|
Koki
|
 |
« dne:: četrtek, 14. avgust 2008 ura: 20:38 » |
|
Pozdravljeni, forumovci. Spet se vam javljam, tokrat približno 2 meseca pred porodom. Moram vam povedati, da sem se osebno srečala z Vesno in bila vesela, da sva poklepetali. Vesna, hvala ti. Prosila pa bi tudi vas za vaše izkušnje in mnenja. Kar nekaj časa so me mučile nasilne misli, a sem se po pogovoru z vami in dr. Rejcem in dr. Reboljem pomirila, da so to le misli. Tako se mi je strah zmanjšal. Me je pa napadel nov strah. Kaj, če bo ta intenziteta misli naraščala? Namreč en dan so me vsakih nekaj minut ali celo sekund nadlegovale te misli in to je skrajno neprijetno. Kar vsiljevale so se mi, ko smo se vozili z avtom. Zdaj pa so me nakaj dni obiskovale večkrat na dan, danes zjutraj, ko sem se zbudila, pa je enih 15 ali 20 min kar butalo v meni. Zelo sem se prestrašila, da bom znorela. Potem je nekoliko minilo. A strah pred intenziteto ostaja. Popoldne, ko sem malo dremala, so se, ko sem se zbudila, spet hotele pojavljati. Moj je klical dr. Rejca, ki je rekel, da intenziteta ne bo naraščala in da naj med nosečnostjo ne jem zdravil. Prej sem jemala Asentro, pa mi ni kaj dosti pomagala, a takih misli ni bilo (bili so kakšni drugi strahovi, a ne te prisilne misli). Zelo me je strah, da me bodo te misli popolnoma preplavile, ker se pojavljajo večkrat na dan (nekajkrat kot sem že napisala je bilo kar na nekaj sekund), da ne bom mogla funkcionirat in me bodo peljali v bolnico. Vsi pravijo, naj se zamotim. Saj se skušam, pa včasih vseeno kar pridejo. Sploh ne upam biti v brezdelju. Danes sem zaradi tega jokala, jezna sem, poln kufer imam tega. Prosim vas, napišite mi, kako se dogaja vam in kako se vi spopadate s temi težavami. Z okm-jem imam že vrsto let težave, a nikoli tako hude tako kot zdaj. Prej je bil le strah, pa če bi bil le strah brez teh misli, bi še nekako šlo, tako pa se bojim njihove popolne okupacije. Ni me strah izvršitve dejanj, ker vem, da se ne izvrši, ampak zgolj misli kot take me zelo ovirajo in se bojim, da me bodo popolnoma preplavile, kot so me danes za 20 min. Pravijo, da se proti mislim ne smeš borit, da jih moraš spustit skozi, jaz to delam, a misli bolijo, ker se pojavljajo za mojega nerojenega otroka. Upam, da se mi ne bo zmešalo. Vem, da je treba preusmerjat pozornost (to sem prebrala tudi v knjigi Stop Obsessing), a kako naj nehajo butat vame? Živim v nenehnem strahu, kaj pa če me popolnoma preplavijo? Kako naj se znebim strahu in teh misli? Kako vi to zdržite?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
touche_affecte
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 14
|
 |
« Odgovori #1 dne:: petek, 15. avgust 2008 ura: 13:26 » |
|
Živjo,
povsem razvidno je, da so to res, ampak res, zgolj obsesije. Sam se lahko popolnoma identificiram s tvojimi strahovi in mislim, da se lahko še mnogokateri človek, ki ima OKM. Ta 'kaj če' res udari hudo, ker nas udari na področju, ki ga težko obvladujemo.
Sam pa bi ti vseeno svetoval, da pomisliš na naslednje: na intenziteto tvojih obsesij žal pogosto ne moreš vplivati. Tako, da nikakor ni tvoja naloga, da predvidiš, kaj bi se lahko zgodilo. V prihodnosti se vsakomur lahko zgodi marsikatera neprijetna, celo grozna stvar. A na to pač ne moremo vplivati.
Sem pa prepričan, da je tvoj strah obsesija in ti res ni potrebno skrbeti. Si tudi v napetem obdobju in mislim, da bi lahko bila tvoja anksioznost odraz tega.
Sprosti se, uživaj v življenju zdaj in tu, pusti prihodnost.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Koki
|
 |
« Odgovori #2 dne:: petek, 15. avgust 2008 ura: 15:43 » |
|
Okm, kako pa se ti spopadaš s temi težavami oz. kako ne misliš na to, kdaj bodo prišle misli? Mene je strah vsak dan, pa se skušam ne bati teh misli, pa mi ne uspe vedno. Kako je pri tebi z intenziteto?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Noelle
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 146
|
 |
« Odgovori #3 dne:: petek, 15. avgust 2008 ura: 16:57 » |
|
Koki, popolnoma razumem kako se počutiš saj sem tudi sama preživljale strašanske muke zaradi teh misli ... takrat, ko so bile najbolj intenzivne si tudi jaz nisem mogla predstavljati kako se jih bom lahko kdajkoli rešila ... šlo je počasi, počela sem vse te stvari, ki si jih že ti zgoraj naštela: preusmerjala sem pozornost na bilo kaj drugega, zaposlila sem svoje misli na kakšne take stvari, pri katerih je potrebno bolj razmišljati, npr. zelo rada sem takrat reševala Sudoku, ki me je lahko čisto okupiral in so misli prenehale ali se vsaj zmanjšala na takšno stopnjo, da me niso preveč obremenjevale ... če te možnosti ni bilo sem v mislih pela, recitirala pesmi, štela, seštevala, odštevala, reševala kakšne enačbe in to se mi zdi kar dobra metoda preusmerjanja misli ... najbolj pomembno je pa to, da si vztrajna, vztrajna in še enkrat vztrajna, namreč misli ne izginejo kar čez noč ... dobro je že to, da veš, da se ne bodo uresničile ... pri meni je bil sam potek odpravljanja misli takšen: najprej me je bilo kar najprej strah teh misli - to je bila najhujša faza ... potem sem uspela s temi preusmeritvenimi tehnikami zmanjšati njihovo intenziteto in se prepričati, da teh misli ne bom uresničila ... to je bil že kar napredek ... a ker so se misli še vedno pojavljale sem postala zelo jezna ... potem sem počasi sprejela dejstvo, da se mi misli še vedno pojavljajo, vendar da lahko vplivam na to, da ne bom pustila, da me vržejo iz tira ... to je nekako izgledalo tako, da ko so se pojavile, sem pustila (čeprav s strahom), da mi švigajo po glavi in naprej delala svoje stvari ... sčasoma se je strah zmanjšal in tudi misli so do neke mere prenehale ... lahko poskusiš tudi z metodo paradoksne intencije, pri kateri si določiš določeno uro v dnevu in takrat namerno prikličeš te misli ter pustiš, da o scenarijih v teh mislih razmišljaš 10 minut ... nato prenehaj in preusmeri pozornost na kaj drugega ... dobro pri tej metodi je tudi to, da lahko, ko se ti te misli pojavije čez dan, rečeš: "Ok, bom o tem razmišljala ob sedmih zvečer" (pač ob tisti uri, ki si jo določiš) ... s tem ko bi sam priklical te misli, naj bi se z njimi soočil in le-te bi se pojavljale manj pogosto ... odkar so se mi pojavile prvič je malo več kot dve leti in lahko rečem, da sem jih uspela spraviti na takšen nivo, da lahko normalno funkcioniram tudi, če so prisotne ... že več kot eno leto pa sem tudi brez tablet ... pojavljajo se mi z manjšo intenziteto in v manjšem obsegu ... nisem se jih še popolnoma znebila, največkrat pa se mi pojavljajo ko sem pod stresom, v stiski ... držim pesti in bodi VZTRAJNA ... in pa kot je rekel okm_v: Sprosti se, uživaj v življenju zdaj in tu, pusti prihodnost.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
As long as a man stands in his own way, everything seems to be in his way. (Ralph Waldo Emerson)
|
|
|
|
Koki
|
 |
« Odgovori #4 dne:: petek, 15. avgust 2008 ura: 18:27 » |
|
Hvala, Noelle, za odgovor in nasvete. V knjigi Stop Obsessing sem prebrala, da je ena izmed tehnik tudi ta, da se posnameš 45 min na kaseto (scenariji teh misli) in nato to poslušaš večkrat na dan. Tako naj bi se strah zmanjšal. Ne vem, to se mi zdi grozljivo. Jaz vem, da se misli ne uresničujejo, strah me je, da bi me misli okupirale in ne bi mogla o ničemer drugem razmišljat, bi obležala v postelji, znorela in bi pristala v bolnici. Tega se bojim. Kako je tebi uspelo, da se nisi več bala, kdaj bodo misli prišle?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Koki
|
 |
« Odgovori #5 dne:: petek, 15. avgust 2008 ura: 18:38 » |
|
Noelle, ali si ti v najhujši fazi uspela kolikor toliko ustaljeno opravljati obveznosti? Katera zdravila si jemala oz. kdo te je zdravil (meni se zdi, da bom tablete morala jemati doživljenjsko, zdaj jih itak ne jemljem, prej sem jih več kot deset let - različne, ker se mi zdi, da nobene niso kaj posebej pomagale, a me niso dajale te misli, ampak drugi strahovi, ki niso bili tako grozljivi kot sedaj v nosečnosti).
Kako ti je uspelo tako naštudirat misli, ko si napisala, da boš o tem razmišljala npr. ob 7 zvečer? Jaz tudi če si to zadam, se mi zdi, da se mi bodo čez dan vseeno pojavljale te misli.
Res sem vsem hvaležna za odgovore.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Noelle
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #6 dne:: petek, 15. avgust 2008 ura: 21:54 » |
|
Jaz vem, da se misli ne uresničujejo, strah me je, da bi me misli okupirale in ne bi mogla o ničemer drugem razmišljat, bi obležala v postelji, znorela in bi pristala v bolnici. Tega se bojim. Kako je tebi uspelo, da se nisi več bala, kdaj bodo misli prišle?
tudi sama sem imela podobne strahove: da se mi bo od teh misli zmešalo ... včasih sem bila res že grozno obupana in nisem več vedla kaj naj, počutila sem se že čisto na robu tega, da se mi dokončno odrola ... pa sem vedno našla nekaj energije, da sem se potrudila še malo, nato še malo in še malo ... pa je šlo in so bili dnevi, ko je bilo bolje in misli niso bile tako pogoste ... takrat sem videla, da je lahko boljše in sem vztrajala z vsemi tistimi metodami, ki sem jih že zgoraj naštela ... mislim, da je vseeno s čim se ukvarjaš, da preusmeriš misli, poišči tisto, kar se ti zdi, da najbolj pomaga in to delaj ... vendar moraš biti potrpežljiva, namreč misli ne bodo odšle v enem dnevu, niti v enem tednu, tudi v enem mesecu mogoče ne ... pri nekomu to lahko traja pol leta, pri drugemu par let ... odvisno je od človeka ... poleg vsega tega preusmerjanja tudi čas naredi svoje in ne moreš prehiteti, ker tudi možgani potrebujejo nekaj časa, da spremenijo svojo taktiko ... ne se obremenjevati s tem kdaj bodo misli prišle, ne razmišljati o njih in o tem kaj bo potem, ne preveč premlevati ... ko bodo prišle, bodo pač prišle in se boš z njimi ukvarjala potem ... vem, da je težko ne razmišljat o tem, ampak se potrudi ... od teh misli se ti NE bo zmešalo ... Noelle, ali si ti v najhujši fazi uspela kolikor toliko ustaljeno opravljati obveznosti? Katera zdravila si jemala oz. kdo te je zdravil ...
ko je bilo najhujše sem še vedno nekako opravljala svoje obveznosti, vendar s težavo ... najbolj sem si v tistem obdobju želela biti sama, ker se tako najlažje prebijem skozi najhujše ... v tem obdobju sem tudi začela hodit v naravo in odkrila, da mi neverjetno pomaga ... tam so se mi misli zbistrile, sprostila sem se, tudi zjokala in težave so se mi zdele manjše ... z neta sem si potegnila tudi program "Attacking anxiety and depression", ki traja 15 tednov in je neke vrste KVT terapija ... vse to skupaj me je držalo pokonci ... jemala sem Seroxat/Paroxat in mi je dokaj pomagal pri teh mislih; v začetku me je zdravil dr. Rejec, kasneje pa sem zamenjala in imam sedaj drugo psihiatrinjo ... Kako ti je uspelo tako naštudirat misli, ko si napisala, da boš o tem razmišljala npr. ob 7 zvečer? Jaz tudi če si to zadam, se mi zdi, da se mi bodo čez dan vseeno pojavljale te misli.
sama sicer nisem še izvajala te metode, ker se mi misli v tem času, odkar mi je psihiatrinja to predlagala, ne pojavljajo več tako pogosto in me tudi ni več strah ... drugače pa ja, misli se ti bodo verjetno pojavljale tudi čez dan, ampak takrat si rečeš, da boš o tem razmišljala potem, mogoče ti nekajkrat ne bo uspelo prestaviti teh misli na določen termin, ampak sčasoma bo šlo; traja nekaj časa, da se zverziraš ... zato samo vztrajaj ... držim pesti zate  ter bodi potrpežljiva in vztrajna  ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
As long as a man stands in his own way, everything seems to be in his way. (Ralph Waldo Emerson)
|
|
|
|
Koki
|
 |
« Odgovori #7 dne:: nedelja, 17. avgust 2008 ura: 10:42 » |
|
Noelle, najlepša hvala za odgovor. Kje pa si lahko potegnem ta program dol? Nekaj sem brskala po netu, pa ni bilo konkretne povezave na program.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
vesnav
|
 |
« Odgovori #8 dne:: nedelja, 17. avgust 2008 ura: 17:08 » |
|
ne se obremenjevati s tem kdaj bodo misli prišle, ne razmišljati o njih in o tem kaj bo potem, ne preveč premlevati ... ko bodo prišle, bodo pač prišle in se boš z njimi ukvarjala potem ... vem, da je težko ne razmišljat o tem, ampak se potrudi ... od teh misli se ti NE bo zmešalo ...
KOKi,
preberi stokrat, kar piše zgoraj in kar VEŠ..
Močno držim pesti..
Vesna
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Koki
|
 |
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 19:41 » |
|
Hvala, Vesna, za spodbudo. Kako si ti? Jaz sem se danes počutila čudno. Sicer misli ni bilo tako veliko, hvala Bogu, ampak sem se počutila odsotno. A poznaš ta občutek, kot da si nekje drugje oz. nisi pri stvari? To se mi je v preteklosti nekajkrat naredilo, vedno v stresni situaciji, pa prejšnji teden enkrat tudi. Ampak bolje to kot misli. Sem pa danes poslušala tvojo kaseto, ki mi jo je moj dragi presnel na CD. Moram priznati, da je kar v redu sproščanje. Potegnil mi je dol tudi tisti program, ki ga priporoča Noelle, pa ga še nisem uspela natančno pregledati. Kako pa se ti počutiš, Vesna in ostali? Jaz sem včeraj zvečer jokala zaradi teh strašnih misli, potem je bilo nekoliko bolje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
vesnav
|
 |
« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 18. avgust 2008 ura: 21:50 » |
|
Poznam ta občutek, kot da si nekje drugje.. Poznam, zelo dobro.. In na žalost se ga še dobro spomnim...
Jaz sem kar ok, Koki, čeprav je res nekaj v zraku in čutim pri sebi in drugih, da je vpliv lune pa tudi sicer določene stvari vplivajo na nas, občutljivejše.. Lej, poslušaj kaseto večkrat na dan, upoštevaj vse, kar s(m)o ti svetovali, vmes pa se zamoti, zamoti s čimer koli in se veseli vsakega trenutka, ko nisi premišljevala o svojih mislih.
Ko jih ni, jih NI, Koki. Zakaj bi se še takrat ukvarjala s slabimi mislimi... To jemlje še zadnjo energijo, zato raje bodi takrat sproščena.
Mislim nate, drži se.
Vesna
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Noelle
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #11 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 06:55 » |
|
Potegnil mi je dol tudi tisti program, ki ga priporoča Noelle ...
no, fino da si ga dobila  ... lahko najprej poslušaš kar lekcijo 10, ki je namenjena ravno tem mislim ... boš videla, vse bo u redu ... sicer pa sem tudi jaz zadnje dni nekaj čudna, malo me dajejo občutki nerealosti, ki že pojenjujejo ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
seb
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 59
|
 |
« Odgovori #12 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 08:02 » |
|
Uf, močna luna.Še zdaj se tresem.Tisto, česar te je najbolj strah, se ti vsiljuje kot realnost.Vsakdanja blaznost...paranoično doživljanje.Dvom ti jemlje energijo, moč, čas.Na koncu se bojiš samega sebe.Bom škodoval sebi? Trenutno se počutim bolje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Leonarda
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 28
|
 |
« Odgovori #13 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 10:39 » |
|
Bom škodoval sebi?
Ne. Tega se bojiš, tega si ne želiš. Bistvena razlika  . Lp.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
I became insane, with long intervals of horrible sanity. (Edgar Allan Poe)
|
|
|
|
Koki
|
 |
« Odgovori #14 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 11:13 » |
|
Hvala vam za pomoč, res ste čudoviti. Brez vas in podpore partnerja bi mi bilo še težje. A mislite, da luna res tako vpliva na naše počutje? Prej nikoli nisem imela občutka, da bi. Res pa je v nosečnosti vse bolj občutljivo.
Kaj menite o tem, da bi rodila v ljubljanski porodnišnici? Imam sicer bližnjo porodnišnico, a tam bi bila varianta samostojne sobe, kjer bi bil lahko fant nenehno z mano, pa še psihološko indiciran CR bi mi naredili, da me ne bi bilo še bolj strah (tega bi mi verjetno naredili tudi v naši porodnišnici, mi je rekla ginekologinja). Sicer mi je ljubljanska porodnišnica nekoliko tuja, čeprav sem študirala v Ljubljani, pa še , saj veste, kaj bodo pa drugi rekli, zakaj tam rodim. Nočem okolici razlagat. Sicer se nočem s tem obremenjevati, pa vas vseeno sprašujem za vaše mnenje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Leonarda
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 28
|
 |
« Odgovori #15 dne:: torek, 19. avgust 2008 ura: 11:28 » |
|
A mislite, da luna res tako vpliva na naše počutje?
Jaz mislim, da ja. V vsakdanji folklori se med ljudmi, ki delamo z ljudmi govori o porastu nesreč, nemirnosti, agresije....v čau, ko je luna ''ta prava''. Psihologi raziskovalci pa pravijo, da za to ni nobenega dokaza torej ni vpliva.  Nočem okolici razlagat. Pa reči, da ti je ljubljanska porodnišnica bolj všeč ali pa da greš tja zato, ker je to moderno  . Kaj jih pa briga konec koncev  . Držim pesti za vse vas tri vpletene v srečni dogodek. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
I became insane, with long intervals of horrible sanity. (Edgar Allan Poe)
|
|
|
|
Koki
|
 |
« Odgovori #16 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 13:07 » |
|
Danes zjutraj sem se zbudila z veliko tesnobo, bolele so me roke, v prsih, od strahu pred temi mislimi. Potem pa v jok. Moj je klical Rejca, ki pravi, naj se zamotim z miselnimi aktivnostmi, da tablete pridejo v poštev po porodu. Jaz pa ne vem, kako bom zdržala še 2 meseca. Saj tako grozno veliko misli danes ni, ampak jaz sem alergična na vsako, ki pride, pa še vem ne, kdaj bo prišla. Jokala sem se tudi mami, mislila sem te poklicat, vesna, potem pa sem se prisilila in odšla za dobro uro v knjižnico. Z mojim dragim sva kupila Laptop, da bi imela računalnik lahko vedno ob sebi in se zamotila. Res ne vem, kako se lahko na tak način živi. Saj so me mučili strahovi v prejšnjih letih, a ne tako strašni, sploh pa ne takšne vsiljive misli. A mislite, da je stanje takšno tudi zaradi nosečnosti, ko divjajo hormoni? Sploh si ne predstavljam, kako bo po porodu. imela bom grozen občutek krivde ob takih mislih in pogledu na dojenčka. Kako je vam uspelo, da se niste bali teh misli (vem, da niso uresničljive, bojim se že teh groznih slik in sploh ne znam odmisliti, kdaj bodo prišle - ali na 5 minut, ali na 1 uro, ali na 2 minuti). Ne vem, ali sem tako razvajena, ali pa res tako težko to prenašam. Imam poln kufer takega življenja in če po porodu ne bo boljše, če tablete ne bodo prijele, ne vem, kako bo z mano. Še ta dva meseca ne vem, kako bom preživela.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 4.530
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #17 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 13:37 » |
|
Vse bo ok.... Med nosečnostjo smo še toliko bolj občutljive, pa niha razpoloženje... En kup strahcev se pojavi in vprašanj ko ČAKAMO na veliki dogodek. Ja to je stresno...čeprav se tega lahko niti ne zavedamo...
Misli so "SAMO" misli. Všeč mi je tisto: "o tem bom razmišljala npr. ob 20 uri in ne zdaj".... Ja, načrtno se zaposlit z nečim kar zahteva naše možgančke aktivne. Ni lahko, se pa da.
Dojenček prinese tolko radosti, da ne bo prostora za vsiljive misli. Če se pa vseeno kakšna izmuzne, pa kot je prišla - bo tudi odšla.
Nato pa se le loti strokovne pomoči s polno paro. Ne samo tablete, tudi kakšna KVT mogoče? Fajn je za misli pošlihtat...z veliko vaje, z nekaj volje...pa bo.
Drži se naša bodoča mami! Tok si že dala skozi, da bo tudi teh nekaj tednov en, dva tri mimo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
seb
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 59
|
 |
« Odgovori #18 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 13:37 » |
|
Po hudih napadih, ko se stanje umiri, in vem, da so bile to le predstave, si rečem, da bom bodoče morebitne vsiljivke uspešno nevtraliziral.Ne.Ne morem iz svoje kože.Pridejo hujše, grozljivejše misli. Nedolžne predstave se spremenijo v dvom in posledično nastopi strah.Pred 10 dnevi sem zamenjal zdravilo.Prej sem imel Asentro, sedaj pa mi je predpisala Prozac.Sem sredi najhujše krize.Ko sem prenehal z Asentro (200mg) mi je po enem tednu začelo šumeti v glavi...nimam apetita, slabo mi je, .......!!!!!!!!! Če bi imel možnost bi si injiciral narkotik! Pri meni misli izzvenijo proti večeru oz.zvečer (intenziteta je manjša). Poskušam se pomiriti z mislijo, da je to posledica neravnovesja možganov...Predstave, predstave, predstave!!! Punca pravi, da je to posledica moje bujne domišljije.
Drži se.Lepo dete je na poti.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
vesnav
|
 |
« Odgovori #19 dne:: sreda, 20. avgust 2008 ura: 13:39 » |
|
Prav je, da si šla v knjižnico, Koki.
In lahko me pokličeš. Da boš vedela, da je in bo vse ok.
Po porodu bo boljše.
In boljše bo tudi jutri.
Vem.
Vesna
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|