FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 20. avgust 2026 ura: 07:14

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 27 28 29 [30] 31 32 33 ... 48   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Slabo :(  (Prebrano 168314 krat)
Iq_nima_nič_s_tem
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 516

« Odgovori #580 dne:: nedelja, 12. avgust 2012 ura: 09:58 »

Iq bil sm na 200 mg že več let.

Verjamem, da si bil. Toda na kakšni dozi si bil en teden pred krizo. Taki kot prej že več let?
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #581 dne:: nedelja, 12. avgust 2012 ura: 10:01 »

Ja isti ja. Sm pa jedel antibiotike, ki kar občutno zmanjšajo učinkovitost adja...
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #582 dne:: nedelja, 12. avgust 2012 ura: 10:10 »

fora je v tem, da tud prej nisi bil na pravi dozi, temveč dosti premajhni.
tnx god for dr. dernovšek right? Smiley
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #583 dne:: nedelja, 12. avgust 2012 ura: 10:27 »

Jp, res sm vesel, da imamo tudi v sloveniji take psihiatre, ki dejansko hočejo človeku pomagat in ne samo služit na njih. Dernovškova je res super, posvoje sploh nevem kako bi se vn zmazal, če mi nebi ona pomagala. Ful sm ji hvaležen...
Prijavljen
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 646

« Odgovori #584 dne:: nedelja, 12. avgust 2012 ura: 10:51 »

Onix, sem vesela zate  oki
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #585 dne:: nedelja, 12. avgust 2012 ura: 11:47 »

Tega pa nisem še slišala, da bi antibiotiki vplivali na učinkovitost AD. Je to preverjena informacija, ker mislim, da antibiotike vsake toliko marsikdo jemlje in bi bilo dobro, da bi se tovrstnega vpliva na AD zavedali? Zdravniki nikoli nič ne opozorijo na to.  ne

Saj vem, da ne sodi v to temo, vendar tu se je pojavilo in si ne morem kaj, da se ne bi zataknila ob zamisel, ki se mi zdi tako naivna in konec koncev ne-fer do človeka: da se tisto, kar je dobrega pripiše bogu (kateremukoli že), kar se pa slabega zgodi, je pa nujno v domeni človeka in njegovega pregrešnega ravnanja. No, potemtakem je najbrž človek kriv tudi za potrese, vulkane..., v katerih v hudih mukah umira na tisoče ljudi, samo kot geograf, si res ne predstavljam, kako.  kiselnasmeh
Najbrž bi se morala zadovoljiti z odgovorom, da so božje poti človeku nedoumljive, kajne?  pomezik
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #586 dne:: nedelja, 12. avgust 2012 ura: 12:05 »

Ja Juliette to je preverjena infomacija, vem pa zato ker sm mel tuberkolozo par let nazaj in mi je reku pulmolog, da bojo antibiotiki slabo vplivali na mojo psiho in da se abji na sploh ne mešajo dobro z adji...
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #587 dne:: ponedeljek, 13. avgust 2012 ura: 07:38 »

o sveti Jezus (pa res spet išem d Boga) tudi TBC si dal čez Onix. daj se malo čuvaj. Kristus pomagi. kolk let nazaj si dal TBC čez? kako se je sploh lahko to zgodilo? ej neverjetno, ampak res si en velik božji ljuljenec. TBC-ja pa ne preživi vsak, veš?

pa upam da ne kadiš več Onix, da začni pazit nase iz vse potrebne odgovornosti do sebe in drugih. resno.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #588 dne:: ponedeljek, 13. avgust 2012 ura: 08:36 »

Maja sm mel to srečo, da sm se testiral preden bi izbruhnila in je bila še neaktivna oblika. Tako da sm samo jedel antibiotike 3 mesece in je bilo ql, so mi pa takrat antibiotiki tako poslabšali stanje, da sm bil primoran spet iti v Begunje in sm rabil eno leto da je blo spet mal bolš... Trave seveda ne kadim več če si to mislila, že približno 5 let je kar sm pokadil zadnjo Smiley.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #589 dne:: ponedeljek, 13. avgust 2012 ura: 09:09 »

Že dooooooooolgo nisem jedla antibiotike, a se spominjam, da so mi zelo škodili vedno ko sem jih jedla. Zato se jih izogibam. Že itaq vsi jemo preveč zdravil. Obstaja ab Sumamed, ki se ga jemlje 3 ali 7 dni. Ti so najboljši. Jih pa redko predpisujejo, ker so dragi.
Prijavljen

alexx Afro 
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #590 dne:: ponedeljek, 13. avgust 2012 ura: 09:46 »

Ja v zadnje so tud meni predpisali Sumamed. Ampak tud na teh sm mel posledice na psihi... Pomoje je ze tako stranski učinek antibiotikov tesnoba, pol pa še interakcija z ADji in veselica je tu...
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #591 dne:: ponedeljek, 13. avgust 2012 ura: 09:51 »

Veliko si že pretrpel Onix. Bom držala pesti zate. Ni pošteno, da se mlad poba kot si ti tako trpinči.  rozicodam
Prijavljen

alexx Afro 
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #592 dne:: ponedeljek, 13. avgust 2012 ura: 09:54 »

Še to bi rad povedal da zdaj pa res začnem z misijo "nazaj v življenje". Vem da bodo kdaj težki trenutki ampak sm zelo motiviran, da se res znebim psihičnih problemov. Tam kjer je volja je moč in res verjamem, da mi bo ratal...
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #593 dne:: ponedeljek, 13. avgust 2012 ura: 10:01 »

Res hvala Alexx! rozicodam
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #594 dne:: ponedeljek, 13. avgust 2012 ura: 10:07 »

Še to bi rad povedal da zdaj pa res začnem z misijo "nazaj v življenje". Vem da bodo kdaj težki trenutki ampak sm zelo motiviran, da se res znebim psihičnih problemov. Tam kjer je volja je moč in res verjamem, da mi bo ratal...
clap rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #595 dne:: ponedeljek, 13. avgust 2012 ura: 11:32 »

Onix, vse bo. kompas imaš v sebi, verjemi v to, kar čutiš v sebi, ko si na precepu, izberi tisto, kar čutiš,.da je dobro, kar pomaga.

ne ne, Onix, to da travo ne kadiš že nekaj časa mi je jasno od prvega posta,ko si travo sploh omenil. spraševala sem kajpada za čike im mislim, da vem, zakaj mi ne odgovoriš. upam, da boš tudi to kmalu zaključil oziroma boš, ko bo dovolj drugega lepega in dobrega v življenju, da boš ta izziv premagovanja zasvojensoti z nikotinom tudi zmogel.

bi pa se jaz tega izziva lotila čim boš malo zadihal po temle shizu, ki si ga zdaj dajal čez.

Onix, a ti čutiš v sebi radost, tisto močno, do ljudi, ki so ti blizu in jih imaš rad? ko ti bo težko, se nasloni na to. to je tista Božja iskra, ki je v srcu, od tu ven lahko čerpaš moč za vse, kar te še čaka.

glede čikov: sama jih ne maram. rodila sva se z bratom z manj razvitimi pljuči in sama sreča, da je moj foter do takrat že nehal kadit. kadil je pa od 15 do mal čez 30 leta, ko se je nek dan zbudil popolnoma trd in se ni mogel premakniti. že prej sta s stricem skušala nehat kadit, pa sta spet ponovno začela. no prišla je potem zdravnica in povedala, da je to predstanje kapi in da če hoče zbrcat naj kar nadaljuje. šok je bil dovolj velik, da se mu je zadeva zagabila.

jaz sama mam težave s pljučno kapaciteto v tem smislu, da v klanc navzgor ne morem vdahnit dovolj zraka. ni problemov pri hoji, je pa pri športu, teku, itd. takrat ne morem pospeševat. občasno mi rata kapaciteto malo izboljšati. to se je zgodilo ko sem bila v osnovni šoli in sem intenzivno trenirala karate. tam je bilo ogromno nekih dihalnih vaj. v mladosti, ko sem bila še otrok, pa sem prebolela 3 pljučnice. prva me je dva meseca po rojstvu skoraj pokopala in vse, kar je mene rešilo je bila samo mamina vera in molitev, ker nisem mela nobenih šans. fotra so klical v bolnico, če me hoče videt še živo, naj me pride pogledat. teta me je pa takrat krstila. ampak nekaj je očitno bilo, za kar je bilo vredno se potrudit še mal. zdaj kaj točno, bomo pa še videli.

drgač je pa tko, da jaz kadila nisem pa tudi ne bom. in blesavo sae mi zdo, ko eni to začnejo, da dajejo svoj gnev iz sebe. eni začnejo tudi zato, ker nimajo prostora, da bi lahko izrazili svoje bistvo, ker nimajo podpore v tem smislu, da bi drugi sploh razumeli, kdo so in kam grejo in so mnogi prepametni, z vsemi dobrimi nameni tega sveta z mnenjem da bolje vedo od drugih, itd. moj foter je začel kadit in ga tozadevno srat pomoje sam zato, ker je njegov foter preveč pritiskal nanj in ker je mel sto idej zanjga, pa se mu je moj foter potem uprl, šel s 17. leti delat in potem ob službi nadaljeval šolanje. organizacijo je doštudiral ob že vseh štirih otrokih, kar je šlo pravzaprav na račun tako moje mame, ki je garala, nas otrok, ki smo rabili več pozornosti, ampak življenje ni popolno in ne rabi biti. včasih je pač težko. noro pa se mi zdi, da ljudje rabimo preživet skoraj pol ali še več življenja, da sani sebe najdemo in da verjamemo temu, kar čutimo.

včasih je najlepše to, ko tvoji obupajo nad tabo v tem smislu, da se ne znajdejo več in ne vedo, kaj bi ti svetovali, ker tvoji situaciji niti niso več kos, takrat stopijo korak nazaj in takrat si končno sam na potezi, da slišiš sebe in ta glas v sebi.

včasih se naši starši ne zavedajo, da je namen nas njihovih otrok, da nadgradimo njihovo zgodbo in da gremo korak naprej od njih samih. da imamo v sebi potencial za napredek in ne poustvarjanje njihove zgodbe. da imamo svojo pot in ne vedo, kje se končajo njihova pooblastila in si jemljejo preveč pravice upravljanja z našo zgodbo in našo usodo in mislim osebno, da to ni prav.

iz preveč ljubezni, ki jo čutimo do njih, mnogi zatremo svoj notranji glas in svoja čutenja in naredimo tako, da so oni srečni, ampak to nismo mi in nismo mi srečni pri tem. od vsepovsod potem to udarja ven. jaz sem se počutila najbolj olajšano, ko so mi dali mir in ko so imeli toliko izkušenj z mano, da so vedeli, da sem dovolj močna in bom marsičemu kos. ko se nisem rabila borit ves čas za to, da mi dajo svoj prostor pod soncem, da lahko zadiham po svoje.

moji starši so izredno dobri in predani in naboljši so ravno zato, ker so se bili ob meni pripravljeni učiti in naučiti nekaj novega. preseči same sebe, to je zelo dragoceno in za to jim bom vedno hvaležna. rada pa vidim, da me pustijo na miru v tem smislu, da se ne trudijo za vsako ceno vplivati name, da NE MISLIJO, da bolje vedo od mene, kaj je zame dobro. želim svoj mir. da živim življenje tako kot čutim, da je zame prav. samo mir.

zdaj ko to govorim, izhajam zelo zelo iz sebe. tudi sama imam svoje starše zelo rada in do tega kar govorim sem prišla sama iz svoje osebne zgodbe.

maja 

Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #596 dne:: ponedeljek, 13. avgust 2012 ura: 22:03 »

Onix, absolutn vem, da ti bo ratal - ti si nam vsem lahko za zgled!!!

Drzi se in vse dobro ti želim iz srca!!!

Himiko
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #597 dne:: torek, 14. avgust 2012 ura: 10:57 »

Himiko res ti hvala!  rozicodam
Prijavljen
paloma-blanka
gost
« Odgovori #598 dne:: torek, 14. avgust 2012 ura: 22:51 »

Onix,

veliko sem brala o tebi, marsikaj prestajaš in si že prestal. ej ne bom preveč ckrala stvari, ampak tudi sama ti želim in vsega srca nek notranji mir, in zmago nad svojimi tegobami.

oki
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #599 dne:: torek, 14. avgust 2012 ura: 23:53 »

Lepa hvala Paloma-Blanka! Pomeni veliko imeti tako podporo res, vsi ste ultra super in sm vesel da vas poznam pa tudi če samo prek interneta! rozicodam
Prijavljen
Strani: 1 ... 27 28 29 [30] 31 32 33 ... 48   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar