FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 05. junij 2026 ura: 07:55

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 11   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kaj je z mano? =S  (Prebrano 50913 krat)
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 209

« Odgovori #120 dne:: nedelja, 24. februar 2013 ura: 20:54 »

živijoooo
ne gre mi iz glave dogodek v zvezi z hivom...sedaj sem še zbolela, brala sem da se v 14 dneh okužbe  pojavijo težave podobne gripi in sem spet čist panična.... Cry
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« Odgovori #121 dne:: nedelja, 24. februar 2013 ura: 21:02 »

Nayaa, saj VEŠ, da so vse to samo MISLI, ne? Seveda nisi zbolela za HIVom, ker je potrebno veliko več, kot prijeti papirček s posušeno kapljico krvi, da se okužiš...
Vendar ti pa predlagam, da si vendarle poiščeš pomoč in začneš delati na teh svojih obsesivnih mislih in anksioznosti...Zakaj bi trpela, če je lahko tudi drugače?  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #122 dne:: nedelja, 24. februar 2013 ura: 21:46 »

nevem misli so pa jih ne morem premagati. ja pomoč pa že imam hodim na terapijo in tudi jemlejm ad-je vendar so se misli v soboto spet pojavile. problem je v tem da sem obrisala svojo kri z robčkom, šele nato pa sem opazila da je gor kri nekoga drugega vendar res samo kapljica...ampak še vedno me preganja, sploh zdaj ko sem zbolela...
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #123 dne:: sreda, 27. februar 2013 ura: 19:48 »

živijo spet se oglašam....ležim bolna doma...kašljam šmrcam...uglavnem...sm boga  sesmejem
je pa res da mam skoz v glavi da sem se okužila s hivom in da so to prvi znaki... jok
a veste mogoče zakaj ravno hiv? nevem kje sm ga našla kar naenkrat se je pojavil v glavi in se pojavla vedno ko je kaj takšnega.. Angry Shocked
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #124 dne:: sreda, 27. februar 2013 ura: 20:35 »

Čau Naya, jao smola za kašelj in prehlad - želim ti, da čim hitreje okrevaš  rozicodam!!!

Kar se tiče hiva. To je vsiljivka in vsekakor ni realna.

Jaz imam tudi eno vsiljivko glede določene bolezni, le da pri meni ne gre za hiv, pač pa ze eno drugo bolezen. Sta pa obe vsiljivki precej značilni za okm strah, tako da brez skrbi, to je samo okm.

Pri vsiljivki gre pač za nek mehanizem, ki se sproži, pri čemer je razlaga, da gre za kombinacijo različnih faktorjev, neko obče strinjanje pa je, da naj bi motnjo povzročali tako psihološki kot biološki faktorji, zlasti nepravilnosti v povezavi s serotininom. Zaradi tega se za zdravljenje npr. uporablja zlasti SSRI antidepresive v kombinaciji s psihoterapijo. Oboje pa potrebuje svoj čas - evo, tudi jaz še čakam na izboljšanje... Ampak nam bo uspelo!

Drži se, vse bo v redu! Premagala boš vse  Kiss

Himiko
« Zadnje urejanje: sreda, 27. februar 2013 ura: 20:54 od himiko » Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #125 dne:: sreda, 27. februar 2013 ura: 20:56 »

hvala himiko.. rozicodam ja pr meni se dogaja to že kakšno leto...da pomislim na hiv kadar se pripeti kaj takšnega kot je bilo v soboto da sem se obrisala k paprirjem na katerem je bila zasušena kapljica krvi...sedaj sem pa še zbolela se pa še slabše počutim.. Shocked
zdaj jemljem že 3 mesece ad-je in hodim na terapije ampak zaenkrat kar se tiče te vsiljivke s hivom se še nisem rešila
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #126 dne:: sreda, 27. februar 2013 ura: 21:09 »

Hej Naya  rozicodam.

Včasih se zgodi, da zaradi slabšega fizičnega počutja nekoliko "pademo" tudi na področju duševnega zdravja.

Glede AD in terapij bi ti rekla, da daj času čas. Iz prve roke vem, da je težko, ampak okm se da ukrotiti!

Zdravljenje okm potrebuje nekoliko višje odmerke SSRI -jev , a potem, ko razvijejo svoj polni učinek delovanja, se uredi. Super pa je, da hodiš tudi na psihoterapijo!

Nekaj koristne literature za okm:

Onix (Onix, iskrena hvala ti za vso podporo!!!!) mi je poslal izvrstno metodo za soočanje z vsiljivkami:
http://www.hope4ocd.com/foursteps.php

Pa še članki od enega najboljših poznavalcev okm na svetu:
http://www.ocdonline.com/index.htm

Drži se,

Himiko
« Zadnje urejanje: sreda, 27. februar 2013 ura: 21:19 od himiko » Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #127 dne:: sreda, 06. marec 2013 ura: 18:55 »

hvala himinko...nekaj sem prebrala kolikor sem razumela...ja tole s hivom je pa kr hudo...ob vsaki priložnosti me to zaskrbi, saj kar se tiče ostalih vsiljivk jih nekako kontroliram samo kar se hiva tiče pa ne znam. sploh ker sem kmalu po tistem dogodku zbolela....pa še tolk hujš je k nimam se komu zaupat namreč moja terapevtka je zdaj že 2x odpovedala seanso Shocked
Prijavljen
melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 459

« Odgovori #128 dne:: sreda, 06. marec 2013 ura: 23:23 »

To, da je tvoja psihoterapevtka že 2x odpovedala seanso je boleče zate, saj predvidevam, da težko čakaš vsako srečanje. No, upam da se to ne bo več dogajalo. Iz lastnih izkušenj vem, kako obremenjujoče so tvoje misli in vem, da moraš najti svoj način, kako jih preusmeriti ali opustiti.   

Rada bi pa dodala še moje mnenje na povezavo, ki jo je poslala Himiko. Metoda, ki jo navaja vir, izhaja iz knjige Brain locked, ki jo je napisal ameriški psihiater in psihoterapevt dr. J. Swartz že v l. 1997. Tudi meni se zdi to zelo dobra metoda in tudi knjiga, ki jo jaz imam v srbohrvaškem prevodu, mi je veliko pomagala pri razumevanju okm in dala širši vpogled v to bolezen. V bistvu gre za nekakšno varianto kognitivno-vedenjske terapije v štirih korakih. O tem sem že pisala tu na forumu, žal pa ta metoda pri naših psihoterapevtih ni poznana.
Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #129 dne:: četrtek, 07. marec 2013 ura: 12:10 »

Nayaa, tudi jaz te razumem. Težko se je soočati s tem.

Toda, poskušaj črpati svoj pogum (in ne pozabi nikoli, imaš ga neskončno) tudi iz tega, da ostale vsiljivke lepo kontroliraš - to je zelo dobro in dokaz, da ti to zmoreš!

Uredilo se bo, verjemi!

Himiko

Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #130 dne:: četrtek, 07. marec 2013 ura: 23:29 »

živijo....
danes sem bila čisto na tleh glavobol, kuhalo me je nevem zakaj najbrš zaradi ženskih vsakomesečnih težaj, vendar sem jaz to vse povezala z hivom seveda.
sem prišla domov z faksa sem šla v posteljo in mi je šlo tako na jok kot že dolgo ne..solz pa od nikoder... Cry jok
ja srečanje je že 2x odpovedala zaradi bolezni in je težko ja ker nimam nikogar da se pogovorim oz. me ne razume ker je vsakemu kaj takšnega smešno da bi se okužila s hivom ker sm uporabljala papir na katerem je bila miniaturna pikica krvi...pa še to posušene...ampak ja meni pa ne da spat...drgače ja druge vsiljivke se nekak jih otepam to pa se kar pojavlja in pojavlja...terapijo sem imela samo 1x adje pa jemeljem že kakšne 3 mesece... Huh?
melita mogoče bom pa šla iskat tole knjigo...mogoče bom našla v njej kaj zase...

hvala vam ker me razumete... rozicodam clap
Prijavljen
dragi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 17

« Odgovori #131 dne:: petek, 08. marec 2013 ura: 00:36 »

Ja tudi jaz sem doživela misli vsiljivke, ki pridejo in jim ne smemo posvečaš preveč pozornosti. In se tudi ne obsojati, da nam je prišlo to na misel. Meni je pomagalo, da sem si rekla TO JE SAMO MISEL - pomiri se. 
Istočasno pa tudi, da sem se vprašala, kaj je v sedanjem trenutku pomembno, da naredim. Se pa strinjam, da je to težko, kontrolirati misli.

Pa veliko uspeha, vse bo v redu.
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #132 dne:: petek, 08. marec 2013 ura: 19:44 »

ja saj pri meni je ravno to problem, bolj se prepričujem da je samo misel bolj je močna in me preperičuje ja kaj pa če je res...<Huh? in potem o tem razmišljam...še bol močno... Huh?
Prijavljen
dragi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #133 dne:: petek, 08. marec 2013 ura: 22:21 »

Poglej si tole o EFT tapkanju po akupunkutnih točkah.
Če si iz Ljubljane je skupinsko tapkanje s Piko Rajnar vsak ponedeljek.

http://www.youtube.com/watch?v=YycNCwF4_dA

Na YouTube je še več videov, ki prikažejo kako se tapka - zanimivo in praktično.
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #134 dne:: nedelja, 10. marec 2013 ura: 18:53 »

hvala dragi...z veseljem bi se udeležila kakšne skupinske terapije clap
danes me spet mučijo visljivke...brala sem novice in kaj se dogaja v koreji...strah me je ful da bo spet vojna da bomo vsi pomrli strah me je za družino in za fanta Cry Cry Cry
Prijavljen
dragi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #135 dne:: ponedeljek, 11. marec 2013 ura: 00:43 »

Nayaa, tudi to poznam, se mi je dogajalo 22 let nazaj, ko sem rodila hčerko in takrat je irak napadel iran in sem se bala za družino. Danes lahko vidim, da to ni prišlo do nas. Bilo je samo v moji glavi - mislih. Vse bo dobro, ko te preplavi strah zelo pomaga dihanje - globoko dihaš in se osredotočiš na dihanje. Še bolje pa je če greš tečt v naravo - sedaj prihaja pomlad, prvi zvončki so že pokukali na plano, kmalu bodo še trobentice .... potem bomo nabirali regrat ... bo več sonca, toplote
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #136 dne:: ponedeljek, 11. marec 2013 ura: 09:54 »

ja to pri meni ni prvič...pojavilo se je nekje 3 leta nazaj ko sem brala da bo 3. sv. vojna da je neka vedeževalka to napovedala...in ja že takrat so korejci nekaj se kregal med sabo in takrat vem da me je bilo tako strah, vsakih 5 minut sem preverjala novice, brala komentarje kaj si ljudje o tem mislijo...groznooo , v  v šoli sem čist popustila, izpite nisem delala in sem komaj spacala 1 letnik skupaj...potem se je umirilo sem se umirila tudi jaz, sedaj pa spet in se je spet tudi vsiljivka ponovno pojavila...vojna pa bombe pa sevanje...rak in samo prepletam v glavi  Shocked
Prijavljen
dragi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #137 dne:: ponedeljek, 11. marec 2013 ura: 12:57 »

Nayaa, pozorna sem postala na besedo sem se umirila, kaj če bi se umirila, če tega ne bi brala - jaz npr. sploh nisem vedela. Pri takih stvareh smo vsi na istem in ker se ne dogaja sedaj, ne bo nič drugače če misliš (se sekiraš) o tem - to bo prihodnost in s tem se bomo ukvarjali ko pride, kakršna že bo. Poglej konec sveta so napovedali že večkrat leta 2000 ... 21.decembra 2012 in še ga bodo - ali ali je bil ? No vidiš to je strah, ki ima velike oči znotraj ga pa nič ni. Kar korajžno naprej in pomisli, kaj je prav, da v sedanjem trenutku počneš. Vse bo dobro, ravno sedaj je posijalo sonce.
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #138 dne:: torek, 12. marec 2013 ura: 20:38 »

ja berem pa vedno na žalost take stvari... Shocked ratam kr živčna če ne vem kaj se dogaja in ni lih fajn ker potem vedno berem pa med predavanji pa k grem s kolegico na kavo in če ne vem kaj se dogaja mislim da nekaj zamujam  Cheesy

ja to sem hotela vprašati...hodite člani foruma na kakšna srečanja???
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #139 dne:: nedelja, 28. april 2013 ura: 21:21 »

lepo pozdravljeni

po dolgem času se spet oglašam...nazadnje k sem bila pri psihijatrinji mi je zvišala dozo na 15 mg. vsiljivke se počasi zbijajo tudi imam več poguma itd...
so se pa začeli pojavljati problemi ker ponoči slabo spim, kadar pa spim pa imam zelo grozne sanje včasih se tako ustrašim da kričim in še druge zbudim...pa tudi bolj sem utrujena večinoma dneva prespim ko pridem iz službe...pa brez volje sem samo da me nič ne muči...
mislite da je to zaradi tablet?? je imel kir podobne težave...'

lp wav rozicodam
Prijavljen
Strani: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 11   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar