FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 20. april 2026 ura: 03:23

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kaj mi je , prosim razložite mi  (Prebrano 2240 krat)
lara22
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: petek, 09. december 2011 ura: 21:47 »

Že nekaj časa sem preveč napeta, tako doma kot v službi. V službi me motijo sodelavke, mi grejo dobesedno na živc, ker ne delajo ampak samo klepetajo po telefonu, kličejo prijateljice, moža ,..Večkrat na dan slišim eno in isto zgodbo. Imam zahtevno delo, ker je potrebna  koncentracija na delo, ker ves čas nekaj računaš , ker delam v računovodskem servisu. Enostano postanem nervozna, ker ne morem svojega dela opravljat v miru. Ko pa imamo pavzo  so pa pobožno tiho. torej moti me hrup, glasna glasba, pimplanje telefona... To sam jim tudi povedala, vendar ni nič boljše, s svojim početjem nadaljujejo. Nevem ali je kaj narobe z menoj, vendar sem jim začela težit. Doma je vse kao vredu, imam moža , otroke, vendar nisem srečna. Otroci so zrasli in ne vidim več smisla v življenju . Imam krizo srednjih let pomoje. En kup časa, vendar nevem kaj naj počnem. Stvari , ki so me prej veselile, me zdaj ne veselijo več. Otožna sem, žalostna, nedružabna, večkrat zaskrbljena. A mislite da sem depresivna? Kako naj si pomagam ? Res bi bila rada zopet vesela in želim si da bi sodelavke bolj razumela pa mi nekako ne ratuje. Če jim kaj rečem, mi rečejo da težim. Enostavno mi ne preostane nič drugega kot , da sem tiho. Prosim pomagajte mi z nasveti.
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #1 dne:: petek, 09. december 2011 ura: 22:00 »

Če se ne ujameš s sodelavkami, si pomislila kdaj, da bi šla mogoče na svoje in odpreš svoj računovodski servis?
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #2 dne:: sobota, 10. december 2011 ura: 11:10 »

Lara, si že v klimakteriju? Takrat so nihanja kar huda, saj veš hormončki. Lahko pa so to tudi znaki depresije.... Verjetno sodelavke ne telefonarijo ves dan in mogoče celo kaj naredijo, mogoče si samo preobčutljiva in ti gre naenkrat vse na živce.

Doma je vse kao vredu, imam moža , otroke, vendar nisem srečna. Otroci so zrasli in ne vidim več smisla v življenju . En kup časa, vendar nevem kaj naj počnem. Stvari , ki so me prej veselile, me zdaj ne veselijo več. Otožna sem, žalostna, nedružabna, večkrat zaskrbljena.

Tule si naštela nekaj stvari,..... Kar sem že napisala, ali te daje klimaks al pa depresija, al si pa enostavno tečna in zoprna, kar verjamem, da prej nisi bila in je to le posledica nečesa.
Od kod pa izvira tvoje nezadovoljstvo? Si se kdaj vprašala, iskala....? Nekje mora biti jedro problema...
Imaš preveč časa. Zapolni ga, prisili se, da boš začela spet uživat. Ne se doma zasedet in nič ne delat, , pojdi ven, hodit, kupi si kužka, ta ti bo dal spet veselje in delo, zsapolnil ti bo prosti čas, pojdi na kašne plesne ure, beri knjige, druži se s prijateljicami..., štrikaj, rešuj križanke.....
Če nečesa dolgo ne delamo, postanemo brezvoljni, nezadovoljni , tečni in zoprni, ker smo v bistvu nesrečni, naredimo pa nič kiselnasmeh

Mogoče si pa samo pozabila nase in svoje življenje in si sedaj pregorela..., zbudi se rozicodam
« Zadnje urejanje: sobota, 10. december 2011 ura: 11:14 od trzinka » Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 11. december 2011 ura: 05:28 »

Se strinjam s Trzinko...vse preveč se velikokrat razdajamo za druge in pozabljamo nase....zmanjka nam energije,volje,......ja potreben je predah se zazret vase in poskrbet,da se nam prejšne stanje povrne....te pa popolnoma razumem,ker sem tudi sama taka rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 08:01 »

V službi me motijo sodelavke, mi grejo dobesedno na živc, 

že ves čas ali šele sedaj, kar z lufta?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.547

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 11:33 »

V službi me motijo sodelavke, mi grejo dobesedno na živc, ker ne delajo ampak samo klepetajo po telefonu, kličejo prijateljice, moža.
Imam zahtevno delo, ker je potrebna  koncentracija na delo, ker ves čas nekaj računaš , ker delam v računovodskem servisu. Enostano postanem nervozna, ker ne morem svojega dela opravljat v miru.

Hmmm, mene bi to tudi motilo in nerviralo 100 na uro .... meni je čisto razumljivo, da za tako delo potrebuješ mir in dobro koncentracijo.

Praviš, da si jim povedala, da te motijo.....povej jim še in še in še....jaz ne bi bila tiho  zvizgam ... če pa ne bi šlo drugače, pa bi vprašala, če je možno, da se presedeš v kak mirnejši prostor....vprašat ni greh, pravijo  pomezik Smiley .

Te moti hrup, glasna glasba,....

Mislim, da si preveč v stresu in da bi ti en dolg počitek dobro del  kiselnasmeh .
Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
matejka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 640

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #6 dne:: petek, 13. januar 2012 ura: 19:03 »

lara  rozicodam
Kako je stanje v sluzbi in z sodelavkami?
Se pocutis kaj bolje, si bol pomirjena?
Prijavljen

Nikoli ne nehaj verjet v sanje, mogoce se kdaj uresnicijo!!!
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar