Zvezdica zaspanka
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 42
|
 |
« dne:: sobota, 19. maj 2012 ura: 17:23 » |
|
Na tem forumu ne najdem podobne teme, pa me zanima, če je kdo gor, ki ima omenjeno diagnozo kot jaz? Jaz jemljem antipsihotike, ne vem, če je dovoljeno pisati katere, po njih se počutim dobro. Upam, da sem v pravi podforum pisala. Sem imela tudi nezdravljeno depresijo, kar je po mojem peljalo do končnega "poka", da sem bila tudi hospitalizirana. Od tega je že eno leto. Zdaj se počasi pobiram pokonci in upam, da mi bo uspelo. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.607
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #1 dne:: sobota, 19. maj 2012 ura: 20:20 » |
|
Zvezdica zaspanka , pozdravljena ponovno med nami...  Glede tvoje diagnoze ti ne morem svetovati, sem pa vesela, da ti uspeva in gre na bolje...  Uspelo ti vsekakor bo... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
Agnes
http://nezekbezek.blogspot.com/
Izkušen član/ica

Odsotni
Prispevki: 319
|
 |
« Odgovori #2 dne:: nedelja, 20. maj 2012 ura: 09:06 » |
|
Jaz tudi nimam izkušenj s psihozami, a vseeno držim pesti in verjamem, da ti bo uspelo. Drži se in pogumno naprej!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 191
|
 |
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 20. maj 2012 ura: 09:31 » |
|
jaz imam psihozo se zdravim že par let in moram rečt da se je zelo pozdravila zadeva imam tudi depresijo in tudi to se je pozdravilo želim ti veliko uspeha pri zdravljenju in piši še kaj če te zanima...
lp Domen
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji razsvetlenja.
|
|
|
Zvezdica zaspanka
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #4 dne:: petek, 01. junij 2012 ura: 10:53 » |
|
Ja, bojim se, da sem imela nezdravljeno depresijo in da je to pripeljalo do mrka. Kakorkoli, skušam se pobrati, a hkrati ne vem, če bom kdaj spet ona stara. Trenutno jemljem Abilifyje 5 mg, pa vseeno imam občutek, da so še vedno stranski učinki prisotni. Hodim k psihiatrinji, s katero se kar razumeva in upam, da mi bo to pomagalo. Je kdo hodil na skupine za posvet ali k psihoterapevtu? Je kaj koristilo? jaz imam psihozo se zdravim že par let in moram rečt da se je zelo pozdravila zadeva imam tudi depresijo in tudi to se je pozdravilo želim ti veliko uspeha pri zdravljenju in piši še kaj če te zanima...
lp Domen
Meni so dejali, da mi bo dovolj 2 leti jemati zdravila. Upam, da je to res. Katera zdravila pa jemlješ?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #5 dne:: petek, 01. junij 2012 ura: 15:18 » |
|
uh jes imam pouhn tablet leponex 500 mg na dan abilify 10 mg na dan in pa eno asentro proti depresiji 100 mg in sedaj bom vrjetno znižal leponex samo k psihiatru morem it da nardiva načrt... imej se fajn p.s.:ne razmišlat črnih misli 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji razsvetlenja.
|
|
|
|
Iq_nima_nič_s_tem
|
 |
« Odgovori #6 dne:: torek, 05. junij 2012 ura: 18:39 » |
|
Ne more škoditi psihoterapija. Kako pa je pravzaprav potekalo pri tebi?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 07. junij 2012 ura: 16:23 » |
|
jes sm imel depresijo in potem še povezano z psihozo pah... slišanje glasov,videnja,prisilne misli in tako naprej sam pol me je oče rešil iz tega ven in me odpeljal k psihiatru bilo je prostovolno  sem mu še vedno hvaležen no potem sem pač dobil par tablet in vse se je začelo izbolševati sem pa seveda začel delat na sebi s pomočjo psihiatra zdej pa imam pač vsake 3 mesece kontrolo... če te še kej zanima mi sporoči lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Zvezdica zaspanka
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #8 dne:: četrtek, 07. junij 2012 ura: 20:13 » |
|
Jaz sem imela nezdravljeno depresijo, pa je pripeljalo do tega. Tudi jaz hodim k psihiatrinji vsake 3 mesece. Meni so dejali, da bom morala 2 leti biti na tabletah, potem pa ne več.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #9 dne:: petek, 08. junij 2012 ura: 15:29 » |
|
no potem si na dobri poti... kar korajžno naprej ;-) vrjamem vate da ti bo uspelo in bo to samo eno obdobje v tvojem življenju
velik zdravja in veselja v prihodne
lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Zvezdica zaspanka
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #10 dne:: petek, 08. junij 2012 ura: 21:40 » |
|
Hvala.  V bistvu nimam nobenih simptomov sploh, odkar sem na tabletah. Tako, da trkam na les. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Violeta8
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 133
|
 |
« Odgovori #11 dne:: petek, 29. junij 2012 ura: 18:17 » |
|
živjo jaz imam diagnozo akutna in prehodna psihotična motnja oz. nekje sem zasledila tudi da mi piše akutna psihoza. Imam grozne težave z koncentracijo in me zanima če je imel kateri od vas, ki ste preboleli oz prebolevate akutno psihozo iste probleme? za odgovor bi bila izjemno hvaležna! Jemljem pa zdravilo abilify 15 mg in pa zoloft 100mg. zdravila mi pomagajo vendar pa se zaradi motenj koncentracije nemorem učit, pa bi se morala ker sem študentka in imam izpite pa sem čisto obupana že ker nevem kako naj si pomagam. začela sem jemati tudi bilobil 240 mg na dan da bi se mi stanje izboljšalo. prosim pomagajte z nasveti tisti ki imate kakšne izkušnje z akutno psihozo in istočasno motnjami koncentracije, hvala že vnaprej
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Zvezdica zaspanka
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sobota, 30. junij 2012 ura: 04:26 » |
|
No, da malo pišem o sebi.  Trenutno sem začela kolesariti, kajti gibanje je koristno pri taki bolezni in moram priznati, da se počutim veliko bolje. Več energije, več samozavesti, več dobrega psihičnega počutja.  Sem pa trenutno imela smolo in padla s kolesa, pa me je zdaj kar malo strah iti nazaj nanj, ker se bojim ponovnega padca. Verjetno manjša travma.  živjo jaz imam diagnozo akutna in prehodna psihotična motnja oz. nekje sem zasledila tudi da mi piše akutna psihoza. Imam grozne težave z koncentracijo in me zanima če je imel kateri od vas, ki ste preboleli oz prebolevate akutno psihozo iste probleme? za odgovor bi bila izjemno hvaležna! Jemljem pa zdravilo abilify 15 mg in pa zoloft 100mg. zdravila mi pomagajo vendar pa se zaradi motenj koncentracije nemorem učit, pa bi se morala ker sem študentka in imam izpite pa sem čisto obupana že ker nevem kako naj si pomagam. začela sem jemati tudi bilobil 240 mg na dan da bi se mi stanje izboljšalo. prosim pomagajte z nasveti tisti ki imate kakšne izkušnje z akutno psihozo in istočasno motnjami koncentracije, hvala že vnaprej
Živijo.  Tudi jaz sem imela strahotne probleme s koncentracijo, sploh pa, ker sem jemala visoke doze zdravil, npr. Abilifyja 25 mg.  Pomagalo mi je šele, ko mi je psihiatrinja zmanjšala dozo postopoma, ker sem ji povedala, da ne bom mogla slediti predavanjem, kaj šele se učiti. Predlagam ti, da se posvetuješ s svojim zdravnikom, mu zaupaš svoje težave s koncentracijo in mogoče ti bo ali zamenjal zdravila ali prilagodil dozo. Srečno z učenjem, tudi jaz sem študentka in te razumem, kako je to med izpitnim obdobjem. 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sobota, 30. junij 2012 ura: 04:30 od Zvezdica zaspanka »
|
Prijavljen
|
|
|
|
Violeta8
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sobota, 30. junij 2012 ura: 11:05 » |
|
živjo najlepša hvala za odgovor Zvezdica zaspanka  zelo prav mi pride kakršenkoli nasvet in s tem ko ga dobim, dobim tudi vspodbudo da se še bolj aktivno borim proti bolezni meni je zdravnik rekel da ta motnja koncentracije ni od zdravila ampak od bolezni, zdaj sem pa res zmedena in nevem od česa se pojavi ta motnja koncentracije  si sigurna zvezdica zaspanka da je to od zdravila!? hvala za odgovor že vnaprej lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Zvezdica zaspanka
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sobota, 30. junij 2012 ura: 22:17 » |
|
Govorim iz lastne izkušnje, lahko, da je pri tebi drugače. Jaz sem opazila, da se mi je začela izboljševati koncentracija, ko sem lahko končno mirno gledala TV in brala knjige, ne da bi se počutila nemirno ali se morala skoz presedati. Zdaj pa, kaj tvoj zdravnik pravi, nisem kompetentna za to, sicer si v navodilih od zdravil poglej, kake stranske učinke imajo (pri mojih je vsekakor pisalo, da vplivajo na koncentracijo in ostalo). Seveda pa koristi tudi trening možganov, vsak dan več, pa bo šlo. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Iq_nima_nič_s_tem
|
 |
« Odgovori #15 dne:: nedelja, 01. julij 2012 ura: 16:33 » |
|
Če si nemiren in se presedaš pri branju še nisi v psihozi menda. Nekako zelo na široko govorite o psihozi v tej temi. V psihozi si, ko si derealiziran, ko blodiš po domače. Ne samo da si nemiren, sploh nimaš nobenih možnosti, da bi uporabljal razum po nekih pravilih.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Violeta8
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #16 dne:: nedelja, 01. julij 2012 ura: 21:49 » |
|
Mislim da zvezdica zaspanka ni mislila tako kot si ti razumel, ona je mislila samo razložit da je bila od zdravila abilify nemirna, če sem prav razumela, ne pa da je imela psihozo ker je nemirna. lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Zvezdica zaspanka
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 02. julij 2012 ura: 05:25 » |
|
Ja, od zdravila Abilify je bilo to - stranski učinek.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Sandra22
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 116
|
 |
« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 16. julij 2012 ura: 01:09 » |
|
Meni je pomagal pri koncentraciji Valdoxan.. zbistril mi je misli in se lahko brez problema učim.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Usoda ni stvar naključja, je stvar izbire.
|
|
|
TinyFairy
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 7
|
 |
« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 16. julij 2012 ura: 16:15 » |
|
Če si nemiren in se presedaš pri branju še nisi v psihozi menda. Nekako zelo na široko govorite o psihozi v tej temi. V psihozi si, ko si derealiziran, ko blodiš po domače. Ne samo da si nemiren, sploh nimaš nobenih možnosti, da bi uporabljal razum po nekih pravilih.
Derealizacija !=psihoza !! Drugače pa to, da si nemiren ne pomeni avtomatsko, da imaš psihozo  Lahko je problem manije, ali hiperaktivnosti..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|