NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran
Pacientu se nikoli ne zlažem. Nikoli.
Iz medijev
Vpisal: DAMa   
29. 09. 2005
ImagePacienti imajo številko njegovega mobilnika. številko psihiatra mag. dr. Vanje Frana Rejca, ki razume njihovo stisko in večinoma pozna pot iz nje.
Dr. Vanja Fran Rejec je psihiater z dolgoletnimi izkušnjami v zdravljenju najhujših oblik osebne stiske. Mož, ki že s svojo pojavo vliva mir in toplino, ima do svojih pacientov zelo poseben, zelo čoveški odnos. Vrata njegove ambulante čuvajo neštete skrivnosti intimnega sveta ljudi, ki mu zaupajo. Zaupanje pa se gradi.

Ne vem, zakaj, a najprej ga vprašam, kaj ima v torbi. Res, zanima me, kaj ima psihiater v torbi. Nasmehne se; vprašanje ga sploh ni zmedlo. »En izvod izvedenskega mnenja, ker prihajam s sodišča, mobitel, dlančnik, tri svinčnike, denarnico in očala.«
Preberite več...
 
Nov tečaj sproščanja odpira svoja vrata
Obvestila
Vpisal: DAMa   
13. 10. 2006

ImagePonovno zbiramo prijave za učenje sproščanja pod vodstvom izkušenih terapevtk (del. terap. Pika Ribič in dipl. med. ses. Ljubica Vouk). Program obsega 12 srečanj, ki trajajo uro in pol. Učili se boste pravilnega dihanja in sproščanja mišic.

Pogovarjali se boste o svojih simptomih in vzrokih za njih, o svojih čustvih in mislih, ki vam povzročajo tesnobo. Izvedeli pa boste kar nekaj trikov, s katerimi lahko v določenih »kriznih« situacijah preusmerimo svoje negativne misli. Delavnico priporočamo vsem, ki se borijo z depresijo in anksioznimi motnjami in seveda ostalim, ki si želijo naučiti teh veščin.

Preberite več...
 
Psihoterapevtska skupina za anksiozne motnje in depresije
Obvestila
Vpisal: DAMa   
13. 10. 2006

Image8. novembra 2006 se odpira psihoterapevtska skupina za anksiozne motnje (panična motnja, agorafobija, socialna fobija, OKM ...) in depresije.

Skupina bo potekala enkrat tedensko ob sredah popoldne v psihološki ambulanti v Lj-Podutik. Skupino vodi univ. dipl. psih. Sandra Meško, spec. klin. psih.

Za vse dodatne informacije pišite na elektronski naslov:  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

 
 
Ljudje smo masovno duševno zanemarjeni
Iz medijev
Vpisal: Hister Caprae   
11. 10. 2006

ImageBesedilo: Mojca Lorenčič / Dnevnik
Pogovor z Majo Rus Makovec, psihiatrinjo
Duševno zdravi smo takrat, ko se zavedamo, kje smo šibki in kje smo močni, in ko lahko priznamo svoje šibkosti

Slovenci premalo odpuščamo, tako sebi kot drugim, po drugi strani pa za napake ne sprejemamo odgovornosti, pred jutrišnjim dnevom duševnega zdravja ugotavlja psihiatrinja dr. Maja Rus Makovec, dr. med., vodja enote za zdravljenje odvisnosti od alkohola na Psihiatrični kliniki Ljubljana, in ljudem svetuje zvrhano mero realnega optimizma.

Preberite več...
 
Na pomoč, jaz sem na dnu!
Iz medijev
Vpisal: Hister Caprae   
07. 10. 2006
ImageBila je na smrt utrujena. Po glavi so ji rojile same črne misli. "Kaj bo z mano? Bom umrla? Kaj bo z otroki? Za nobeno rabo nisem več." Ni bila sposobna stopiti iz začaranega kroga in iz dneva v dan je bila bolj obupana. Potem se je utrujenosti in žalosti pridružil še strah. Na koncu je samo ležala, ni hodila iz stanovanja in okolica je ni zanimala. Ni jedla, za higieno ji ni bilo mar, le spala bi. Vsi v družini - tudi ona sama - so mislili, da je lena. Potem je le šla k zdravniku. Ta jo je napotil k psihiatru. Dobila je antidepresive in že po nekaj tednih se je stanje za kanček izboljšalo. Sla je na prvi krajši sprehod. Pa čez čas v trgovino. Potem je izvedela za društvo Dam.  Poklicala je, se vključila v delo. Spoznala je, da ni sama na svetu, da imajo tudi drugi takšne težave, da ni lena, nesposobna in ničvredna, ampak da je zbolela za boleznijo, ki ta hip pesti približno petino Slovencev.

Preberite več...
 
Psihiatrinja odgovarja
Odgovori psihiatrinje
Vpisal: DAMa   
04. 10. 2006
ImageVprašanje:
 Lep pozdrav!
Pišem Vam, ker imam resen problem. Pred dvema mesecema sem občutila močno odrevenelost desne strani telesa (ustnice, roke, noge,...). Bila sem zelo prestrašena, saj sem mislila, da sem doživela možgansko kap.
Naredili so mi CT glave, EKG, preiskave krvi, vsi izvidi so bili vredu. Čakam še na magnetno resonanco.
Po 2 mescih še vedno čutim odrevenelost v rokah, občutek otrdelosti sklepov, vratu; srce mi brez raloga začne močno utripati, začne me tresti mrzlica, dobim kurjo polt, večkrat me obliva tudi topla polt, desna roka postane hladna, pritisk v glavi, postane mi slabo, postanem panična, včasih tudi ne morem zaspati. Nazadnje je bilo tako hudo, da sem morala zvečer k zdravniku.
Preberite več...
 
Duševna stiska je še vedno družbeno nesprejemljiva
Iz medijev
Vpisal: DAMa   
26. 09. 2006
ImageIntervju z Dr. Vesno švab, predstojnico ljubljanske psihiatrične klinike
LJUBLJANA - Depresija je po podatkih WHO najpogostejša duševna motnja, v svetu za njo trpi več kot 120 milijonov ljudi, shizofrenija pa je najbolj značilna psihotična motnja; obema je skupno, da človeka hudo ovirata v njegovem vsakdanjem življenju.

Vsak drugi človek naj bi v svojem življenju vsaj enkrat potreboval psihiatrično pomoč, bodisi se je potopil v trdovratno depresijo, bodisi ga preganjajo anksiozne motnje, ali pa se je zgolj znašel v duševni stiski, ki jo je celo uspešno in brez hujših posledic prebrodil sam.
Preberite več...
 
Izjava za javnost Gibanja za ohranitev javnega zdravstva
Odprta pisma
Vpisal: Hister Caprae   
20. 09. 2006

ImageNaš javni zdravstveni sistem je ogrožen zaradi privatizacije in komercializacije zdravstva, ki ju zdravstvena oblast pospešeno izvaja. Ne izvaja pa ukrepov, s katerimi bi se zdravstvo izboljšalo. Zdravstvena oblast zmotno gleda na zdravstvene storitve enako kot na drugo blago in storitve. Zato uporablja in priporoča uporabo klasičnih metod trga, čeprav izkušnje v svetu in pri nas kažejo, da komercializacija prinaša dražje, večini ljudi manj dostopno in manj kakovostno zdravstvo.

Preberite več...
 
Dobro delo in rekreacija!
Aktualno
Vpisal: DAMa   
20. 09. 2006

ImagePridruži se nam na tretjem dobrodelnem teku ali hoji na 2, 4 ali 8 km, ki ju organizira Europa Donna v sodelovanju z revijo Naša žena, podjetjem Delo Revije d.d. in družbo Avon.

Naše športno druženje bomo začeli v soboto, 7. oktobra 2006, ob 10. uri pred Halo Tivoli.

S štartnino in prostovoljnimi prispevki bomo pomagali pri nakupu naprave CT za Klinični center Ljubljana. Zakaj? Ker se borimo za enake možnosti za vse bolnike. Hvala!

Spletne strani združenja Europa Donna

 
<< Začni < Nazaj 134 135 136 137 138 139 140 Naprej > Konec >>

Rezultati 1234 - 1242 od 1262
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave
DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2024 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami