majč
Druge motnje
Heroj
Odsotni
Prispevki: 3.103
|
 |
« Odgovori #920 dne:: sobota, 27. december 2014 ura: 13:35 » |
|
Onix tole z življenjem pri stari mami, sploh ni tako slaba ideja. imam občutek, da ssta s tvojo mamo izredno povezana in fino bi bilo, da se mal odtrgata eden od drugega, da zadihaš tudi ti na svoja pljuča. Upam, da te babi ne bo preveč vezala nase.
glede zadnjih dni pa ja, so pasji. vse te spremembe v klimi in vremenu. lahko reče, da vreme ne vpliva le tisti, ki teh resnih težav nima. jaz pravim, da vse vpliva.. tudi jaz sem se danes zbudila s težkimi sanjami, strahovi in tesnobo. potem pa molim, da mine in da se mi povrne pogum za študij.
ni lahko, ampak bo minilo!
drži se.
maja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
|
|
|
|
Poni
|
 |
« Odgovori #921 dne:: sobota, 27. december 2014 ura: 14:10 » |
|
Onix
Če imaš možnost iti k stari mami za ta nori čas, kar pojdi. Pa če se dobro zastopita, da se boš pri njej dobro počutil. Pri nas smo tudi nekaj časa imeli tako, da sem si želel, da bi se lahko vsaj za nekaj časa nekam preselil. Pa mi smo se takrat z nekaj sosedi dogovorili, da smo ob najbolj groznih nočeh vsi klicali policijo. To veliko bolj zaleže, kot če en sam. Če vedno kliče en sam policijo, ga imajo za dežurno tečnobo. Če pa kličejo vsi, ki trpijo zaradi hrupa, pa je to čisto druga teža in policija mora ukrepati. Vsaj mislim tako. Zato ti ravno to svetujem. Ker gotovo je tam okoli še precej takih, ki so na udaru gostilne. Če je le mogoče, se z vsemi sosedi, ki trpijo zmeni in potem kličiti vsi. Eni sicer svetujejo štoplce v ušesa, ampak jaz ne verjamem v take polovične rešitve. Navsezadnje z zamašenimi ušesi ne slišiš, če zvoni telefon.
Torej, dober boj ti želim vitez Onix
Poni
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #922 dne:: sobota, 27. december 2014 ura: 15:52 » |
|
Hvala Maja in Poni!
Tako je, ko sm slab sm izjemno navezan na mamo, ampak to ne da me ona nase vleče ampak sam skos za njo letam... Ko se slabo počutim ratam kot en otrok. Tole z gostilno me res skrbi, stanovanje bomo prodajali, ampak prašanje kdaj bo kdo kupil, ker se zdaj ne prodajajo prav na veliko. Je pa drugače krasno stanovanje z velikim balkonom na lepi lokaciji (-gostilna). Tako da upam, da počasi bo pa le kdo kupil za eno normalno ceno. Zame je ta gostilna res ogromen stres, saj se je tudi moj OKM spravil na poslušanje zvokov in ves čas preverjam. Pol pa čist paničen ratam ko se kaj sliši. Včeraj je bilo res grozno, zaspal sm ob 3h s pomirjevalom, zbudil pa sem se ob 5ih in nism zaradi skrbi mogel več zaspati...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
majč
Druge motnje
Heroj
Odsotni
|
 |
« Odgovori #923 dne:: sobota, 27. december 2014 ura: 16:11 » |
|
obvezno spremeni okolje. tudi sama v težkih trenutkih iščem emocionalno oporo in če jo najdem v mami jo pač tam najdem. meni pomeni že veliko samo to, da nekomu lahko povem, kaj se mi dogaaja. zdaj sem prišla na idejo, da pišem pisma Bogu. Da njemu povem, kaj se mi dogaja in ga še prosim, da ostane z mano prepričana v to, da me tako neizmerno razume in me ima rad, ker to rabim. potem ne poslušam oddgovora druge ossebe, ampak odgovor svojega srca. V njem je kompas.
maja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #924 dne:: ponedeljek, 29. december 2014 ura: 14:23 » |
|
Hey,
A ma mogoče kdo kakšen nasvet glede gostilne? Imamo namreč pogodbo, da mora lastnik hiše poskrbeti, da se zapira ob 22:00 uri, on je šel pa na občino za te decemberske žurke podaljšat čas do 4h zjutraj. Podn :/. Na občini so pa rekli, da nevejo kam naj se obrnemo in da mu oni morajo podaljšat če zaprosi, ker kao da oni niso sodišča in da se tam rešuje take stvari...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Poni
|
 |
« Odgovori #925 dne:: ponedeljek, 29. december 2014 ura: 14:30 » |
|
Onix
Tole sicer ni ravno direkten odgovor na tvoje vprašanje, sem se pa zdajle spomnilj, da sem ti to prej pozabil povedati. To je enkrat policaj povedal moji mamci. Da če prihajajo v nek lokal kar naprej kazni za isti prekršek, da je kazen vsakič višja. Tako kazni naraščajo inu naraščajo, dokler nazadnje lastnik oštarije nima več denarja za kazni plačevat. Takrat jo rad kar po francosko pobriše. Ker kazni so na podjetje in ne na lastnika podjetja. Tako se takrat elegantno izogne plačilu kazni. Ker ukine podnjetje in potem nimajo več koga terjat. No, ko tako izgine, je nekaj časa gmah. Tako smo se tudi mi znebili tiste najhujše gostilne, ki je razgrajala vso noč do jutra.
Ampak za to mora čimveč trpečih klicati dosledno vsakič, ko je kraval.
Poni
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #926 dne:: ponedeljek, 29. december 2014 ura: 15:17 » |
|
Hvala Poni,
Tukaj je bilo tako, da ko smo klicali policijo je policaj rekel, da ni zaznal nič posebnega in da za zapiralni čas ukrepa inšpekcija in ne oni. Nam je pa butalo v stanovanje da nism mogel nič zaspati. Mogoče je odvisno od policaja? Ker ta se ni prav nič potrudil rešiti zadevo...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Poni
|
 |
« Odgovori #927 dne:: ponedeljek, 29. december 2014 ura: 15:48 » |
|
No, saj pri nas se tudi ni. Je rekel, da ni mogel not, ker ga niso pustili. V gostilno namreč, da bi ugotovil stanje. Je pa posredoval naprej sodniku za prekrške. In tako so se potem nabirale kazni, vsakič višja, da jo je na koncu oštir pobrisal po francosko.
Poni
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
peacelizard
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 55
|
 |
« Odgovori #928 dne:: ponedeljek, 29. december 2014 ura: 15:49 » |
|
Onix, policaj ne more nic naredit, ce mu je obcina podaljsala odpiralni cas, je to potem legalno. Lahko kontaktiras inspekcijo in vprasas, kaj lahko oni storijo glede tega. Ampak zadeva se bo potem najverjetneje resevala na sodiscu. Probaj vzdrzat te dni!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #929 dne:: ponedeljek, 29. december 2014 ura: 16:44 » |
|
Ja to že, samo fora je v tem, da ta lastnik sploh nebi smel zaprositi za podaljšan delovni čas, ker imamo v pogodbi napisano, da lahko lokal obratuje samo do 22:00h. Problem je da nimamo denarja za odvetnike. Bo pa stara mama prodajala parcelo in mogoče bo ona lahko založila ko se to proda. Ker se mi zdi, da imamo lepo podlago za razdrtje soglasja za gostilno, ker krši bistvene stvari v pogodbi. Pol naj ma pa gostilno kar pod kozolcem zarad mene... Uglavnem so barabe ti gostinci, vsaj po mojih izkušnjah, vidijo samo denar, briga jih za ljudi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
peacelizard
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 55
|
 |
« Odgovori #930 dne:: ponedeljek, 29. december 2014 ura: 17:35 » |
|
Oprosti nisem dobro videl, ce je v pogodbi napisano, da lahko obratuje gostilna le do 22 ure, potem se bi on moral tega drzat. Ne vem, kako mu je obcina odobrila podaljsanje, brez vpogleda v pogodbo? Nekateri gostinci so zelo nesramni glede upostevanja pravil. Kontaktiraj inspekcijo, razlozi, kaj se dogaja; predlozi kopijo pogodbe. Lahko upas, da bo inspekcija uredila to brez sodisca.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 29. december 2014 ura: 17:38 od peacelizard »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Poni
|
 |
« Odgovori #931 dne:: ponedeljek, 29. december 2014 ura: 18:39 » |
|
Za ilustracijo kako deluje občina, oziroma ustrezne inšpekcije, ki dodeljujejo ustrezna dovoljenja. Pri nas v soseščini je neka gostilna vložila prošnjo za postavitev gostilniškega vrta na pločniku ob hiši. Ulica pa je v resnici ozka. Sploh ni primerna za promet. Samo za stanovalce za dostop do hiš. Seveda nima nikakega pločnika. Inšpekcije oziroma občine to ni seveda nič zanimalo. Sploh niso prišli pogledat na teren. Kar izdali so dovoljenje za postavitev vrta na pločniku, ki sploh ne obstaja. Stanovalci smo se morali pritožiti na inšpekcijo, da je le ta sploh blagovolila priti pogledat. Seveda je potem nemudoma preklicala odločbo, ko je videla, da ta pločnik sploh ne obstaja.
No, tuko, bi rekel Hagrid
Poni
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #932 dne:: sreda, 31. december 2014 ura: 14:14 » |
|
Zdaj sm kr dosti bolje, ampak me malo skrbi, da je to kaj narobe z zdravili, da se mi padec še zgodi. A mislite da je to normalno, da tudi na visoki dozi zdravil lahko pride občasno poslabšanje?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.893
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #933 dne:: sreda, 31. december 2014 ura: 14:22 » |
|
Onix nihanje počutja je del življenja, je pravzaprav človeško. Zdravila umetno vzdržujejo neko raven in če se v življenju nabere še dost dodatnega stresa pač mal "na dol" zaniha. Ko se stres umiri, se tudi počutje vrne nazaj na običajni nivo. Praznični čas pri mnogih poslabša simptomatiko, saj je ta čas vezan na čustva, druženja, želje ... Srečno v 2015 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #934 dne:: sreda, 31. december 2014 ura: 14:28 » |
|
Hvala aslan! Srečno tudi tebi! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #935 dne:: četrtek, 01. januar 2015 ura: 10:58 » |
|
A je to normalno, da ko pri drugih iščem zagotovila o mojih obsesijah, da se po njihovih odgovorih samo še bolj zbegam in zapletem v misli? Zgleda tako, da bi preprosto z logiko odgnal vse skupaj res ne gre...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
majč
Druge motnje
Heroj
Odsotni
|
 |
« Odgovori #936 dne:: četrtek, 01. januar 2015 ura: 16:53 » |
|
Onix, kako to misliš pri drugih iščeš zagotovila o obsesijah? hočeš reči, da ne veš, kaj se res dogaja in kaj je stvar obsesij in potem druge uporabiš kot referenčne osebe, da ti to povedo?
Kristus, maš pa res zoperne probleme. tole premlevanje te ne bo nikamor pripeljalo. a lahko preusmerjaš misli? si kdaj poizkušal z minimalno uvedbo katerega od antipsihotikov? npr. polovičko od najnižje možno doze, namreč ap-ji povzročijo v okviru misli to, da zadev, ki niso v resnici povezane ne povezuješ med sabo v pomene, ki v resnici ne obstajajo. ne znam razložiti. jaz npr. v maniji postanem nanašalna, to pomeni, da dogajanje zunaj povežem s sabo, čeprav z mano dejansko ni povezano. Duševne motnje so različne, še vedno lahko gre zgolj za obsesijo in morda pridruženo depresijo, ne pomeni pa to nujno to, da po potrebi ne bi uporabil kakega drugega zdravila. včasih izbira vrste zdravil, ki deluje sploh ne ustreza logiki tega, kar mislimo, da bi lahko delovalo. to pomeni, da imaš ne glede na morebitno uporabo ap-jev še vedno samo obsesivno kompulzivno motnjo, ne pomeni to to, da bi bil psihotičen. malo se pogovori s svojim psihiatrom/psihiatrinjo. in zaupaj sam vase ter če se le da preusmeri misli. no pri tej zadevi v zvezi z kakim intenzivnim obsesivnim doživljanjem, ko čutiš kot da ti srce žari, občutki radosti, ki te potegnejo v totalno utrudljivo in izčrpajočo centrifugo in te ranjeno butnejo iz nje šele ko se same tako odločijo - takšne probleme sem imela, danes pa jih nimač več. tu so mi pomagale pa energijske th. mislim, da je bilo od takrat dalje bolje.
maja
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
melita
|
 |
« Odgovori #937 dne:: petek, 02. januar 2015 ura: 00:36 » |
|
Onix,
to da pri drugiš iščeš pri zagotovila glede tvojih obsesij je pač samo ena kompulzija več, ki je kar precej razširjena. Tudi drugi se je poslužujemo, kadar imamo nihanja, samo od tipa okm je odvisno in od nas samih je odvisno, koga sprašujemo in kdaj. Če si s preprosto logiko lahko razložiš stvari (beri: tvoj problem), potem moraš peljati stvari v smeri, da sam sebi začneš verjeti oz. začutiš, da je logika edina renična. Zveni preprosto, vendar ni. Vseeno - sam sebi moraš zaupati in verjeti!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
|
|
|
|
Onix
|
 |
« Odgovori #938 dne:: petek, 02. januar 2015 ura: 09:56 » |
|
Hvala obema za odgovor!
Maja ja imam že antipsihotik in sicer torendo. Drugače se mi zdi da mi kar pomaga, še posebej kakšno uro po tem ko ga vzamem. Ja te premlevanja bom moral ustaviti, ker to me res ne pelje nikamor in nima neke res realne podlage. Se mi zdi, da gre iz dneva v dan malo na bolje. Bom pa poklical še zdravnico da ona pove kaj si misli...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #939 dne:: petek, 02. januar 2015 ura: 16:51 » |
|
Hej Onix, najprej ti želim predvsem zdravo, srečno novo leto 2015  !!! Glede OKM, iskanje zagotovil pri drugih je res tipično za OKM - le poglej si tvoja stara vprašanja ali ne nazadnje moja vprašanja tebi. Morda poskusi s tistimi 4 koraki, ki si mi jih predlagal sam. A ne pozabi, vse to bo minilo - poslabšanje gre morda pripisati zimskemu času, ki zna nekoliko negativno vplivati na anksiozne motnje. Dragi Onix, vse bo kul! Ti si borec, vedno si izsel kot zmagovalec in tudi tokrat ne bo prav nic drugace  ! Drzi se in pisi se!!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|