NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran
Intervju: dr. Sana Dobnik Čoderl
Iz medijev
Vpisal: Lost   
04. 09. 2023
Psihoterapija – še eno slovensko prizorišče strasti, prestiža, velikih finančnih vložkov, a hkrati tudi iskrene skrbi za ureditev pomembnega področja duševnega zdravja. V pripravi je nov zakon, ki bi moral po dolgih letih urediti področje psihoterapije; že to jesen ga pričakujemo v javni obravnavi.
Preberite več...
 
Intervju: Zoran Milivojević
Iz medijev
Vpisal: Lost   
03. 09. 2023
Maja letos je Srbija dosegla žalosten svetovni rekord. 13-letni otrok je v beograjski osnovni šoli Vladislava Ribnikarja s strelnim orožjem ubil devet učencev in šolskega varnostnika. Tako je postal najmlajši strelec, ki je sam pobil toliko žrtev
Preberite več...
 
Mladina in telefoni: Prave posledice šele prihajajo
Iz medijev
Vpisal: Lost   
03. 09. 2023
 Številne študije kažejo, da bodo mladi zaradi občutnega povečanja rabe zaslonov v času epidemije negativne učinke in posledice v polnem razmahu šele začeli doživljati. Unesco poziva h globalni prepovedi pametnih telefonov v šolah, raba zaslonov pa nezadržno narašča. Ali otrok res mora dobiti telefon, ker ga imajo tudi vrstniki?

Preberite več...
 
'Pomembno je, da si preživel!' ni primerna tolažba človeka, ki je utrpel izgubo
Iz medijev
Vpisal: Lost   
06. 08. 2023
Številni ljudje so se v teh dneh znašli v nezavidljivem položaju, izguba imovine in domovanja velja za eno največjih psiholoških stisk pri posamezniku, psihološke travme aktualnih dogodkov ni za podcenjevati, pravi klinična psihologinja Ivna Bulić.
Preberite več...
 
Ali bo psihoterapija končno postala reguliran poklic?
Iz medijev
Vpisal: Lost   
19. 05. 2023
Sprejetje zakona o psihoterapiji in duševno zdravje sta med prednostnimi nalogami ministrstva za zdravje. Čeprav je zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan prejšnji petek spet napovedal sprejetje zakona do konca leta, stroka dvomi o tem.
Preberite več...
 
Festival duševnega zdravja
Iz medijev
Vpisal: Lost   
03. 05. 2023
 V letu 2023 je duševno zdravje visoko na prednostni lestvici na področju javnega zdravja v Sloveniji, pa tudi v ostalih državah članicah Evropske unije.Da bi prebivalkam in prebivalcem Slovenije približali področje duševnega zdravja in dvignili ozaveščenost o pomembnosti duševnega zdravja, ki je mnogo več kot zgolj odsotnost bolezni, pripravljamo prireditev, na kateri bodo obiskovalcem na voljo:
Preberite več...
 
"Izkazalo se je, da je stanje v Sloveniji mnogo hujše, kot se je mislilo!"
Iz medijev
Vpisal: Lost   
26. 03. 2023
 Minister za zdravje je ob začetku mandata zagotovil, da je vlada med svoje prioritete uvrstila tudi skrb za duševno zdravje. Dejal je, da bo v letu 2023 uredil vse, kar je nujno za izboljšanje dostopnosti do pomoči in za odpravo kršitev človekovih pravic na tem področju. S tem namenom je ministrstvo uvedlo Sektor za duševno zdravje in demenco, ki ga vodi naša sogovornica Mojca Zvezdana Dernovšek. "Stanje po covidu je mnogo hujše, kot se je mislilo prej," opozarja priznana psihiatrinja.

Preberite več...
 
Teden možganov 2023
Teden možganov
Vpisal: Lost   
12. 03. 2023
 Na letošnjem Tednu možganov bomo možgane spoznavali skozi prizmo jezika. Jezikovno izražanje predstavlja del našega vsakdana. Preko svojevrstnih možganskih mehanizmov, ki botrujejo našemu preoblikovanju misli v zvočno obliko, lahko opazujemo, kako jezik zrcali načine našega razumevanja sveta.
Preberite več...
 
'Za marsikaj nam mora biti ravno, če ne, nam bo samo še težje'
Iz medijev
Vpisal: Lost   
18. 02. 2023
 Kakšna bo moja prihodnost, je vprašanje, ki za otroke in mladostnike prav gotovo pomeni še dodaten stres in breme. Pojavlja se ob številnih obšolskih aktivnostih, pritiskih in dejstvu, da zadnje generacije mladostnikov otroštvo bolj kot na prostem, na primer na igriščih, preživljajo pred zasloni elektronskih naprav.
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 Naprej > Konec >>

Rezultati 28 - 36 od 1262
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave
DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami