FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 31. maj 2026 ura: 01:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Terapevtska skupina za osebe z OKM  (Prebrano 7816 krat)
koklja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.852

« dne:: četrtek, 07. februar 2013 ura: 21:39 »

21. feb. prične z delom skupina, namenjena izključno osebam z okm.  To bo terapevtksla skupina pod vodstvom izkušene terapevtke. Do septembra bo odprtega tipa, potem pa se bo zaprla. Gre za skupino, v kateri se pričakuje resno terapevtsko delo.

Če želite več informacij, prosim pišite na naslov maja67@gmail.com

LP,
Koklja
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #1 dne:: petek, 01. marec 2013 ura: 02:36 »

Pozdravljeni vsi! rozicodam

Najprej zahvala vsem iz društva DAM in dr. Dernovškovi za ustanovitev skupine za samopomoč tudi za OKM motnje. Pohvale gredo tudi za našo psihoterapevtko Urško Battelino.

Priznam, da sem na skupino odšla z rahlimi dvomi. Mislila sem namreč, da bom na skupini popolnoma sama. Na srečo se moj scenarij ni realiziral, saj nas je bilo kar precej za prvič ~ več kot nas je ponavadi na ostalih skupinah za samopomoč.

Zelo sem navdušena nad skupino in jaz bom zagotovo postala redni član skupine.

Ne, skupina ni trajala do sedaj. Nekatere punce smo se šle po skupini še malo sprostiti in *naklepetati* v bližnji lokalček. Ja, bile smo najbolj glasne OKM~jevke. Brez opojnih substanc ~ da ne bo kakšne pomote.

Skratka, super za prvič.

Himiko, Veronika, Melita, Petračka in Onix, pogrešale smo vas. Za Himiko in Veroniko predvidevam, da se nam bosta pridružili že naslednjič. Onix, Petračka, Melita in ostali, upam, da se nam v bližnji prihodnosti pridružite tudi vi.

Poudarati moram, da je to odlična priložnost za vse nas. To je prva skupina v Sloveniji za OKM, ki bo potekala pod strokovnim vodstvom. In to dejansko brezplačno.

Koklja in ostali, hvala še enkrat!
Prijavljen
melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 459

« Odgovori #2 dne:: petek, 01. marec 2013 ura: 11:01 »

Hvala Janja za poročilo in "vabilo". Z veseljem bi se udeležila skupine, če bi bila bližje Ljubljani. Zavedam se, da bi tedenska vožnja v Ljubljano, še posebno v večernih urah in na dolgi rok, pomenila prevelik zalogaj zame, zato je boljše, da si takšne obveznosti ne naložim.

Vsem, ki boste hodili na skupino (in tudi drugim) želim uspešen "izkoristek" pridobljenega znanja.

Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 209

« Odgovori #3 dne:: petek, 01. marec 2013 ura: 19:13 »

tudi jaz prišla..pogledat..to je samo za okm ali tudi za gam?
Prijavljen
msavic12
gost
« Odgovori #4 dne:: petek, 01. marec 2013 ura: 20:48 »

Živjo!
Se strinjam z Janjo! Skupina je enkratna priložnost za vse nas ki imamo tovrstne težave!
Pa še fajn vzdušje je! oki

Najprej zahvala vsem iz društva DAM in dr. Dernovškovi za ustanovitev skupine za samopomoč tudi za OKM motnje. Pohvale gredo tudi za našo psihoterapevtko Urško Battelino.
Se podpišem!!!

SE VIDMO!
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #5 dne:: sobota, 02. marec 2013 ura: 00:57 »

Hvala Janja in ostalim za povabilo  rozicodam

Vas pridem naslednjič pogledat. Ter seveda zahvala ustanoviteljem in organizatorjem skupine!
Z lepimi pozdravi,

Himiko
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #6 dne:: sobota, 09. marec 2013 ura: 13:40 »

Zdravo Smiley

Mene pa zanima kje točno ta skupina poteka in kdaj se bo zaprla? Sam bi seveda z veseljem hodil ampak mam probleme s prevozom, Ljubljane pa ne poznam kaj dosti da bi se lahko znašel tam kam in kje Smiley. Lp
Prijavljen
nayaa
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 209

« Odgovori #7 dne:: sobota, 09. marec 2013 ura: 14:47 »

tudi jaz bi prišla...sem pa v lj...in mi nebi bilo problem hodt rozicodam
Prijavljen
nowhere man
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 11

« Odgovori #8 dne:: sreda, 17. april 2013 ura: 16:00 »

Mene bi tudi to zanimalo.
Prijavljen
prfect
gost
« Odgovori #9 dne:: petek, 19. april 2013 ura: 00:47 »

Živijo!
Urša sestavlja že drugo skupino...tako da...ja tudi jaz se veselim.
Urša je krasna.
Onix skupine se dobimo na Metelkovi...to je čisto blizu želežniške postaje...cca 5 min. hoje.
Lp od Prfect
Prijavljen
melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 459

« Odgovori #10 dne:: petek, 19. april 2013 ura: 09:14 »

Kje pa bo ta druga skupina? Tudi v Lj?
Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
prfect
gost
« Odgovori #11 dne:: petek, 19. april 2013 ura: 21:50 »

...ja druga skupina bo tudi v Ljubljani pod vodstvom urše Battelino.
Jaz sem bila na uvodnem razgovoru in pogovarjale sva se o dopoldanskem terminu skupine.
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #12 dne:: torek, 09. september 2014 ura: 09:37 »

Pozdravljeni vsi! rozicodam

Urška Battelino me je prosila, če lahko tudi tukaj objavim obvestilo glede ZAČETKA nove terapevtske skupine.

Nova terapevtska skupina se bo začela v oktobru 2014. Prispevek za eno srečanje bo 10,00 EUR. Srečanja bodo potekala enkrat tedensko v prostorih PSIHO DEMETRA, Vič, Cesta na Brdo 109, v stavbi športnega centra Konex. Vhod je ob desni strani Konexa. Za več informacij kontaktirajte Urško Battelino na njen mail:ubattelino@gmail.com.

In še malo mojih izkušenj. Jaz hodim na prvo terapevtsko skupino že od vsega začetka. Vsi v skupini smo v tem času zelo napredovali. Ker pa se držim pravila zaupnosti, bom napisala samo glede sebe.

Tisti, ki me poznate, veste, da je bila moja pot iskanja zelo dolga in zelo mučna...

Jaz osebno potrebujem zdravila, psihoterapijo in skupinsko psihoanalizo. Zelo sem hvaležna dr. Dernovškovi, da mi je postavila pravo diagnozo in takrat se je zdravljenje šele dobro začelo. Zelo sem hvaležna tudi Lauri Tratnik ~ moji prvi psihoterapevtki, s katero sva naredili prve korake. S tem najinim sodelovanjem sem si zopet pridobila samozavest nazaj. To vedo vsi, ki so me poznali že od prej. In prišla sem do zelo pomembnih uvidov.

Sem pa mnenja, da je izredno dobra kombinacija ~ kombinacija zdravil (za tiste, ki jih potrebujemo in za tiste, ki šele začenjajo in bodo zdravila sčasoma opustili) psihoterapije in skupinske terapije. Seveda ne gre posploševati. Pišem pač v svojem imenu in v imenu še nekaterih, ki imajo podobno izkušnjo.

Tukaj bi pa rada omenila še pomembnost skupinsko psihoterapije. Na individualni psihoterapiji se pač dela individualno. Kar je sicer zelo v redu, ker določenih vsebim verjetno ne moremo in ne želimo predelovati na skupini pred drugimi udeleženci. Oziroma bi bilo pretežko. Vsaj na začetku...

Je pa vseeno zelo dobrodošlo tudi sodelovanje na skupini, kjer lahko z zrcaljenjem dobimo marsikateri uvid v situacijo. Tukaj gre le za interakcijo in hkrati skupino, ki nam predstavlja varnost. V bistvu se v skupini tudi učimo bolj zdravih odzivov. Stvari, ki se jih prej nismo upali izraziti zaradi takšnih ali drugačnih razlogov, sedaj v skupini začenjamo izražati. Tam si namreč upamo. In potem začenjamo to prenašati v vsakdanje življenje.

Skupina je zaprtega tipa. Vsak posameznik govori točno tisto kar želi. Če sploh želi govoriti. Nikogar se v nič ne sili. Je pa tako, da tudi tisti, ki na začetku niso nič govorili, sedaj že govorijo in to z veseljem.

Moje izkušnja je pa taka, da vsak teden nekaj novega spoznam. In sicer tudi o področjih, o katerih nisem spregovorila na skupini. V bistvu se mi je to dogajalo tudi že pri Lauri Tratnik in sem vesela, da se to nadaljuje. V tem obdobju sem marsikaj ozavestila. Brez skupine bi verjetno vse to trajalo dalj časa.

Želela sem malo več napisati, da bi opogumila tiste, ki si še ne upate narediti tega koraka, ampak razmišljate o tem.

Urška Battelino je krasna oseba in zelo strokovna. clap

Na koncu bi se pa res rada še enkrat zahvalila dr. Dernovškovi, Maji Valič, Urški Battelino, Ani Matijevič in vsem ostalim.

Hvala tudi društvu DAM!

Meni se je življenje spet vrnilo na stare tirnice. Sedaj spet živim tako kot sem živela pred drugim izbruhom simptomatike. Oziroma živim še bolje, ker sem v tem obdobju naredila tudi par popravkov glede mojih odzivov in glede moej osebnosti. sesmejem

Je pa res, da eno moje področje (moje čiščenje) še ni tako kot bi moralo biti in bi si jaz želela, ampak, ker delam na tem, vem, da bo tudi na tem področju enkrat bolje.

Pozdrav za vse in srečno vsem!
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #13 dne:: torek, 09. september 2014 ura: 09:42 »

Meni se je življenje spet vrnilo na stare tirnice. Sedaj spet živim tako kot sem živela pred drugim izbruhom simptomatike. Oziroma živim še bolje, ker sem v tem obdobju naredila tudi par popravkov glede mojih odzivov in glede moej osebnosti. sesmejem

Sem ponosna nate Janja! clap

Poiskati strokovno pomoč ni znak šibkosti ampak poguma, saj smo pripravljeni težavi pogledati v oči,
se soočiti z njo in zaupamo, da zmoremo zaživeti polno svoje življenje.
Pot ni vedno lahka, srečamo se z vsemi strahovi, potlačenimi čustvi in travmami.
A prav to nas osvobjaja ... čutiti, doživeti, premleti in odvreči breme preteklosti.

Čestitke za vso prehojeno pot!
 angelca
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Srečkica
Global Moderator
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 844

« Odgovori #14 dne:: torek, 09. september 2014 ura: 20:00 »

Janja  rozicodam
Prijavljen
xmax
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 05. januar 2015 ura: 21:22 »

Pozdravljeni,

Mene zanima, če je skupina še vedno odprta
Lp, xmax
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 05. januar 2015 ura: 21:49 »

Pozdravljeni,

Mene zanima, če je skupina še vedno odprta
Lp, xmax

Če ne boš dobil konkretnega odgovora,
poskusi pisati na tale mail.... ubattelino@gmail.com. ... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Srečkica
Global Moderator
Veteran
Odsotni Odsotni