FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 09:32

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 4 [5]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Psihicni hipohonder  (Prebrano 3981 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Omni
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 33

« Odgovori #80 dne:: ponedeljek, 02. avgust 2010 ura: 20:54 »

Huh... ko sm prvič prebrala, da se mogoče vsega nikol ne znebim, sm se res ustrašla, kljub tolažbi naj se ne  laughing

Zdej ko sm v drugo prebrala, se ne bojim več Smiley

Drugače sm bla pa učeri cel dan superca. Zamotla sm se in dojela da so pač SAMO misli in nič več. Tako kot mi ti skušaš že ves čas dopovedati Smiley

Dans sm se pa spet preveč poglobila vase, in se na kosilu ustrašla tega, da sm JS - občutek, ko dojameš da so roke tvoje, da ti upravljaš svoje telo, in potem tak čuden občutek...nepripadnosti? Razsvetljenja? Kaj pa vem... Sploh ne vem zakaj se tega kr ustrašm. Vsak človek se zaveda sebe... nevem zakaj js temu dajem tak poudark. Ma to mine v 2 sekundah, sam potem se pa bojim, da bo spet do tega pršl.

In ker se potem zgodi kej tazga (tak občutek), pol k razmišlam v naprej, da morm narest šolo, itd, se vse zdi težje - lih tega pa nočm. Hočm bit tko kot sm bla učeri - sproščena, da živim v trenutku, se ne obremenjujem... Ker nimam več nobenih specifičnih misli, ampak kr mislm, da ni vse uredu.

Ma Vesna, sej ti si zdej fajn a? Mislm... ne kompliciraš v glavi po nepotrebnem, al pa kej, da bi se skoz bala česa, al pa občutla, da nisi vredu, ane? Do tega bi js rada pršla. Da tud če kdaj na kej nenavadnega pomislm... važn da sm pol spet kul, oziroma da to 'nenavadno' ne vzamem za "Evo, misli so spet tuki," ampak da dojamem te misli kot normalne in kot moje, in da ni z njimi nič narobe.

Bodi fajn, draga moja  rozicodam

ps: Ker vem da sm že prej kdaj razmišlala o različnih stvareh, ampak jih takrat nisem jemala kot vsiljive/neprave/neumesne, kaj šele da bi se jih bala. Pa tud moj fant je tak, da se velik stvari sprašuje, sam njemu je to v veselje. Če je blo tud men nekoč, mi bo valda spet enkrat  Tongue Ne smem nehat bit optimistka. Učasih preveč z obupom gledam na vse to. Glavo gor, pa z roznimi očali gledat naprej, ane? Smiley Morm se prepričat, da ni z mojimi mislimi nič narobe, da ne obstajajo napačne misli. To je to.  kadim
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 02. avgust 2010 ura: 21:06 od Omni » Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.083

« Odgovori #81 dne:: torek, 03. avgust 2010 ura: 23:22 »

Ja, to je to...

Ne, Omni, sem se navadila ali pa je tega postalo postopoma vse manj.
Res pa je, da imam še vedno zelo črne misli ali drugače rečeno obsede me strah, kadar gre za bolezni bližnjih..

O tem je pa kar težko mi govorit. Takrat pač rabim ljudi, ki so ful trezni. Meni namreč misli kar ponorijo zaradi prisotnosti strahu, (sploh če dolgo traja) ki ga čutim...

Sicer pa ja.. Kot pišeš, tiste bluze, ki so pa zelo boleli, nimam več. Gre tudi za misli, ki jih ti, hvala Bogu, nimaš, ki so pravzaprav obsesivne. Tudi teh sem se znebila, vsaj kontinuitete.. Spomnim pa se vsega, o čemer sem razmišljala, in ja, vse to sem našla tudi na tem forumu pri ljudeh, ki so to preživljali..
Teh se da znebiti, vsaj po mojih izkušnjah. Z leti in s spremembo načina razmišljanja in aktivnostjo. Tako gre počasi, ne vem pa, kako hitro in če, pa to zdravijo zdravniki..

Te tvoje pa me bolj spominjajo na moje spremljevalce skozi vse življenje, le da si ti malo trenutno pač vse skupaj zapletla...))

Nič takega pa, sporoči raje, kaj se ti je še kaj lepega zgodilo.
Prijavljen
barbarasostaric81
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 68

« Odgovori #82 dne:: sreda, 04. avgust 2010 ura: 12:38 »

lep pozdrav vsem skupaj kako ste kaj ,jaz sem iz dneva v dan slabo,zanima me če ima kdo težave tudi z vidom da mu pritiska od zadaj za očmi ter vidi bolj megleno hvala za vaš odgovor ter lep dan oki
Prijavljen
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #83 dne:: sreda, 04. avgust 2010 ura: 17:48 »

Tudi to sem že doživela, da sem v paniki videla megleno, vendar je čez nekaj časa minilo.
Seveda pa ni odveč, da obiščeš okulista, Barbara...
Lepo bodi,

Vesna
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.582

« Odgovori #84 dne:: četrtek, 05. avgust 2010 ura: 17:17 »

sem na morju mislila na tole temo, na vas tu ... še posebno en dan (v glavi vse  Shocked)
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
vesnav
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #85 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 11:45 »

Neskončno lepo in prava radost prebrati, da je nekomu boljše. Lepše.
Prijavljen
Omni
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« Odgovori #86 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 11:49 »

Živjo! Smiley

Pišem po enem letu, da vam povem lepe novice, in sicer, da sem prebrodila težave, in da sem spet oseba, ki sem bila, preden se je vse skupaj začelo. In da vam s tem vlijem upanje, da se da vse težave premagati!

Rada bi se zahvalila vesniv, in Onixu, ki sta mi s svojimi pozitivnimi besedami pomagala in me hranila z upanjem, ko sem to najbolj potrebovala  rozicodam rozicodam Res ne morem izraziti z besedami, kako zelo sem hvaležna, da sem naletela na vaju.

Tistim, ki se bojujejo z anksioznostjo, bi rada rekla, da se da neprijetne misli premagati, in da ne smete nikoli obupati v boljši jutri!

Tudi jaz nisem vedela kako se bom potegnila iz tega sra*ja, vendar je postopoma vse skupaj zbledelo. Verjela sem vesninim besedam, da če ni že od nekdaj tako, da tako tudi vedno ne bo - bojevala sem se proti misli, da nikoli ne bo boljše, ter se raje osredotočila na veselo misel, da bo nekoč minilo. Upoštevala sem nasvet, da se naj zaposlim, odmislim svoje misli saj so nepomembne; močno sem se oklenila Onixove misli, da VSI ljudje razmišljajo o teh stvareh, da pa jih le mi pretirano obravnavamo in jih sprejemamo kot problem.

Spomnim se vseh svojih nebuloz, od tega da živimo na Zemlji, da smo mi kar ljudje, da imamo noge.. kako sem razmišljala o tem, da lahko kar vidim stvari okoli sebe in iz nekega razloga je bila to neprijetna misel; osredotočanje na prijateljev obraz, in misel na to, da ga sploh ne poznam; verbalno pogovarjanje v mislih, ki me je prestrašilo bolj kot karkoli; pretirano premišljevanje, in strah pred besedo 'mislim'; neprijetne ideje o poškodovanju bližnjih... Ubistvu razmišljanje o vsem tistem, kar sem vedela, da naj bi bilo nesprejemljivo. Oziroma, razmišljanje o stvareh, za katere sem predvidevala, da o njih razmišljajo nenormalni ljudje. Konstantno strašenje same sebe.

Moji nasveti bi bili:
- razmišljaj o čemerkoli želiš. Če pač pomisliš (kot sem jaz), da bi poškodoval koga, je to le misel. Veš da tega ne boš naredil.. zakaj bi se torej sekiral? Je le ideja. Nasmehni se njeni neumnosti. Zakaj bi se obremenjeval z vprašanjem 'zakaj si na to pomislil'? Pač si. Gremo naprej.
- ne pusti si razmišljati 'Kaj pa če bo vedno tako?', temveč se spodbujaj z mislijo, da veš, da bo nekoč minilo. Pozitivno razmišljanje je the way to go, tudi če se ti zdi, da 'ne znaš' več pozitivno razmišljati. Definitivno znaš Smiley
- sprejmi vse svoje misli. Če te skrbi, da ti bo npr. odpovedalo srce - Hmm, še vedno ni odpovedalo, je tako? Predstavljaj si, kaj bi ti odgovoril terapevt. Bodi sam svoj terapevt.
- če se sprašuješ neprijetne misli v smislu 'Kaj če...', si postavi vprašanje na drugačen način: 'Pa kaj če...' - že to bo povzročilo zasuk v tvojem razmišljanju.
- vedi da nisi sam. Vsi ljudje razmišljajo o stvareh, ki se tebi zdijo napačne, in so ljudje, ki tako kot ti, mislijo da so napačne.
- zamoti se. Čeprav se sliši nemogoče, je, tako kot je rekla vesna, tako zelo enostavno. Če se lahko osredotočaš na svoje misli, se lahko tudi na kaj drugega. Poskusi! Začni brati knjigo. Če ne gre, pojdi reševat križanko. Če ne gre, pojdi na sprehod. Poglej komedijo. Važno je da se trudiš, in nekoč ti bo uspelo.
- govori o svojem problemu. S prijateljem se lahko skupaj smejita neumnosti tvojih razmišljanj. Problem je v dajanju neznosne težkosti svojim mislim. Glej na njih kot na nekaj smešnega, saj to tudi so.
- počni stvari, ki te veselijo.
- vesnin nasvet: Začni jutro brez razmišljanja. Ustani, pojdi pod tuš, pojej zajtrk, vzemi knjigo v roke. Če je bilo to nekoč enostavno, bo spet postalo enostavno.
- vedi, da bo minilo! Misel, da imaš problem, bo minila. Neprijetne misli bodo minile. Kot je rekla vesna: če nimaš teh misli že od zmeraj, potem tudi ne morejo biti večno s tabo.

Skratka: glavo gor, veliko pozitivnega razmišljanja, in vedenje da vsi lahko premagamo težave  Cool

Upam da bo komu pomagalo.

Lep pozdrav,
Omni
Prijavljen
Maycha
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 301

« Odgovori #87 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 14:04 »

Omni  clap oki

Zelo lepo je bilo prebrati tvoj zapis.  Kiss  Čestitke, da si prebrodila svojo stisko in hvala za tako vzpodbudne smernice.

Tudi jaz pogosto razmišljam hipohondrično. Predvsem me je strah kakšne hujše bolezni ali bolezni bližnjih.
Hitro se prestrašim, kadar se malo slabše počutim in si posledično v glavi delam črne scenarije - da bom omedlela in bo moral po mene rešilec in ne bom mogla več dihat itd itd...en kup balasta, ampak težko si je pomagati. No, v zadnjem letu sem že zelo napredovala, a gre zelo počasi, po korakecih. Ampak sem zadovoljna, da gre na bolje.

Ostani dobro  rozicodam in naj ti sije  sunny vsepovsod, kjer boš hodila... Smiley
Prijavljen
Strani: 1 2 3 4 [5]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar