NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran
Nevarnosti nakupovanja zdravil preko spleta
Aktualno
Vpisal: DAMa   
15. 09. 2006

Image Osebe, ki kupujejo zdravila preko interneta, lahko nevede ogrožajo svoje zdravje, svarijo zdravniki iz Velike Britanije.

"Nekatera zdravila so ponarejena in vsebujejo sestavine, ki ne ustrezajo imenu zdravila, zapisanega na steklenički," je Sunderlandska ekipa povedala za revijo Lancet.

Četudi pacient prejme pravo zdravilo, obstaja nevarnost nepreverjenih stranskih učinkov in nevarnih interakcij. Poročajo o primeru žene, ki si je z jemanjem steroidov,  kupljenih preko spleta s Tajske, pokvarila vid.
 
Preberite več...
 
Andrej Karoli, dobitnik gonga, zmagovalec življenja
Iz medijev
Vpisal: HisTer   
15. 09. 2006

ImageKakšen je občutek, če si zmagovalec Gonga?

Zelo sem vesel, saj so me izbrali ljudje. Ko sem izvedel, da bom zmagal, sem bil malo »žleht« in sem šel računat, koliko dobička bodo z menoj imeli v Delu in na Telekomu. Zame je glasovalo več kot 6.000 ljudi in če so morali za vsak glas odšteti sto tolarjev, to pomeni več kot 600.000 tolarjev prihodka. A to je bilo bolj za hec, nagrada mi seveda veliko pomeni.

Pa ste jo kaj proslavili?
Ne, to naj proslavljajo drugi. S fanti iz pisarne in najbližjimi doma bomo šele nazdravili. Če bo kdo dal za rundo, bo pa še boljše.

Preberite več...
 
..bila je ena izmed nas....
Aktualno
08. 09. 2006

ImageV današnjem časopisu Delu na predzadnji strani sem prebrala, da dr. TANJE LAMOVEC, univ. dipl. psih., slovenske zagovornice pravic uporabnikov psihiatrije, ni več med nami. Bila je ena izmed nas. Vedela je, kaj je to depresija in da takrat ne pomaga samo sprehod.

Razumela nas je… in v njenih knjigah sem našla veliko uporabnega znanja in modrosti. Iz njenih tekstov sem črpala vsebino za svoj prvi pomembni javni nastop, ko sem predstavila delovanje našega društva.
Rada bi vam jo predstavila skozi tekst novinarke Urše Matos. ……bila je ena izmed nas….

Preberite več...
 
11. Evropski simpoziji o samomoru in samomorilnem vedenju
Promocijska kampanja "Premagal sem depresijo"
Vpisal: Hister Caprae   
05. 09. 2006

SVETOVNI DAN PREPREČEVANJA SAMOMORA - 10. SEPTEMBER 2006

ImageSamomor, suicide, Ń�Đ°ĐĽĐľŃƒĐ±Đ¸ĐąŃ�тво, zelfmoord, kamikaze, Selbstmord, Ελληνική, suicidio, suicídio, självmord - jezik, ki ga uporabljamo, ko razpravljamo o tem tragičnem dejanju, ni pomemben, pomembno je dejanje samo, vzroki zanj in iskanje načinov za njegovo preprečevanje.

Iskanje vzrokov za samomor in preventivnih ukrepov je rdeča nit 11. Evropskega simpozija o samomoru in samomorilnem vedenju: od Grenlandije do Kavkaza, od Urala do Iberije.

Preberite več...
 
Hipnoza
Aktualno
04. 09. 2006

 

Image Skoraj vsi smo že večkrat imeli izkušnje stanja podobnega transu, čeprav tega nismo poimenovali hipnoza. To je lahko kadarkoli v dnevu, ko se zasanjamo in se ne zavedamo vsakdanjih stvari in dogajanj v naši okolici. Lahko se nam to zgodi ob branju zanimive knjige, gledanju filma, ali ko nas prevzame zahteven projekt in ne slišimo, ko se kdo želi pogovarjati z nami in se ne zavedamo koliko časa je med tem minilo. Zamišljeni, zatopljeni v svoje svetove med vožnjo avtomobila lahko na avtocesti zgrešimo izvoz...

 
Preberite več...
 
Spoštovani g. predsednik - "Ustavite slovensko psihiatrijo"
Odprta pisma
Vpisal: Hister Caprae   
28. 08. 2006
Neobičajno odprto pismo predsedniku republike Slovenije - g. Janezu Drnovšku

Image To pismo Vam pišem v dvojni vlogi. Prvič kot državljan, kjer bom izražal bolj svoje lastne poglede in mnenja, tudi osebne izpovedi, o izjemno kompleksni, zapleteni in nelahki problematiki odnosa med družbo in psihiatrijo. In drugič kot t.i. »uporabnik psihiatričnih storitev, oz. bolj natančno kot član sicer majhne, neformalne, aktivne skupine t.i. nezadovoljnih in ozaveščenih uporabnikov - NOUPS . Skratka osebna mnenja, za katera čutim polno odgovornost, in sem pripravljen tudi na morebitne sankcije bom pisal v prvi osebi ednine, izkristalizirana skupna mnenja NOUPS-a pa v množini.
Preberite več...
 
Akcija društva onkoloških bolnikov Slovenije
Aktualno
Vpisal: DAMa   
27. 08. 2006
ImageCenjeni bralci in bralke spletnega portala Društva DAM!
Ponosni smo na dejstvo, da je v Sloveniji tudi veliko drugih društev, ki se zavzemajo za informiranje, samopomoč in pravice obolelih za različnimi obolenji. Vsi vemo, da je rak dandanes še vedno ena najtežjih bolezni, zato je premagovanje in okrevanje za osebe z rakom izjemno huda bitka. Pri tem jim brezkompromisno pomaga Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, ki z izjemno pozitivno in navdihujočo akcijo »Kolo življenja« zbira sredstva za izboljšanje pogojev bivanja za bolnike na onkološkem inštitutu. Oglejte si, kako lahko pomagate, na njihovi spletni strani tukaj -->>
Preberite več...
 
Spet nad kukavičjim gnezdom?
Iz medijev
Vpisal: DAMa   
27. 08. 2006
ImageDobrih deset let ga v Sloveniji ni bilo. Naše duševne bolnike so z njim zdravili v Zagrebu. Zdaj se vrača. Elektrošok, strokovno imenovan elektrokonvulzivna terapija. Metoda, ki je zelo učinkovita pri zdravljenju depresij in rešuje življenja, je njen zagovornik, doktor Slavko Ziherl povedal ALENKI KOCIPER. Ima tudi stranske učinke, a še zdaleč ni vse tako črno, kot v znamenitem filmu Miloša Formana.
Psihiatrija pri ljudeh zbuja strah, predstave o bolnišnicah in terapijah so včasih grozljive, četudi nerealne. Zaprti oddelki, prisilni jopiči, elektrošoki, brezkončno število zdravil ... Tisti, ki so izkusili, neradi govorijo, oni, ki niso, si težko predstavljajo.
Preberite več...
 
Zdravnik proti stresu in izgorevanju
Iz medijev
Vpisal: DAMa   
25. 08. 2006
Image I. Uvod
Izraz izgorevanje (burnout) je prvi uvedel psiholog Freudenberger leta 1974, ko je raziskoval duševne težave pri osebju agencije za socialno delo (Čebašek-Travnik, 1998). Do izgorelosti pride takrat, ko je posameznik postavljen pred zahteve, ki presegajo njegove sposobnosti, energijo ali moč. Christine Maslach, pionirka raziskav na tem področju, definira burnout kot sindrom telesne in duševne izčrpanosti, ki zajema negativne predstave o sebi, negativen odnos do dela, izgubo občutka zaskrbljenosti in izostajanje čustev do klientov. Cherniss v svoji definiciji burnout opisuje kot tesnobo, napetost in čustveno izčrpanost, vse pa je posledica obremenitev na delovnem mestu. Lee in Ashforth uporabljata izraz psihološki burnout, za katerega so značilni trije sestavni deli: čustvena izčrpanost, depersonalizacija (v smislu negativnega odnosa do klientov) in nezadovoljstvo oziroma negativen odnos do dela, ter s tem povezani slabši rezultati dela.
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 134 135 136 137 Naprej > Konec >>

Rezultati 1207 - 1215 od 1225
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave
DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2023 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami