|
himiko
|
 |
« Odgovori #100 dne:: petek, 31. maj 2013 ura: 20:34 » |
|
Cau Axxo, imela sem žive sanje, potenje; prve tri , do štiri dni se lahko počutiš tako kot da bi imel virozo, le da brez smrkanja in vročine. Določena (tvoja) simptomatika se ti lahko okrepi, ampak to izzveni. V glavnem meni osebno resnično ni žal, da sem šla v to. Drži se 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 120
I am just an ordinary disorder.
|
 |
« Odgovori #101 dne:: sobota, 01. junij 2013 ura: 09:36 » |
|
Axxo, saj veš, vse je v glavi... Manj kot se boš bremenil s stranskimi učinki, manj jih bo... Brez panike. Moji so bili poraščena ramena in trebuh, pa prsi so mi zrasle,.. Nič kaj takega 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #102 dne:: ponedeljek, 10. junij 2013 ura: 16:41 » |
|
Je že kdo poskusil prekiniti adje? Kakšna izkušnja? Lep dan, moji sotrpini.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Lira
|
 |
« Odgovori #103 dne:: ponedeljek, 10. junij 2013 ura: 16:58 » |
|
Je že kdo poskusil prekiniti adje? Kakšna izkušnja? Jaz, po enoletnem jemanju Prozaca pred dobrimi 12 leti, in ni bilo niti najmanjšega problema.  Zatem je bilo moje razpoloženje še vsaj 5 let zelo dobro in stabilno. Potem je bilo nekaj nihanj, ampak nič kritičnega. Od leta 2010 je šlo pa samo še na slabše in zdaj sem že drugič na istem zdravilu. Deluje pa super, enako kot prvič. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #104 dne:: sreda, 12. junij 2013 ura: 12:46 » |
|
Hvala za deljeno izkušnjo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
himiko
|
 |
« Odgovori #105 dne:: sreda, 12. junij 2013 ura: 12:54 » |
|
Paroxat sem jemala med 2007 in 2009 (končala z njim decembra postopoma, brez problemov, končevala po četrtinkah)... Vse do januarja 2013 brez večjih težav... Pa mislim, da tudi sedaj težav ne bi bilo, če bi bolj pazila nase. Sedaj jemljem zoloft, ki ga neprimerno bolj prenašam kot paroxat.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #106 dne:: sreda, 26. junij 2013 ura: 08:00 » |
|
No, ta teden sem na nuli. Bomo videli kako dolgo bom zdržal 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Axxo
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 97
|
 |
« Odgovori #107 dne:: sreda, 26. junij 2013 ura: 13:19 » |
|
Porocaj, ker me psihiatrinja prepricuje, da ni odvisnosti (Asentra) in da ni problemov s prenehanjem... Jaz ji pa vse manj verjamem...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #108 dne:: četrtek, 27. junij 2013 ura: 11:30 » |
|
Morda ni odvisnosti v smislu, da bi moral dozo povečevati, ker bi se telo navadilo... V tem pomenu res ni odvisnosti. Je pa odvisnost v tem pomenu, da se receptorji navadijo na serotonin, ko pa ga začne primanjkovati, se pojavijo stranski učinki. Ti navadno trajajo toliko časa dokler se telo ne navadi na novo količino.
Tako nekako sem nekoč, nekje prebral.
Drugače pa sem ena sitna driska, vse mi gre na živce in hitro vzkipim. Tako nekako izgleda moje prenehanje jemanja.. Upam, da bo kmalu bolje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.885
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #109 dne:: četrtek, 27. junij 2013 ura: 12:01 » |
|
Drugače pa sem ena sitna driska, vse mi gre na živce in hitro vzkipim.
Poiskat naravne vire serotonina ... od hrane do prijetnih dejavnosti, športa ... pa bo sitnoba hitr minila :-)
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #110 dne:: četrtek, 27. junij 2013 ura: 20:36 » |
|
Hvala Asian.  Prav imaš.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #111 dne:: petek, 08. november 2013 ura: 22:59 » |
|
No, spet jaz. Tokrat že 5 mesecev brez adjev, tesnob in podobne nesnage. Je pa zanimivo, čim nam gre dovolj časa dobro, hitro pozabimo, zakaj smo morali skozi pekel. Sam se trudim, da napak ne ponavljam, a včasih nas življenje s svojim divjim ritmom zvabi v kremplje, pa smo spet tam. Ma dobro, življenje je borba in mi smo borci. Ne damo se. Mi gremo, gremo, s puško na rami, v boj za svobodo, za kruh. Skratka, da opogumim soborce, da se zaživeti spet normalno. Kar korajžno!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.885
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #112 dne:: petek, 08. november 2013 ura: 23:08 » |
|
Berto  Sam res ja takoj ko smo ok radi pozabimo kaj nas je vodilo na trnovo pot. Ko začutim tesnobo se vedno vprašam, kje ga spet biksam, a spet pozabljam nase, a imam pozitiven imput ali so spet sam stresorji na jedilnku... Hitr zavijemo na staro pot če nismo pazljivi ... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
melita
|
 |
« Odgovori #113 dne:: petek, 08. november 2013 ura: 23:17 » |
|
Berto  , vedno je lepo prebrati tvoj zapis. Drži se in ne pozabi nase! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
|
|
|
|
Lira
|
 |
« Odgovori #114 dne:: petek, 08. november 2013 ura: 23:38 » |
|
Berto, bravo!  Je pa zanimivo, čim nam gre dovolj časa dobro, hitro pozabimo, zakaj smo morali skozi pekel. Sam se trudim, da napak ne ponavljam, a včasih nas življenje s svojim divjim ritmom zvabi v kremplje, pa smo spet tam.
Kako zelo res.  Bi se morali bolj merkati.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #115 dne:: nedelja, 10. november 2013 ura: 14:02 » |
|
Hvala Aslan, Melita in Lira  Mi Primorci pravimo : bomo cbali to balo do konca. Ne pomaga neč
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lunica
gost
|
 |
« Odgovori #116 dne:: ponedeljek, 11. november 2013 ura: 08:47 » |
|
Pozdravljen Berto !:) Dva meseca ne jemljem več AD,jemala sem jih nekje 14 mesecev saj sem jih postopoma nižala in se je malce zavleklo ampak mi ni žal.Imela sem cipralex in mi je kar pomagal iz velike krize  .Moje počutje do zdaj je bilo stabilno sicer pride kak dan,ko sem malo bolj nerazpoložena ampak to vzamem kot nekaj normalnega saj noben človek ni vedno vsak dan razpoložen tako,da tega ne pripisujem posledici nehanja jemanja AD-jev.Če pa ne delamo na sebi oz.težavah,ki so se nam pojavile pa nam noben AD ne more dokončno pomagat,namreč vse preveč ljudi misli,da s tem,ko jemlje AD-je da so sedaj vse težave rešene ampak temu ni tako vsaj na dolgi rok ne.Ti samo pogumno naprej 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #117 dne:: petek, 15. november 2013 ura: 20:24 » |
|
Pozdravljena Lunica, točno tako tudi jaz razmišljam. Ne pripisujem vsake težavice anksioznosti. So pač dnevi, ki so boljši in dnevi, ki so slabši. Kot pri vseh. Dobro, edino Janni Rijavec, dobrotnik iz Trnovega. On je vedno nasmejan. Ok, malo sem nesramen... V glavnem sem vesel, da si se jih rešila, tudi jaz sem papcal cipralexe in ni mi žal. Kaj naj rečem, drži se Lunica še naprej, pa piši še kaj. Vidim, da je dobro, da se piše tudi potem, ko pridemo iz krize ven. Če ne zaradi drugega, zaradi spodbude drugim.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
svetloba55
gost
|
 |
« Odgovori #118 dne:: sreda, 18. december 2013 ura: 22:11 » |
|
Kako počutje, Berto in Lunica? Še vedno OK brez ADjev?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica