FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 07:49

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Naglušnost, tinitus in posledično depresija  (Prebrano 48202 krat)
Agnes
http://nezekbezek.blogspot.com/
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 319

« Odgovori #160 dne:: sobota, 27. oktober 2012 ura: 17:52 »

Hvala lepa, Melita  rozicodam, za tvoje besede.
Prijavljen
Betka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 482

« Odgovori #161 dne:: nedelja, 28. oktober 2012 ura: 12:41 »

Čestitke tudi z moje strani, Agnes in vse dobro za naprej. Pomojem bomo mnogi s foruma držali pesti, ko boš imela pregled.  rozicodam
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #162 dne:: nedelja, 28. oktober 2012 ura: 17:58 »

Betka, hvala lepa  rozicodam Zelo prijazna si   zardevam
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #163 dne:: petek, 02. november 2012 ura: 09:43 »

Zadnje čase mi gre kar dobro, če odmislim piskanje v ušesih in dejstvo, da slišim slabše. Imela sem dve uspešni predavanji, na podlagi katerih so mi ponudili sodelovanje pri reviji in pri projektu izobraževanja učiteljev. Poleg tega sem prevedla še dva filma za Liffe in še nekaj jih bom samo podnaslovila. Nekaj dinarčkov bo. Ena firma mi je še vedno dolžna kar 1500 €, zavarovalnica pa zavlačuje izplačilo zavarovalnine za avto, ki je bil ob prometni nesreči totalka. Skratka, kar nekako gre. Ampak vendarle me je ves čas strah. Česa, ne vem. Strah me je, kaj bo, kaj se bo zgodilo, kaj me še čaka, kaj, če ne bom obvladala reči ... Strah me je pregleda  in kaj bodo ugotovili. Kaj, če bo potrebna operacija? Pa bojim se samote, pa osamljenosti, pa praznikov. Pa vem, da je to nesmisel, zato se jezim nase, ampak  Sad Angry
Prijavljen
ringalori
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 173

« Odgovori #164 dne:: petek, 02. november 2012 ura: 10:14 »

Agnes, očitno kar gre Smiley, so dobre in slabe stvari, ampak nasplošno kar gre.
Glede one izterjave, premisli o pravni pomoči, drugače v teh časih po mojem ne bo šlo.
Kar se pa tiče negotovosti, te razumem; tudi sama sem taka, da se sekiram za naprej, samo se mi zdi, da se nima smisla, ker danes res ni nič več sigurnega. Veš, bomo zgurali, praznike in vse skupaj.
Jaz sem ravno cel ta teden že od nedelje doma, ker meni med prazniki ni za biti sami v LJ.
Prijavljen
Asja87
gost
« Odgovori #165 dne:: petek, 02. november 2012 ura: 14:15 »

Jaz sem danes dobila izvide od CT-ja glede bobenčka, ki bi si operirala. Vse je bp. Tudi z srednjim ušesom je vse ok (to pomeni, da mi ni to povzročilo omotice, katere se mi vsako toliko spet pojavijo). Tako, da ne mislim it na operacijo...
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #166 dne:: petek, 02. november 2012 ura: 16:17 »

Zadnje čase mi gre kar dobro, če odmislim piskanje v ušesih in dejstvo, da slišim slabše. Imela sem dve uspešni predavanji, na podlagi katerih so mi ponudili sodelovanje pri reviji in pri projektu izobraževanja učiteljev. Poleg tega sem prevedla še dva filma za Liffe in še nekaj jih bom samo podnaslovila. Nekaj dinarčkov bo. Ena firma mi je še vedno dolžna kar 1500 €, zavarovalnica pa zavlačuje izplačilo zavarovalnine za avto, ki je bil ob prometni nesreči totalka. Skratka, kar nekako gre. Ampak vendarle me je ves čas strah. Česa, ne vem. Strah me je, kaj bo, kaj se bo zgodilo, kaj me še čaka, kaj, če ne bom obvladala reči ... Strah me je pregleda  in kaj bodo ugotovili. Kaj, če bo potrebna operacija? Pa bojim se samote, pa osamljenosti, pa praznikov. Pa vem, da je to nesmisel, zato se jezim nase, ampak  Sad Angry

Agnes  rozicodam, super ti gre   clap

Ti priporočam, da se ne greš našega "nacionalnega športa": sekiranja vnaprej, ker je brezplodno  nehvala. Edina stvar, ki jo je smiselno početi vnaprej je veseliti se  Smiley

In pri skrbeh je ponavadi tako, da, če jih imamo, prav prikličemo nekaj slabega in zagotovo gre potem nekaj narobe, če pa živimo ta trenutek in se ne obremenjujemo vnaprej, pa živimo bolj sproščeno in tudi manj slabega se nam zgodi.

Sicer se pa da vse uredit in zagotovo boš tudi ti dobro uredila tisto, česar te je sedaj strah.  rozicodam

Uživaj v plodovih svojega truda in znanja...naj ti bo še naprej lepo, brez tistih temnih oblakov, v katerih piše "kaj pa če..."  unsure

Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #167 dne:: sobota, 03. november 2012 ura: 09:13 »

Asja87, super! Upam, da hitro najdeš vzrok slabosti in jih obvladaš!

Ringalori, jaz sem tudi doma, pri prednikih. Sami mi ni za biti med prazniki.

Slavka, hvala. Res se moram naučiti osredotočati se na pozitivno in na ta trenutek! Včasih mi gre, dostikrat pa ne. Včasih me kar kakšna anksioznost napade, pa sploh ne morem najti vzroka. Ponavadi zvečer. :S

Hvala vsem za podporo. Zlati ste.
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #168 dne:: ponedeljek, 26. november 2012 ura: 20:19 »

Po dolgem času se ponovno oglašam v tej temi. Medtem sem veliko delala še na Liffu, pa na knjižnem sejmu. Oboje je bilo super, bila sem sicer utrujena, ampak sem se tudi precej družila in se imela kar v redu. V službi me niso sunili v rit, zaenkrat, kar je dobro Smiley. Se mi je kamen odvalil od srca, verjetno se je čutil kak potresni sunek  Grin.

Sicer imam težave z neko prevajalko, ki mi očita napake. Nekaj sem gotovo zagrešila, cenim njeno angažiranost, ampak njen ton je za mene nesprejemljiv. Vem, da je to moj problem in moram narediti precej še na tem. Zaenkrat tudi ne vem, kako naj se s tem soočim.

Čez en teden imam pa pregled na ORL. Me je precej strah, po svoje pa tudi komaj čakam, da bo za mano in da mi povejo, kaj se dogaja.

Prijavljen
Asja87
gost
« Odgovori #169 dne:: ponedeljek, 26. november 2012 ura: 22:05 »

Bravo Agnes,držim pesti zate  rozicodam
Da ti še jaz mojo zadevo napišem...veš, ki sem takrat pisala, da bi bi mogli narediti timpanoplastiko ker imam perforiran bobenček od malega oz. 20 let in da se ni zacelil...ok...pred 1 mesecem sem bila pri bioenergetiku in sem rekla, da imam težave z ušesi in je rekel ja, da vidi da desno ni vredu...ko mi je on delal kot da bi mi po teh ušesnih kanalih hodil...danes grem na ORL ker sem bila naročena, da vidimo kaj bo z operacijo...pogleda izvide in reče ok, da pogledamo kako je...in reče ''aha gospodična bobenček se je precej zacelil'' vidiš ti mene  Huh? 20 let se ni in takrat mi je 2x trdil da je za operacijo sedaj pa je skoraj ok? Huh? Tako, da sploh sedaj ne rabim operacije... Uglavnem, da ti povem z mojim piskanjem mi je dokaj ok..
Lahko se ti zdi glupo ma na tvojem mestu bi šla k kakšnemu dobremu bioenergetiku da ti pogleda malo ušesa, ker prisežem na boga, če mi danes doktor na OLR-ju to rekel, nebi verjela..oz. do danes zjutraj nisem...
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #170 dne:: ponedeljek, 03. december 2012 ura: 09:41 »

Danes prosim držat pesti od 14.40 do preklica. Hvala lepa Smiley.
Prijavljen
ringalori
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #171 dne:: ponedeljek, 03. december 2012 ura: 15:38 »

Agnes, držim pesti. Danes je imela tudi moja kolegica kontrolo na ORL, s to razliko, da dopoldan.
Me pa veseli, da si toliko zaposlena (Liffe, knjižni sejem-sploh nisem vedela, da si bila tam, bi se oglasila pri tvoji založbi:))
Javi, kako se bo izteklo.
Kar se pa tiče bioenergetikov in ostalih; sama sem nekako bolj za uradno medicino, samo ko ta odpove, potem ni druge opcije.
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #172 dne:: ponedeljek, 03. december 2012 ura: 20:23 »

Živijo, takole. Imam zmerno do težjo naglušnost in potrebujem slušni aparat. Ta teden grem po poskusni aparat, da se nanj navadim. 13. 2. imam naslednjo kontrolo, da povem, kako bom furala z aparatom. Hvala Asji, ringalori in nenazadnje tudi toji za podporo in lepe misli.
Prijavljen
melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 459

« Odgovori #173 dne:: ponedeljek, 03. december 2012 ura: 23:09 »

Pozdravljena Agnes,

Po dolgem času si končno uspela dobiti "diagnozo", tako da vsaj veš pri čem si. Upam, da boš dobila primeren aparat in se boš kmalu navadila nanj.

Srečno!

Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #174 dne:: torek, 04. december 2012 ura: 10:33 »

Melita, hvala  rozicodam
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #175 dne:: torek, 04. december 2012 ura: 16:32 »

Tinitus je pa lahko posledica senzorinevralne naglušnosti, ki jo imam jaz. Seveda ni operabilna in se je ne da pocajtat z zdravili.
Prijavljen
ringalori
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #176 dne:: torek, 04. december 2012 ura: 20:16 »

Hej,
vsaj veš, pri čem si. Premisli o Widexu ali Neurothu.
Upam, da ti bo dobro služil.
Srečno in javi se kaj:)
Prijavljen
Betka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #177 dne:: sreda, 05. december 2012 ura: 08:26 »

Agnes, že imaš aparat, kako gre z njim?
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #178 dne:: sreda, 05. december 2012 ura: 09:53 »

Ringalori, hvala. Jutri grem na Widex.

Betka, jutri grem vzet mero za aparat (vzela bom zaušesnega), potem mi ga bodo izdelali v 14 dneh. 13. 2. imam pa kontrolo.
Prijavljen
Betka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #179 dne:: sreda, 05. december 2012 ura: 18:16 »

Aha, tako, želim ti, da se aparata hitro privadiš in da ti dobro služi.
Prijavljen
Strani: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar