FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 16:28

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Tema za tiste, ki imajo pozitivne izkušnje s psihoterapijo  (Prebrano 1044 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Moop
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 87

« dne:: torek, 10. maj 2011 ura: 20:58 »

Bi se lahko prosim oglasil kdo, ki mu je psihoterapija bistveno pomagala in to na kratko opisal? Smiley
Prijavljen
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.988

« Odgovori #1 dne:: torek, 10. maj 2011 ura: 21:21 »

Moop...meni je psihoterapija pomagala.  oki Obiskujem jo pol leta...1 uro na teden in moje misli so se precej umirile...veliko stvari, za katere niti nisem vedela, da me mučijo, sem razrešila, pa še bom imela dela sama s sabo  kiselnasmeh
Sem pa kar dolgo odlašala z psihoterapijo, kajti bila sem mnenja, da zmorem sama. Pri psihoterapiji mi je super to, da me terapevtka usmerja, mi samo pomaga, da sama opazim problem in potem tudi sama stuhtam rešitev zanj...
Tudi veliko solz je ostalo v tisti sobi...tam se res lahko popolnoma odprem, ker se počutim varno in razumljeno in ni me sram.
Je pa tudi od terapevta do terapevta odvisno, kakšen pristop ubere in tudi kako se zavzame za pacienta.
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.430

« Odgovori #2 dne:: torek, 10. maj 2011 ura: 21:31 »

Sama sem bila na kognitivno vedenjski terapiji in mi je zelo pomagala. Spoznala sem, kateri so moji napačni miselni vzorci, kako naj realno razmišljam. ipd....Sedaj hodim še na skupinsko terapijo in šla bom še na individualno analitično terapijo, ker čutim, da drugih težav nisem dovolj razrešila.
Obstaja več duševnih motenj in težav in obstaja več psihoterapij s pravimi psihoterapevti, ki pa jih je v Sloveniji žal še vedno premalo. Psihiatri in psihologi niso vsi usposobljeni za te vrste terapij.
Kot je napisala Slavka, veliko spoznaš o sebi, veliko solz preliješ, da ti pa pošteno za mislit in razmislit. Čudeži se ne delajo čez noč, sami pripomoremo k ozdravitvi, terapevt te pa vodi in širi obzorja.
Zelo sem vesela in zadovoljna, da delam na sebi, se učim , spoznavam in zorim s pomočjo terapij, kajti najbolj pomembno je, da se naučimo imeti radi sami sebe Smiley
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar