FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 20:35

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 8   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: agresija in eksplozivna jeza  (Prebrano 10594 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Soncnica
Izkušen član/ica
Prisotni Prisotni

Prispevki: 587

« dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 21:39 »

Ali ima kdo s tem povezane tezave?
Če ja, na kaka nacin se spopadate s tem in ali imate kaksne posebne terapije/tehnike?

Hvala za odgovore.

lp, soncnica

PS: Se opravičujem, če tema ni v pravilni rubriki, vendar nisem vedela kam naj jo umestim.
Prijavljen
krasendan
gost
« Odgovori #1 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 21:51 »

kadar me popade bes...če me že...ker si večinoma ne dovolim...moja tehnika je da stiskam zobe k pr norcih, al pa se guncat začnem, podobno kot če sm nervozna...mal sem pa ke...skor neopzano...to je pr men že stalna praksa...

ne znam izražat jeze oziroma besa navzven...

jp...čudak sm
Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Prisotni Prisotni

« Odgovori #2 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 21:59 »

Pa pomaga?
Ali si nagle jeze? Si poskodovala ze koga?

Nisi cudak.
Prijavljen
didi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 39

« Odgovori #3 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 22:01 »

Jaz po tanovem globoko vdihnem in si rečem:"ok ne znort, to ni dobro zate" in nato izdihnem. Probam se od občutka jeze distancirati in probam ugotoviti kaj je tisto kar je v meni sprožilo občutek jeze in zakaj je ta stvar v meni povzročila prav ta občutek. Meni pomaga. Kot prvo vsakič sebe malo bolj spoznam in začnem delati na tej zadevi ali pa razložim ljudem, da take zadeve v meni povzročijo občutek jeze in da bi raje videla da tega ne počnejo več.

Vem zakomplicirano ampak na dolgi rok bolj koristno in prijazno do samega sebe.
« Zadnje urejanje: torek, 29. julij 2008 ura: 22:05 od didi » Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.866

« Odgovori #4 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 22:02 »

KD...potem nas je veliko čudakov. Eni agresijo obračamo proti sebi, drugi navzven. Sončnica...kaj pa štetje do 10. Ko me nekdo razkuri umolknem, naredim pokeraški obraz in se izklopim. Vaja dela mojstra.
Prijavljen

alexx Afro 
didi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 22:05 »

Krasen dan,

mislim, da nisi čudak. Vendar ti iz lastnih izkušenj priporačam, da jez ne zadržujež v sebi ker se ti bo enkrat nakopičilo toliko, da boš samo eksplodiral. Takrat bo naželost prepozno, kajti prizadel boš ljudi okoli sebe, ki te imajo radi in tudi sam sebe. Jezo moraš izrazit, odvisno je samo kako jo izraziš. Lahko je destruktivna, lahko je pa pozitivna. Preko nje lahko spoznavaš sebe, svojo okolico in drugi te na ta način spoznavajo.
Prijavljen
didi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 22:06 »

Sončica, kako pa ti izražaš jezo?
Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Prisotni Prisotni

« Odgovori #7 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 22:13 »

Ne vem.
Včasih sem bla nagle jeze, eksplodirala v sekundi. Sedaj se velikokrat umaknem s svojo jezo v kot. Sem pa zajedljiva in odsekava ce me kdo takrat zmoti.
Dogaja se da nekontrolirano grizem ali praskam. Pa ne samo v jezi, tudi tko iz nagajivosti se mi odpre neke vrste ventil z nasiljem.

Sem slab človk.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.866

« Odgovori #8 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 22:15 »

Krasen dan je krasna pupa didi. Samo mimogrede.
Jaz tudi mislim, da bi bilo bolje usmerit jezo navzven kot nase, ampak tega ne znam. Ko mi je vsega dosti se pa izživljam nad ploščicami v kopalnici. Še dobro da so I. kat. drugače bi že obledele.

P.S. Sigurno nisi slab človek Sončnica. Je pa morda napačen način izražanja jeze. Da se narobe razumeti.
Prijavljen

alexx Afro 
didi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 22:21 »

Sončica, NISI SLAB ČLOVEK! Zdi se midamo, da se s tem čustvom ne znaš spopadati. Si to omenila kdaj svojemu terapevtu/terapevtki? Pogovorita se o tem. Zelo bi ti priporočila tudi knjigo Šola čustvene inteligence. V tej knjigi sem jaz marsikaj izvedela glede čustev.

Moje osebno mnenje je, da noben človek v svojem bistvu ni slab. Vsak dela tisto kar sam misli, da je dobro (kar pa ni nujno res).

Probaj ugotoviti, zakaj te neka stvar toliko razjezi. Opiši kakšen primer, malo raznisli o njemu, napiši zakaj misliš, da je povzročil občutek jeze v tebi. Mogoče te bo jeza minila že ko boš dala na papir čustva.  Ne prepusti se strahu.
Prijavljen
didi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 22:22 »

Ups  Embarrassed,

hvala Alexx in oprosti Krasendan.
Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Prisotni Prisotni

« Odgovori #11 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 22:37 »

Brez zamere, tovrstnih bukev ne berem. Vem zakaj obcutki jeze, razmislim o vsem, se trudim pomirit, najdit logicno razlago itd. Ne pomaga. V meni se kuha in vre. Ko eksplodira, eksplodira.
Imam v nacrtu pogovor pri psihiatru, vendar dvomim, da mi lahk kdorkol pr tem pomaga.

« Zadnje urejanje: sreda, 30. julij 2008 ura: 01:00 od Soncnica » Prijavljen
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 443

« Odgovori #12 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 22:46 »

Vedno kadar sem bila jezna , pa ni važno zakaj in na koga sem svojo jezo potlačila in se pretvarjala da je vse v redu. Zato pa me danes pripeljalo v depresije . Ampak z vajami in pogovori sem si dušo sprostila in sedaj poskušam na lep način izraziti kaj mi ni prav ! Poskusite tudi vi. Ko ste jezni počasi stisnite pesti, počasi preštejte do 10 in boste videli kako bo drugače. OLJA
Prijavljen

OLJA
didi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: torek, 29. julij 2008 ura: 22:54 »

Brez zamere, tovrstnih bukev ne berem.

Angleži imajo zelo dober izraz: "no taken". Kaj bi ti zamerila, ljudje smo pač različni. Važno je da boš najdla sama način, kako se spopasti s tem.
Prijavljen
Bogica
gost
« Odgovori #14 dne:: sreda, 30. julij 2008 ura: 05:41 »

Tudi jaz sem imela velike težave z eksplozivno jezo......mimogrede sem koga nadrla in to
tako, da so me vsi zaprepadeno gledali.

Zdaj, ko se že nekaj časa zdravim pri psihoterapevtu pa z vsem ostalim, kar se mi izboljšuje
počasi izginja tudi jeza.  Sicer je to res dolgotrajen proces ampak začela sem verjeti, da
se tega lahko rešim. V bistvu gre za iskanje sebe, gre za to, da se imaš.....

In Sončnica - vsekakor nisi slab človek. Razlika je, ko se nekdo zaveda svojega problema in
se ga želi rešiti in tisti, ki mislijo, da je prav ker so takšni.

Drži se!

lpb
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.310

vsi smo orli

« Odgovori #15 dne:: sreda, 30. julij 2008 ura: 07:20 »

jeza - eksplozivna jeza in agresija - ima nekje zametke...in koristno je te zametke odkriti, prepoznati, razčleniti, sanirati.... nekje sem prebrala trditev, da imamo 4 različne vloge:

- zasliševalec
- zadržana oseba
- zastraševalec
- ubogi jaz

odvisno od okolja, v katerem smo rasli.... Zase sem ugotovila, da sem bila zadržana oseba z izbruhi nasilja... ko sem ugotovila, kje so razlogi za to, ko sem začela spreminjat vzorce.... se je tudi tovrstni izbruh jeze počasi saniral...

arwen

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Tarzan
gost
« Odgovori #16 dne:: sreda, 30. julij 2008 ura: 09:20 »

Ali ima kdo s tem povezane tezave?
Če ja, na kaka nacin se spopadate s tem in ali imate kaksne posebne terapije/tehnike?

Če sem jezen, to pokažem. Če sem žalosten ali vesel, pa tudi. Nekako ne skrivam svojih čustev. Se pa seveda nekako poskušam kontrolirat, če je ta jeza le prevelika. Vendar se moja jeza vedno nekako hitro poleže in to ljudje, ki so mi blizu, tudi vedno, zato mojih občasnih izbruhov jeze na srečo niti več ne jemljejo preveč resno. Če pa včasih grem preko meje kje druge pa - se trudim da se mi to ne dogaja ampak zaradi tega nisem preveč zaskrbljen. Se le ne dogaja preveč pogosto.
Prijavljen
viktorija
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 40

« Odgovori #17 dne:: petek, 08. avgust 2008 ura: 16:37 »

imam izkušnje s tem-bivši fant, agresiven, a le do sebe.nagnjen k samopoškodovanosti, rezanju žil, metanju predmetov in obešanju v kopalnici....in še in še...a nikoli ni mene poškodoval, sam sebe, hmm otroštvo res pusti težke posledice....kako mu pomagati? Huh?
Prijavljen
jazzjazz20
Sodelavka/sodelavec DAM
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 900

« Odgovori #18 dne:: petek, 08. avgust 2008 ura: 16:47 »

jaz sem eksplozivna in ko branim sebe tudi...agresivna...
še posebej, ko me daje PMS
Prijavljen
viktorija
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 40

« Odgovori #19 dne:: petek, 08. avgust 2008 ura: 19:39 »

saj razumem, v vsakem od nas je nekaj bojevnika, a kaj je ko prestopiš to mejo? se je to dogajalo tudi nekoč,ali res živimo v takšnem svetu, ki nas direkt prisiljuje k nečemu, kar ne moremo imeti, obnašamo pa se kot norci...
no, se vsaj zavedam, da to ni normalno, da mi fant reče, da se bo ubil...je treba ukrepati, a kaj če zavrača pomoč..potem se naj kar ubije ali kaj? in potem bom sama na istem-nosila posledice vso življenje..no to je bilo prej, ko sem bila z  njim, samo so posledice, kaj da niso...
Prijavljen
Strani: [1] 2 3 4 ... 8   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar