čeprav se mi zdi, da je zadnja leta vročina res bolj neznosna...sonce pripeka bolj močno in ozračje se izredno hitro segreje in imam občutek, da sploh ne morem dihati... "ne dobim" zraka.  Huh?

Tako poletje najraje preživim nekje v senci, ob vodi, kjer prijetno pihlja...ali pa v stanovanju, kjer me hladi klima.
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
muca5
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« Odgovori #2 dne:: torek, 26. junij 2012 ura: 14:45 »

Ja, tudi pri meni je morda kriv EMŠO, vendar opažam, da ljudje, vsaj tisti s katerimi se družim in so bolj, kako naj rečem, psihično stabilni in brez anksioznih motenj, vročino prenašajo bistveno bolje. Saj jim je vroče, ampak nimajo pa težav v smislu slabega počutja. Meni se tesnoba zelo poslabša ob vročini.
Morda pa se še kakšna "mladina" oglasi, kako prenašajo vročino. Morda pa le ni vsega kriv EMŠO.
LP
Prijavljen
lunica
gost
« Odgovori #3 dne:: torek, 26. junij 2012 ura: 15:09 »

Pozdravljene!
Tudi jaz opažam letos,da mi vročina nekako ne paše,čeprav nisem imela nikoli prej zaradi tega večjih težav.
Ampak pri meni gre bolj za psiho vedno pomislim na infarkte itd.Če bom hodila po soncu je možnost ta in ta itd...Sama sebe tako daleč prepričujem,da sem potem vsa out in potem imam tak občutek pri hoji kot bi hotela skupaj zlest.
Pri sebi imam vedno vodo in redno pijem ampak vse to je na psihični bazi,ker smo preveč zaskrbljeni kaj,če...itd.
Sem menila,da je moja anksica bolj zimske sorte sedaj pa vidim,da tudi poleti ne pozna izjem,pa še na dopust gremo v Egipt avgusta Smiley,ampak ne bom razmišljala zopet kaj bo in,če bo...AD-je pa po vsej verjetnosti dobim v začetku julija,ker imam razgovor z psihiatrom edino upam,da mi bodo do ta čas že pomagali.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #4 dne:: torek, 26. junij 2012 ura: 16:09 »

Težko prenašam vročino.
Adijo morje in plaže, welcome ledeniška jezera, gore, gozdovi ...
Nujna oprema: voda, senca, klima ... pa pahljača ;-)
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.393

« Odgovori #5 dne:: torek, 26. junij 2012 ura: 16:38 »

Nekam čudna je letos poletna vročina. Že nekaj let se mi zdi čudna. Nevem, kako bi to opisal.
Ampak zdi se mi, da zadnjih nekaj let vedno teže prenašam poletno vročino.

Včasih sem tudi poleti spal pokrit s kovtrom. Letos in tudi lani poleti, pa spim dostikrat kar odkrit na vrhu kovtra. To je takrat ko v sobi pride do kakih 27°C, zunaj pa čez 30°C. Morda okoli 34°C je že kritično zame. Sem pa ugotovil, da slabše spim takoj ko temperatura v sobi preseže kakih 22 ali 23°C.

Poni
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #6 dne:: torek, 26. junij 2012 ura: 17:54 »

Komaj čakam, da bo konec poletja. "Doma" sem tam kjer so ledeniki, sneg, led, jezera, reke, gozdovi, tako kot Aslan. Max temp. je 24. Vse kar je več je preveč.  sesmejem
Prijavljen

alexx Afro 
Muci
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 103

« Odgovori #7 dne:: torek, 26. junij 2012 ura: 18:59 »

Slabo prenašam vročino, zelo slabo! Stara sem pa 33. let, se pravi ne prav mladina, stara pa tudi ne.
Jaz že pri 24. stopinjah lahko funkcioniram samo v sede, da mi ni vroče. zardevam
Tudi jaz sem včasih vročino lažje prenašala, rada je pa nikoli nisem imela in dnevno gledam vremensko napoved in štejem dneve do ohladitve ali še bolje; kar konca poletja. Skoraj vsak dan me boli glava, srce je prehitro, zvija me in slabo mi je, ponoči se tako potim (sploh po obrazu), da ne morem spati in tako vsako poletje že par let...  seznojim
Včerajšnja noč je bila super hladna in upam, da bo danšnja tudi še v redu.  rozicodam
Prijavljen
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 646

« Odgovori #8 dne:: torek, 26. junij 2012 ura: 19:03 »

Tudi jaz težko prenašam vročino, odkar se borim s paniko.  closedeyes
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #9 dne:: torek, 26. junij 2012 ura: 19:31 »

Ful slabo,okrog 20 stopinj je zame idealno,vse kar je več vpliva name katastrofalno,...
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
nicole
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 203

« Odgovori #10 dne:: torek, 26. junij 2012 ura: 22:18 »

Slabo...
Vroče dneve preživljem pod klimo, v avtu obvezno klima, v apartmaju obvezno klima, plaža- senca , da rahlo pihlja, morje,
Na potovanju soba s klimo, avto s klimo in tako preživim vročino , da ni tesnobe... zvizgam
Prijavljen
evak4373
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 85

« Odgovori #11 dne:: sreda, 27. junij 2012 ura: 15:13 »

Tudi jaz ne prenašam vročine,stara pa sem 28 let,ampak odkar pomnim nisem marala vročine. Vendar pa opažam,da zadnja leta postajam vse bolj tečna in brezvoljna ko je zelo vroče. Zadnjič sem šetala po soncu,ko sem prišla domov sem bila še samo za v posteljo.Ponoči pa spim brez vsega,ker če imam kaj na sebi me kuha 100/h.
Prijavljen
bilko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 32

« Odgovori #12 dne:: sreda, 27. junij 2012 ura: 20:14 »

Vročina. Uf. Vsako leto težje. Mislim pa, da ni toliko vročina kriva, kot sopara, še posebej na Obali. Takoj, ko grem recimo v celinsko SLO, se mi zdi, da se tam lažje diha. In pa ni nadležnih tigrastih komarjev, ki so pri nas že kar sinonim za poletja...

Vročina mi dela probleme tudi zato, ker se mi zdi, da v tem času "ni kaj za razmišljati". Enostavno sonce ti skuri glavo in tvoj cilj je, da se zatečeš nekam, kjer je klima. Kot riba v akvariju. Dosti bolj mi paše zimska burja.

Prijavljen
idabel
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 87

« Odgovori #13 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 14:43 »

Slabo prenašam vročino. Včasih ni bilo težko, mraz težje, zdaj je pa obratno. Težko mislim. Najlažje je, če počnem kaj, kjer mi ni treba misliti, razna hišna opravila, ko je že vse jasno, kuhanje. Hočem nekaj zašit, me čaka, pa niti toliko ne morem razmislit, kaj skupaj, kako. Pa generalno pospravljanje tud odpade, ne moreš nič mislit, kdo bi si mislil, kje vse potrebujemo mislit.
A je že kdo probal tako kot svetujejo, da se oblečeš v lahke tkanine namesto, da se slečeš, kot v arabskih deželah? Jaz zdaj to preizkušam, a mi ne znese najbolj. Mogoče se premalo potim. Sem prebrala eno fajn razlago, da s tem ohranjamo pot (znoj) in nas to hladi.
« Zadnje urejanje: torek, 03. julij 2012 ura: 14:52 od štiristene » Prijavljen
Iq_nima_nič_s_tem
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 516

« Odgovori #14 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 16:43 »

Nekam čudna je letos poletna vročina. Že nekaj let se mi zdi čudna. Nevem, kako bi to opisal.
Ampak zdi se mi, da zadnjih nekaj let vedno teže prenašam poletno vročino.

Čudno je to, da imamo temperature okoli 35 stopinj kar tako mimogrede vsako leto parkrat. To se ne sklada s klimo izpred teh zadnjih 5 let. Kot, da se res nekaj dogaja s svetovno klimo... Undecided
Prijavljen
Liber
gost
« Odgovori #15 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 16:50 »

Čudno je to, da imamo temperature okoli 35 stopinj kar tako mimogrede vsako leto parkrat. To se ne sklada s klimo izpred teh zadnjih 5 let. Kot, da se res nekaj dogaja s svetovno klimo... Undecided

Ja sam res!!

Nezaslišano da se klima spreminja! Mogli bi bit še vedno vulkani, kot pred miljardami let..

ahahahaha

ha  Grin
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.393

« Odgovori #16 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 17:20 »

A potem bo morda to res, kar se mi zdi. Da je pred letom '75 bila temperatura morja v Ankaranu avgusta največ 23 - 24 stopinj. Nisem bil prepričan, če se sploh prav spomnim, ko je pa že toliko let od takrat. Saj še zdaj nisem prepričan.
Prijavljen
mamica1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 232

« Odgovori #17 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 20:18 »

Katastrofalno! Ta vročina me ubija totalno. V službi brez klime postanem nervozna in rahlo panična, ko pomislim, ali bom zdržala ali ne. V soboto me je zaradi tega panika, enostavno spet ne morem preusmerit misli in samo to mi roji po glavi klima, klima klima. Meni je idealno 25 stopinj, vse kar je več kot 30 pa katastrofa.
Prijavljen
gobica
gost
« Odgovori #18 dne:: sreda, 04. julij 2012 ura: 00:38 »

kar odleglo mi je, ko vas berem, hvala! leta mislim, da je z mano nekaj narobe, z mojim termostatom, da samo jaz paniciram in se počutim res tesnobno, ogroženo, ko je vroče, infarkti in kapi mi hodijo po glavi in še zvećer se moram prisiliti, da grem na sprehod, samo v moževi družbi, tako se počutim varna.
in kar naprej na računalniku preverjam temperature in vremensko napoved ... hvala, da nisem edina! se mi zdi, da se je že od vaše družbe ozračje osvežilo! veliko hladu vam želim!
Prijavljen
Moel
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 325

“Conflict builds character. Crisis defines it.”

« Odgovori #19 dne:: sreda, 04. julij 2012 ura: 07:03 »

slabo... pa niti ne tolko vročino ampak vlago  Shocked Pred leti smo bli v Egiptu in rajši bi imela njihovih 45c suhega zraka kot nasih 35 in taka sopara da se ne da dihat  closedeyes  ne vem pa kako to je povezano še s čim drugim  kiselnasmeh vem samo da sem sitna, ko je tako vroče, ne paše mi družba razmišljam samo kam se umaknit, tako da se umaknem v delo in delam cele dneve tam je vsaj klima in se počutik oki ali pa na plažo kjer piha in sem v vodi kadar mi paše  happy

« Zadnje urejanje: sreda, 04. julij 2012 ura: 07:08 od Moel » Prijavljen

“Fall seven times and stand up eight.”
 Japanese Proverb
Strani: [1] 2 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar