FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 05. junij 2026 ura: 07:59

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 11   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kaj je z mano? =S  (Prebrano 50922 krat)
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 209

« Odgovori #100 dne:: sobota, 26. januar 2013 ura: 13:11 »

hvala onix oki saj sem bila zdaj nekaj časa ful vredu, zdaj je 2 tedna skoraj odkar imam povečano dozo ad-jev in zdaj se je pa spet tole pojavlo in mi je bilo takoj žal da sem si sposodila njegov svinčnik ko sem zvedela njegovo preteklost. takoj sem pomislila na najslapše in takoj je bila panika, sedaj pa že 2 dni o tem razmišlam.... seznojim
Prijavljen
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 696

« Odgovori #101 dne:: sobota, 26. januar 2013 ura: 16:02 »

Nayaa, te povsem razumem, ta tvoj strah mi je znan.
Vendar ne skrbi, na tak način ne moreš dobiti HIVa in bodi prepričana, da ga tudi ti nimaš.

Nikar ne misli na to, raje se osredotoči na kej druzga.  rozicodam
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #102 dne:: sobota, 26. januar 2013 ura: 18:12 »

hvala za tolažbo...ja tole s hivom mi gre po glav vedno če kaj takega primem ali vidim in se potem bojim da sem prijela...in me potem panika grabi. tako kot ta teden ko sem zvedela kdo ta fant je mi je blo žal da sem si sposodila svinčnik. začela sem si ranico brisat ob pulover in čist sem bila panična Cry jemljem ad.je nevem mogoče stranski učinek da je spet prišla vsiljivka...nevem Undecided
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #103 dne:: nedelja, 27. januar 2013 ura: 14:42 »

Nayya to kar opisuješ je pomoje najbolj pogosta stvar pri OKMju (strah pred okužbo) in je na srečo s pravo terapijo zelo premagljivo. Bistvo je, da se prisiliš in preusmerjaš misli, takrat ko te najbolj napada se lepo uleži, naredi nekaj globokih vdihov s trebušno prepono in se potem loti kakšne prijetne preproste aktivnosti... Držim pesti da ti bo kmalu bolje! rozicodam
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #104 dne:: ponedeljek, 28. januar 2013 ura: 20:56 »

hvala onix vedno najdeš prave besede. nevem to z hivom se ni pojavilo prvič ampak se pojavi na vsake toliko časa.  Shocked
sem pa opazila da me zgaga daje, in pekoč želodec tudi po obroku imam občutek da sem zeloo lačna in da imam prazen želodec je to mogoče zaradi ad-jev. res je tudi da se mi je to že enkrat pojavilo in sem s taboletami odpravila v roku 2 mesecev. sedaj pa po enem letu spet je to mogoče od  ad-jev?
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #105 dne:: torek, 12. februar 2013 ura: 12:02 »

živijooo

a ima mogoče kdo kontaktno št. od prof. slavice ravnik...je moja terapevtka in nikjer ne najdem kontaktne št. niti na internetu niti mi jo ni napisala na kartonček. lp
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #106 dne:: torek, 12. februar 2013 ura: 15:27 »

Je to ta?

http://www.itis.si/RAVNIK-SLAVICA?6495243

http://www.bizi.si/OPPORTUNITAS-SLAVICA-RAVNIK-S-P/

Prijavljen

"Per aspera ad astra"
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #107 dne:: torek, 12. februar 2013 ura: 18:09 »

slavka hvala..ampak mislim da to ni tale...dela pa na polikliniki
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #108 dne:: petek, 15. februar 2013 ura: 18:41 »

Zivijo danes me je spet panika zagrabila s hivom. Namr :'(ec s fantom sva u toplicah. V ampartmaju sem sla na wc. In na papirju je bila kaplica posusene krvi. To sem ogazila k sm se ze obrisala. In zdaj me je ful ful strah spet
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #109 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 00:31 »

To je spet samo OKM verjemi... Vem pa da OKM ne pozna logike in da je grozno ko zagrabi...
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #110 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 01:08 »

Nevem spet me je ful strah ko sem vidla kri na papirju ki ni moja in problem je to ker sem se z tem papirjem obrisala. Tolazim se le z tem da je bila kri posusena ampak vseeno me je ful strah spet
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #111 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 09:38 »

Ja verjamem, ampak veš da je nemogoče da bi dobila od tega HIV... Možnosti so tako majhne da človek brez OKMja sploh pomislil nebi na kaj takega. Probaj čimbolj ignorirat to misel, ker veš da gre za OKM in počasi bo šlo preč Smiley.
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #112 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 10:16 »

hvala onix vedno najdes prave besede rozicodam je težko ignorirat ko pa je v glavi kaj pa ce. Drugace se kar uredu drzim zadnje case. Uciri pa spet tole z hivom. Res je da je bila kaplica res majhna mogoce 5mm velika. Ampak ko sem jo zagledala sem ratala ful panicna ker sem papir že uporbila. Zgleda da je bila kri od nekoga ki je bil ze prej v apartmaju. Ampak je bhla ze zasušema ampak me useno panika grabi
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #113 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 17:42 »

Naaya  rozicodam morda ti bo tole v pomoč pri premagovanju nezaželenih misli in skrbi ter panike:

http://www.stop-aids.si/sl/prepreci-prenos/kako-se-hiv-prenasa

Zaskrbljenost družinskih članov, prijateljev in sodelavcev, da bi se okužili s HIV v običajnih stikih z okuženo osebo doma, na delu ali z običajnimi socialnimi stiki, je odveč, npr.:

-  kašljanju, kihanju,
  -  rokovanju, objemanju, poljubljanju na lica ali na usta ("suho"),
  -  uporabi jedilnega pribora in posode,
  -  uporabi stranišč, tušev in brisač,
  -  plavanju v bazenih,
  -  pikih komarjev ali drugih žuželk.

Prijavljen

"Per aspera ad astra"
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #114 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 21:24 »

Hvala slavka. Tudi sama sem od hiva ogromno stvari prebrala.Le problem je o tem da ko se mi kaj taksnega zgodi je pri meni takoj panika. Takoj se zacnem sekirat in mislit na to da sem se okuzila. in se vrtim v tem zacaranim krogu
Prijavljen
melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 459

« Odgovori #115 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 21:27 »

Naaya, tvoje misli in strah prav gotovo povzroča okm. Vem, da te misli pretirano okupirajo in se jih ne moreš znebiti. Prav nobene verjetnosti ni, da si se okužila. Pri preusmerjanju misli se poskusi osloniti na  realno razmišljanje - kako bi sploh prišla kri na papir, če pa bi si nekdo, ki je bil pred tabo v apartmaju morebiti zares obrisal kakšno pikico krvi, bi prav gotovo tudi tak papirček odstranil... po vsej verjetnosti je šlo za "napako" v proizvodnji papirja in je bila nekakšna rjavo-rdeča lisa na papirju, ki jo je tvoj okm spremenil v kri, ker si pač pretirano zaskrbljena v tej smeri. Verjemi, da zna naš okmejevski um ustvariti takšne bizarne situacije.

Za naprej pa ti priporočam, da vedno, ko prideš na javno stranišče ali kam na obisk, previdno odstraniš nekaj papirčkov, preden papir uporabiš. Tega se poslužujem tudi sama, ker sem bila na potovanjih velikokrat prisiljena uporabljati stranišča, ki niso bila vedno vzor čistoče.  
Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #116 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 22:35 »

Ja težko je ker se vedno misli pojavijo o hivu ko se kaj taksnega zgodi. Ne da je bla kri sem pa skor sigurna ker je bila rolca že napol porabljena ampak niso jo vrgli stran. Je bila pa res mejhna pikica ki sem jo šele potem opazila in že je bila panika. Kri je bila pa ze posusena se usaj s tem tolazim da ni bila zelo sveza. Ampak je tezko ker mam taj6 cev vikend unicen Cry
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #117 dne:: torek, 19. februar 2013 ura: 22:50 »

živijo
 danes spet malo razmišljam in sem opazila še eno mojo malo odvisnost. čudno ampak ok...naj povem: namreč, nikoli nisem zadovoljna s svojo frizuro, vedno strižem popravljam, prov obsedena sem z njimi sedaj je že kakšen teden ko si vsak dan strižem lase ja mam jih nekje do ušes dalje itak ne zrastejo...ampak mi nič ni ušeč...na koncu pridem tako daleč da grem k frizerju in me popravi,,,nato pa sama doma popravim. fant mi je vse škarje stran vrgu, jaz pa grem pa kupim nove, on se zelo jezi in se strižem na skrivaj....vedno težim k popolnosti ampak nikoli ne dosežem tega...kaj bi to bilo... Huh? Grin
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #118 dne:: torek, 19. februar 2013 ura: 23:02 »

Nayaa  rozicodam verjetno je v tebi prisotno nezadovoljstvo same s sabo; slaba samopodoba ti preprečuje, da bi bila zadovoljna in pomirjena s svojo zunanjostjo, s sabo.
Ni fora v frizuri, temveč v tisti "nuji", ki te sili, da venomer popravljaš nekaj na sebi...v tvojem primeru frizuro.
Seveda ni rešitev v tem, da vržeš škarje stran, temveč v tem, da se spopadeš s svojo notranjo bolečino in spoznaš svojo pravo vrednost.
Težiti k popolnosti pač pomeni težiti k nemogočemu...  kiselnasmeh
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #119 dne:: sreda, 20. februar 2013 ura: 18:16 »

hvala slavka za lepe vesede. danes sem šla kk frizerju da mi je popravil moje skropucalo na glavi, škarje sem pa dala stran od sebe, upam da mi uspe se tega rešit da vsaj en mesec nebi škarij v rokah držala
 sesmejem oki
se je pa danes spet misel na tolice in hiv pojavila tako da se spet zanič počutim in glodam to misel ja kaj pa če sem se okužila s tisto kapljico krvi  seznojim
Prijavljen
Strani: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 11   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar