NAROČITE NOVE KNJIGE !

 NAROČITE KNJIGE !

Napovednik dogodkov

Trenutno na seznamu ni načrtovanih prihajajočih dogodkov.
Poglej koledar dogodkov

Prva stran
Moja zgodba
Osebne zgodbe
Vpisal: Hister Caprae   
10. 10. 2005
Image Začelo se je davno v mojem otroštvu, ko sem imel 8 let. Takrat je moja mati zbolela za meni neznano bolezen, sklerozo multipleks (počasno odmiranje telesa, ker se prekine povezava med živci in možgani). Bolezni je bila travma za vse, ker je bila s strani staršev tako predstavljena. Travme so se nadaljevale 16 let vse do njene smrti, ob kateri sem bil prisoten. Mama je v teh letih popolnoma ohromela, tako da je potrebovala popolno nego mene ter naše prekrasne sosede, sestra se je med tem skupaj z družino odselila v sosednjo vas, kar nisem v danih razmerah pri svojih 18 nikakor mogel razumeti. Zamero do nje mi je še stopnjeval moj skoraj vedno pijani nasilni oče, ki mi je v življenje prinesel prenekatero predvsem slabo izkušnjo.
Preberite več...
 
Ne boj se!
Iz medijev
Vpisal: Hister Caprae   
18. 01. 2006
Image Poleg že znanih društev in ustanov, ki se v Sloveniji ukvarjajo s področjem duševnega, se tudi Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami (DAM) zavzema za to, da bi ljudje sploh prepoznali svoje duševne motnje, se o njih pogovarjali, jih sami in njihova okolica sprejeli kot motnjo, bolezen, ki doleti lahko vsakogar od nas. Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami je mlado, staro komaj leto in pol. V javnosti je začelo delovati šele v začetku letošnjega maja, a si je v kratkem času pridobilo nepričakovano veliko število članov, podpornikov in simpatizerjev. Geslo, da ni zdravja brez duševnega zdravja, postaja vedno bolj glasno in lastno marsikomu od nas.
Preberite več...
 
Moja zgodba
Osebne zgodbe
Vpisal: Hister Caprae   
22. 06. 2005
Feniks Prve motnje anksioznosti sem začutila pred približno 14 leti. Začela sem se izogibati avtobusov, velikih trgovin, trgov, žičnic. Sčasoma pa sem zožila svoj življenjski prostor na dom in službo in nekaj najbližjih prijateljev. Vse to so mi »preprečili« simptomi, ki so prišli na dan v teh situacijah: potne roke, močno razbijanje srca, težko dihanje in potreba po begu iz situacije, saj bi se lahko od vsega »hudega« zgrudila. Z vsem tem vedenjem sem si pridobila oz. privzgojila strah pred strahom.Seveda sem iskala pomoč, a razen kratkega pogovora, tablet in saj bo dobro, nisem dobila. Uspela sem priti do čudovitega psihoterapevta, od katerega sem se veliko naučila in še danes pogrešam pogovore z njim,
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 134 Naprej > Konec >>

Rezultati 1198 - 1200 od 1200
skupine
Švicarski prispevek
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.
SOS Telefoni

ŽIV ŽIV

Podarite 0,5% dohodnine

Podarite
Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Pomembne povezave
DAM na Facebooku

Sledi nam na FACEBOOKU
© 2005 - 2021 Nebojse.SI - e-glasilol Društva DAM
Društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami