FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte. petek, 18. maj 2012 ura: 15:11

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 7   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Asentra  (Prebrano 2985 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
navzgor
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 85

« dne:: sreda, 16. november 2011 ura: 23:38 »

Tisti, ki jemljete Asentro za panične napade. Kolikšno dozo imate, da vam pomaga?
Prijavljen
navzgor
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 17. november 2011 ura: 16:04 »

Kaj nobeden ne jemlje Asentre za panične napade?
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.410

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 17. november 2011 ura: 16:31 »

Navzgor, če se nihče ne oglasi, malce pobrskaj po forumu, o Asentri (lahko pobrskaš tudi za Zoloftom, ker imata isto učinkovino) je bilo res ogromno napisanega.

Bom kmalu naredila eno generalko podforuma, da bo vsako zdravilo imelo eno temo, da bo lažje kaj najti..
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 17. november 2011 ura: 18:25 »

po navodilih proizvajalca je za panično m. začetni odm. 25mg asentre, potem pa zdravnik veča
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
navzgor
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 17. november 2011 ura: 19:48 »

Ja vem, da je začetni odmerek 25mg, samo rada bi konkretne primere, torej koliko mg vam pomaga.
Prijavljen
bikica66
Uredništvo
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.185

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 17. november 2011 ura: 20:07 »

Težko je govoriti koliko istega zdravila pomaga.Vsak telešček je različen  sesmejem in vsak drugače reagira  ,jaz sem imela 150 mg dovolj a sem bila tako nafilana z pomirjevali in se je zdravniku zdelo očitno dovolj  pomezik

LP
Prijavljen
navzgor
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 17. november 2011 ura: 22:03 »

Jaz sem bila 2 leti na 50mg in mi je pomagalo, po neuspelem poskusu prenehanja sem morala za učinek dvignit dozo na 100mg. Sem 90% dobra, se pa sprašujem, če bi bilo za 100% potrebne še več kemije.
Prijavljen
Soncnica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 587

« Odgovori #7 dne:: petek, 18. november 2011 ura: 15:39 »

za tistih manjkajočih 10% bi pomagalo tudi konkretno odpravljanje vzrokov za panične napade. Wink Torej delo na sebi, psihoterapije, sproščanje, iskanje sprožilcev paničnih napadov ... itd.

Sem jemala Asentro, vendar ne za panične napade, ampak depro.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.408

« Odgovori #8 dne:: petek, 18. november 2011 ura: 15:44 »

navzgor, nobeden AD ti ne bo sam odpravil paničnih napadov, ampak samo ublažil. Dokler mi pri sebi ne spremenimo napačnih miselnih vzorcev, ne bo ravno ne vem kakšnega uspeha kiselnasmeh Zato pa so psihoterapije oz. kognitivno vedenjska terapija, ki je meni tu zelo pomagala oki in sem zdaj že eno leto in pol brez napadov pomisli
Prijavljen
navzgor
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 23:02 »

navzgor, nobeden AD ti ne bo sam odpravil paničnih napadov, ampak samo ublažil. Dokler mi pri sebi ne spremenimo napačnih miselnih vzorcev, ne bo ravno ne vem kakšnega uspeha
Jaz sem imela panične napade 10 let, po začetku jemanja AD-jev sem se počutila še slabše (stranski učinki). A nekje po dveh mesecih se je stanje občutno izboljšalo in od takrat naprej nisem imela ne tesnobe, ne nobenega paničnega napada. A ko sem poskušala zdravila zmanjšat, me je sesulo. Sedaj sem povišala dozo AD in se naročila tudi k psihoterapevtki.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 23:08 »

navzgor, nobeden AD ti ne bo sam odpravil paničnih napadov, ampak samo ublažil. Dokler mi pri sebi ne spremenimo napačnih miselnih vzorcev, ne bo ravno ne vem kakšnega uspeha
Jaz sem imela panične napade 10 let, po začetku jemanja AD-jev sem se počutila še slabše (stranski učinki). A nekje po dveh mesecih se je stanje občutno izboljšalo in od takrat naprej nisem imela ne tesnobe, ne nobenega paničnega napada. A ko sem poskušala zdravila zmanjšat, me je sesulo. Sedaj sem povišala dozo AD in se naročila tudi k psihoterapevtki.
ja, stranski učinki naredijo še slabše kot je, potem pa, ko v celoti začnejo delovati se stanje znatno izboljša. Ampak zdravila niso rešitev ne, žal. In seveda, ko si jih zmanjšala te je sesulo, ker se miselni vzorci medtem niso spremenili kiselnasmeh
Vem kako grozni so panični napadi in sama se tudi še ne želim rešiti ADja, ker se dokaj v redu počutim. Nekaj miselnih vzorcev sem že spremenila, ne pa še vseh, veliko dela me še čaka.
Tudi ti boš bolje, takrat prični delati na spremembah rozicodam
Prijavljen
navzgor
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 23:16 »

Saj sedaj sem že popolnoma v redu, samo sem se vseeno odločila, da poskusim še s KVT, čeprav dvomim, da si bom še kdaj upala s tablet dol.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 23:35 »

ja, meni je KVT kar veliko pomagala pri paničnih, strah zapustiti tablete mam pa tud še jaz, pa ne več zarad paničnih ampak zaradi ankse Embarrassed

drži se rozicodam
Prijavljen
piaa32
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 63

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 00:04 »

Hojla,

sama jem Asentro 100 mg eno leto + cca 6x na teden 0,25mg helexa. Jemljem jo za depro-anksioznost in panicno motnjo. Pomaga ziher, sam se vedno pridejo dnevi, ko sem na tleh, ko ugrem iz trgovine, ko se lovim v guzvi.... Tudi danes je en tak dan, slabo pocutje(viroza)  in sedaj zvecer panika. Kr neki se mi suče pa se lovim.... sem pa jezna na to, da sem se v tem letu zredila 10 kg.

Lp,
Piaa
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 883

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 08:59 »

PIaa,

a prav razumem, da 6x tedensko vzameš pomirjevao? Kljub ADjem? Na tvojem mestu bi se pogovorila z zdravnikom, če so ti Adji ustrezni.

Sem jemala asentro (100 mg) in so se mi simptomi tesnobe umirili do te mere, da so bila nihanja neznatna. Tudi panični so prenehali.

In kile so se nabrale  Cheesy
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
Devetka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 99

« Odgovori #15 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 09:41 »

Ste se vsi na Asentri zredili? Kaj pa na Zoloftu tudi?

Na Cipralexu grozno shujšala, ampak ne pomaga. Zdaj naj bi šla na Zoloft, ampak ne bi rada spet neke drastične spremembe teže. Shocked Huh? Ma dajj, saj ne vem ali naj raje v koš zabrišem vse skupaj.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.860

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 09:45 »

Asentra in Zoloft imata isto sestavo (Asentra je generik Zolofta), zato mislim, da delujeta na telo isto.  Smiley
Prijavljen

alexx Afro 
Slavka
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Prisotni Prisotni

Prispevki: 2.977

« Odgovori #17 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 10:52 »

No, jaz tudi jemljem Asentro, vendar se nisem zredila  ne Po mojem na vsakega pač vpliva drugače, zato ni nekega univerzalnega recepta oz. nasveta.
Prijavljen

"Največja stvar na svetu je najti pot do samega sebe Smiley"
Devetka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 99

« Odgovori #18 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 12:56 »

A je tu kdo, ki je jemal Cipralex in Asentro (ali Zoloft), ne istočasno, in kako sta mu vplivala na težo?
Prijavljen
piaa32
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 63

« Odgovori #19 dne:: nedelja, 04. december 2011 ura: 14:32 »

Hoj,

ja mogoce sem se kljub temu, da mi je terapevt rekel da 0,25 mg Helexa na dan ne skodi in da ne postanes odvisem, postala na nek nacin odvisna. Prislo mi je v navado.. V torek imam psihiatra, pa se bom z njim pogovorila se enkrat... Verjetno bom lahko to sama skinla, bom probala vsak dan prvo 3/4 pol pol in pocasi ukinit. Ali Asentra pomaga ali ne, sem se tudi sama sprasevala, omenila tudi psihiatru, pa je rekle da sem v enem letu zelo napredovala. Je pa res, da sem deloholik, hiperaktivna, imam dva mala otroka, in skoraj za vse sem sama. Partner je veliko odsoten. (politika). Pravi, da pred mano ves cas gori rdeca luc in mi govori ustavi se, ne mores spravit 3 litre v dvolitersko flaso. Sama pa rinem kot konj, zato tudi se vedno panika, vendar veliko manj kot leto nazaj. Najbolj me se moti mnozica na prostem ali pa guzva v trgovini. No zadnja dva dni sem pa malo bolana in me panika bolj pogosto grabi. Jezi me ker sem zacela fejst kadit, ce sem prej pokadila med 5-10 cigaret, je to zdaj med 10-20. To me zelo muci. Premalo nardim na sebi, zato se basem in redim. Vem, da sem se zdalec od tega da bi bila zdrava, predvsem pa zadovoljna.
Ma kera kak pametn predlog?
Prijavljen
Strani: [1] 2 3 4 ... 7   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar