FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 23:32

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Vrtoglavica in omotica, ko stojimo na mestu  (Prebrano 15011 krat)
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« Odgovori #20 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 23:28 »

Toja ,naj te bog usliši,angeli,vsi,...rtm,zelo in tebe Slavka ,pa kdžji,vse 3 ste mi priskočile na pomoč prve. hvala vam in nikoli vas ne pozabim! rozicodam Vas spoštujem!

Julija  rozicodam ... tudi ti si ena naša rožica, jaz sem te že čist "za svojo" vzela, ker čutim, da imava zelo podobni zgodbi...

Držim pesti, da se tvoje počutje izboljša in (p)ostane stabilno  oki

Vidm, da ga že spet serjete, babe moje  sesmejem

ej, resno, Slavči, take težave imam tudi jaz, še vedno, posebej, če moram na avtobus v gužvo, al pa v kakšen nakupovalni center, kjer ni zraka....tale anksa me zasleduje, sam se je zmer otresem, k ji jezik pokažem  obliznjen

Bejbi  rozicodam, dobra taktika  oki
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
mamica1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 232

« Odgovori #21 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 13:34 »

joj ta vrtoglavica. Meni se pojavi občasno že če me na potrebo tišči, pa ne gre.Smešno, ampak je res, da ne govorim, kako se mi upira iti v trgovino, banko in na vse lokacije, kjer je opcija da se čaka v vrsti, in potem cmokam in v mislih klejem, kaj so zmučkani oni za šaltrom. Pa ni to, da bi se mi kam mudilo, samo tisti občutek, da moraš čim prej ven. Kaj naredim takrat, gledam okrog, prestopam, globoko diham in jamrajoče izdihnem, da jim dam vedeti kako so počasni. ne
Taki pač smo, anksiozni in si pač na različne pomagamo premagat situacije.
Prijavljen
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #22 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 17:36 »

Slavči si moja ,moja! rozicodam

Moje počutje se je res izboljšalo,seveda pa imam tudi slabe dni ,pa saj jih imamo vsi,pa še rima se ,hehe.

Tole s trgovinami je bila meni največja muka,pa vrsta,pol pa te še kdo vpraša da če gre lahko naprej da se mu mudi,včasih sem bila tiho in rekla kar kar sej imamo časa dovolj. Zdej pa tako zinem nazaj,da se tud men mudi,da imam tud jaz delo,da moram po otroke v šolo,pa južno kuhat,pa v pisarno,in naj kar lepo čaka v vrsti.  Če kej mečkajo na blagajni pa rečem a samo ta blagajna dela sej vas je dost mogoče bi prišla še kakšna na blagajno,joj sem ratala gobčna ko ne vem kaj,nič ne šparam jezika več. Se mi zdi da sem prav žleht včasih,uh   ,jezen si sam nase pol še na druge ker ne zastopijo kako ti je in tud slučajno ne probajo zastopit tega .
Muke kristusove prestajamo mi anksiozneži,takart ko se vse maje,ko ne veš kaj je,al te bo pobralo,a boš dol padu,al  te ljudje vidjo,ko te grabi,... en drekec je tole.. Jaz sem prilezla od 0 na skoraj tam 95 %,mal mi še manjka,čist mal do vrha,pa bom kot rožica!!! Smiley Punce moje držmo se,ena z drugo pa bomo preživeli!!!
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #23 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 17:48 »

oki itak da bo Julija  rozicodam...pa tudi, če ostane na 95% ni tako zelo slabo, ne.  pomezik
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Simonf
gost
« Odgovori #24 dne:: sreda, 11. januar 2012 ura: 11:57 »

Zdravo,

Imel sem podobne občutke, in sicer ko sem vstopal v kak nakupovalni center, no se mi še občasno dogaja, da imam omotico, ampak da bi imel občutek omedlevice, se mi je zgodilo le enkrat. Dejansko zadevo sem rešil oz rešujem, tako da se čim bolj izpostavljam tem situacijam, in sicer kljub temu, da se mi grozno vrti.... grem v nakupovalno središče, kljub temu da v kakšnem centru mi postanejo mehke noge in se mi zavrti se pač ustavil, se ne prestrašim, ker vem kaj je in potem grem počasi dalje. Tako da ko greš v kašno čakalno vrsto al med ljudmi moraš delat kot da ti ni nič, vem je težko, a jaz sem se nekako sprijaznil s tem, tako da nimam več tako groznih problemov.
lp
Simon
Prijavljen
katkorosec
gost
« Odgovori #25 dne:: sobota, 24. marec 2012 ura: 13:40 »

Tudi meni se je to veliko dogajalo,oz še vedno se mi.in potem vedno s sabo nosim vodo,kamorkoli grem,si v kakšno flaško nalijem vodo in kadar se mi to zgodi kar pijem vodo.Vedno sem mislila da je mogoče to za to,ker sem bila veliko za računalnikom in ker imam dioptrijo,a očal ne nosim (razen kadar vozim),potem sem nehala to z računalnikom,pa se ni nič kaj izboljšalo.zaradi tega ne hodim niti na predavanja,ker se mi v predavalnici to dogaja še bolj pogosto.bila sem že pri zdravnici,hodila na različne preiskave,pa niso našli nič.In ne vem več kaj naj naredim da bi bilo boljše... unsure
Prijavljen
marika
gost
« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 26. marec 2012 ura: 13:15 »

dekleta in deklice ter punčke pozdravljene,

očitno vam gre dobro, ker se non stop nekaj hecate. Tako je tudi prav.

Jaz imam prav tako izkušnje, ki jih opisujete. Nenadni občutek, da me bo kar tam v vrsti, pri blagajni pobralo. Ampak sem se tako navadila, da ne jemljem več resno. Vedno si rečem, da sem doslej vse te občutke preživela in premagala, zato ne more biti nič resnega. Pomaga, če pomislim na kaj lepega (na rože, morje, moža, otroke...) in preusmerim pozornost na karkoli.

Bilo pa mi je grozno neprijetno, ko sem pred leti pela v pevskem zboru in smo morali dolgo stati na odru. Takrat vse moje tehnike preusmerjanja pozornosti niso pomagale...na srečo je pevski zbor kmalu razpadel, meni je prav prišlo.

lp

marika
Prijavljen
DesertRose
gost
« Odgovori #27 dne:: petek, 17. avgust 2012 ura: 19:35 »

Ni nujno, da je panični napad. Meni se to dogaja že od majhnega, za kar je kriv padec tlaka, ko stojim na mestu. Če stopicam je v redu, če pa samo stojim na mestu, me kmalu oblije slabost, zato najraje čepim  sesmejem Mislim, da ima tudi hrbtenica neko čudno vlogo zraven. Zagotovo, pa to ni panični, saj sem ekspert za njih  sesmejem
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #28 dne:: sobota, 18. avgust 2012 ura: 14:20 »

Citiraj
Jaz mislim, da je to neke vrste panični napad, vendar nisem čisto prepričana  ....se je pa to tudi meni že dogajalo in je res grozljiv občutek.
Ja, ja...panični, oziroma visoka stopnja anksioznosti. Se mi je dogajalo kar naprej, ko me je panika še redno obiskovala.  sesmejem Sedaj ne več.
Če se mi vrti, se mi iz čisto zdravstvenih razlogov - pritisk, migrena, slabo počutje.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
sonček123
gost
« Odgovori #29 dne:: četrtek, 04. oktober 2012 ura: 22:21 »

Hojla!
Jaz sem nova na forumu, pridružila pa sem se zato, ker so se mi začele dogajati podobne stvari.

Kot veliko ljudi, imam nekaj problemov, ki so se mi zdeli nekako "v mejah normale".
Pred nekaj tedni pa se mi je zgodil nek tak napad, med vožnjo s kolesom. Težko opišem, bilo je kot v sanjah, omotica, zamegljenost, mravljinci po telesu in neka omrtvičenost- predvsem jezika, hkrati pa grozen strah. Po kaki uri se mi je ponovila, zatem spet šele čez kak teden, potem pa spet čez par tednov. Zanimivo je, da se meni to zgodi samo za nekaj sekund- po moje največ pol minute. Čeprav sem pa po tem čisto adijo... Pa vedno zunaj, na odprtih in znanih krajih...

Najhuje pa je, da nimam pojma zakaj se mi to dogaja (vzrok). Prijatelji pa se strinjajo da bi lahko šlo za kake panične napade.

Samo to sem želela deliti Smiley
Prijavljen
banana
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 30

« Odgovori #30 dne:: petek, 26. oktober 2012 ura: 09:48 »

Živjo!

Jaz sem tud mislila, da je to že za mano- sem mela obdobje, ko so vrtoglavi/omotični 'strahci' pobegnili, če sem jim pokazala jezik, zdaj pa očitno ne padajo več na to foro...Sad res sem žalostna in obupana ker se počutim kot 1 dobro  leto nazaj ko se mi je to začel pojavljat... Sad
Zdaj sem npr v službi, delam s strankami in me je že vnaprej strah kako bo če pride ene par ljudi k pol se začne vrtiljak...

Kaj mislite, forumovci, a lahko res padeš dol k se te polotijo tej občutki? Tega me je namreč neskončnooooo strah, ne vem zakaj... Mogoče kaj iz otroštva, enkrat sem namreč omedlela v pevskem zboru...

Joooj...

Vam želim lep lep dan, poln veselja in dobrega počutja!
 rozicodam
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #31 dne:: petek, 26. oktober 2012 ura: 10:46 »

banana,

meni je terapevtka rekla, da sicer padci so in bodo, ampak, da ko neke negativne obcutke predelas, ne pades  vec na zacetek, ampak na stopnjo, kjer prenehas delati..se pa tudi jaz pocutim, kot da sem znova na zacetku, ko se mi zopet pojavi kaksen simptom, ki ga ze lep cas nisem dozivel - beda, res!

Ampak je pa res, da so vse krajsi - se pa pojavijo in to me moti. Ampak ce so vse krajsi ( intenzivnost je sicer enaka ), potem kaze, da izginjajo pocasi - samo čas ...čas...

rozicodam
Prijavljen
sonček123
gost
« Odgovori #32 dne:: sreda, 14. november 2012 ura: 01:09 »

Hej, ponovno pišem semle (nazadnje sem pred kakim mesecem), ker stvari postajajo obupne. Kot sem takrat napisala, so se mi ti čudni občutki omotice in občutek, kot da sem v sanjah, omrtvičenost, itd. pojavljali občasno in sem se naučila, da jih prebrodim s pozitivnim mišljenjem, ampak zdaj je še slabše. Te "epizode", ki pri meni trajajo le po nekaj sekund (pa še vedno ne vem a so to napadi ali kaj se mi dogaja, zato niti ne vem, če pišem v pravo rubriko), so se začeli ponavljati po tudi po večkrat na dan. Samo danes se mi je to zgodilo 6x, in ne vem koliko še bom lahko prenesla. Po vsaki "epizodi" me je bolj strah in mi postane slabo, včasih me tudi glava začne bolet.
Najhuje je pa, ker se to, kar se meni dogaja, malo razlikuje od opisov vseh ostalih in sploh ne vem kaj si naj mislim in kaj in kje naj iščem (podatke, ali pomoč...). Ima kdo kak nasvet?  Sad

Hvala
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #33 dne:: sreda, 14. november 2012 ura: 01:28 »

Ti obcutki derealizacije ( neresnicnosti, kot v sanjah ) so se meni pojavljali kar pogosto na zacetku, nazadnje pa pred kaksnimi 14 dnevi in to v najbolj intenzivni obliki do zdaj - ful sem se prestrasil spet - pojavljajo se lahko, ko si v kaksni dalj casa trajajoci stresni situaciji, itak se pa ti simptomi stresa menjajo - nekje sem zasledil, da ce se menjajo simptomi, da smo na dobri poti do ozdravitve!

Hodis na kaksno terapijo? Meni pomaga, da se takrat cisto poglobim vase kot pri nekaksni meditaciji, pocasi in globoko diham in si govorim, da itak nic ni Smiley
Prijavljen
banana
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #34 dne:: sreda, 14. november 2012 ura: 10:13 »

Oj sonček123!
Tud jaz sem na začetku, ko še nisem mela pojma kaj se mi dogaja, imela drugačne občutke kot pa so se mi potem dogajal.. Tak občutek kot da sanjaš, nimaš kontrole, kot, da gledaš dogajanje, ne pa da si del njega.. pa res te zagrabi tak nemočen občutek k se hočeš kar skrit..
Men je na začetku pomagal, da sm odganjala te 'strahce' stran, ja sej so šli, samo so pršli nazaj z okrepitvami...  Huh? Tako, da se nauči kakšne druge tehnike čimprej in boš lažje vse pregnala stran  Smiley

Ne obupat  rozicodam
Prijavljen
sonček123
gost
« Odgovori #35 dne:: sreda, 14. november 2012 ura: 14:33 »

chilispace, zaenkrat ne hodim na nobeno terapijo, ker se mi to dogaja le kake 3 mesece, in zaenkrat še upam, da bom zadevo uspela sama rešit in mi ne bo treba poiskat strokovne pomoči...

Hvala vsem za nasvete, bom sprobala različne tehnike  Smiley
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #36 dne:: sreda, 14. november 2012 ura: 14:36 »

Najvec bos itak storila sama, se strinjam - takoj zacni z brskanjem po raznem gradivu, bolj ko se seznanis s temi simptomi in vec ko izves o razlicnih resitvah, lazje potem sama probavas razlicne tehnike Smiley

rozicodam
Prijavljen
banana
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #37 dne:: sreda, 14. november 2012 ura: 14:55 »

Se strinjam tud jes, nobena terapija ti ne bo pomagala, če sam nisi prpravlen vložit svojga dela notri. Po drugi strani pa bi ti rekla, da mogoče boš lažje pa hitreje se rešil/a (Sonček123); sama sem tud namreč rekla, da bom že sama, pa sm velik brala, pa tale zlati forum itd... Ampak se je useen nabiral predolg in sm si z odlašanjem samo še več nakopala.. (seveda ima vsak svoj format težav in je pri vsakem drugače)

Drugače pa ti iskreno želim veliko sreče in uspeha! We can do it! Ja?  Smiley rozicodam

Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar