FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 16:50

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Vaši znaki anksioznosti,tesnobe  (Prebrano 35282 krat)
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 253

« dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 16:53 »

Prosim vas,povejte,kakšni so pravzaprav vaši znaki ,simptomi anksioznosti oz. tesnobe? Vaši začetki in potem ko ste bili na in ste na AD-jih.Prosim za čimveč odgovorov.Hvala vsem  Smiley
Prijavljen
nemo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 17:58 »

Prosim vas,povejte,kakšni so pravzaprav vaši znaki ,simptomi anksioznosti oz. tesnobe? Vaši začetki in potem ko ste bili na in ste na AD-jih.Prosim za čimveč odgovorov.Hvala vsem  Smiley
kaj ti naj napišem..js sem se mi zdi že tok tle not,da se že sprašujem kirw tablete mi sploh bodo kdaj pomagale jok
Prijavljen
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 18:22 »

rozicodam, jok,Kaj pa je bilo že vse na probi,kateri ad-ji? Povej ,kaj te tako mori? Koliko časa,kdaj se je začelo? Prosim,sem čist v slepi ulici in res rabim pomoč s podatki. Da vidim kje sploh sem.Lahko tudi preko zs.
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 19:22 »

Julija, tukaj imaš nekaj naših odgovorov:

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,8295.msg212278.html#msg212278
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 20:00 »

Sem šele sedaj videla da je tema že odprta,se opravičujem.
Slavka,midve imava popolnoma enake simptome.

Kako si jih premagobala,kako si se rešila stahu? Grozno res.
Hvala!
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 20:12 »

Julija  rozicodam proti njim se borim z Asentro (AD), psihoterapijo ter sproščanjem oz. tako, da počnem sebi ljube stvari (ena izmed njih je ples).

Simptomi so včasih bolj trdovratni, včasih pa hitreje popustijo...odvisno zaradi česa me mučijo...trenutno se spet malo bolj ukvarjam z omotico in gumijastimi tlemi, ker je pred mano pomembna plesna tekma...Ampak sama sebi povem, da se mi ne bo nič zgodilo (ker se mi ni še nikoli) in da sem sposobna obvladat situacijo.

Ti si doživela veliko hudega in tvoje telo je padalo iz stresa v stres in odreagiralo s tesnobo, strahom...Še vedno se veliko razdajaš drugim in pozabljaš nase...to boš morala spremenit in spremenilo se bo tudi tvoje počutje...vendar gre počasi in ne čez noč...

Veliko dobrega počutja ti želim  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 957

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 20:21 »

Poleg naštetega se je pri meni pojavljala vrtoglavica.
Včasih sem imela občutek, da mi bo glava kar odletela z vratu.
Pa občutek, da ne nadziram situacije, sem se kar odklopila iz realnosti.
Zelo zoprno je bilo tudi mravljinčenje po rokah, od ramen dol. Sem se bala karkoli prijet, da mi ne bi padlo iz rok.
V resnici se nič od tega ni zgodilo.

Najhujše simptome so mi omilili ADji (Asentra), potem pa psihoterapija.

In moji triki:
1. Brez diagnoz, ker se začnem pomilovati, kar poslabša simptome in me pripelje v depresijo.
2. Fizično delo, ki ga opremim z glasbo in prepevanjem po trenutnem navdihu.   
3. Avtogeni trening.
4. Zavestno zanemarjanje simptomov
5. Ponavljanje hecnih manter, da preusmerim pozornost. Praktično: deklamiranje in prepevanje otroških pesmi (Župančič, Pavček, Čuk se je oženil, Lisička je prav...) in slovenskih komadov (Mlakar, Uršič, Domicelj, Lovšin...). To delam tako, da si čimbolj živo predstavljam pube, ki sedijo v livarni in štrajkajo, Cicibana, ki ga je pičila čebela in ima bunko, srbi ga.... s čimbolj nazornimi podrobnostmi, obleka, pokrajina, okolica, občutek..... 
6. Nasprotna namera je primerna metoda za terapijo posameznika pri tesnobnih in prisilnih nevrozah. Gre za to, da bi spodnesli začaran krožni proces pričakovane bojazni in nastopnega simptoma, in sicer s tem, da si s strahom pričakovani predmet bojazni paradoksalno sami želimo priklicati, kar blokira pričakovano bojazen in s tem krči simptom. To pomeni, da pacienta spodbujamo, naj dela ali si želi, da bi se zgodilo ravno tisto, česar se boji. Pomagamo si lahko s humorjem, kjer se pacient nauči smejati lastnim bojaznim in prisilam. Zdravilni učinek nasprotne namere je v tem, da se okrepi človekova zmožnost za odmik od sebe - samo-odtrgovanje. Iz Franklove logoterapije. Meni deluje na javnih krajih. Ko sem se naučila je 100%.
7.

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,1650.0.html
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 20:23 »

Slavka hvala ti za vse.  rozicodam
Tvoje besede mi veliko pomenijo,čeprav nisem dolgo tukaj,oz. ne pišem,sem prebirala forum. Ne veš kakšen dober občutek je ko veš da nisi sam,da ima še veliko ljudi take simptome kot jaz.Kar oddahneš si ,res.
Mi je pa danes res težko ,zato tudi toliko jamranja tukaj gor.

Ta gumjasta tla  in omotica mi bosta pa čisto živce požrla ,jezna sem sama nase  Angry, da se vedno znova  prestrašim tega. Pa je malo bolje pa čez 1 uro spet gumasto in spet strah,mah,res sem jezna in žalostna. Kričala bi,... Cry

Hvala  res hvala za tvoje besede.

Prijavljen
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 20:25 »

Jagodka,hvala ti za odgovor,bom temeljito prebrala vse kar si napisala! Poročam in odgovarjam seveda ! rozicodam
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 20:26 »

Julija, tudi jaz sem bila enkrat pvič na tem forumu in se dejansko počutila "rešeno", ko sem videla, da se tudi drugi ubadajo s podobnimi občutki kot jaz...Mislila sem namreč, da se to dogaja samo meni in da se mi zagotovo meša  kiselnasmeh Ampak sem še vedno pri pravi pameti...(vsaj upam  Tongue)

Te pa čisto zastopim kako ti je...tudi jaz bi takrat najraje kričala...ravno danes sem rekla mojemu možu, da bi se kar mal v "rit brcnila", ker se mi spet tla spodmikajo....vem, da je to samo moj občutek in tudi vem zakaj je prišel...ampak vem pa tudi, da bo bolje, kajti še vedno je bilo  oki

Tudi tebi bo, Julija....res ti želim, da čimprej  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 20:28 »

Citiraj
jezna sem sama nase , da se vedno znova  prestrašim tega

Čim manj samoobtoževanja. Nisi kriva, da se ti to dogaja.
To se lahko zgodi komurkoli kadarkoli. Telo se je odzvalo, zato ga malo pocrkljaj, ne zmore, daj mu čas in možnost, da se obnovi, spočije.

Počasi bo šlo na bolje. Ko primejo arcnije, boš začela s treningom. Imela boš čas, da poiščeš neustrezne vzorce razmišljanja in čustvovanja, jih ozavestial in začela spreminjati. Korak po korak.

Kriči pa, če le pomaga. Jaz sem tolkla z vejo po drevesu. Na samam. Upam.  Smiley
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 20:34 »

Jagodka  hvala ti. Imam tako slabe dneve da bi najraje prespala vse skupaj,ležala v postelji pokrita čez glavo,pa ne morem.Imam otroke,obveznsoti,ki mi jih pomaga reševati moj oče,mami mi je umrla pred 1 mesecem,kar je poslabšalo zadeve,mož je cel dan odsoten. Res hvala bogu za očeta. Vseeno pa je vse na meni. Tale forum mi daje moč, VI  člani tega foruma mi dajete energijo,hvala vsem!!!

Aja,recept na dnu tvojega profila  bom pa sprobala.
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 23. maj 2011 ura: 20:45 »

Daj si čas. Delaj tisto kar zmoreš. Sem bila v podobni situaciji prvošolec in dva predšolska. Brez službe po hudičevem mobingu, mož cel dan v službi. Sem molila celo pot do šole in nazaj, da se kje ne zvrnem, da mi kakšen otrok na cesto ne poteče, da koga ne srečam, da me vpraša, kako si, nisem upala kuhat, da česa ne zažgem, jedli smo kruh in evrokrem... Delala sem samo tisto, kar sem zmogla. Bistveno mi je bilo, da so otroci čim manj prizadeti. Ko me je zavrtelo do konca je vskočila tašča. Samo je bila preveč vsiljiva za takratno občutljivost.

Smrt mame je gotovo huda bolečina, pusti si žalovati. To potrebuješ, žalost, da se duša očisti. Da sprejmeš minljivost človeškega telesa. 
Prijavljen

vesy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 184

« Odgovori #13 dne:: torek, 24. maj 2011 ura: 22:32 »

Ko tole berem,imamo popolnoma enake težave oz.simtome.Mene tud dajejo te omotice,isto si ne upam kuhat,kam it.....Pa komi čakam da mi že te tablete začnejo že enkrat delovat,pa ja me kar obliva ko kje sedim.Kako dolgo to traja(potne roke...)?
Prijavljen

Vesna
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: torek, 24. maj 2011 ura: 22:43 »

vesy rozicodam,revček si.
Mene daje že 5 mesecev. Včasih bolj včasih manj. Danes recimo sem bila cel dan dobra. Niti se mi ni motalo,ne vrtelo,razen v trgovini,seveda nisem bila sama ,z mojim očetom,me je dohitela ena soseda in začela spraševat,o raku ki ga je imela mami(pokojna-1 mesec nazaj),...in takart sem se morala prijeti police ker me je začelo kr fajn matrat,omotičnost in mehka kolena.Sem se je na hitro znebila in odšibala iz trgovine hitro k mojemu očetu v avto.

Ne jem pa nobenih AD-jev. Sem na dominorju,deprim od včeraj(se mi zdi da pomaga),kakšen persen,in bachove kapljice.
Malo bom še vzdržala,če ne bo šlo se bom vdala AD-jem.
Groza me je vsega res .
Prijavljen
vesy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: sreda, 25. maj 2011 ura: 08:24 »

Julija,sožalje za mamco.Pa se bomo že izvlekle.Mene pa danes grozno matra,po mojem stranski u.tablet,ni fajn it skozi to,ampak že bo.Ja dobro to,da si bolj na naravnih zdravilih,jaz pa jem te Lexaurine,ko se mi zdi da mi že pomagajo ne več,jih že jem pet mesecev.Čakam da mi začnejo Adi delovat,pa postopoma vstran.
Julija,če imaš FB me poišči tam.Škoda,da se osebno mi punce iz tega foruma ne poznamo,bi hodle skupaj na kavo,po trgovinah,bi bilo nam veliko lažje,tk pa mislim,da sem v mojem mestu edina z temi težavami.Pa tudi ko grem psihiatru,ko se z ljudmi pogovarjam nima nihče anksioznosti,vse matra neka depresija ali pa šizofrenija.Ja nič lep dan želim,pa se tipkamo kaj pomisli
Prijavljen

Vesna
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: sreda, 25. maj 2011 ura: 08:56 »

napišem ti zs in hvala ti. Včasih grem s svojo sestro do trgovine,ona je imela tudi take zadeve,bila na tabletah,ma je bilo grozno hudo ko je nehala . Zdaj se vleče tako kot jaz.Ona je malo boljša,vsaj sama gre ven ,jaz ne. Ko gremo skupaj,pravim da gresta dva zombija po cesti,se ena drugo podpiramo.
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #17 dne:: sreda, 25. maj 2011 ura: 11:09 »

Punce zdravo

vesy, zdrži, tudi meni je bilo včeraj grozmo....res
ker vem, da sva skupaj v uvajanju adja, si mi še toliko bližje pomisli

Kateri Ad že jemlješ in koliko dni?
Meni se zdi da je zdaj po 12 dnevih pri meni še več tesnobe Shocked ampak pravim
si  TO SO STRANSKI UČINKI , potem bo boljše

lep dan vsem
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
vesy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: sreda, 25. maj 2011 ura: 11:44 »

Jemljem Paroxat.Jaz sem začela z osminko 7 dni,potem četrtinko 7dni,zdaj sem pa na polovički en teden,Pa ti povem,da najhuje je zdaj dva dni,se mi zdi da me matra vse kar je možno.Jutri bom šla pa na celo tableto,sm me je strah kk kaj bo.Pa taka nosečniška slabost me spremlja čez dan.Kaj pa tebe matra?
Prijavljen

Vesna
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #19 dne:: sreda, 25. maj 2011 ura: 19:18 »

vesy

samo toliko da veš,..mislim nate
Boš vidla da bo, telo se pač navaja
Nekje sem prebrala, da bolj ko so hudi stranski učinki, boljše potem ad ji primejo. Toliko za vzpodbudo.
Tudi mene matra, včeraj me je še bolj.
Na trenutke sploh ne vem, če še diham

Zdržimo! onaposlusa
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
Strani: [1] 2 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar