FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 24. april 2026 ura: 06:00

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: psi/ testi za zaposlitev  (Prebrano 13416 krat)
neme
gost
« dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 16:23 »

Na zadnjem zdravniškem za zaposlitev oz. na delu ko smo imeli psi teste so me ocenili da sem baje anksijozen in adijo služa res pa je da sm mislil da samih zdravniških ne bom naredil in me je to naredilo živčnega zdej je pa vse slapše ker sm si resnično zelel to službo.
Zdej grem še ponovno za drugo službo pa me je strah da tud tle ne bom padu na psi testih.

Mislim da mi pa manjka edino služba da si misli zapolim pa bo v redu. (Taka primerna)
Tako da ne vem če sem res anksijozen ali me samo brez delje ubija.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 16:37 »

Pozdravljen Neme.

Sicer se ne spoznam na te teste, pa na to kok štejejo pri pridobitvi zaposlitve...
Vem pa da DIAGNOZO lahko postavi edino zdravnik.
In kolkor vem anxa ni taka težava, da bi bil zato ob službo..sploh ne če samo testi tko pokažejo.

Z anksioznostjo kot motnjo se spopada na miljone ljudi na svetu...
Si popolnoma normalen...

Občutek tesnobe je za človeka NORMALEN.
V motnjo zadeva preraste kadar so ti občutki prepogosti in izraženi v situaciji,
ki ni nevarna za nas. Nas pa daje strah, misli...

Za več info o tem pobrskaj na portalu:
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=23&Itemid=38
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 17:06 »

Testi ne dajo diagnoze, da si aksiozen. Jih poznam. Sem jih veliko napisala za bivšo sodelavko klinično psihologinjo. Veliko pa povejo o tvojem značaju. Koliko si inovativen, samostojen, si primeren za delo v kolektivu, inovativen...in pd.
Najbrž si izgubil priložnost zato ker ne pašeš v profil delavca ki ga zahtevajo. Odvisno od delovnega mesta. Zato pogumno in držim pesti.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 17:11 od Alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Putka
gost
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 17:07 »

Ojla,

Aslan, teli psihološki testi se dejansko izvajajo na kliniki pod zdr. nadzorom. Jaz sem jih opravljala cca. 5 mesecev nazaj in bila na podlagi le teh tudi sprejeta v službo. Testi se sestojijo iz pisnega, ustnega in motoričnega dela in vse izvajajo zdr.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 17:17 »

Kakšni "kliniki"? Zdravstveni dom...? Medicina dela..?

Še vedno mislim, da lahko posamezniku diagnozo o zdravstvenem stanju/težavi postavi le zdravnik.
Pa še to bolje da je psihiater, kot splošni dohtar.

Sej pravim, teste ne poznam, pojma nimam.
Vem samo kdo je kompetenten za diagnozo, ki ima konkretno težo.

Testi pa dajo okviren odgovor, predispozicijo si primeren ali ne za kak poklic...
dajo en splošen okvir tvoje osebnosti...zaniman, nagnenj...

ps:
Na teh medicinah dela pa na šolskih sistematskih pregledih naletiš na sve i svašta.
Pri nas je imelo pol otrok prekratke noge, pa krive rame itd...
Ko sem otroka prepisala k drugemu zdravniku mi je ta "šolska" grozila, kako otroku škodim - saj bo revček študiral veliko let, pol pa ne bo primeren za kak poklic..ker tisti zglob v hrbtenici mogoče ni na pravem mestu...čist OFF...
Prijavljen

Putka
gost
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 17:19 »

Ja na medicini dela. In "ustni del" opraviš s psihiatrom. Vsaj jaz sem. Samo pet mesecev nazaj jaz nisem bila anksiozna s paničnimi napadi. Morda bi celo to danes dobro prikrila...kaj vem.  ne
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 17:23 »

Uf šele sedaj vidim kok mi je blagor k sem se izognila takim testom, ustnim čekiranjem.... Huh?
Vse to moraš dat skozi, da prideš v službo???
Sem samozaposlena v kulturi namreč...in nimam pojma o teh birokracijah.

Hja če je psihiater pol bo že držalo njegovo mnenje.
Pa napiše vse kar misi o tebi?
Ali napiše ZMOŽEN oz. NEZMOŽEN za pač tisto konkretno delo.

Za gradbince vem da jih neki vrtijo na stolu itd...
Zakaj ne vem...
Prijavljen

alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 17:31 »

Putka. Jaz tudi čisto ne razumem. Ko kandidiraš za službo od kdaj je treba k zdravniku na psiho teste. Za zavarovalnice vem, da ne, za vojsko tudi ne... Huh? Huh? Huh? Huh?
So tudi posebne *firme* ki opravljajo testiranja. Te tudi poznam.
Prijavljen

alexx Afro 
neme
gost
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 17:56 »

Res hvala za komentarje

No tako sem bil full pod pritiskom ker nisem mogel dati vode in sem se pol napil vode
res preveč in sem imel težave in sem bil pol izjemno slabe volje....
Tako da sem pol padel ma psiho testih...
Namreč: na primer imaš znake v vrsticah in ti iščeš v vrstici tri znake kolikokrat se pojavijo v eni vrsti
in sem bil živčen ((res zelo slab dan in sem mislil da bom na zdravniškem padel vid itd.)) in tudi v eni vrstici jih nisem prav seštel...misli so mi kar bežale k sem mislil da itak zdravniškega ne bom naredil....
2 Namreč: pa iščeš like različnih bar ..kvadrati šestkotniki krogi in vsi različnih barv in ti jih iščeš
Npr šest kotnik malo različno obrnjen pa še barvo loviš zdaj pa ali barvo ali prav obrnjen šest kotnik nihče ne pove nič 
Prijavljen
neme
gost
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 17:57 »

Na medicini dela je blo vse skupaj pa nočni vid pa malo bolj zahtevna služba
Prijavljen
Putka
gost
« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 19:10 »

Putka. Jaz tudi čisto ne razumem. Ko kandidiraš za službo od kdaj je treba k zdravniku na psiho teste. Za zavarovalnice vem, da ne, za vojsko tudi ne... Huh? Huh? Huh? Huh?
So tudi posebne *firme* ki opravljajo testiranja. Te tudi poznam.

Odvisno od podjetja. V preteklosti se niso tolk tega posluževali, zdaj pa se precej. Pa, če računaš, da to eno firmo pride kar nekaj denarja...
Jaz delam v turizmu in so me poslali. Je pa moja prva redna zaposlitev.
Prijavljen
Putka
gost
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 19:12 »

Res hvala za komentarje

No tako sem bil full pod pritiskom ker nisem mogel dati vode in sem se pol napil vode
res preveč in sem imel težave in sem bil pol izjemno slabe volje....
Tako da sem pol padel ma psiho testih...
Namreč: na primer imaš znake v vrsticah in ti iščeš v vrstici tri znake kolikokrat se pojavijo v eni vrsti
in sem bil živčen ((res zelo slab dan in sem mislil da bom na zdravniškem padel vid itd.)) in tudi v eni vrstici jih nisem prav seštel...misli so mi kar bežale k sem mislil da itak zdravniškega ne bom naredil....
2 Namreč: pa iščeš like različnih bar ..kvadrati šestkotniki krogi in vsi različnih barv in ti jih iščeš
Npr šest kotnik malo različno obrnjen pa še barvo loviš zdaj pa ali barvo ali prav obrnjen šest kotnik nihče ne pove nič 

Brezveze, da si se tolk živciral. Jaz sem jih vzela kot neko igrico in se nisem niti obremenjevala ali bom naredila tako, da se bo firmi zdelo OK ali pač ne. Prepustila sem se in imela srečo in bila zbrana. Sem imela pa motorične sposobnosti grozne  pomisli, ko moraš z roko in nogo istočasno pritiskati na pedalo in gumbe... Smiley
Prijavljen
somebody
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 128

Jezus z vami

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 22:18 »

Meni je zdravnica rekla da nimam sanse da dobim pogodbo za nedolocen cas ker bom mogo zdravniskega delat na 3 mesce....juhu, se to edino moznost da si kaj ustvaris ti vzamejo, pol pa mej voljo...ma ko jih jebe vse skup
Prijavljen
neme
gost
« Odgovori #13 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 10:09 »

moral bi jit zdej še enkrat na kake psiho teste da vidm a sem v redu ali ne. Ker takrat sem bil res slabe volje in sem bil prepričan da zdravniških ne bom naredil, tako da se mi kar ni dalo ukvarjat s testi.

Pa splošni tisti seznam vprašanj je tako tako, npr. ali si več kot 3 -krat razmišljal o samomoru.
JA Sem
Od znanca sorodnik ga je probal. ,
Eno osebo sm rešil ko se je probala utopit (že v vodi plavala na trebuhu)
V firmi kjer  sem delal prek študenta se je en doma ob...
Pol leta  kasneje se je en pa še v službi ob...soseden objekt

sm kaj naj rečem (obkrožem ) da sem več kot 3-krat razmišljal al ne
K veš da sem se spraševal zakaj se je ženska hotla utopit

Jast mislem da je vsak kdaj razmišljal.
Ne da  bi ga naredu ampak  ampak zakaj ga drugi delajo

ampak kaj naj človek obkroži??? je raznišljal ali ne
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 10:15 »

Pa splošni tisti seznam vprašanj je tako tako, npr. ali si več kot 3 -krat razmišljal o samomoru.

Mišljeno je če si TI resno razmišljal, da bi ga naredil.
Prijavljen

Leonarda
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 51

« Odgovori #15 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 11:14 »

Tisti, ki da pečat na ''zmožen'' ali ''nezmožen'' za določeno delo, za ta podpis in pečat tudi odgovarja. Ne vem no, če se gre npr. za delo, ki zahteva zelo oster vid, pa ti podpiše zdravnik ''na lepe oči'' tvoje potrdilo...Pa ga ti v službi zabiksaš, ker si npr. ''slep kot kura'' (karikiram  kiselnasmeh)... Bo seveda izprašan (pa ne samo to) tisti,  ki ti je dal podpis.
Birokracija seveda je, neredko je je preveč, ampak samo za folk zafrkavat pa tile pregledi konec koncev tudi niso.
Kar se tiče psihotestov...Mah ja, tudi tile so v določenem segmentu koristni.

Somebody, na 3 mesece delaš samo določeno preiskavo, tisto, zaradi katere si dobil delozmožnost z omejitvami (npr. vid, psihotest ipd.). Je pa res j**a glede stalne zaposlitve, tu imaš prav  Sad.

Lp.
Prijavljen

I became insane, with long intervals of horrible sanity.
(Edgar Allan Poe)
neme
gost
« Odgovori #16 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 13:00 »

Mišljeno je če si TI resno razmišljal, da bi ga naredil.

Do sedaj nisem razmišljal da bi ga naredil , ga pa ljudje delajo. to sem ze videl,
tako da ne morem rečt da nisem razmišljal o dejanju.

Kaj odgovor da ali ne pove komu? Realno je vsak verjetno že nekajkrat razmišljal o tem "dejanju"ki so ga drugi probal/storili  (če nič drugega si pri sociologiji,psihologiji slišal o tem in razmišljal)
Zdej pa ne vem ali je to vprašanje če odgovarjaš po pravici ali če si anksijozen.

Sem pa zelo na psu ker sem padel na psiho in sem si res želel to službo
ki je bila sicer pod mojo izobrazbo in zdaj vidim da pa vse temačneje razmišljam 

Prijavljen
Tačka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 391

« Odgovori #17 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 14:04 »

Dobro leto in pol nazaj sem šla na razgovor za drugo službo... razgovor potekal čisto OK, nato so mi pa rekli, da če pridem v 2.krog ali bi privolila v psihotest ? Zakaj ne, sem si mislila... saj nimam kaj skrivati  pomezik No, bila sem izbrana in test sem delala v Lj . na Poljanskem nasipu(sem že pozabila,  mogoče je bila to "medicina dela"... )

Skratka, trajal je 3.ure in pol, samo pisni del... 
- prvi del... splošna vprašanja v stilu .."Ali ste konfliktna oseba ? Ali ste za teamsko delo ? Ali se hitro razburite ?...." Joj, vprašanja so čisto predvidljiva  pomezik... In moraš biti res "počen", da recimo obkrožiš, da ste konfliktna oseba  Cry
- drugi del... en cel kup listov osnovnošolskih seštevalnih matematičnih operacij -  tam nekje na sredini obdelave teh računčkov si že en mal "počen"  sesmejem
- tretji del v stilu KiH-a ... najdi predmet, ki ne paše zraven..
- četrti del, uf, da se spomnim... gledali smo v A4 format in iskali neke pike  Angry
- peti del.. neki liki, pa barve, pa iskanje relacij s črkami,....
- šesti al sedmi del.. tam po treh urah , ko sem že čisto megleno vidla  Shocked.. pa še neka risba, al kaj že  unsure

Potem je bil pa en hitri pogovor z neko zdravnico(psihologinja, psihiatrinja.. ne vem).. , ki mi je predočila rezultate.. Skratka od prvega pa tam do nekako petega dela sem bila zelo dobra. Druge dele testa sem pa en mal "pušnila"  zvizgam... Skratka, - pokazali so da "kao malo težje koncentriram"... ? Bogca svetoga... iskanje pik, pa barv po treh urah  ne Huh??

Skratka .. kaj je šlo "naprej" v takratno firmo .. pojma nimam... menda ena splošna ocena , me tudi ni zanimalo.. ker vem, da sem čisto povprečno pametna oseba  oki

Skratka, v tisto službo ni bil sprejet nihče, so čez nekaj mesecev ponavljali izpit, spet niso sprejeli nikogar...
Prijavljen

Smeh je pol zdravja ....
neme
gost
« Odgovori #18 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 22:27 »

ja jst sm imel čist isto stvar

na koncu dneva je bil psiho k sem bil že čist gotov, utrujen še psiho pri psihologinji
Navodila pri reševanju slaba no ja ampak so bla slaba za vse

Na žalost ne vem koliko jih je naredilo

Ampak k sem si res želel to službo
No nisem naredil psiho vseh z vsaj minimalno z 3 tako da s tem šihtom ni bilo nič

Pol ko sem dobil odgovor sem šel še enkrat k psihologinji in mi je rekla po pogovoru da zna bit da sem anksijozen in tud če prej nisem bil sem mogoče zdej
Samo pomoje bi naredil če na začetku zdravniškega + psiho nebi na silo moral dat vodo k sem jo zjutrej odtoču in sem se pol posiljeval z pitjem da bom ja kej odtočil sm bil pol čist slabe volje na psiho

Če bi mislil da se da spremenit in da bi me vzel bi šel  in ga sam plačal še enkrat pa probal naredit
da videm če je z mano res kej narobe 
Samo kar je je
Če sem enkrat padel sem pač padel

Res mi je dvome o men vcepila hude dvome kr ni dober
zato pa zdej sprašujem mal kako je kej s temi stvarmi k grem na zdravniškega za drugo službo pa me je kr strah če bodo psiho 
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #19 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 08:19 »

neme, ali se piše razne testi za sprejem v službo ipd ali ne, je odvisno od delodajalca in njegovih zahtev pa razpisnih pogojev..; sploh pa - če boš tokrat spet moral pisati teste - sedaj vsaj veš, kako približno to zgleda, tako da kar brez skrbi, bo člo čist OK! držim pesti  Smiley
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar