NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran
Maja Cimerman - kandidatka za izjemno osebnost leta
Iz medijev
Vpisal: Hister Caprae   
15. 10. 2006

ImageV prilogi "Ljudje odprtih rok" oktobrske številke revije Naša žena , je bila predstavljena predsednica Društva DAM Maja Cimerman, kot kandidatka za "Izjemno osebnost leta". Bralci omenjene revije z izpolnitvijo glasovnice objavljene v prilogi "Ljudje odprtih rok", izbirajo osebnost, ki bo prejela naziv "Dobri človek leta 2006". Za vse nas (člane in sodelavace društva DAM), pa je kandidatura "koklje", kakor jo poznamo po nadimku na Forumu, velik uspeh. Torej uspeh zanjo in za vse nas, neglede kdo bo prejel največ glasov od bralcev revije Naša žena. V nadaljevanju spodaj posredujemo predstavitev Maje Cimerman, kakor je bila objavljena v omenjeni reviji:

Preberite več...
 
Obvladajmo stres na delovnem mestu
Iz medijev
Vpisal: DAMa   
25. 10. 2006

ImageKako obvladamo stres
Stres na delovnem mestu je vsakdanji pojav. Vse hitrejši tempo življenja, pritiski doma in v službi lahko povzročijo motnje v delovanjutelesa in duševnosti. Stres uvrščamo med tiste bolezni in težave, ki so nevidne in neotipljive, a še kako povzročajo preglavice. O njem govorimo, kadar od svojega telesa terjamo več, kot je zmožno. Pospeši utrip srca in poveča krvni tlak. Kratkotrajni stres ima lahko tudi pozitivne učinke, saj adrenalin, ki se sprosti v telesu, povzroči večjo učinkovitost in storilnost. Dolgotrajni stres pa telesu škoduje, saj lahko napade različne organe. Zaposleni, ki je pod stresom, ne škoduje samo sebi in svoji družini, temveč tudi organizaciji, kjer je zaposlen.

VPLIV STRESA NA DELO
Dolgotrajni stres je lahko prepoznaven. Oseba, ki je pod stresom, je hitro vzkipljiva, njena zunanjost je vse bolj zanemarjena, umika se v samoto in ima prehranjevalne težave.

Preberite več...
 
Vdih, izdih, pesem življenja
Iz medijev
Vpisal: DAMa   
27. 10. 2006
ImageSte opazili, da bolj ko odstirate svoje bolečine, bolj občutljivi postajate? Včasih se od nekod celo priplazijo trenutki, ko se človeku zazdi, da bo znorel. Tako hudo je. A ni nič drugega kot to, da prihajamo v stik s svojo pravo naravo. Prihajamo v stik s semeni bolečin, ki tako silovito in intenzivno rastejo, kot da bi jih kdo nenehno zalival z gnojnico.
No, saj jih. In tudi dobro veste, kdo.
Skratka, ko si ne zanikamo in si več ne lažemo, je še teže. Nekaj časa. Kako to sprejeti in dovoliti svoji barki, da bi mirno plula skozi naše notranje viharje? Kako biti navzoča, dovzetna, pozorna, se soočati s situacijami in vse to početi tako, da me val bolečin ne bi odplavil in v neki situaciji ne bi pozabila nase ter dovolila, da me vodijo čustva, še manj pa razum? Torej, kako preprečiti, da moja čustvena bolečina, ki jo občutim v določeni situaciji, ne prevzame krmila v svoje roke in me ne odpelje tja, kamor zagotovo ne želim – v boleče soočenje, spopad, jezo, zamere, privoščljivost, maščevanje … ? Hkrati pa si seveda dovoliti občutiti vso pestro mavrico svojih čustev, kajti le tako si ne zanikam in s tem ne zapadem v depresijo.
Preberite več...
 
Skrivnosti Logarjeve doline
Uspehi naših članov
Vpisal: Hister Caprae   
23. 10. 2006
ImageTokrat odpiramo novo rubriko z naslovom "Uspehi naših članov", kjer bomo objavljali uspehe članov naše spletne skupnosti. Namreč svetli primeri, če hočete uspehi, ali dela, dokazujejo, da je mogoče biti kreativen in živeti dejavno in delovno, navkljub depresiji in (ali) anksioznim motnjam. Upamo, da bodo predstavitve, pa naj so to umetniške stvaritve, kot tokrat, ali karkoli drugega, ki dokazujejo, da smo lahko kreativni čeprav imamo v življenju veliko naizgled nerešljivih problemov, motivirale tudi ostale naše člane.

Naš namen ni tržna promocija, pa čeprav so dela naših članov lahko tudi tržno zanimivi izdelki, temveč le  predstavitev uspehov članov naše spletne skupnosti, ki so vsaj malo tudi naši uspehi. Podobno kot v športu, ko je uspeh nekega slovenskega športnika v tujini obenem uspeh vseh Slovencev.
Preberite več...
 
Za duševnimi motnjami trpi milijon britanskih najstnikov
Iz medijev
Vpisal: DAMa   
17. 10. 2006
ImageKrivo je okolje, družinske razmere, zdravstveni sistem.
London - V zadnjih treh desetletjih se je v Veliki Britaniji podvojilo število otrok, ki trpijo za duševnimi motnjami. Po podatkih tamkajšnjega zdravniškega združenja je prizadetih milijon fantov in deklet, mlajših od 16 let, ali skoraj vsak deseti. Douglas Moreton je bil eden med njimi. Star je bil 15 let, ko si je vzel življenje. Ob svetovnem dnevu duševnega zdravja sta njegova starša za časopis The Independent On Sunday spregovorila o svoji neizmerni bolečini in o tem, kako njunemu sinu nihče ni znal ustrezno pomagati.

Drugega julija 2000 je bila nedelja. Okoli 21. ure si je Douglas pripravil sendvič, ga pojedel in odšel v svojo sobo v družinski hiši v mestu Ilford.
Preberite več...
 
Pacientu se nikoli ne zlažem. Nikoli.
Iz medijev
Vpisal: DAMa   
29. 09. 2005
ImagePacienti imajo številko njegovega mobilnika. številko psihiatra mag. dr. Vanje Frana Rejca, ki razume njihovo stisko in večinoma pozna pot iz nje.
Dr. Vanja Fran Rejec je psihiater z dolgoletnimi izkušnjami v zdravljenju najhujših oblik osebne stiske. Mož, ki že s svojo pojavo vliva mir in toplino, ima do svojih pacientov zelo poseben, zelo čoveški odnos. Vrata njegove ambulante čuvajo neštete skrivnosti intimnega sveta ljudi, ki mu zaupajo. Zaupanje pa se gradi.

Ne vem, zakaj, a najprej ga vprašam, kaj ima v torbi. Res, zanima me, kaj ima psihiater v torbi. Nasmehne se; vprašanje ga sploh ni zmedlo. »En izvod izvedenskega mnenja, ker prihajam s sodišča, mobitel, dlančnik, tri svinčnike, denarnico in očala.«
Preberite več...
 
Nov tečaj sproščanja odpira svoja vrata
Obvestila
Vpisal: DAMa   
13. 10. 2006

ImagePonovno zbiramo prijave za učenje sproščanja pod vodstvom izkušenih terapevtk (del. terap. Pika Ribič in dipl. med. ses. Ljubica Vouk). Program obsega 12 srečanj, ki trajajo uro in pol. Učili se boste pravilnega dihanja in sproščanja mišic.

Pogovarjali se boste o svojih simptomih in vzrokih za njih, o svojih čustvih in mislih, ki vam povzročajo tesnobo. Izvedeli pa boste kar nekaj trikov, s katerimi lahko v določenih »kriznih« situacijah preusmerimo svoje negativne misli. Delavnico priporočamo vsem, ki se borijo z depresijo in anksioznimi motnjami in seveda ostalim, ki si želijo naučiti teh veščin.

Preberite več...
 
Psihoterapevtska skupina za anksiozne motnje in depresije
Obvestila
Vpisal: DAMa   
13. 10. 2006

Image8. novembra 2006 se odpira psihoterapevtska skupina za anksiozne motnje (panična motnja, agorafobija, socialna fobija, OKM ...) in depresije.

Skupina bo potekala enkrat tedensko ob sredah popoldne v psihološki ambulanti v Lj-Podutik. Skupino vodi univ. dipl. psih. Sandra Meško, spec. klin. psih.

Za vse dodatne informacije pišite na elektronski naslov:  E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

 
 
Ljudje smo masovno duševno zanemarjeni
Iz medijev
Vpisal: Hister Caprae   
11. 10. 2006

ImageBesedilo: Mojca Lorenčič / Dnevnik
Pogovor z Majo Rus Makovec, psihiatrinjo
Duševno zdravi smo takrat, ko se zavedamo, kje smo šibki in kje smo močni, in ko lahko priznamo svoje šibkosti

Slovenci premalo odpuščamo, tako sebi kot drugim, po drugi strani pa za napake ne sprejemamo odgovornosti, pred jutrišnjim dnevom duševnega zdravja ugotavlja psihiatrinja dr. Maja Rus Makovec, dr. med., vodja enote za zdravljenje odvisnosti od alkohola na Psihiatrični kliniki Ljubljana, in ljudem svetuje zvrhano mero realnega optimizma.

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 134 135 136 137 Naprej > Konec >>

Rezultati 1198 - 1206 od 1231
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave
DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2023 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami