NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran
Izgorelost se razlikuje od izčrpanosti
Iz medijev
Vpisal: DAMa   
19. 08. 2006
ImagePogovor z nemškim raziskovalcem stresa Johannesom Siegristom o izgorevanju Trije znaki: čustvena izčrpanost, padec storilnosti in občutek odtujenosti od dela
Johannes Siegrist, 62-letni profesor za medicinsko sociologijo in direktor inštituta na univerzitetni kliniki Düsseldorf, raziskuje stres in sindrom izgorelosti. Napisal je več strokovnih del o tej temi (na primer Work and Stress, Delo in stres).Rezultat njegovega dolgoletnega raziskovanja kroničnega psihosocialnega stresa na delu je teoretični model poklicne krize zaradi neravnotežja med vloženim trudom in nagrado kot vzorec za razvoj bolezni.
Preberite več...
 
Proč z negativnimi vzorci
Iz medijev
Vpisal: DAMa   
18. 08. 2006
ImageNaše vsakdanje delovanje in odzivanje v življenju ni odvisno od dogodkov, kot so včasih menili, temveč od tega, kako te dogodke razumemo, kako si jih razlagamo, interpretiramo. Kako se bomo čustveno odzvali in kako se bomo vedli, je odvisno od tega, kaj nam neka situacija pomeni. Mišljenje in posledično vedenje sta pogojena z globoko ukoreninjenimi stališči in bazičnimi prepričanji, ki so se začela oblikovati že v otroštvu. Bazičnih prepričanj se navadno sploh ne zavedamo, prav od njih pa je odvisno, kako bomo dojemali samega sebe, okolico in se odzvali v določenih situacijah. Stališča pa se gradijo in oblikujejo postopoma, v interakciji z okolico. Človekovo vedenje lahko zaradi drugačnih stališč, nerealnih prepričanj in vzorcev postane disfunkcionalno do take mere,
Preberite več...
 
Zakaj se braniti odkrite besede?
Iz medijev
Vpisal: Hister Caprae   
06. 08. 2006
ImageV današnjem tempu življenja je stres stalnica, z njim se srečujemo vsak dan. Kdo od nas vsaj občasno ne občuti izčrpanosti, tesnobe, preobremenjenosti, pomanjkanja časa zase, pritiska zahtev doma ali na delovnem mestu? Problem nastane, ko se stiske kopičijo, so premočne, preveč zgoščene ali predolgo trajajo. Tedaj lahko občutja brezvoljnosti, nemoči, utrujenosti in ujetosti vodijo v izgorelost, depresijo, anksioznost in razne druge duševne tegobe. Statistika govori, da je v Sloveniji obolevanje za duševnimi boleznimi trikrat pogostejše kot za rakom in ravno tako
Preberite več...
 
Moja zgodba
Osebne zgodbe
Vpisal: Hister Caprae   
04. 01. 2006
ImageŽe na samem začetku oblikovanja vsebin portala Društva DAM "NeBojSe.si", se je uredništvo odločilo, da bomo objavljali osebne zgodbe naših uporabnikov portala in članov društva. Poudarek naj bi bil na zgodbah o "uspehu", ki bi uporabnikom bile lahko svetel zgled, upanje in obenem pričevanje, da je ozdravljenje od depresije in anksioznih motenj realnost. Mitološki ptič Feniks, ki se iz pepela vedno znova rodi v novo življenje, naj bi bil prispodoba, ali zaščitni znak osebnih zgodb, kot je v enem prejšnjih prispevkov zapisala DAM-a. Na žalost pa ne obstajajo samo zgodbe s srečnim koncem. Enostavno zato ne, ker življenje pač ni pravljica, ne Hollywoodski film s srečnim koncem. Nekatere zgodbe, prav tako kot usode različnih ljudi imajo za bralca neprijeten, ali nepričakovan konec.
Preberite več...
 
Samomori v Sloveniji
Iz medijev
Vpisal: DAMa   
16. 06. 2006
ImageSamomorov se ne moremo rešiti, pa če se ubijemo!

Bliža se konec šolskega leta, ki ga mnogi šolarji že težko pričakujejo. Zadnji meseci pa so zanje najtežji, saj so še bolj obremenjeni in pod velikim stresom.

Pogosto se namreč zgodi, da okolica in starši od njih pričakujejo in zahtevajo preveč, zato se nemalokrat znajdejo v veliki duševni stiski. Predvsem tisti, ki so že sicer na robu in bolj labilni, pa se včasih odločijo tudi za najskrajnejše  sredstvo za rešitev svojih težav - samomor. Statistika samomorov v Sloveniji je zastrašujoča. 
Preberite več...
 
Moja zgodba
Osebne zgodbe
Vpisal: Hister Caprae   
10. 10. 2005
Image Začelo se je davno v mojem otroštvu, ko sem imel 8 let. Takrat je moja mati zbolela za meni neznano bolezen, sklerozo multipleks (počasno odmiranje telesa, ker se prekine povezava med živci in možgani). Bolezni je bila travma za vse, ker je bila s strani staršev tako predstavljena. Travme so se nadaljevale 16 let vse do njene smrti, ob kateri sem bil prisoten. Mama je v teh letih popolnoma ohromela, tako da je potrebovala popolno nego mene ter naše prekrasne sosede, sestra se je med tem skupaj z družino odselila v sosednjo vas, kar nisem v danih razmerah pri svojih 18 nikakor mogel razumeti. Zamero do nje mi je še stopnjeval moj skoraj vedno pijani nasilni oče, ki mi je v življenje prinesel prenekatero predvsem slabo izkušnjo.
Preberite več...
 
Ne boj se!
Iz medijev
Vpisal: Hister Caprae   
18. 01. 2006
Image Poleg že znanih društev in ustanov, ki se v Sloveniji ukvarjajo s področjem duševnega, se tudi Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami (DAM) zavzema za to, da bi ljudje sploh prepoznali svoje duševne motnje, se o njih pogovarjali, jih sami in njihova okolica sprejeli kot motnjo, bolezen, ki doleti lahko vsakogar od nas. Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami je mlado, staro komaj leto in pol. V javnosti je začelo delovati šele v začetku letošnjega maja, a si je v kratkem času pridobilo nepričakovano veliko število članov, podpornikov in simpatizerjev. Geslo, da ni zdravja brez duševnega zdravja, postaja vedno bolj glasno in lastno marsikomu od nas.
Preberite več...
 
Moja zgodba
Osebne zgodbe
Vpisal: Hister Caprae   
22. 06. 2005
Feniks Prve motnje anksioznosti sem začutila pred približno 14 leti. Začela sem se izogibati avtobusov, velikih trgovin, trgov, žičnic. Sčasoma pa sem zožila svoj življenjski prostor na dom in službo in nekaj najbližjih prijateljev. Vse to so mi »preprečili« simptomi, ki so prišli na dan v teh situacijah: potne roke, močno razbijanje srca, težko dihanje in potreba po begu iz situacije, saj bi se lahko od vsega »hudega« zgrudila. Z vsem tem vedenjem sem si pridobila oz. privzgojila strah pred strahom.Seveda sem iskala pomoč, a razen kratkega pogovora, tablet in saj bo dobro, nisem dobila. Uspela sem priti do čudovitega psihoterapevta, od katerega sem se veliko naučila in še danes pogrešam pogovore z njim,
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 134 135 136 137 138 Naprej > Konec >>

Rezultati 1234 - 1241 od 1241
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave
DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2023 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami