Pozdravljeni vsi!

Urška Battelino me je prosila, če lahko tudi tukaj objavim obvestilo glede ZAČETKA nove terapevtske skupine.
Nova terapevtska skupina se bo začela v oktobru 2014. Prispevek za eno srečanje bo 10,00 EUR. Srečanja bodo potekala enkrat tedensko v prostorih PSIHO DEMETRA, Vič, Cesta na Brdo 109, v stavbi športnega centra Konex. Vhod je ob desni strani Konexa. Za več informacij kontaktirajte Urško Battelino na njen mail:ubattelino@gmail.com.
In še malo mojih izkušenj. Jaz hodim na prvo terapevtsko skupino že od vsega začetka. Vsi v skupini smo v tem času zelo napredovali. Ker pa se držim pravila zaupnosti, bom napisala samo glede sebe.
Tisti, ki me poznate, veste, da je bila moja pot iskanja zelo dolga in zelo mučna...
Jaz osebno potrebujem zdravila, psihoterapijo in skupinsko psihoanalizo. Zelo sem hvaležna dr. Dernovškovi, da mi je postavila pravo diagnozo in takrat se je zdravljenje šele dobro začelo. Zelo sem hvaležna tudi Lauri Tratnik ~ moji prvi psihoterapevtki, s katero sva naredili prve korake. S tem najinim sodelovanjem sem si zopet pridobila samozavest nazaj. To vedo vsi, ki so me poznali že od prej. In prišla sem do zelo pomembnih uvidov.
Sem pa mnenja, da je izredno dobra kombinacija ~ kombinacija zdravil (za tiste, ki jih potrebujemo in za tiste, ki šele začenjajo in bodo zdravila sčasoma opustili) psihoterapije in skupinske terapije. Seveda ne gre posploševati. Pišem pač v svojem imenu in v imenu še nekaterih, ki imajo podobno izkušnjo.
Tukaj bi pa rada omenila še pomembnost skupinsko psihoterapije. Na individualni psihoterapiji se pač dela individualno. Kar je sicer zelo v redu, ker določenih vsebim verjetno ne moremo in ne želimo predelovati na skupini pred drugimi udeleženci. Oziroma bi bilo pretežko. Vsaj na začetku...
Je pa vseeno zelo dobrodošlo tudi sodelovanje na skupini, kjer lahko z zrcaljenjem dobimo marsikateri uvid v situacijo. Tukaj gre le za interakcijo in hkrati skupino, ki nam predstavlja varnost. V bistvu se v skupini tudi učimo bolj zdravih odzivov. Stvari, ki se jih prej nismo upali izraziti zaradi takšnih ali drugačnih razlogov, sedaj v skupini začenjamo izražati. Tam si namreč upamo. In potem začenjamo to prenašati v vsakdanje življenje.
Skupina je zaprtega tipa. Vsak posameznik govori točno tisto kar želi. Če sploh želi govoriti. Nikogar se v nič ne sili. Je pa tako, da tudi tisti, ki na začetku niso nič govorili, sedaj že govorijo in to z veseljem.
Moje izkušnja je pa taka, da vsak teden nekaj novega spoznam. In sicer tudi o področjih, o katerih nisem spregovorila na skupini. V bistvu se mi je to dogajalo tudi že pri Lauri Tratnik in sem vesela, da se to nadaljuje. V tem obdobju sem marsikaj ozavestila. Brez skupine bi verjetno vse to trajalo dalj časa.
Želela sem malo več napisati, da bi opogumila tiste, ki si še ne upate narediti tega koraka, ampak razmišljate o tem.
Urška Battelino je krasna oseba in zelo strokovna.

Na koncu bi se pa res rada še enkrat zahvalila dr. Dernovškovi, Maji Valič, Urški Battelino, Ani Matijevič in vsem ostalim.
Hvala tudi društvu DAM!
Meni se je življenje spet vrnilo na stare tirnice. Sedaj spet živim tako kot sem živela pred drugim izbruhom simptomatike. Oziroma živim še bolje, ker sem v tem obdobju naredila tudi par popravkov glede mojih odzivov in glede moej osebnosti.

Je pa res, da eno moje področje (moje čiščenje) še ni tako kot bi moralo biti in bi si jaz želela, ampak, ker delam na tem, vem, da bo tudi na tem področju enkrat bolje.
Pozdrav za vse in srečno vsem!