FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 07:50

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11 12   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Naglušnost, tinitus in posledično depresija  (Prebrano 48204 krat)
Agnes
http://nezekbezek.blogspot.com/
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 319

« Odgovori #140 dne:: torek, 16. oktober 2012 ura: 08:53 »

Hvala obema  oki. Poskušam ostajati pozitivna, vedno iskati pozitivno pot v vsaki situaciji, vendar se mi zdi včasih zelo težko. V bistvu me je zelo strah pregleda, ne vem, kako to izgleda in kaj lahko pričakujem. Poleg tega se počutim zelo osamljeno, ves čas imam občutek, da nikomur ni mar zame, da me nihče ne mara, da se me vsi izogibajo ... Da nikoli ne bom našla partnerja in si ustvarila kakršnekoli pač že družine. Zavedam se, da je s slabšim sluhom to še težje. Žalosti me, ker težje sledim koncertom klasične glasbe, ki sem jih včasih rada obiskovala. Bom lahko našla kak drug hobi, ki me bo osrečeval? Skratka dvomov in strahov je polno.
Prijavljen
ringalori
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 173

« Odgovori #141 dne:: torek, 16. oktober 2012 ura: 22:07 »

Agnes, ti bom probala odgovoriti po alinejah.
Glede službe; jaz bi na tvojem mestu (sploh pa, če imaš slab občutek) začela počasi iskati novo službo. Mogoče pa ne boš ti tista, ki bo letela, ampak vseeno raje začni iskati. Moje mnenje je, da s.p. ni najboljša rešitev-premisli malo o tem. Glede službe probaj razumeti, da so takšni časi in na neki način sedaj začni iskati službo, kako bo, ko boš brez službe, pa se ukvarjaj potem. Mislim, nima smisla, da se sedaj obremenjuješ na veliko, če se še dva meseca ne bo vedelo kaj in kako.
Glede ORL; sedaj nimaš druge, kot da počakaš na ta termin. Upam, da se bo vse izteklo. Glede pregledov-ne se bati, niso boleči-ti govorim iz lastnih izkušenj, saj sem na ORL napol doma. Če bi tam tak bolelo, mene tako ali tako ne bi videli. Resno mislim, nič ne boli.
Glede stričeve knjige; si mislim, da ni bilo najbolj prijetno: sploh pa, ker so očitno tudi sodelavci to opazili. Kot je ena že napisala, je s tem pokazal odnos do knjige in so vsega nasploh-se strinjam s tem.
Nekaj ti še svetujem; kolikor je možno se posveti športnim aktivnostim, pojdi s kužkom ven, hodi na sprehode, boot camp-gibaj se, ker to je naravni antidepresiv. Verjamem pa, da je to sedaj, ko zima trka na vrata, bistveno bolj zoprno, ampak ravno sedaj je treba iti ven iz bajte.

Lepo bodi, pa javi se še kaj.
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #142 dne:: sreda, 17. oktober 2012 ura: 18:31 »

Hvala, ringalori, za tvoje lepe besede. Podpišem skoraj vse, samo tale sp. A veš, jaz precej delam še poleg službe, bi bilo naročnikom okej, da si uredim nek status. Samo preden grem v to, se moram pomenit z njimi, koliko dela imajo, koliko mi ga lahko dajo, da si naredim nek finančni plan in tako. Kar na slepo pa res ni za iti na svobodo, to je pa res. Hvala za pomislek. Lep dan ti želim!
Prijavljen
Asja87
gost
« Odgovori #143 dne:: petek, 19. oktober 2012 ura: 20:41 »

Pozdravljena Agnes,

jaz imam podobno izkušnjo kot ti..http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,13487.0.html

Želim ti vse dobro  oki
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #144 dne:: nedelja, 21. oktober 2012 ura: 09:40 »

Asja87, hvala, ker si se oglasila. Kako prenašaš piskanje? Se ti je pojavilo po uvajanju AD-jev? Drži se in lepo bodi!
Prijavljen
Asja87
gost
« Odgovori #145 dne:: nedelja, 21. oktober 2012 ura: 22:28 »

Prosim  pomezik Ja to se mi je začelo po uvajanju AD-jev..kot sem napisala mi je prvo utripalo v ušesih pol ko sem nehala jemati AD-je mi je začelo to s tem piskanjem (z AD-ji sem prenehala pred dvema tednoma - nisem nikoli prišla do cele tablete)...prej nikoli nisem imela probleme z tem piskanjem niti minimalnim...jaz srčno upam, da mi niso to AD-ji povzročili in da bo en dan mimo  Sad Zaenkrat pač poizkušam razmišljati na kaj drugega, čeprav je težko...nevem kako ljudje živijo s tem če je to tinitus, verjetno se tega navadijo...nevem no...
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« Odgovori #146 dne:: ponedeljek, 22. oktober 2012 ura: 08:40 »

Asja87  rozicodam morda si poizkusiš pomagati z naravnim zdravilom Tone:

http://www.panakea.net/tone/o_izdelku/kako_deluje/

Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #147 dne:: ponedeljek, 22. oktober 2012 ura: 08:41 »

Meni piska že od prej, moram reči, da je zoprno ko sam satan, ampak najbrž se da. Včasih lahko stvar odmislim, včasih je pa neznosna. Komaj čakam na ORL (še mesec in pol), bom potem vedela več. Upam, da se da pomagati in da bo potem res bolje. Res je tudi, da ko sem pod stresom, piska bolj, sicer pa ves čas. Kako je pa tvoj sluh?
Prijavljen
Asja87
gost
« Odgovori #148 dne:: ponedeljek, 22. oktober 2012 ura: 10:07 »

Slavka: hvala bom poizkusila  Embarrassed

Agnes: kot sem ti napisala meni pred jemanjem AD-jev sploh ni nikoli piskalo. To noč sem malo spala, ker mi je to piskalo...sem mislila, da mi piska samo v desnem to noč mi je tudi v levem...V navodilih od AD-jev piše, da povzročijo tinitus...jemala sem jih 2 tedna in sedaj je 2 tedna od kadar sem jih nehala. Po kolikem času izvenijo stranski učinki po prenehanju jemanja AD-jev? Od takrat, ko sem jih nehala jemati slišim zelo čudno kot da bi imela zamašena ušesa...
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #149 dne:: ponedeljek, 22. oktober 2012 ura: 20:03 »

Aha, potem je najina težava nekoliko drugačna, čeprav je zoprna. Meni piska že od prej, preden sem jemala ADje. Pa še slabo slišim zapovrh. Kako je s stranskimi učinki pri prenehanju jemanja, ne bi vedela. Morda je najbolje, če prebereš teme v zdravilih. Upam, da ti tole zvenenje hitro mine. Drži se!
Prijavljen
Asja87
gost
« Odgovori #150 dne:: ponedeljek, 22. oktober 2012 ura: 21:47 »

pred kratkim sem bila pri ORL-ju zaradi tiste vrtoglavice, ki sem jo imela avgusta.
kot sem napisala sem si ko sem imela 4 leta perforirala desni bobenček z palčko za ušesa.
otorinolaringolog mi predlaga timpanoplastiko ker se mi takra bobenček ni popolnoma zacelil.
ADG : desno blago konduktivno izgubo pri govornih frekvenca od 15 do 25 Db ( kaj to pomeni? )
Ty: desno krivulja B z prevelikim volumnom (Huh?)
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #151 dne:: torek, 23. oktober 2012 ura: 12:59 »

Ty je po mojem timpanogram. ADG pa meri sluh oz. pove, v katerem območju ne slišiš. Kaj več ta trenutek ne vem povedati.
Prijavljen
Asja87
gost
« Odgovori #152 dne:: torek, 23. oktober 2012 ura: 13:24 »

Hvala vseeno Agnes  happy
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #153 dne:: sreda, 24. oktober 2012 ura: 10:35 »

Še pet tednov in pol imam do pregleda. Po eni strani že kar komaj čakam, da mi povejo, pri čem sem, po drugi me kar par precej stiska in muči.

V službi sem neuradno izvedela, da mi ni treba skrbeti, da naj bom še tako pridna, kot sem bila do zdaj. Ne upam si preveč pričakovati, da ne bom razočarana in potrta, če se bo izteklo drugače.

Včeraj sem dobila pismo mojega profesorja s fakultete, ki je legenda na našem področju. Zelo je pohvalil dva učbenika, ki sem ju uredila. Včeraj sva se tudi srečala na predstavitvi. Večer je bil prav prijeten, dijaki in učenci so me pa zelo presenetili z navdušenjem in energijo, s katero so izpeljali predstavo.

Sicer sem utrujena, naveličana piskanja v ušesih. Močno me žalosti, ker se bliža december, čas družinskih praznikov in druženj. Takrat še bolj občutim samoto in osamljenost. Zaradi sluha in drugih primankljajev si ne upam navezovati stikov, še bolj pa me je strah bolj intimnih - v smislu prijateljstev in partnerstev.

Prijavljen
Asja87
gost
« Odgovori #154 dne:: sreda, 24. oktober 2012 ura: 10:53 »

agnes...ti to piskanje slišiš samo ko si v popolni tišini? Jaz ja...drugače se ne obremenjujem preveč...pa imam druge vsiljive misli ki mi gredo na živce pa se s tem piskanjem niti ne ubadam...meni tudi piska moja babica je rekla da enemu našemo sorodniku tudi...samo če bo to pač bom živela s tem...kot je rekel moj dragi, kako lahko živijo tisti brez ene roke, noge..itd...tako bom lahko tudi jaz...Vem,da ti ni lepo...nobenemu ni...jaz razmišljam, da je to samo trenutno in da lahko s časom izgine...sem s tabo in upam, da bo vse ok  rozicodam
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #155 dne:: sreda, 24. oktober 2012 ura: 12:16 »

Citiraj
V službi sem neuradno izvedela, da mi ni treba skrbeti, da naj bom še tako pridna, kot sem bila do zdaj. Ne upam si preveč pričakovati, da ne bom razočarana in potrta, če se bo izteklo drugače.

Včeraj sem dobila pismo mojega profesorja s fakultete, ki je legenda na našem področju. Zelo je pohvalil dva učbenika, ki sem ju uredila. Včeraj sva se tudi srečala na predstavitvi. Večer je bil prav prijeten, dijaki in učenci so me pa zelo presenetili z navdušenjem in energijo, s katero so izpeljali predstavo.

Hip..hip...hurej  wav

Agnes  rozicodam, vidiš kako si cenjena, zato ne razmišljaj o tistem, česar nimaš, temveč gradi na tistem, kar imaš. Potem zagotovo pride tudi vse ostalo... oki
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #156 dne:: sreda, 24. oktober 2012 ura: 21:01 »

Agnes  oki vse se odvija v pravo smer!
Zaupaj vase!
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
ringalori
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 173

« Odgovori #157 dne:: sreda, 24. oktober 2012 ura: 21:45 »

Glede službe je torej trenutno OK. Sem že prej omenila, da te očitno cenijo. In to je glavno.

Glede decembra te pa čisto razumem; imam vsako leto krize, s tem, da je prejšnja leta nekako še zneslo, ker sem med prazniki precej delala preko študenta in je potem še nekako bilo za zdržati. Letos bo pa kriza po mojem. Samo bomo mogli zvoziti, ni druge. Mogoče se pa tukaj kaj zmenimo za kako silvestrovanje ali kaj podobnega.
Prijavljen
Agnes
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #158 dne:: četrtek, 25. oktober 2012 ura: 08:45 »

Hvala vsem za lepe misli. Mantram pozitivne afirmacije in upam na najboljše.

Ringalori, to bi bila super ideja, tale s silvestrovanjem.
Prijavljen
melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 459

« Odgovori #159 dne:: četrtek, 25. oktober 2012 ura: 20:49 »

Agnes, zelo sem vesela zate.  clap clap clap
Ves čas spremljam tvojo temo in te berem na blogu - prepričana sem, da tvoji dobri časi prihajajo. Samo zaupati moraš!
Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
Strani: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11 12   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar