FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. sreda, 23. maj 2012 ura: 05:41

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ANKSIOZNOST  (Prebrano 2905 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
lio29
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 21

« dne:: sreda, 10. december 2008 ura: 18:02 »

živjo JAZ SE borim z anksioznostjo ze dve leti ne vem več kako naprej,zdaj hodim na neke psihoterapije kjer nam manjšajo zdravila in skusamo s pogovorom rešit tezave in s pogledi v preteklost.Nazalost meni to nič ne pomaga ,vcasih obupujem in ne vidim naprej,nazalost so te trenutki pogostejsi od drugih.Imam siptome kot so prepogosto odhajanje na vodo,čuden občutek v glavi,omotice,zamegljen vid in tiščanje v prsih.PA tudi ze skoraj eno leto ze vsak dan sanjam.Čez dva tedna sem naročen pri dr.marjan pajntarju ki je hipnoterapevt in upam da bo sčasoma kaj bolje saj ne vem kaj naj se drugega probam.Ali ima se kdo podobne simptome najbolj me zanima za pogosto tiščanje na vodo?Huh??ze vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore
Prijavljen
žana
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 71

« Odgovori #1 dne:: sreda, 10. december 2008 ura: 20:35 »

Živjo
Sama sem večkrat obiskala osebno zdravnico, saj sem se počutila zelo slabo, imela sem vrtoglavice, velike glavobole, vendar mi ni znala pomagati. najprej mi je rekla da imam virozo, nato alergijo. vse to se mi je vleklo približno dve leti, sedaj sem stara 20. Čeprav sem hodila v šolo, se zelo težko učila, saj sem večino časa brez energije, sem vedela, da je z mano nekaj narobe.
Sama sem prišla do spoznanja, ter šla do osebne zdravniče, ter je rekla naj mi napiše napotnico za psihiatra. psihiater mi je napisal jemanje Maprona, ki ga jemljem mesec dni, po njem še ne čutim izboljšanja, mogoče se kakšen dan počutim boljše za kakšno uro.

Tudi jaz pa sem opazila, da pogosto hodim na odvajanje vode, vendar me to ne moti oz temu ne posvečam nobene pozornosti. katera zdravil apa ti jemlješ, ter kako ti pomagajo, katere simptome so ti odpravile.

Mislim, da imaš podobne težave kot jaz, le da sem jih jast začela zdraviti šele po 2 letih, upam da ti bo uspelo, ter piši še kaj.

Lp
Prijavljen
987
Sodelavka/sodelavec DAM
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 349

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 00:20 »

Dobrodošel na forumu.

Poznam vse simptome razen pogostega odvajanja vode. Obstaja množica možnih simptomov, ki pa so v grobem enaki pri večini pacientov. Vsa simptomatika pa vodi k važnejši stvari, našim mislim. Te so najhujši sovražnik vsakega anksiozneža. Angry

Vidim, da hodiš na psihoterapijo. Imaš to individualno ali skupinsko terapijo? Samoplačniško ali preko zdravstva? Ne vem koliko časa že jemlješ antidepresive, vendar se mi pri tej simptomatiki zdi nenavadno, da ti psihiater zmanjšuje dozo. Huh? Premisli če se ujameš s svojim psihoterapevtom? 032 Ti odgovarja? Če je odgovor negativen, bi bilo pametno razmisliti o menjavi. Zelo veliko naredimo že, če najdemo psihiatra in psihoterapevta s katerim se ujamemo. oki oki

Tablete rešijo samo delček težav. V resnici nam dajo samo zagon blob7, naprej pa je vse odvisno od nas. Lepo si opisal psihoterapijo in povedal da ti nič ne pomaga. Ne vem kako stvar izgleda, vendar od psihoterapije, tisto uro tedensko, ne smemo pričakovati čudežev. ne V resnici moramo SAMI garati, če se hočemo premakniti z mesta. Psihoterapija je samo zato, da se pogovorimo o tistem, kjer se nam je zalomilo in da dobimo kakšno SMERNICO clap kako bi zadevo izpeljali. Mislim, da nam psihoterapevt z direktnimi navodili (kako in kaj) dela večjo škodo kot korist. Največ je vredno tisto kar zrase na našem "zeljniku" sesmejem

...včasih obupujem in ne vidim naprej...pogostejši...
Iz napisanega menim, da je prisotna tudi depresija. Se motim?? Vem kako izgleda ta občutek, ko ne vidiš več ničesar za kar bi bilo vredno živeti. Pa si to res ti ali samo produkt depresije? Te misli niso realne. nehvala Ja, sliši se nemogoče. Tudi sam sem bil še nedavno takega mnenja. Danes na stvar gledam malo drugače. Še vedno imam hude probleme s tesnobo in dostikrat bi najraje obupal, vendar se zavedam da je to samo bolezen. Bolezen, ki mi pravi naj obupam, da ni vredno... Se pravi to niso moje misli, ampak misli depresije. Se boš res prepustil nečemu, kar sploh nisi ti?  ne

...naročen pri...hipnoterapevt...
S hipnoterapevti nimam izkušenj, vendar je kar nekaj uporabnikov tega foruma hodilo na tako terapijo. Malo poglej pod rubriko "Psihoterapije, psihiatri, terapevti".

...upam da bo sčasoma kaj bolje saj ne vem kaj naj se drugega probam...
Ne vem koliko različnih psihoterapevtov si dosedaj imel. Ni greh poskusiti z drugimi. Možnosti zdravljenja je kar nekaj.

V končni fazi se MORAMO samo BORITI, migati, brcati...in tudi rezultati morajo priti.

DRŽI SE  oki

Prijavljen
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 09:58 »

...987....

SAMA NE BI MOGLA BOLJE NAPISATI... ZADEL SI V ŽILO... wav

clap clap clap

GIGLI
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.309

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 11. december 2008 ura: 10:06 »

987  clap ... pomisli ...  je ponosna nate  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
lio29
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 13:34 »

hey ,hvala za nasvete res.borim se z depresijo 1 leto in 3 mesece.Najprej mi je zdravnica osebna predpisala cipralex ki mi ni pomagal,zato sem sel k psihiatru ki mi je predpisal risperdal ki mi je zelo zelo pomagal  tako da sem ga jkemal 4 mesece po stirih mesecih pa se mi je zelo poslabsalo stanje,strah in tesnoba sta bila vedno večja,bal sem se usesti v avto in iti v sluzbo mislil sem da bom padel skupaj oziroma da bom umrl,tako sem bil na bolniski in po enem mesecu so me sprejeli na psihiatrično kliniko na zaloski v ljubljani na psihoterapije nevroz,tam imamo skupinske terapije,glasbene terapije ,gibalne terapije pri katerih ugotavljas in spoznavas sebe in tezave ki te morijo.tukaj so mi predpisali cipralex in seroquel.zdravila nam nizajo saj imajo tukaj tak namen da ko prides vn da si s cim manj zdravil.Zdravljenje traja od ponedeljka do petka od 9 ure pa do 15 ure.lp pozdrav vsem in zelim vam vse naj naj
Prijavljen
inja
gost
« Odgovori #6 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 15:17 »

ja poznam te reči na komzu....mislim jaz sem bila na psihoterapiji psihoz-levo od nevroz...v glavnem tud jaz mam največji problem aniksioznost...full...tolk delč mam že to,da včasih,samo da malo povišam glas...ali da se rahlo v sebi razjezim...se mi vse podre...najprej mi kar nekaj zagolamazi po telesu...noge mi postanejo čisto mehke..res,da če se hitro ne spravim v kak miren kot in ne meditiram...sam še skup padem(zaradi aniksioznosti...sem jemala rivotril,zaradi katerega sem postala odvisna-od njega..in pristala zaradi tega zdej v Polju jok)...mislm sploh ne vem kaj naj naredim zarad tega...zarad aniksioznosti...mi je prejšnje leto povišala cipralex do max. ...pa ni blo dovolj...zato sem prešaltala na cybalto(mam jo 120 mg),ki je močnejša...in ja mogoče mi trenutno ne gre tolk do živga...kot npr prej,ko mi je blo za vsaki čustveni migljaj gorela rdeča luč v glavi....ko sem se nevzdržno začela trest,mi postalo slabo...bila zmedena in najhuje,ko me na koncu začne glava pečt..pa seveda bolet...najhuj je ,ko me peče po glavi,ker če te peče ne pomaga noben tablet za glavo,ampak samo še pomirjevalo!ker če ga ne vzamem,me pol začne neznosno bolet glava se sam še stopnjuje..in tako razdražena ne zaspim,ponoči lahk pride do izpadov in vse hujše še, sem pol  takoj zopet zrela za kakšno stavbo :jok:sploh ne vem kaj naj naredim okrog tega...baje ...ampak teoretično,ko naj bi antidepresivi začeli prijemati...naj bi nazadnje začelo delovati proti anks...samo upam,da ne bo tako,kot pri cipralexu,ko mi ni bil dovolj....mislim..a ima še kdo take težave,da se mu tolk stopnjuje to?poznam anks..do katere...te boli("samo")glava..in neha,če se primerno sprostiš...ali vzameš tableto...zanima pa me,če ma kdo še večje težave...kot npr.tko,da se ti tolk stopnjuje,da če ne vzameš pomirjevalo,dobesedno padeš skup...in ti odpovejo živci...to se je men dogajal,zato sem bila zasvojena s pomirjevalom-rivotril....zlo lepo bi prosila,če ma kdo tako težavo s tem,me zanima kako se bori proti temu?jaz sem trdno začela delat na tem-delam redno avtogenotrening-ki sicer pomaga,ampak ne dovolj,umikam se stresnim situacijam....najhujš pa mi je,ker se ne smem ne jokat,ne smejat ornk,ker se mi vse podre...tudi,če se smejem kar...mi to škoduje!ne vem,čist sem obupana zarad te aniksioznosti seznojim seznojim seznojim
Prijavljen
janči
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 14. december 2008 ura: 17:41 »

Dragi vsi, ki vas mučijo anksioznost in panični napadi!

Tudi jaz sem se naročila pri dr. Rebolju, vendar mi je vmes "prekrižala pot" ga. Sabina Šilc. Toplo priporočam, da si za začetek preberete njeno spletno stran in članke, nato pa je vaša odločitev kako naprej. Morda je kdo že slišal za terapijo (metodo) EFT?

----------izbris povezave---------
Reklama prepovedana !

Janči preberi si navodila uporabe Foruma! (OP Admin)
------------------------------

Upam, da vam bo pomagalo!

LP, Zvončica
« Zadnje urejanje: nedelja, 14. december 2008 ura: 23:18 od HisTer » Prijavljen
lio29
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 04. januar 2009 ura: 00:55 »

jaz sem sel pred tremi tedni na hipnoterapijo k dr.pajntarju in se počutim dosti bolje saj mi je čuden občutek v glavi ze skoraj izzvenel in se pocutim kot ze dolgo ne.
Prijavljen
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 11. marec 2010 ura: 19:31 »

Lio29 oki, me veseli, da si bolje.
Potem ti je hipnoterapija res toliko pomagala?

lp,gigli
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar