|
upica
|
 |
« dne:: sobota, 08. avgust 2009 ura: 14:07 » |
|
Pozdravljeni.Jaz ne vem kdaj bo bolje, kdaj se bodo ti tenzijski glavoboli zboljšali in popustili. Mi je za znort, tok me boli, zaradi tega sem skoz slabe volje in sem vse bolj obupana.Živcirajo me in mi jemljejo energijo. Pri meni se spet vse že 11 mesecev vrti samo okrog tega glavobola.To me je naredilo že čisto izčrpano in zagrenjeno. Imela sem že tenzijske glavobole od leta 1998 do 2003 isto močne non stop vsak dan pol je blo pet let mir, ne vem kaj mi je takrat pomagalo morda akupunktura al kaj. Počasi so izzveneli. Pred dvema mesecema sem spet reskirala denar za 12 terapij akupunkture pa ni še nič bolje in me je strah kaj če ne zginejo spet 5 let, tega ne bom prenesla, čisto sem na koncu z živci, zamorjena , zagrenjena, pesimistična, utrujena, sama sebi največje breme.Sem tudi brez službe na zavodu in me je že zdaj strah kako naj četudi če bom dobla kako službo zmorem s takimi bolečinami. V glavnem zelo hudo. Saj se trudim, se prisilim na sprehod, silim se delat, bit aktivna pa je vse tok težko, ker imam vedno v ospredju bolečino. Bojim se, da mi bo spet skurilo možgane in bom še bolj utrujena in izčrpana. Trudim se kot morem, čeprav zelo malo naredim, nisem zdravo storilnostna, to me tok obremenjuje in mori. Prosim za kako spodbudno besedo in kak nasvet, če je kdo imel kako podobno izkušnjo ali kako naj si dajem spodbudo in upanje. Trudim se vsak dan poiskat malo svojega sončka, ne bit stroga do sebe, ne se zatirat, a je zelo težko, malo se že sicer pohvalim, a moram še vaditi.Prosim za kako upanje. Vsem že vnaprej hvala, ampak moram se enmu potožit ker ne zdržim več.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
nedostopna!!
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 183
|
 |
« Odgovori #1 dne:: sobota, 08. avgust 2009 ura: 14:21 » |
|
ojoj...vem kako ti je..sicer ne vem ka so tenzijski glavoboli. Sm pa js tut mela kako leto probleme,vsak dan glava bolela... vsem sm ze sla na zivce,sploh pa sebi. Ampak jaz mam v ozadju kronicno bolezen in s tem povisan krvi pritisk in zato je tut glava bolela. Zdaj poleti me ne tolko,pac ce sem dolgo za racunalnikom ali pa da nic ne jem. Meni ful pomaga svez zrak,cim vec,magari celi dan,med vrocino pa najbol na bazenu kje se ohladim,ce se ne,me spet zacne bolet. Upam,da cimprej resis zadevo!!! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
I wanna disappear..but i can`t cuse my dog need me and I need him every day <3
|
|
|
|
upica
|
 |
« Odgovori #2 dne:: sobota, 08. avgust 2009 ura: 18:52 » |
|
ja hvala...jst si tud želim to... jst mam pa sicer zelo nizek pritisk in sem tudi zaradi tega zaspana in utrujena pa tudi zaradi depresije. Jst grem tud sebi na živce pa drugim tudi. Sploh mami in bratu, ki me ne razumeta in mislita, da se pretvarjam, pol mi je pa še bolj hudo. K sreči imam fanta, ki me delno razume in mu potožim, čeprav me je strah, da me bo zapustil, če mu povem kako hudo je.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
trzinka
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sobota, 08. avgust 2009 ura: 20:18 » |
|
Upica , pozdravljena!
Ja tenzijski glavoboli so zelo nadležni. Tudi jaz imam težave z njimi, ampak na vsake toliko časa, ne tako hudo kot ti. Na glavobole marsikaj vpliva. Pri takem tempu življenja kot ga imamo sploh ni čudno, da nas nekaj ali nekje boli. Predvsem moramo zelo veliko piti, vode namreč. Kadar imam glavobol, se spomnim, da premalo pijem. Aktivna si s sprehodi in ostalim, to je dobro. Kaj pa pravi zdravnik?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
bikica66
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sobota, 08. avgust 2009 ura: 21:01 » |
|
Upica pozdravljena ! Jaz sem imela mnogo let res zelo pogoste glavobole in za povrh še migreno.Včasih sem mislila,da bom znorela.Pojedla ničkoliko tablet,pila veliko vode,pila kavo z limono  Ko sem začela svoj pohod okoli zdravnikov,sem pristala tudi na dežurni nevrološki ambulanti.Zdravnica mi je postavila diagnozo - tenzijski glavoboli - dobila sem antidepreseive - itak nisem vedela za kaj se gre in ker mi po nekaj dnevih ni bilo nič bolje sem prenehala z jemanjem. Odkar redno jemljem antidepresive - nekaj let,so glavoboli zelo redki in ko so so tisti,ki nastanejo zaradi napetosti in raznih težav,ki se vsakomur včasih naberejo. Svetujem ti,da obiščeš zdravnika in se pogovorita kako bi najbolje rešila tvojo zelo neprijetno težavo. Srečno  lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
nedostopna!!
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 183
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sobota, 08. avgust 2009 ura: 21:18 » |
|
ja ka zard nizkega pritiska nisi nobenih tablet dobila???
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
I wanna disappear..but i can`t cuse my dog need me and I need him every day <3
|
|
|
|
bikica66
|
 |
« Odgovori #6 dne:: nedelja, 09. avgust 2009 ura: 10:12 » |
|
Tudi jaz imam celo življenje nizek pritisk. Imela sem tablete,ki mi niso pomagale in sem zato dobila kapljice. To pa je bil tudi strel v prazno - saj se mi je po zaužitju kapljic ekstremno zvišal pritisk in potem tudi prehitro bitje srca - skratka nič dobro se mi ni dogajal. Potrebno je veliko tekočine,veliko gibanja na svežem zraku  lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
upica
|
 |
« Odgovori #7 dne:: nedelja, 09. avgust 2009 ura: 10:21 » |
|
Upica pozdravljena ! Jaz sem imela mnogo let res zelo pogoste glavobole in za povrh še migreno.Včasih sem mislila,da bom znorela.Pojedla ničkoliko tablet,pila veliko vode,pila kavo z limono  Ko sem začela svoj pohod okoli zdravnikov,sem pristala tudi na dežurni nevrološki ambulanti.Zdravnica mi je postavila diagnozo - tenzijski glavoboli - dobila sem antidepreseive - itak nisem vedela za kaj se gre in ker mi po nekaj dnevih ni bilo nič bolje sem prenehala z jemanjem. Odkar redno jemljem antidepresive - nekaj let,so glavoboli zelo redki in ko so so tisti,ki nastanejo zaradi napetosti in raznih težav,ki se vsakomur včasih naberejo. Svetujem ti,da obiščeš zdravnika in se pogovorita kako bi najbolje rešila tvojo zelo neprijetno težavo. Srečno  lp Jst zdravil proti bolečinam ne jem, ker mi ne pomagajo nič zato raje trpim. Antidepresiv jem ga mam že ful cipralex 20mg na dan to je največ kar je možno. Pol mi je psihiatrinja rekla naj jem še 5 mg več, da kao to bo pa pomagalo, da oni to v bolnici prakticirajo in pomaga. Več kot je dovoljeno pa ne mislim jemat, če na škatli piše tok največ bom tok jemala, ene psihiatrične poskuse se pa jaz ne grem.Že tako imam ful zdravil.Jst tud pijem kavo, z limono je sicer nisem že par let, bom poskusla, če bo kaj pomagalo, globoko v sebi bi pa rada se odvadila kave, ki jo sicer obožujem zaradi vonja in okusa sam mi ful adrenalin našopa, pa še slišala sem pogosto da lahko sproža tesnobo. Če ma kdo izkušnjo kako se odvaditi kave bi bla zelo vesela za nasvet. Sicer probavam tudi včasih sama, namesto kave pijem zeleni čaj ali limonado ali cedevito pa me pol spet malo odvisnost od kave zavede.Hvala za tvoj odgovor.Pa ti tudi drži se.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
upica
|
 |
« Odgovori #8 dne:: nedelja, 09. avgust 2009 ura: 10:23 » |
|
ja ka zard nizkega pritiska nisi nobenih tablet dobila???
Ne zaradi nizkega pritiska se ne dobi zdravil, jst si pomagam z gibanjem malo, pa seveda z kavo, ki bi jo rada skenslala, in zelenim čajem, pa tko.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
upica
|
 |
« Odgovori #9 dne:: nedelja, 09. avgust 2009 ura: 10:26 » |
|
Tudi jaz imam celo življenje nizek pritisk. Imela sem tablete,ki mi niso pomagale in sem zato dobila kapljice. To pa je bil tudi strel v prazno - saj se mi je po zaužitju kapljic ekstremno zvišal pritisk in potem tudi prehitro bitje srca - skratka nič dobro se mi ni dogajal. Potrebno je veliko tekočine,veliko gibanja na svežem zraku  lp Aja nisem vedela da zaradi nizkega pritiska obstajajo zdravila. Slišala sem, da ne. Tekočine jst pijem dovolj že zaradi telesne teže in zdravil, gibanje moram malo še povečat, prav tako svež zrak. Hvala za odgovor.Drži se.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
bikica66
|
 |
« Odgovori #10 dne:: nedelja, 09. avgust 2009 ura: 19:04 » |
|
Glede na to,da sem strastna kofetarica sem pravo kavo zamenjala z brezkofeinsko in lahko rečem,da ne čutim nobene razlike v sami kavi,imam pa zato bolj mirno vest vsaj kar se pitja kave tiče .
lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
upica
|
 |
« Odgovori #11 dne:: četrtek, 24. september 2009 ura: 15:27 » |
|
Glavobol je vedno prisoten. Zdaj sem pred 11 dnevi dobila nove ad je Cymbalto in čakam, da primejo, sproščam se 2x dnevno s progresivno mišično relaxacijo, a zaenkrat še ni učinka.Trudim se odmislit bolečino in brezup in obupanost, ki jo čutim ob njej, in bit aktivna kaj postorit doma,samo mi vedno ne ratuje najbolje.Jst upam, da bodo zdravila čimprej prijela. Zdaj imam terapevtski odmerek 60 mg, začela sem z 30mg. Zaradi konstantne bolečine sem precej zamorjena in obupana in pesimistično razmišljam o svoji prihodnosti in sedanjosti in se pacam v tem krogu.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ljubica
|
 |
« Odgovori #12 dne:: četrtek, 24. september 2009 ura: 19:44 » |
|
Upica, tudi jaz sem začela jemati Cymbalto zaradi tenzijskih glavobolov. Bila pa sem pri nevrologu, ki mi je svetoval Cymbalto. Lahko prosiš za pregled pri nevrologu. Kajti glavoboli resnično ubijajo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
upica
|
 |
« Odgovori #13 dne:: petek, 25. september 2009 ura: 14:37 » |
|
hvala ljubica Trenutno jem 12 dan Cymbalato in imam 60 mg, terapevtsko dozo. Glavobol je še zmeraj hud in prisoten. Sama sebi grem na živce. Prav zares, mi kr potrpljenje zamira. Pol mi pa gredo še drugi na živce, pa čisto nič niso krivi. Upam, da bodo zdravila prjela čimprej. Sicer se trudim kolikor morem, a očitno še premalo.To se mora nehat, ker je nevzdržno.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
upica
|
 |
« Odgovori #14 dne:: petek, 25. september 2009 ura: 14:44 » |
|
ne ne ne, ne smem obupavat, pa naj mi skuri možgane. Če je drugim uspelo premagati težave, ki so jih imeli, mora tudi meni. Vztrajala bom. Ne bom se dala temu glavobolu in strahu v sebi, že 10 let se vrtim v teh problemih, pa ni bistveno bolje. Iskala bom pomoč in delala na sebi. Sj zdaj sem začela tudi s psihoterapijo, neki bo pa tudi pomagalo. Mora.Mora bit en učinek, samo truditi se moram, ne obupavat in izgubljat upanja in se predajat pasivnosti in vlogi žrtve. Moram v sebi najti svoj sonček in ga začeti negovati.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
upica
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sobota, 26. september 2009 ura: 16:22 » |
|
za znoret ta glavobol  , grem izvajat globinsko sprostitev...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ljubica
|
 |
« Odgovori #16 dne:: sobota, 26. september 2009 ura: 18:57 » |
|
Upica, a ti kakšen analgetik ublaži glavobole? Ker tole res ni da bi človek prenašal iz dneva v dan.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
upica
|
 |
« Odgovori #17 dne:: sobota, 26. september 2009 ura: 20:02 » |
|
Sem poskusila nekajkrat z nalgesinom 550mg pa čisto nič. Tko da čakam da ta Cymbalta prime, sam ni zaenkrat še učinka. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|