Pozdravljeni,
z vami bi rada delila moja spoznanja in ugotovitve pri pojavljanju in odpravljanju panične motnje.
Večkrat sem bila že na urgenci, zadnje pol leta pa ne, ker sem doumela, da je panična motnja posledica "živčne vzdraženosti", tako jo jaz imenujem, in ker si pomagam z različnimi tehnikami.
Po ločitvi se je moje stanje izjemno poslabšalo in so me iz najhujšega zvlekli sledeči nasveti
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,1650.0.html toplo vam jih priporočam, preberite večkrat!

Ugotovila sem, da je depresija in panična motnja posledica dveh stvari. Osebne naravnanosti in sovaržnega okolja, v katerem sem živela (verbalno, psihično, čustveno, ekonomsko nasilje). Ker se je to nasilje kopičilo desetletje, so se posledice tega nasilja in slabe samopodobe kazale najprej na telesni ravni, ko pa sem začela razmišljat o samomoru, pa sem spoznala, da je moja edina pot psihoterapija in sicer kongnitivna vedenjska terapija

. Že tri leta hodim redno, moja samopodoba se je močno izboljšala, pa tudi pokam od samozavesti

. Razen enega, so izginili tudi vsi znaki depresije. Z ločitvijo in posledično velikega stresa, novosti, negotovosti pa so se me polotile panične motnje. Na dnevni ravni.
Najprej sem se ji upirala, sedaj pa si dovolim, da sem sesuta. Po vsem, kar sem doživela, si jemljem pravico, da imam slab dan. Jemljem si pravico, da sem do sebe prijazna in da se razumem, ko imam slab dan. To pomeni, da potrebujem čas, da se telo in um umirita od vsega

.
Vendar to ne pomeni, da sedim križem rok in da se prepustim toku grozečih misli. To pomeni, da sem se sama pri sebi odločila, da bo premagovanje panične motnje počasen a vztrajen boj. Moje orožje je potrepežljivost do napadov, spoštovanje svojega lastnega telesa, da mu dovolim, da ima napade, spoštovanje do svojega uma, da mu pomagam, da se umiri z različnimi sprostitvenimi tehnikami

.
Doumela sem, da se bom z nežno telesno vadbo, z nežno glasbo in razumevanjem same sebe izvila iz primeža panične motnje. Trenutno mi pri umirjanju uma in telesa pomaga tale knjiga
http://www.gnostica.si/zbirke/joga-za-custveno-ravnovesje, da pa sem končno razumela, kaj se mi je zgodilo, pa mi je do spoznanja pomagala tale knjiga
http://www.zalozba-chiara.si/knjiga/146-ne-stopajte-vec-po-prstih.

Ugotavljam, da gre pri odpravljanju panične motnje za kompleksen proces, kateremu je potrebno dati čas, prostor in razumevanje. Vsak se mora prepoznati v vzorcu, ki ga je potegnil v vrtinec panične motnje in si izbrati ustrezne tehnike pri premagovanju tega vrtica. Predvsem pa razumeti, da smo v stiski in da bližnjice ni. Pot v normalno življenje, po katerem hrepenimo, je trnova. Tolažim se z enim pregovorom: "Hard life makes good people." Na tej poti dobivam zrelost in modrost in za to sem ponižno hvaležna .
Velik objem vsem in malo moje muzike
http://www.youtube.com/watch?v=CGnUw5N9LJo&feature=autoplay&list=PL9D4112364B4B73F3&lf=plpp_video&playnext=3Pa še nekaj namigov, ki me rešujejo, da preprečim pojavljanje panikatakov:
1. DIHAJ, DIHAJ, DIHAJ - ugotovila sem namreč, da zelo plitko ali pa sploh ne diham...halo?! to zagotovo povzroči tako krizo v telesu, da je že samo po sebi dovolj, da začne srce pospešeno biti
2. PIJ VODE - da odplaknemo nakopičene toksine, ki se nam nabirajo, ker ne dihamo in ker ne zmoremo zadostnega gibanja
3. DELAJ VAJE ZA PREKRVAVITEV MOŽGANOV - v vsakem priročniku so to obrnjene vaje, ki povzročijo dotok krvi do možganov in s tem dotok kisika
3. JEJ VITAMINE - ker je moje telo popolnoma izčrpano, imunsko oslabljeno pijem sok pomaranče, limone, jemljem B vitamin in multivitamin, vsak da solato pri obroku
4. VZEM SI NA IZI - na izi, tisto kar zmoreš, vsak dan nekaj malega in iz malega zraste veliko
5. JEJ HRANO - če si v fazi, ko telo hrano zavrača, jej male in zdrave obroke, večkrat na dan (bogu hvala za prijateljico, ki me prisili, da jem), če si v fazi preobjedanja pomisli, da je mogoče to za tvoje telo preveč nasilno in si dovoli, da si do svojega telesa prijazna
6. ISKRICE - Mnogim je uspelo, tudi meni bo.