FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 24. april 2026 ura: 09:32

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: En kup problemov!  (Prebrano 2023 krat)
boki32
gost
« dne:: petek, 05. september 2008 ura: 00:45 »

pozdravljeni!

Rabim pomoč zato sem se odločil pisati na ta forum, upam da se mi bo uspelo izvlečti iz tega s....
Zaradi raznih stvari v otroštvu imam že od nekdaj težave s samopodobo, samospoštovanjem....
Od otroštva me že spremlja fobija (strah pred pokom), sedaj sem še dobil strah pred višino (v trgovskem centru me na sredi navadnih ali tekočih stopnic zagrabi tak strah da se komaj zadržim da se ne usedem na stopnice). Letos je pa eno prekleto leto. V družini so se pojavile težave in zaradi vsega tega sem čist na koncu. Resno sem začel že razmišljat o samomoru (iz dneva v dan včasih razmišljam o tem) in če ne bi imel otrok bi ga že naredil. Rad bi šel k psihologu ali psihiatru. S tem,da mi ne bi bilo treba iti k svoji zdravnici po kako napotnico, ker je ... Če ne gre drugač bi šel samoplačniško samo da se rešim teh težav, preden res znorim ali naredim kaj butastega. Kaj mi svetujete?
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #1 dne:: petek, 05. september 2008 ura: 06:43 »

Pozdravljen!
Kot si že sam ugotovil, bi bilo res dobro, da greš do psihiatre. Kar se tiče napotnice - je ne rabiš. Izberi si enega - klikni in pokukaj na seznam terapevtov (http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=37) in pojdi. Že sestri povej, da s teboj ni nič v redu, da razmišljaš o samomoru. Tako te bo verjetno umestila kar hitro na seznam.
REs je fobije so zoprna zadeva, se pa da s tem živeti, ko se z njimi naučiš sobivati. Zato ne obupuj, odženi slabe misli in zaupaj v to, da ti bo bolje.
Srečno...

Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #2 dne:: petek, 05. september 2008 ura: 09:47 »

Boki32 poišči res strokovno pomoč.
Sploh te misli na smrt niso mačji kašelj.

Ti strahovi so nam znani, saj večina med nami doživlja podobno.
Z zdravljenjem (zdravila, psihoterapija, delo na sebi)...pride do poboljšanja stanja in ozdravitve.

Psihiater ti postavi diagnozo, po potrebi predpiše tudi zdravila.
V akutnih fazah so mnogokrat zelo potrebna in se jih je nesmiselno izogibat.
Od antidepresivov (zdravila z azdravljenj edepresije, anxe...) ne boš postal odvisnik.

Izogibaj pa se "pomiril" - anksiolitikov - Xanax, Helex, Apavrin, Lexaurin...Od teh pa postaneš odvisnik.

Veliko delo bo tudi na tebi.
Začet bo treba živet bolj polno, osrečujoče, najti čas ZASE, za sebi ljube stvari...se naučit sproščanja telesa in duha...

Sedaj s temi strahovi - paniko - stisko - mislimi - ti telo pravzaprav sporoča,
da nekaj ne štima v čustvih, življenju...morda zadržuješ v sebi čustva, jih ne znaš izraziti, lahko si doživel smrt bližnjega,
morda imaš nerešeno težavo, konflikt še iz otroštva, napačne vedenjske vzorce...perfekcionist...deloholik...vs em an uslugo..ne znaš rečt ne.
Cela paleta je nekih možnosti....ZAKAJ se pojavi anksioznost....depresija...

Lepo da si z nami.
Dobrodošel na Forum.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Mačica
gost
« Odgovori #3 dne:: petek, 05. september 2008 ura: 12:57 »

Dobrodošel na forumu Boki32!! rozicodam

Aslan ti je že vse lepo razložila, tako da ne bom o tem pisala. Rada bi ti samo povedala, da nisi edini, da se to dogaja dosti ljudem in tukaj nas je nekaj teh, ki smo se odločili za delo na sebi in pač premagovanje teh težav.
Ni vse tako črno, kot ti to zdaj vidiš!! Imej v glavi, da so samomorilne in črne misli nasploh produkt tvoje bolezni in ne tebe!!
Ko boš poiskal strokovno pomoč, ti svetujem, da si poiščeš samoplačniškega, saj je v našem zdravstvu premalo psihiatrov in zato jim zavarovalnice dihajo za vrat, tako da morajo sprejeti čim več pacientov, kar pa pomeni, da jih večina če ne skoraj vsi nima časa za psihoterapije. Večina jih napiše recept in potem te naroči čez kakšen mesec, dva tri, na kontrolo oz da prideš po nov recept.  Žal je tako. Terapija pa je poleg tablet zelo pomembna, čeprav znajo tablete tako izboljšati stanje, da se ti potem zdi, da ne rabiš več terapije, vendar temu nikoli ni tako.
Še en nasvet: piši o svojih problemih, o tem kar te mori, saj po mojih izkušnjah to zelo pomaga!! Lahko pišeš neke vrste dnevnik, še boljše pa je, če seveda nimaš zadržkov, da pišeš tukaj na forum, saj vedno pade kakšen pameten nasvet, objektivno mnenje ali pa samo razumevanje. oki

Drži se, želim ti veliko uspeha in moči!!!

Lp Mačica
Prijavljen
She_
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 678

« Odgovori #4 dne:: petek, 05. september 2008 ura: 14:35 »

Boki32, malo še poguglaj na spletu ali kako drugače najdi načine, da boš znal umirit strahove in delat na sebi.. Psihiatrična pomoč je veliko, ampak psihiater naredi samo polovico (pa še to v primeru, če je dober), ostalo boš moral narediti sam.. Na žalost..

Drži se& veliko sreče!
Prijavljen

She is growing up.
*Sebi verjamem in grem naprej.*
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar