FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. četrtek, 24. maj 2012 ura: 03:03

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Hipnoza  (Prebrano 798 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
smotka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« dne:: torek, 17. november 2009 ura: 00:03 »

Z OKM se ubadam že precej časa, kr 4 leta že, kljub temu, da sm stara 21 let...

Zanima me, če je kdo že poskus hipnozo ali hipnoterapijo?

Mi smo se zadnjič neki od tega pogovarjal na faksu, in je profesor ( drugač je po izobrazbi psiholog ) govoru, da je lahko zelo učinkovita v terapevtske namene. Spomnila sem se, da mi je to omenjala že moja psihiatrinja ( ampak je rekla, da mi ona tega ne sme govort, kr to pač ni uradna medicina ), nazadnje k sm bla pa pr njej sm jo pa pozabla kej več o tem uprašat...

Če ma kdo kakršnekoli informacije, predloge, ipd. ... na plan z njimi! Wink

Lp

Prijavljen
Ventilator
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 415

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 23. november 2009 ura: 14:07 »

Jaz sem sicer tudi mel OCD, vendar za njegovo razrešitev nisem potreboval hipnoze. Sem pa poskusil s hipnozo v boju proti obsesivni fobiji in za več kot nekaj dni ni pomagala (večkrat). Možno je, da sem za to sam kriv, ker doma nisem ponavljal samohipnoze (ki sem jo sicer dokaj uspešno dosegel), možno je, da je bila sugestija napačna, možno je, da pri moji motnji ne pride v poštev. Pozanimaj se pri kakem hipnotizerju, natančno mu razloži, kaj bi rada in vprašaj, če lahko pri tvoji motnji pomaga.
--Dejansko lahko pomaga, vendar pri enih bolj, pri enih manj, pri nekaterih sploh ne. Posebej uporabna je pri zdravljenju kroničnih bolečin, jecljanja, zmanjševanju stresa (če jo izvajaš redno - kot relaksacijsko tehniko), dvigovanju samozavesti ipd.
Prijavljen
Kristy
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 914

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 23. november 2009 ura: 14:28 »

Jaz sem hodila na hipnoterapijo .... žal mi ni niti pikice pomagala.

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.430

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 23. november 2009 ura: 20:34 »

Jaz sem hodila na hipnoterapijo .... žal mi ni niti pikice pomagala.

Meni je pa hipnoterapija pomagala. Če ne drugega sem se premaknila v smeri, da začnem delati na sebi in razumeti kaj se z menoj dogaja.
Pozanimaj se na Društvu hipnoterapevtov Slovenije-najdeš na internetu. rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar